Plíšková vyhrála římskou odvetu proti Sakkariové a je v největším antukovém finále!

18. 5. 2019, 19:06
Aktuality 89
WTA ŘÍM - Karolína Plíšková na turnaji WTA Premier 5 v Římě porazila 6-4 6-4 Řekyni Mariu Sakkariovou, které oplatila loňské emotivní vyřazení, a postoupila do svého největšího antukového finále. O 13. titul a třetí z antuky bude hrát s Britkou Johannou Kontaovou.
Karolína Plíšková (© AFP)

Teprve minulý týden začala Karolína Plíšková po více než dvou měsících boje s virusem v těle znovu naplno trénovat a na jejích výkonech je to okamžitě znát. Po nezdarech ve Stuttgartu a Madridu, kde ze tří duelů zdolala jen Dajanu Jastremskou po přežití čtyř mečbolů, hraje v Římě svůj nejlepší letošní turnaj na antuce.

Sedmadvacetiletá Češka po výhrách nad Australankou Aljou Tomljanovicovou, Američankou Sofií Keninovou a Běloruskou Viktorií Azarenkovou zvládla i souboj s Mariou Sakkariovou, které dokázala oplatit loňskou porážku z úvodního zápasu. 

Před rokem Plíšková prohrála po emotivním závěru, kdy v důležitém okamžiku za stavu 5-5 a 40-40 zahrála dobrý míč, ale rozhodčí neprávem přiznaly bod Sakkariové a česká tenistka to psychicky neunesla. Nejprve se několik minut marně domáhala spravedlnosti a nakonec místo podání ruky polské rozhodčí z frustrace rozmlátila raketu o umpire.

Tentokrát světová sedmička Plíšková zvládla ve dvou setech a žádné dramatické rozuzlení nepřipustila. V úvodu sice prohrávala 2-4, ale po krátké dešťové pauze svou hru zpřesnila a vývoj otočila. O čtyři roky mladší Sakkariová závěr vůbec nezvládla, když v posledním gamu při vlastním servisu pod tlakem chybovala a neuhrála ani míček.

"Jsem hodně šťastná, protože pořád nemám pocit, že hraju nějak úžasně. Ale jsem ve finále a zvlášť na tomto turnaji to pro mě hodně znamená, protože jsem tady nehrávala dobře. Je to příjemné i vzhledem k Paříži," připomněla Plíšková po 501. vyhraném zápase v kariéře blížící se Roland Garros.



V Římě, kde pro ni tři ze čtyř předchozích startů skončily hned po prvním zápase, Plíšková postoupila do svého čtvrtého finále na antuce a prvního na podniku kategorie WTA Premier 5. 

Celkově má Plíšková finálovou bilanci 12-12, na antuce triumfovala v Praze 2015 a Stuttgartu 2018. Poslední trofej slavila na začátku letošní sezony v Brisbane, zítra se tak může stát teprve třetí tenistkou po Petře Kvitové a Kiki Bertensové, která bude mít v roce 2019 na kontě dva tituly.

O nejcennější antukovou trofej bude Plíšková bojovat proti Johanně Kontaové, s níž vede ve vzájemné bilanci 5-1. Britka, 42. hráčka žebříčku, v prvním semifinále zastavila vítěznou sérii šampionky z Madridu Kiki Bertensové vítězstvím 5-7 7-5 6-2.

O titul si naopak nezahrají světové jedničky ve čtyřhře Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. V přípravě na obhajobou titulu na French Open prohrály v semifinále s bělorusko-australskou dvojicí Viktoria Azarenková a Ashleigh Bartyová dvakrát 4-6.

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 3.452.538 eur
sobotní výsledky (18. 05. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Kar. Plíšková (4-ČR) - Sakkariová (Řek.) 6-4 6-4
Kontaová (Brit.) - Bertensová (6-Niz.) 5-7 7-5 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Azarenková/Bartyová (Běl./Austr.) - Krejčíková/Siniaková (1-ČR) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

89
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
sojka1
znervoznuje me, ze nevim, proc ma Kaja na rakete maslicku. I kdyby mela vypleteny nejaky mix, tak ho otocenim rakety prece neobrati. Zdalo se mi, ze maslicka pri hre vzdy a v kazdem zapase smeruje nahoru, tedy ze hraje BH i FH stale stejnou stranou. Pri zapasu se Sakkari po destove pauze maslicku nasmerovala dolu, strany tedy vymenila, jsem z toho jednoduse jelen... :-( ... :-)))
Reagovat
Mr.Pink
Maslicka je pro stesti. Je to zvyk uz z detsvi, kdy ji maslicku na raketu uvazoval jeji otec.
Reagovat
freeteepek
Ani jedna nehrála dobře. Káje pomohla dešťová pauza, aby se vzchopila. V závěru zápasu přitvrdila a Sakkariovou naštěstí zlomila. Čekal jsem teda větší drama.
Reagovat
Torn
Jj, 3 minuty deště. Asi si koukal na špatný zápas, protože Sakkari zatápěla i po pauze. :)
Reagovat
sojka1
na zapas jsem se opozdene podivala az ted, nevim, co jsi cekal, ale uroven se prelevala, Sakkari rozhodne predvedla, proc je v semi, neprijemne krasne balony proste zahrat umi, Kaja slusny pohyb, uzasna predvidavost a prehled, nakonec profesorsky v zaveru obou setu... ja teda pri sanci na fi drama zrovna nepotrebuju.. :-))
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/BsIgW6CHyd5/?hl=cs

Taková kočka a budete řikat něco negativního ma margo jejího vzhledu.
Reagovat
smazaný uživatel
Historický moment - souhlasím s Frickem :-)
Reagovat
Torn
Namalováná, učesená, oblečená a focená tak, aby jí to lichotilo...Nic proti ní, ale podobná kouzla dokážou i s Monou Barthel, Sabalenkou, Vandeweghe a dalšími. :D
Reagovat
Jon61
Je to pravda, spousta žen nenalíčených vypadá tuctově. Myslím, že tato tenistka takový problém nemá.
https://www.o2tvsport.cz/tenis/plavky-dolu-tenisova-kraska-caroline-wozniacki-se-fotila-uplne-naha/
Reagovat
janek_da
twl babicka od Coco byla Miss USA. Je sice hrmotnejsi, ale je videt, ze nejake geny z ni ma.
Ale jinak souhlas. Jak jsem cetl. To je jedna z nevyhod chlapu. Kdyz maji hnusny ksicht, ziji s tim cely zivot. Baby si ho muzou zmenit.
Reagovat
Torn
Tak já o historii rodiny Coco vím, psalo se tu o tom víckrát, ale zkrátka jsou tenistky, které vypadají víc žensky :).
Reagovat
janek_da
To jo, ale jako priklad to byl ulet. I pri uderech vypada velmi zensky.
Reagovat
lars
treba hodnotili jeji vzhled jako tenistky na kurtu, ne jako zeny ve vecernich satech
Reagovat
Frick
Jasně, na kurt chodí s jinou hlavou i tělem.
Reagovat
aligo
Souhlas, i na kurtu je pěkná
Reagovat
Frick
https://abload.de/img/unt44977itledp1kw0.jpg

:-D
Reagovat
sojka1
s tou hrubkou nebetycna uroven...
Reagovat
Pedronegro
gender negender, vzhledem k jejímu přístupu loni velká gratulace Karolíně, že tu mrchu porazila :)
Reagovat
Jon61
Řekyně dobře viděla, že je míček dobrý (dle záběru kamer dopadl dokonce k čáře uvnitř kurtu), poslušně přešla na další příjem podání. Rozhodčí Karolínu zařízla ohlašeným autem, stopu nehledala (musela být po smeči Karolíny vidět). Řekyně tím pádem získala brejkbol a rozhozená Karolína zápas prohrála. Sakkari je lhářka.
Reagovat
turista
Kája to zvládla a vyhrála. Bravo!
Reagovat
Jabadu
Ehmm ... nejsem sice už mladý, ale jsem trénovaný. Výškově Sakkari odpovídá, já vlastně vypadám podobně jako ona.
Akorát já ... jaksik ... jsem muž, to je OK ... něco mi na její postavě (jako ženě) nesedí.
Reagovat
lars
svaly ?
Reagovat
Jabadu
Muž má zhruba dvakrát více svalových vláken než žena (což mu dává mužskou sílu). Tak to příroda zařídila. Podle mě je Sakkari nějakým lékařským experimentem. Tohle přece není tělo ženy!
Reagovat
Torn
Možná má jen ráda tzatziky...
Reagovat
lars
A co svaly Kerber, Stosur
Reagovat
Torn
Ale Angie vypadá v obličeji docela žensky, mi příjde. :D
Reagovat
Jabadu
To bych řekl, že je hlavní axiom. Trénovaná žena pořád vypadá jako žena!Tohle není normální! Nelíbí se mi, když ženy připomínají homunkula.
Reagovat
Torn
Až takhle alchymisticky na to jdeš jo?:D
Reagovat
Ela-fon-isi
Záleží na druhu svalových vláken, svalovém tonu, ( napětí ) , hormonalním profilu, metabolismu. Při stejně tréninkové zátěži tak někdo vypadá jako Sakkari a jiný- ná jako Plíšková. Souvisí s tím i vydrž, rychlost regenerace atd. Na fakultách sportovních studií časté téma bakalářských prací. Kdyby měl někdo zájem nějakou vyhledám. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V porovnání s Felixem je Maria vyloženě chlapský typ a Felix dívčí :-)
https://www.instagram.com/p/BvDmt-Kn8vi/
Reagovat
Jabadu
Ty, které sypou, to mají většinou napsané ve tváři. Nevypadají jako ženy!
Reagovat
Torn
A jak se jim říká sypačky?:D
Reagovat
Jabadu
Ne, říká se jim Sakkari, Koch nebo Kratochvílová. I když ty dvě posledně jmenované byly oběti systému. Bylo jim řečeno, že v kalíšku mají "vitamíny".
Jako bývalý člen vrcholového střediska jsem "vitamíny" bral také. A na tehdejší sošnou postavu jsem si opravdu nemohl stěžovat.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Konkuruješ Fulnekovi.
Radši hraj na tu svoji stotísícikorunovou kytaru...
Reagovat
lars
Fulnek zatim nema na TP konkurenci
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda :-)
Reagovat
Mr.Pink
Uz je to tu zase, v kazdem prispevku musis pripopemnou svoji perfektni postavu, vypracovane bicaky, nebo kolik udelas kliku. Tohle delaji lide s velmi nizkym sebevedomim
Reagovat
Torn
No, trochu jako meldonmáša no :(, ale ta se tím nechlubí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, mamince se nepochlubil, za kolik koupil kytaru, ale tady to vytrubuje...
Reagovat
Jabadu
Ale no jóóó, porád ...
:-)
Reagovat
Jabadu
Ostatně to máš pravdu. Já cvičím proto, že vlastně mám odmalička asi to "nízké sebevědomí". Nechci to rozebírat, ale dost se na tom zřejmě podepsalo děsivé dětství s člověky, kteří nebyli v hlavě "úplně v pohodě". A nebylo jich v rodině úplně málo.
Reagovat
Mr.Pink
Je jasne, ze s tim mas problem. Ale tohle vecne popisovani vlastni muskulatury je otravne. Je mi lito, cim sis asi musel v zivote projit, ale tohle ti sebevedomi nezvedne.
Reagovat
Jabadu
Tak já nésu z Prahy, no ...
:-)
Reagovat
Pedronegro
myslím, že úroveň a pochybnou výpovědní hodnotu těch bakalářských prací jsi už krásně shrnul ve svém komentu,konkretizace snad netřeba :)
Reagovat
Jon61
Co teprve Aryna Sabalenka, to je Nadal (z dob, kdy byl nejvíc nabušený) v sukni. Jenavíc i vysoká 182 cm. Tahat takové mohutné tělo po kurtu dá zabrat.
Reagovat
freeteepek
Na ženách je zajímavé, že i když mají svaly opticky jako muži (některé), tak stejně nemají takovou sílu. Chybí tomu pohybu větší razance. Takže ta svalová vlákna jsou ještě navíc pomalejší:-)
Reagovat
Jabadu
Co to kurv ...
Reagovat
jirkaS
zítra mám narozky, tak chci dárek ;-)
Reagovat
Jon61
Též mám zítra narozeniny!
Reagovat
Kytka
Paráda. A taky jsem ráda, že se odveta povedla, že spláchla ten loňský zápas, kdy jí rozhodčí poškodili.
Reagovat
tommr
po dnešku se v průběžným žebříčku posunula na 4.místo. Pokud by zítra získala titul bude od pondělí světová dvojka ...
Před druhou Halepovou by se měla dostat po French Open i kdyby v Římě titul nezískala. Halepka totiž na FO obhajuje lonskej titul tzn. 2000 bodů zatímco Karolína jen 130 bodů za třetí kolo ...

V letošní Race je i po dnešku Karolína pořád třetí, ale na druhou Osakaovou už ztrácí jen 5 bodů ...
Reagovat
Frick
...že Karolína bude zítra slavit v Římě titul.

A když ne ona, tak já ho budu slavit určitě. Sice v méně romantickém místě, ale co na tom.
Reagovat
tmora
Ta spoluprace s Cochi je super, kez jim to vydrzi nejakou dobu.
Reagovat
Torn
Pak Kveš už zase řádí :D:D
Reagovat
blixa
Ten, jehož jméno se nevyslovuje ? Zase na iDnesu ? :D
Reagovat
Torn
Já ani nevim, kde to bylo, ale psal, že kdyby měla Petra tolik štěstí jako Kája, kde by mohla být. :D
Reagovat
tommr
je docela symbolický, že se Karolína dostala do svého největšího antukovýho finále právě v Římě. Její současná trenérka je totiž v Římě nejúspěšnější hráčkou všech dob se 4 titulama což žádná jiná hráčka nedokázala. A kdyby Karolína dokonce získala titul tak by byla Martinezová jediná žena, která Řím vyhrála jako hráčka i trenérka ... :)
Reagovat
Torn
Serena má taky čtyři.
Reagovat
Torn
A Evertka 5krát a Sabatini taky 4krát. :D
Reagovat
lars
ta se nepocita :) Serina je vyjimecny pripad
Reagovat
tommr
vypadlo mi tam "v řadě". Martinezová vyhrála 4 tituly za sebou v létech 1993-1996 což se nikomu jinýmu nepovedlo. Williamska má sice taky 4 tituly, ale ten první vyhrála už v roce 2002 a další až v létech 2013,2014 a 2016) ...
Reagovat
Kozoroh
Evertová má 5 titulů z let 1974-75 a 1980-82.
Reagovat
lars
mas postreh :)
Od: Torn 18.05.2019 19:39
A Evertka 5krát
Reagovat
Kozoroh
Torna mám v ignoru.
Reagovat
Torn
+ 1 :D:D
Reagovat
Krisboy
Uf. Nepřežil bych, kdyby s tou megerou znovu prohrála.
Reagovat
Kytka
No u mně to taky bylo docela takhle vypjaté. Je to fakt megera, že krásy nepobrala by nevadilo, ale je vyloženě taková protivná, no megera, to sedí.
Reagovat
tommr
ona v obličeji není ošklivá, ale má na ženskou takovou divnou postavu a vykračuje si jako chlap ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
je hezka, ale ma chlapcensku postavu, siroke ramena a uzke boky
Reagovat
Torn
V obličeji tedy taky hezká moc není.
Reagovat
smazaný uživatel
subjektivne
Reagovat
Torn
A to tvoje subjektivní není?:D
Reagovat
smazaný uživatel
jasne, podla mna je pekna, podla teba nie.
Reagovat
Torn
"je hezka, ale ma chlapcensku postavu, siroke ramena a uzke boky" - nevím, zda tohle je zrovna lichotka, že je hezká. :D
Reagovat
smazaný uživatel
niekto kto ma siroke ramena nemoze byt pekny? :)
Reagovat
Torn
u ní nejsou problém jen ramena. :)
Reagovat
smazaný uživatel
a co este?

mne pride do tvare strasne zlata

https://www.instagram.com/p/BX0fcFDA5sM/

https://www.instagram.com/p/BRUz9LCgGxR/

https://www.instagram.com/p/BagsY-6FS3Z/
Reagovat
Torn
Tak určitě mi u ní chybí boky, pas...nemá moc ženské křivky a v tom obličeji mi přijde taková, no nelíbí se mi. Jako má hezký vlasy, ať jí zase nehanim, ale to je tak jediný, co bych jí pochválil, ale tak pokud se někomu líbí, je to jeho věc. :)
Reagovat
smazaný uživatel
ved pisem, subjektivne :)
Reagovat
EllNino
Jako paní učitelka :)

Snad jí to finále vyjde, letos to maj naše holky na WTA i s 125k 3:7, Káje by větší titul slušel, když to nevyšlo v Miami, tak snad to vyjde zítra ... ale Konta bude hrozně těžká

Naše holky (Petra a Karolína) letos hrajína velkých turnajích (Premier 5 a výše) již 4. finále, tři předchozí titulem neskončily, snad to tentokrát bude úspěšnější, ale bude to hrozně těžké
Reagovat
Torn
No, taky se trochu bojím, aby to Kája nevypustila jako po vítězství nad Serenu, že na Naomi byla taková bez motivace.
Reagovat
EllNino
nesmí nic vypouštět, vždyť takhle velký titul má ve své sbírce jen jeden a to je na bývalou světovou jedničku fakt asi nejméně v historii :) Chce to začít prostě vyhrávat i ta velká finále, jako to umí Petra ... a já věřím, že to umí i Karolína, jen prostě musí věřit ve svou hru, protože ona tenis umí sakra dobrý, když chce :)
Reagovat
tommr
Karolína se Sakkariový pomstila za to neférový lonský vyřazení tím nejlepším možným způsobem ... :)
Sakkari přitom vlítla do zápasu jako uragán a vypadalo to, že Karolínu smete. Karolína ale předvedla názorně proč je v žebříčku tak vysoko a jak těžký je jí porazit ...
Ve finále narazí na podobnej typ soupeřky a šance na titul je tak hodně velká. Pokud by to Karolíně vyšlo bude od pondělí světová dvojka ...
Reagovat
Torn
Moc Káje gratuluju, ukázala, že když musí, umí zabrat, dobíhala pak už i míče a snažila se. Doufal jsem, že Sakkari nevydrží hrát vysoký lvl celý zápas. Kája postoupila zasloženě. Ve finále jí čeká Kontice, se kterou umí, ale je to finále, každá soupeřka je v téhle fázi turnaje těžká, takže se nenechat zaskočit a vyhrát to tam :).
Reagovat
Fandina
je to šikulinka. Sakkari byla útočnější a rychlejší, ale Kája byla lepší. V posledním game jsem se nestačila rozkoukat a Kája ho vyhrála. Gratulace veliká a doufám, že finále bude také její. Kájino pojď!!!!!!!!!
Reagovat
Ela-fon-isi
Nevěřila jsem, že by M.S. dala. Zápas jsem neviděla, jen teď výsledek a... bomba! Gratulace Karolíně!
Reagovat
com
a zitra titul :)
Reagovat
tommr
bude to strašně těžký, ale takovou šanci na velkej titul si snad Karolína nenechá uniknout ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist