Rozzuřená Karolína Plíšková v Římě po porážce se Sakkariovou rozmlátila raketu o umpire

16. 5. 2018, 14:51
Aktuality 495
WTA ŘÍM - Karolína Plíšková na formu z předchozích antukových turnajů nenavázala. Na akci WTA Premier 5 v Římě prohrála hned první zápas, když ve třech setech nestačila na Marii Sakkariovou z Řecka. Českou jedničku a loňskou čtvrtfinalistku římského podniku za stavu 5-5 40-40 v rozhodujícím dějství hodně rozzuřilo obrovské selhání umpirové i lajnové sudí, které naprosto neprávem přiznali bod její řecké soupeřce. Plíšková poté místo podání ruky umpirové rozhodčí rozmlátila raketu o umpire.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková vstoupila do letošního antukového jara famózně. V hale ve Stuttgartu ztratila v pěti zápasech jediný set a došla si pro první letošní a celkově jubilejní 10. titul. Skvělou formou se prezentovala také v Madridu, kde po skalpu vítězky posledních dvou ročníků a světové jedničky Simony Halepová prohrála až v semifinále s krajankou a pozdější šampionkou Petrou Kvitovou.

Do hlavního města Itálie si však loňská čtvrtfinalistka skvělou formu z předchozích turnajů nepřivezla. V Římě totiž skončila hned po prvním zápase, v němž nestačila 6-3 3-6 5-7 na Marii Sakkariovou z Řecka.

Premiérový vzájemný duel obou hráček zahájila mnohem lépe česká jednička. Od stavu 5-1 se ale v Plíškové něco zlomilo a soupeřku naprosto zbytečně pustila do zápasu. Od tohoto stavu, přestože Plíšková úvodní sadu nakonec na druhý pokus dopodávala, byla Sakkariová na kurtu o něco lepší hráčkou.

Světová pětka Plíšková ve druhém setu zlikvidovala manko brejku, ovšem od stavu 3-3 dovolila Řekyni uhrát další sérii tří vyhraných her. V rozhodujícím dějství se šestadvacetileté Češce povedlo dohnat ztrátu podání celkem dvakrát a vypadalo to, že by si přece jen mohla dojít pro postup do dalšího kola.

Za stavu 5-5 40-40 zahrála servírující Plíšková smeč jasně do kurtu, lajnová i umpirová sudí však označily míč jako aut a poté nemohly na kurtu najít stopu míčku. Rozzuřená Plíšková si nechala na kurt zavolat supervizorku turnaje. Ta ovšem souhlasila s rozhodnutím umpirové rozhodčí a Plíšková čelila brejkbolu, který odvrátit nedokázala.

 

Sakkariová poté utkání úspěšně dopodávala. Plíšková si pro diváky po podání ruky s řeckou soupeřkou připravila ještě jedno pozdvižení, když místo podání ruky umpirové sudí třikrát udeřila raketou do umpiru, na kterém umpirová rozhodčí seděla.

Sakkariová si skalpem světové pětky připsala nejcennější výhru své kariéry. Loni ve Wuhanu si vyšlápla na tehdejší světovou šestku Caroline Wozniackou. O postup do čtvrtfinále se řecká hráčka utká s Irinou Beguovou, nebo Angelique Kerberovou. Plíškovou čeká týden volna a poté grandslamové French Open.

Simona Halepová zahájila své působení v Římě ve velkém stylu. Světová jednička a loňská finalistka v utkání druhého kola smetla 6-1 6-0 Naomi Ósakaovou a oplatila jí letošní porážku z Indian Wells. V osmifinále se utká s Madison Keysovou, jež si ve dvou tie-breacích poradila s Donnou Vekičovou.

Další osmifinálovou dvojici vytvořily členky Top 10 Caroline Garciaová a Sloane Stephensová. Garciaová přehrála 6-3 6-4 maďarskou tenistku Timeu Babosovou a Stephensová udolala 6-0 5-7 6-4 estonskou kvalifikantku Kaiu Kanepiovou.

Loňskou šampionku Jelinu Svitolinovou, která mezi nejlepší šestnáctku postoupila již včera po výhře nad Chorvatkou Petrou Martičovou, čeká v osmifinále Darja Kasatkinová. Talentovaná Ruska porazila 6-2 6-3 Američanku Danielle Rose Collinsovou.

O postup do čtvrtfinále si to rozdají Jelena Ostapenková s Johannou Kontaovou. Loňská vítězka French Open do osmifinále postoupila po včerejším vítězství nad Shuai Zhang, a Kontaová dnes nedala šanci Su-Wei Hsieh, kterou smetla 6-0 6-4.

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 3,351.720 dolarů
středeční výsledky (16. 5. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Sakkariová (Řec.) - Kar. Plíšková (6-ČR) 3-6 6-3 7-5
Halepová (1-Rum.) - Ósakaová (Jap.) 6-1 6-0
Wozniacká (2-Dán.) - Van Uytvancková (Belg.) 6-1 6-4
Gavrilovová (Austr.) - Muguruzaová (3-Šp.) 5-7 6-2 7-6(6)
Garciaová (7-Fr.) - Babosová (Maď.) 6-3 6-4
V. Williamsocá (8-USA) - Vesninová (Rus.) 6-2 4-6 7-5
Stephensová (9-USA) - Kanepiová (Est.) 6-0 5-7 6-4
Kerberová (11-Něm.) - Beguová (Rum.) 3-6 7-5 7-5
Keysová (13-USA) - Vekičová (Chorv.) 7-6(2) 7-6(0)
Kasatkinová (14-Rus.) - Collinsová (USA) 6-2 6-3
Sevastovová (15-Lot.) - Kruničová (Srb.) 6:4, 6:4
Kontaová (Brit.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-0 6-4
Kontaveitová (Est.) - Kuzněcovová (Rus.) 7-5 7-5
Šarapovová (Rus.) - Cibulková (SR) 3-6 6-4 6-2
• Čtyřhra 2. kolo •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (2-ČR) - Čchan Chao-Čching/Jang Čao-süan (Tchaj-wan/Čína) 6-2 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

495
Přidat komentář
Jabadu
"Čo je to tuná zase za bordel?! Velitel čaty ku mne! Ako si to strážite svojich podriadených?!! Ten kanón tuná budú čistiť až do rana! ..."
:-)
Reagovat
blax
A mě na tu občanskou iniciativu neodpovíš, jo? Hmm :(
Reagovat
Frick
Jednou jsem takovou objevil a snažil jsem se jim mailem poslat pár otázek. Bez odpovědi.
Reagovat
blax
A rozumíš tomu, že tady na tenisportálu s tím prostě nic nenaděláš? Všichni jsme si tady x krát přečetli tvůj názor, x krát jsme se ti snažili vysvětlit jak je to ve skutečnost a ty to prostě nechceš pochopit. A co dál? Dál tím budeš spammovat diskuzi? Vždyť to nikam nevede. Nechápu co tím chceš tady na tenisportálu změnit.
Reagovat
blixa
Ale to už je tu dávno probrané. On v podstatě zoufale touží po nějaké satisfakci, kterou by mu poskytlo i to, kdyby tu někoho přesvědčil o svých pomatených "pravdách". Frick je zoufalec, co strašlivě touží po nějakém uznání, ale toho se mu nesmí dostat, protože něco tak hrozného by narušilo řádný běh Všehomíra ;-)
Reagovat
Frick
https://www.businessinfo.cz/cs/clanky/jste-danovym-rezidentem-jak-danit-pokud-mate-prijmy-z-ciziny-94692.html

Vztah se státem, se kterým má ČR v účinnosti SZDZ: Kritéria pro daňovou rezidenci

stálý byt (jakákoliv forma bydlení, důležitý je úmysl trvale se zde zdržovat)
středisko životních zájmů (úzké hospodářské a osobní vazby)
obvyklé zdržování se
státní občanství
vzájemná dohoda mezi smluvními státy
-----------------------------------------------------------------------

"jakákoliv forma bydlení, důležitý je úmysl trvale se zde zdržovat"

To si myslím, že hovoří celkem zadost. ÚMYSL TRVALE SE ZDRŽOVOVAT. To je prostě ČR - SAE 1:1 nebo 0:0.

"středisko životních zájmů (úzké hospodářské a osobní vazby)"

Tam to může bejt otázka. Rodina, partner s trvalým bydlištěm v ČR. Trénování v klubu TK sparta. x vlastnictví nemovitosti

"obvyklé zdržování se"

Pokud zákon zajímá výhradně to, zda se v jedné ze zemí zdržuje 183+ dní, tak je to o ničom.

"státní občanství"

Na tom se snad shodnem oba, že Bára je z Marsu.
Reagovat
Frick
Pardon, mělo být jinde.
Reagovat
blixa
Zase a znova, jsi dement.

Záměně ohýbáš realitu. Ten šlánek ti vyjmenovává kritérie.

pod těmi kritérii je podstatná poznámka :
Pozn: Tato kritéria se posuzují postupně v pořadí, ve kterém jsou v SZDZ uvedena

Což znamená, že pokud se uplatní to vyšší, nepozuzují se už další.

Čili znovu, pokud máš v SAE stálý byt a v ČR ne, jsi rezident v SAE. Bára není z Marsu. Z Marsu jsi ty.
Reagovat
Frick
"jakákoliv forma bydlení, důležitý je úmysl trvale se zde zdržovat"

Úmysl, ÚMYSL!!! Jestli Bára naplňuje podstatu úmyslu se TRVALE někde zdržovat, tak pokud tuto pdostatu naplňuje v SAE, tak jí musí naplňovat i v pražskym bytě.

-----------------------------------------------------

http://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/130423/kraus-zmenil-bydliste.html

https://isport.blesk.cz/clanek/tenis-fed-cup/286131/zadostiucineni-dive-bary-strycova-prekonala-krivdu-pomaha-ji-i-kraus.html

Hm, tak to je dokonce Brauščin byt. :-D Takže ten byt asi musela napsat na nějakýho bílýho koně, kterej jí ho, čirou náhodou, nechává volně k dispozici.

Ale ne stálej byt to fakt neni. Jasně. Hotel to je. :-D
Reagovat
blax
No tak na co čekáš ty STBáku jeden? Utíkej to nahlásit na policii. Na co čekáš? Všechny podklady sis dohledal, myslíš si, že máš pravdu, tak na co čekáš? Aspoň se dozvíme, kde je tedy pravda.
Reagovat
Fandina
Fricku, pocho konečně, že i kdyby měla Bára tisíc bytů, tak je její věc, kde zvolí daňovou rezidenci. Musí splňovat platné zákony a to je všechno, o čem se dá bavit.

Jsi hloupý člověk, zlý a závistivý.
Reagovat
Fandina
Tvůj problém je, že si nedovedeš srovnat v hlavě priority. Nemáš na to si utřídit o co může člověku, Báře, Káje, Petře, komukoli, kdo cokoli dělá, v čemkoli podniká. Když začne, nebo i v průběhu podnikání, tak hledá takové podmínky, které jsou pro něj nejvýhodnější. Představa, že někdo si zvolí daňovou rezidenci tak, aby to pro něj nebylo výhodné nebo to nespolňovalo dané podmínky, je nesmysl, který ty nedovedeš pochopit a za každou cenu si namlouváš, že něco dělají špatně.
Reagovat
Frick
Ty by sis teda představoval, že zboží, služby atp. by mělo být zdaněno brutálním DPH, ne 20, ale třeba 60%.

A co když by v Česku byla daň na potraviny 45 a v Německu (Polsku, Slovensku, Rakousku) 15%? Kurňa, to by byla nájezdy do tamních supermarketů. Nebo by jsi zavedl brutální cla? Či předpokládáš, že by tato politika byla zavedena pan-evropsky?
Reagovat
Fandina
Nebylo to na mě, ale to je vcelku známá věc, že daně a jejich výše je stimulátorem ekonomického růstu. A podle toho, jakou daňovou a rozpočtovou politiku která země má, tak se stanovuje výše jejich daní. A to samé je i s propočty o jakou daň se má jednat.

Například v Monacu je také daň, která naplňuje státní rozpočet, ale není to daň z příjmu tamních obyvatel, jsou to daně jiné, nestudovala jsem jaké, ale takové, aby byly potřeby státu naplněny.

To, že daně se plati musí je jasné, jde o to, jaké.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jak jsi na tu konstrukci s brutálním DPH přišel? Někde jsem snad něco takového řekl či napsal?
Reagovat
Frick
No, řikal jsi, že se má zdanovat spotřeba. Tak jak jinak bys to chtěl řešit než brutálním zdaňováním toho, co si kupujem.

Vlastně takhle to funguje u bezinu (aby lidi totálně nezablokovali silnice a současně byly postředky na jinak nerentabilní provoz MHD), chlastu/kuřiva (aby se omezovala jeho spotřeba a zároveň byly porostředky na potírání negativních jevů - kriminální deliktky, léčba nemoci vzešlé z užívaní cigaret a chlastu).
Reagovat
Stan_Borowitz
bos to asi přehlídl:

Ono to není až tak složité, když je politická vůle. Na stránce https://www.svobodni.cz/kalkulacka-statniho-rozpoctu/ jsem během pěti minut sestavil vyrovnaný státní rozpočet, v němž je zcela zrušena daň z příjmu fyzických osob, a přitom jsem ani nesáhl výdaje v kapitolách bezpečnost, školství, zdravotnictví, sociální zabezpečení.

DPH a spotřební daně přitom zůstaly na stejné úrovni jako dnes. Jak jsem toho kouzla docílil? Jednoduše, seškrtal jsem nesmyslné výdaje (zdaleka ne všechny, dalo by klidně seškrtat dvakrát tolik).

Jmenovitě toto:
- Zrušení přimíchávání biopaliv (dodatečný výnos na spotřební dani)
- Zrušení ?zelené nafty? (výběr daně z minerální olejů bez výjimek)
- Úplné zrušení podpory stavebního spoření (pouze pro nově uzavřené smlouvy)
- Zrušení dotací Ministerstva práce a sociálních věcí soukromoprávním a veřejnoprávním subjektům
- Zrušení dotací filmařům (Státní fond kinematografie)
- Zefektivnění agendy Úřadů práce převedením na kontaktní místo (telefonicky a přes internet)
- Zrušení dotací podnikům přes Ministerstvo průmyslu a obchodu
- Uvolnění konkurence v MHD a zrušení dotací dopravním podnikům
- Zrušení dotací obnovitelných zdrojů energie
- Zrušení výdajů na ochranu klimatu
- Zrušení dotací na podporu cestovního ruchu a regionálního rozvoje
- Zrušení dotací na podporu venkova
- Splacení části veřejného dluhu z devizových rezerv (?dluhový swap?)
- Zrušení Grantové agentury České republiky
- Výnos ze zrušení 9. tříd základní školy
Reagovat
FulnekUltras
- zrušení Klausovy amnestie pro modrošmejdy
- zrušení ODS a TOP-09
- velkozloději z těchto neototalitních partají vrátí zpět do státního rozpočtu všechno, co z něj za 25 let rozkradli (včetně fondu na důchody) a zbytek nahradí doživotní vlastní prací pod veřejným dozorem
Reagovat
Fandina
Líbí se mi, jak tu ODS nenávidíš. Je to až úsměvné, kde si našel tyhle položky ve výčtu nákladů státního rozpočtu, navíc, když už ODS není dvacet let u vlády.
Reagovat
FulnekUltras
20 let snad při Topolově prověšeném moudí nemůžeš myslet vážně. ;-) Bohužel na penězích sedí tyhle straky pořád. A to na těch největších a podstatných (banky apod.), které by tady mohly lecjaké současné problémy rychle vyřešit. I při vědomí, že hodně prostředků už bylo nenávratně "odkloněno" daleko za hranice.
Reagovat
Stan_Borowitz
Naprostý souhlas, ať všichni vrátí to, co prokazatelně ukradli. U komunistů vystačí, když každému občanovi dorovnají rozdíl mezi HDP na hlavu v Rakousku a u nás mezi roky 1950 a 1990. Obě země začínaly na zhruba stejném čísle a po čtyřiceti letech bolševického řádění byl v roce 1990 rozdíl více než šestinásobný ve prospěch Rakouska. Při předpokladu víceméně lineárního vývoje v obou zemích dělá to, co mají komouši za čtyřicet let doplatit, zhruba 1OO bilionů Kč, to je cca 10 mega na hlavu. Průměrné rodině rodině dlužíte 40 mega, když k tomu připočtu ještě nějaký drobný od "velkozlodějů z neototalitních partají", tak já budu daleko za vodou.

Zato ty se nadřeš, to budeš muset makat se svými soudruhy pod dozorem tak do roku 2500, abys to splatil, kámo. Ale třeba dostaneš fleka hned vedle Bureše.
Reagovat
Frick
"Dík za update, já jsem tyhle věci přestal před časem podrobněji sledovat, bo jsem našel jednodušší a levnější cestu, jak si výšku daní určovat výhradně výší své spotřeby a nenechat se pravidelně obrat o více než POLOVINU toho, co v potu tváře vydělá"

Vídíš, sám zahrnuješ zdravotní pojištění k tomu, co tě obírá.
Reagovat
Frick
http://www.money.cz/ucetni-a-danovy-servis/bydliste-z-pohledu-zakona-o-danich-z-prijmu/

nebo zde

http://www.az-data.cz/slovnik/rezident-danovy

"Bydlištěm na území ČR se pro účely ZDP rozumí místo, kde má poplatník stálý byt za okolností, z nichž lze usuzovat na jeho úmysl trvale se v tomto bytě zdržovat. Nejde tedy o trvalé bydliště podle občanského průkazu, i když to bude v řadě případů platit."

nebo zde

https://www.dauc.cz/dokument/?modul=li&cislo=80802

Pojem stálý byt znamená, že osoba má k dispozici byt či dům (vlastní, najatý, třeba i maringotku) pro stálé užití v jakoukoli dobu bez přetržití a nikoli pouze příležitostně pro účely krátkodobého pobytu (např. z důvodu služební cesty, soukromé návštěvy, studia). Stálý byt může být poplatníkem i pronajat jiné osobě (např. po dobu delší zahraniční cesty), ovšem formou umožňující podle potřeby poplatníka obnovení jeho užívání bez prodlevy. Zmíněné okolnosti svědčící nepřímo o stálosti bytu je zejména rodinný stav (bydlí-li zde i manželka a děti) a návaznost na ekonomické aktivity (práce či podnikání) apod. Délka pobytu v Česku přitom není podstatná.
-----------------------------------------------------
Fakt nevím, jak by mohla Bára dokázat, že tam, kde pobývá s Krausem, NENÍ stálej byt.
Reagovat
blixa
Zjevně nechápeš psaný text, blbe, což nakonec není divu. Pokud Báře žádný byt či dům nepatří, ani ho přímo ona nemá pronajatý, tak prostě v ČR nemá stálý byt. Že má Kraus nějaký byt, ať už vlastní či pronajatý s tím absolutně nemá co společného. Problém by nastal teprve, kdyby se vzali. A to ještě jenom možná, protože by se obtížně prokazoval úmysl se v něm trvale zdržovat, když minimálně 11 měsíců z 12 tráví někde úplně jinde.
Jestli nevěříš mě, zaplať si konzultaci u nějakého daňového poradce co dělá zahraniční klientelu. On ti to jistě rád vysvětlí. Já už mám takového dementa, co se pokouší neustále realitu ohýbat podle svých magorských představ, dost.
Reagovat
Frick
Takže si myslíš, že v situaci, kdy se možná bude zdržovat v bytě v SAE třeba 3x kratší dobu než v ČR (majoritně zřejmě bude v ČR v bytě v Bubenči, odkud to má kousek na spartu), že by to jako finančák nezajímalo, protože by mu to stačilo, že jediná nemovitost, kterou vlastní, je v SAE? Přijde ti to logický, aby do definice "stálej byt" se dal započítat jen byt v SAE a nikoliv i byt někde v Bubenči?

Tak snad ke skutečnosti, že může nějaká osoba užívat (libovolně) nemovitost, musí být dán nějaký předpoklad. Třeba jí nevlastní, třeba jí nemá pronajatou, ale možnost jí užívat minimálně musí být dána na základě konsenzu jejího majitele.

Osobně si myslím, že tohle je ta situace, kdy by se mohl posuzovat každý detail.
Reagovat
blixa
Ty seš fakt neuvěřitelný blb. Finančák si nemůže dělat co chce. Ta pravidla jsou jasná, a musí je dodržovat obě strany. Důkazy jsou taky jasné. Nájemní smlouva, kupní smlouva. Nějaké tvoje chiméry kdo do co, může, nemůže jsou naprosté nesmysly. Jak se kde kdo zdržuje dlouho je taky irelevantní, pokud plní zákonou podmínku (půl roku). Musíš jít po smlouvě, formulace jsou jasné, důkazy také. Na nějaké dohady tady není místo. To, že se někde může zdržovat není stálý byt. Zdržovat se může i v hotelu a ten taky není stálý byt. Prostě seš dement s naprosto pokrouceným myšlením, co furt hledá sebemenší záminku, jak realitu zkroutit podle svého pomateného přání.
Reagovat
Frick
Takže myslíš, že by Bára s Krausem byli schopni prokázat, že Krausův byt nemůže Bára volně užívat bez omezení? S tím, že by TEORETICKY jí tam sousedka odvedla často potkávala, s tím, že by byla často viděna na trénincich v areálu nedaleké TK sparta Praha atp.

https://www.dauc.cz/dokument/?modul=li&cislo=95534&well=danarionline

"?Rezident (§ 2 odst. 2 ZDP) ? osoba, která na území České republiky:
?má bydliště (alias stálý byt ať už vlastní, pronajatý nebo v jiné dispozici)"

Že tam bydlí na základě konsenzu jejího druha není "jiná dispozice"? Já bych řekl, že minimálně by to mohlo být předmětem diskuze.
Reagovat
Fandina
Fricku, ty jsi normální blb na entou. Co to pořád meleš o nějakém prokazování nebo dokazování nebo špehování. Každý člověk má nějaké místo pro zdanění, podle toho, kde pracuje a to je tak všechno, co se k tomu dá říct.
Reagovat
Fandina
A samozřejmě k tomu musí splňovat zákonné podmínky, podle toho, jak jsou nastaveny a to se může v různých zemí různit.
Reagovat
Frick
https://www.businessinfo.cz/cs/clanky/jste-danovym-rezidentem-jak-danit-pokud-mate-prijmy-z-ciziny-94692.html

Vztah se státem, se kterým má ČR v účinnosti SZDZ: Kritéria pro daňovou rezidenci

stálý byt (jakákoliv forma bydlení, důležitý je úmysl trvale se zde zdržovat)
středisko životních zájmů (úzké hospodářské a osobní vazby)
obvyklé zdržování se
státní občanství
vzájemná dohoda mezi smluvními státy
-----------------------------------------------------------------------

"jakákoliv forma bydlení, důležitý je úmysl trvale se zde zdržovat"

To si myslím, že hovoří celkem zadost. ÚMYSL TRVALE SE ZDRŽOVOVAT. To je prostě ČR - SAE 1:1 nebo 0:0.

"středisko životních zájmů (úzké hospodářské a osobní vazby)"

Tam to může bejt otázka. Rodina, partner s trvalým bydlištěm v ČR. Trénování v klubu TK sparta. x vlastnictví nemovitosti

"obvyklé zdržování se"

Pokud zákon zajímá výhradně to, zda se v jedné ze zemí zdržuje 183+ dní, tak je to o ničom.

"státní občanství"

Na tom se snad shodnem oba, že Bára je z Marsu.
Reagovat
blax
Přesně jak píše Fandina - dokazování, prokazování, špehování. Ty by ses skvěle hodil STB nebo k německý Stasi. Škoda, že ses narodil o pár desítek let později co?
Reagovat
janek_da
Už se uklidnila?
Reagovat
Stan_Borowitz
Říká, že prej se uklidní, až bude pod článkem o ní na TP pět set příspěvků.
Reagovat
Frick
Dělám co můžu, ale jde to pomalu.
Reagovat
Mayo
To jak sa správa, hanba jej.
Reagovat
Mayo
Toto by Rafael Nadal nikdy nespravil.
Reagovat
lars
On by rozhodci "vyfackal" ? :)
Reagovat
slacker
ano hanba lajnovy umpirovy i superdozorce, jak je mozne ze tam nebyl jediny chlap a nechali to "ridit" tri slepice?
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně, měli zavolat Rafu, ten už měl odehráno a mohl ten zápas v klidu odřídit. Jak říká Mayo, Rafa by to, co ta empajrová rozhodčí, nikdy nespravil. Jemu nikdy nic neunikne.
Reagovat
letityfanousek
hanba sakkariové, měla možnost se ukázat jako fair-play hráčka, takhle se zařadila mezi tenisové slepice
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono to není až tak složité, když je politická vůle. Na stránce https://www.svobodni.cz/kalkulacka-statniho-rozpoctu/ jsem během pěti minut sestavil vyrovnaný státní rozpočet, v němž je zcela zrušena daň z příjmu fyzických osob, a přitom jsem ani nesáhl výdaje v kapitolách bezpečnost, školství, zdravotnictví, sociální zabezpečení.

Akorát by spoustě darmožroutů a lehkoživků hodně klesla životní úroveň, to je pravda. Zase by se ale z ciziny vrátili ti, co něco umí a utíkají do daňových rájů, a spoustě aktivních, pracovitých a činorodých lidí by se životní úroveň naopak zvedla. Je samozřejmě otázka, komu chceme vycházet vstříc a vytvářet příznivé podmínky, jestli těm prvním, nebo těm druhým a třetím. To je čistě politický problém, technicky to jde vyřešit snadno.
Reagovat
Fandina
Státní rozpočet, tak jak je nastaven nyní, je hlavně tvořený DPH a spotřební daní. Daň z příjmu je v tomhle směru marginální. Ale jak píšeš, všecho je to věc dohody a vůle těch, kdo zákony tvoří. Takže záleží na tom, jaká je politická vůle zvolených zástupců.
Reagovat
gigin
https://youtu.be/Ku2s3XmcUsA?t=25
Reagovat
gigin
Jinak na tu dobu celkem dobrá predikce od oponenta Bohuša.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně, gigine, ten chlap musí mít dnes doktorát z politologie, jinak na světě není spravedlnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si,že Plíšková neměla reagovat jak reagovala i když rozhodčí udělá chybu. Když si vezmu třeba finále US Open Graf-Seleš když za stavu 6:6 v tiebreaku a za stavu 6:5 pro Seleš dala naprosto jasné eso a rozhodčí hlásil aut a výrazně ji poškodil když nakonec ten první set prohrála a zřejmě by ten zápas vyhrála a měla by mít daleko větší zlost a zachovala se úplně jinak jako Plíšková.
Reagovat
George_Renel
Přece jen byla jiná mediální doba.
Reagovat
FulnekUltras
a hlavně jiná morálně
Reagovat
Fandina
samozřejmě, teď je to lepší, protože teď se člověk může chovat svobodně, nebojí se, že ho zavřou za jiný, než KSC hlásaný názor
Reagovat
FulnekUltras
svobodně rozštípat empajr za pochvalného mručení modré sebranky
Reagovat
Fandina
A zavírat lidi do vězení za svoje názory je morálnější?
Reagovat
Fandina
Nehledě na to, že Káji nic nerozmlátila a nikdo ji za to nechválí.
Reagovat
Stan_Borowitz
To finále bylo v roce 1995, to byli komunisti a jiní totalitáři v největší defenzívě. Tehdy tě za názor nezavřeli, dnes už to tak úplně pravda není, free speech je pomalu nahrazována tzv. fair speech, přičemž obsah slova "fair" určují různé nátlakové skupiny.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, kriminalita byla a bude. Já mluvím o režimu. O tom, že proto, aby zůstali komunisti u moci, udělali cokoli.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jojo, souhlas, já jen, že to finále bylo v úplně jiné době, než si Fulnek myslí... nebo že by zrovna on chtěl z morálního hlediska vychvalovat Klausovu éru (a dle mého přesvědčení nejlepší roky v moderních dějinách naší země)? Humorná představa.
Reagovat
FulnekUltras
vidím, že "hraniční čára" 1989 už ti zatemnila mozek úplně
Reagovat
Fandina
Jj, porevoluční doba byla poznamenána nadšením z nabyté svobody. A myslím, že se hodně věcí vyvedlo. Ostatně, pořád se co se týká životní úrovně posunujeme a přibližujeme západu.
Reagovat
Stan_Borowitz
A tak jo, chléb a hry, toho je opravdu stále víc. A většině to stačí, proč by si měla kazit náladu dumáním nad filosofickými pojmy jako "svoboda".
Reagovat
Fandina
Svoboda je fajn. Můžeš se dnes rozhodnout a zítra budu na druhém konci světa. Za totáče jsem pokorně žádala o návštěvu příbuzných na západě leta, než se mi to podařilo.
Reagovat
blixa
No vidíš, mě se to nepodařilo. Prostě mě nepustili. Máma zemřela rok před 89.
Reagovat
Fandina
Jj. Bylo to děs. Nehledě na svobodu podnikání. Tátovi sebrali živnost i s učni a poslali ho dělat pomocného dělníka k zedníkům.
Já jsem při nejbližší příležitosti po roce 1989 začala podnikat. To za totáče bylo nemyslitelné.
Reagovat
George_Renel
Když mě zamítal ten stbák na pasech žádost tak mi řekl. Benátky? Tak jedině nad Jizerou....
Reagovat
Fandina
Jj, manželovi zase řekli, že jsme ještě nebyli v Moskvě, až potom.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, taky jsem vycestoval až po roce 1989.

Samozřejmě, že možnost neomezeně cestovat je skvělá věc, ale spíše bych řadil do té kategorie "hry". Svoboda je přece jen obecnější pojem a má víc aspektů.
Reagovat
blixa
Když je to za účelem zábavy, dejme tomu že "hry". Když je to rozdělení rodiny, tak to moc hra není.
Reagovat
Fandina
Přesně. Nešlo o hru. Odejít na západ znamenalo připravit se na možnost, že se s nimi neuvidíš.
A nejde jen o rodinu. Můj kamarád utekl do Rakouska a my brečeli, že už ho neuvidíme.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já teda nevím, ale termín "možnost neomezeně cestovat" mi připadá dostatečně popisný a výmluvný. Nevím, jak se ti pod něj podařilo napasovat nucenou emigraci...
Reagovat
Fandina
Pokud chceš srovnávat svobodu tenkrát a teď, tak je nesrovnatelná. Když to vezmu jen co se týká práva občanů volit. Teď si můžeš vybrat, koho chceš, nebo nejít volit. To bylo v té době téměř nemyslitelné, nejít volit. Nebo vlíst za plentu. To se nehodilo.

Ale svoboda vycestovat, to nejsou jen hry. Spoustu lidí teď jezdí za prací na západ. A nikdo je za to občanství nezbaví, jako tenkrát.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, je, o tom není pochyb. Ale nenápadně (a rostoucím tempem) ubývá...
Reagovat
Fandina
Já nevím. Je to možné, jenže já tyhle věci už neřeším. Nějakou dobu jsem po roce 1989 politikou žila, i se jí živila. Ale teď už jsem důchodkyně, která si užívá života a tyhle problémy jdou mimo mě. Já mám pocit, že už jsem v tomhle směru ze sebe všechno vydala. Takže politickou situaci nesleduji.
Jinak co se týká mého okolí, tak vidím některé nezaměstnané, jiné lidi hodně bohaté a jiné normuálně vydělávající. Ale celkově vidím pohodu. Možná, že je to tím, že jsem v pohodě sama. Já jsem optimista. Vidím jen kladné věci.
Reagovat
Stan_Borowitz
A hlavně nechci srovnávat svobodu za totality a teď, s tím jste začali z nějakého důvodu vy. Asi že se do toho pletl ten Fulnek.

Já srovnávám svobodu před 20 lety, 10 lety a dnes a cítím její postupný úbytek.
Reagovat
Fandina
Jestli to bylo na mě, tuk už jsem ti odpověděla, že já se po roce 1989 cítím nějak pořád stejně svobodně. Není rozdíl mezi před deseti lety tenkrát a teď. Ale možná je to tím, jak jsem psala níže, že jsem v důchodu, takže trochu mimo dění.
Reagovat
Kytka
Jsem už taky v důchodu, ale mimo dění jaksi být nedokážu.
Reagovat
Fandina
Já ti věřím. Ale já to hodila za hlavu, řešit politiku. Kolik let jsem to dělala, takže už to nechám na dalších.
Reagovat
Kytka
No já mám partnera, kterého eminentně zajímá historie, politika, tak jsem v dění ať chci nebo ne. Ale nemám mu to za zlé, hodně jsme toho spolu za 35 prožili. I ty tvrdé předlistopadové demošky.
Reagovat
Kytka
35 let
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, co má člověk dělat v důchodu. Jak jsem řekla, já už to neřeším. Už jsem své udělala.

Ale jinak, vím, že muži politikou víc žijí. Ne nadarmo se říká, že politika se řeší u piva. :-))
Reagovat
Kytka
Já zase nemohla za hluboké totality v normalizaci po r. 1968 na VŠ. Až koncem totáče, kdy soudruzi pomalu ztráceli na síle jsem začala studovat v r. 1985, a to při uvedení nepravdivých informací o mé silně antikomunistické matce. Prostě jsem to riskla a neověřovali to už tak tvrdě a vyšlo to. Ale nebýt sametové revoluce roku 1989, nikdy bych nedělala svou profesi. A cestovat jsem mohla taky až po r. 1989, maximálně do NDR. A teď možná někoho naštvu, ale neměla jsem příjem ani na dovolenou v Maďarsku u Balatonu, natož v Bulharsku. Prostě jsem se soudruhy nedržela basu. Ale součassný vývoj politické situace u nás mně děsí. Abychom zase nemuseli do ulic - ne na současné demošky, ale na ty tvrdé co byli před r. 1989, to opravdu nebyla sranda.
Reagovat
Kytka
Tedy do r. 1989 maximálně do NDR
Reagovat
ttopi
To bych úplně nesrovnával. Jde o to, že v dnešní době, kdy jsou určité možnosti a technologie, máš zkrátka jiná očekávání. Je to podobné, jako ve fotbale. Dřív se nad chybou mávlo rukou, řeklo se, že se nedá nic dělat, a hrálo se dál. Ale dneska? Notabene na antuce, kde stopa zůstává?

Je teda pravdou, že nešlo o nějak extrémně důležitý zápas/turnaj, ale někdy člověk prostě ze zoufalství udělá i toto, když si je jistý, že byl poškozen a nemá zastání.
Reagovat
ttopi
+ tohle bylo ke konci zápasu, kde to ovlivnění je více odhadnutelné. Tebou zmiňovaný zápas, kde šlo o první set - tam se těžko posuzuje míra ovlivnění.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby tehdy rozhodčí uznal eso tak by Selešová vyhrála 1 set a druhý tehdy vyhrála 6:0 takže by to nejspíš skončilo 2:0 pro Seleš
Reagovat
ttopi
To nejde vůbec takhle říct. Celý druhý set se odehrával s vědomím toho, jak dopadl ten první. Třeba jí to zdravě "nakoplo". Třeba jo, třeba ne, ale furt to byl jen první set a bylo dost času na otočení. Plíšková ale podávala najednou proti "mini matchballu", což je velký rozdíl, než kdyby měla gameball.
Reagovat
Kytka
To nejde srovnat. Jiná je chyba rozhodčí v prvním setu, kdy lze mnohé zachránit a jiná v samotném závěru zápasu. Měla dělat svou práci a ne koukat kde lítá co jiného, jen míček nesledovala.
Reagovat
slacker
presen naprosto nesrovnatelne, chyba v samotnem zaveru, ktera ovlivni minimalne na nekolik dalsich micu koncentraci ale bohuzel uz je rychle po zapase a uz se to neda nijak dohnat a napravit
Reagovat
Fandina
Chyba ve třetím setu, natož v závěru, se nedá s ničím srovnávat. Třetí set je konečná, po ní už se nic nemůže dít.
Reagovat
EllNino
Neřeš to tady a vydej se tm, kde s tím můžeš něco udělat, tohle už opravdu tenisové téma dávno není ...
Reagovat
George_Renel
Když člověk vidí, co se do rána urodilo, říká si.
Lidé spěte. :-b
Reagovat
FulnekUltras
a světová dvojka se kdykoliv může stát světovou jedničkou, aniž by tedy na tom - aspoň zde - nějak příliš záleželo... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=x8fpzZUF8Hg
Reagovat
Stan_Borowitz
Někteří lidé, když se jim děje nějaká evidentní nespravedlnost, shrbí záda a tiše trpí, jiným se zase zatmí před očima a jdou do toho hlava nehlava. Často to paradoxně bývají právě ti, kdo na první pohled působí chladně a jakoby bez emocí. Třeba Karolína nebo níže zmiňovaný Ivan Lendl, kterého flagrantní nespravedlnost komunistické diktatury, kdy se k moci a blahobytu dostávaly totální lidské kreatury, přinutila až k emigraci. Smutné je, že po krátké epizodě skutečné svobody a demokracie v devadesátých letech jsme se po bezmála třiceti letech dostali do alarmujícím způsobem podobné situace.

Proto buďme vděční za každý projev vzdoru proti dnešnímu systému, který se svou tupou a vytrvalou silou parního válce snaží všechny zglajchšaltovat do uniformní šablony "uvědomělého euroobčana", tupě akceptujícího všechna "moudrá" rozhodnutí "vyvolených".

Vamos, Karolína!
Reagovat
FulnekUltras
jako maloměšťákovi par excellence ti samozřejmě nezbývá, než za polorozpadlou barikádou ještě držet poslední nalomenou fangli ;-)))
Reagovat
Fandina
:-)) barikáda je rozpadlá, ale stojí, zato ty nemáš ani tu
Reagovat
FulnekUltras
mně už jen stojí... ;-)))
Reagovat
Fandina
tak buď rád a nezáviď druhým ...
Reagovat
misa
Hlavně u zápasů Kvitové :)
Reagovat
George_Renel
Jen díky viágře. .-b
Reagovat
Stan_Borowitz
Jako píčusovi par excellence ti samozřejmě nezbývá než se chovat, jak se chováš. Já ti to nevyčítám.
Reagovat
FulnekUltras
jako příspěvek č. 314 na tvoje poměry celkem zdařilé... ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jak říkám, člověk ti to nemůže ani mít za zlé, na rozdíl od té umpirové rozhodčí, která měla možnost volby nechovat se jako debiI. Ty tu volbu zjevně nemáš.
Reagovat
FulnekUltras
Volby mi úplně stačily poslední dvoje... ;-)
Reagovat
Kytka
Poslední dvoje volby u nás byly fakt horor.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, zaplaťpánbůh za svobodné volby. To je snad poslední demokratická vymoženost, která nám zbyla, a to je smutné. I když z jejich výsledků nejsem v poslední době nadšený, pokorně respektuji vůli svých spoluobčanů.
Reagovat
Kytka
Zejména ty dvoje poslední jsou horor. Bojím se bojím, kam tohle směřuje. Zase nějaký tuhý režim silné ruk bych tedy nechtěla. To snad radši umřít. Zejména bývalý východní "bratr" se mi protiví. A jak se komunisti s těmi svými 7 % zase chtějí roztahovat a táhnout nás tam kam vůbec, ale vůbec nechci.
Reagovat
Stan_Borowitz
Klídek, nedej se masírovat médii, nic takového nehrozí. Bureš jen těží z momentální popularity založené na nespokojenosti těch, kdo si myslí, že když stát někomu jinému víc sebere, oni se budou mít líp. Ale to pomine, stejně jako popularita jiných spasitelů, jakmile jeho voliči zjistí, že líp se má akorát on, a oni jsou na tom pořád stejně blbě... A mezi vládou silné ruky totalitního typu a eurounijním bordelem totalitního typu je pořád široká škála možností, i když se nám média a různé študované hlavy, co neumí napsat větu bez hrubých pravopisných chyb, snaží vnutit, že ne...
Reagovat
smazaný uživatel
neviem co mate proti demisnemu premierovi,vzdyt je prolhanej a v terenu se vyzna,tak co:)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Já proti němu nemám vlastně vůbec nic. Je to sice bývalý agent Stb a dotační podvodník, ale lid jako zdroj veškeré státní moci mu ve svobodných volbách dal největší odpovědnost za sestavení vlády, která bude do příštích voleb řádně spravovat tuto zemi. Já to rozhodnutí svých spoluobčanů respektuji, i když si o něm (tom rozhodnutí) myslím své. A čekám, co tedy předvede, když v něm tolik lidí vidí toho spasitele...
Reagovat
turista
Poslední dvoje volby horor? To bych neřekl. Ten kdo byl zvyklý na už prakticky nomenklaturní vládnutí ODS tak ten to může cítit jako horor. Vládu této tunelpartaje už většina lidí prostě nechce. Byl čas na změnu.
Reagovat
Stan_Borowitz
ODS tady naposledy reálně vládla před 20 lety. A nomenklaturně vůbec nikdy.
Reagovat
Kytka
ODS fakt nikdy nevládla nomenklaturně, na to byli jiní. To se jí musím zastat, i když voličem ODS nejsem. Ze mně nikdy nebude volič velkých stran
Reagovat
Stan_Borowitz
Nezáleží na tom, o jak velkou stranu jde, ona ODS už dávno žádnou velkou stranou není...

Pracuj každý s chutí usilovnou
na národu roli dědičné,
cesty mohou býti rozličné,
jenom vůli všickni mějme rovnou;

bláznovství jest chtíti nemistrovnou
rukou měřit běhy měsíčné,
jako k plesu nohy necvičné
pokoušeti pro pochvalu skrovnou:

lépe činí ten, kdo těží s málem,
stoje věrně na své postati,
velkýť je, buď sluhou nebo králem;

často tichá pastuchova chyžka
více pro vlast může dělati
nežli tábor, z něhož válčil Žižka.
Reagovat
Fandina
To je hezká básnička, ale já bych to asi řekla tak, že kromě KSČ a zkušenosti s nimi, zestátňování, omezování svobody ve všech směrech, samozřejmě posvědcené zákony, tak považuji za ostatní politické strany v zemi, nemyslím tím extremisty, si tak nějak podobné. A ve všech se najdou ti nějací top lidé a nějací méně kvalitní.
Reagovat
turista
Jak to že ne? Téměř všichni vedoucí pracovníci ve všech resortech byli buď přímo členové ODS nebo aspoň její sympatizanti až do roku 2014 pokud byla ODS u moci. V akciovkách se státní účastí nebo ve veřejnoprávním sektoru byli do funkcí členové ODS přímo dosazováni. Polehčující okolností je to, že se o totéž částečně snažila i ČSSD když byla u moci.
Reagovat
Stan_Borowitz
Můžeš to doložit nějakými relevantními zdroji? Jinak je to naprostý blábol a sprostá lež.

Namátkou třeba v Nečasově vládě vedl z patnácti rezortů člen ODS rezortů 6, někdy dokonce je 5, což je jedna třetina. Takže těžko mohli do vedoucích funkcí v jiných rezortech dosazovat své lidi, když ty rezorty neovládali.

Možná si pleteš ODS s ANO.
Reagovat
Fandina
A nepleteš si to náhodou s totalitou? Tam musel být každý člověk v KSČ, aby mohl zastávat jakoukoli funkci. Po roce 1989 to tak nebylo. Spoustu lidí bylo i z jiných politických stran, OH, ODA, lidovci, ČSSD a samozřejmě všude bývalí komunisti. A co se týká ČSSD, tak ta se podělila s ODS o moc při opoziční smlouvě.
Reagovat
Fandina
A od roku 1998 nastouil Miloš Zeman s vládou ČSSD.
Reagovat
Kytka
Fajn, budou nám vládnout lidi, co mají problémy s trestnou činností.
Reagovat
rubens
Supr, Stan
Reagovat
Frick
Ta dělá, jak kdybych se jí zeptal, proč daní v Monaku, když bydlí s Holubem v Letňanech. :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud nevlastní solární elektrárnu nebo řepkový lán, tak je mi srdečně jedno, kde odvádí desátky. Vlastně desátky to budou v tom Monaku, u nás by to byly zhruba padesátky, že.
Reagovat
Fandina
Daní tam, kde je to pro ní výhodnější a to samé s bydlením. Na tom není nic zvláštního.
Reagovat
Frick
Má danit tam, kde bydlí.
Reagovat
Stan_Borowitz
A kdy vlastně bydlí, když je padesát týdnů v roce někde v prdeli?
Reagovat
Frick
50 týdnů neni. To zas nepřeháněj. Má platit tam, kde se nejčastěji z roku zdržuje (pokud neni na turnaji) a kde má vazby (skoromanžela a manažera, rodinu, byt, tréninkovou základnu, kde je občankou stát atp.). Pokud je to Monako, tak no problem. Ale pochybuju.
Reagovat
Fandina
nemá platit tam, kde se zdržuje nejvíc. Platí tam, kde si to určí. Musí splňovat zákony a pokud si vybere Monako a splní podmínky, tak tam bude mít daňovou rezidenci. To co píšeš ty, jsou tvoje představy. Ne platné zákony.
Reagovat
blax
Frickovo imaginární morální břemeno za 3.. 2... 1...
Reagovat
Fandina
Jj ... ano a pořád dokola.

Nevím, co s takovým blbem dělat. Na jednu stranu je mi ho líto, na druhou mě točí. Je to těžké.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale on bohužel říká jen to, co platné české daňové zákony. Takže nadávat mu je kontraproduktivní, soustřeďme se na ty (špatné) zákony.
Reagovat
Fandina
On neříká, co platné české zákony. On říká, že tenistky je nedodržují. To je rozdíl.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nene, fakt to tak je. Zkus si třeba vygooglit termín "středisko životních zájmů".

Já ten systém rozhodně neobhajuju, naopak, hnusí se mi, ale to neznamená, že se budu tvářit, že to tak není.
Reagovat
Fandina
Tady nejde o googlování, nebo ty věříš tomu, že tenisti mají daňovou rezidenci v Monacu a nemají to právně podložené?
Reagovat
blixa
Ne, fakt to tak není. "Středisko životních zájmů" je termín z mezistátních smluv o dvojím zdanění a zabránění daňových úniků. To ovšem v případě Monaka není relevantní, protože s nim žádnou smlouvu uzavřenou nemáme. Monako se obecně brání uzavírání takových smluv. V případě SAE to částečně relevantní je, ale není to prioritní faktor, který určuje, kde jsi rezidentem. Tím prioritním je to, kde vlastníš byt, dům či něco k bydlení, případně to máš pronajaté. Pokud tedy vlastníš byt v Dubaji a ten co máš v Česku přepíšeš třeba na rodiče, jsi zcela korektní daňový rezident v Dubaji. Je ale vždy třeba se podívat do konkrétní smlouvy (pokud existuje), jak je to v ní definováno.
Reagovat
Stan_Borowitz
Máš pravdu, viz níže. Ale i s tím daňovým rezidenstvím v Monacu to dnes už není tak jednoduché, oni to po tlaku ostatních zemí zpřísnili. Proto si třeba Tomáš Berdych celoročně najímá člověka, který mu chodí do jeho garsonky během roku vytvářet dojem, že tam někdo opravdu bydlí... a J1rka se už rovnou usadil v Dubaji tuším.
Reagovat
blixa
Tak pokud nevlastní v Česku nemovitost, tak je to SAE, dá se říci, jednodušší. Ale Ani Monako není tak komplikované, to co píšeš je pravda ale platná tak pár let nazpátek, kdy se skutečně fixlovalo, že tam jsi i když si nebyl. Pak ale Monako uznalo, že je to blbost u profesí, které jsou prakticky celý rok někde po světě a uděluje jim výjímky. Hlavně ale náklady na Monako jsou vyšší než v SAE, takový J1rka by na něj asi neměl.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dík za update, já jsem tyhle věci přestal před časem podrobněji sledovat, bo jsem našel jednodušší a levnější cestu, jak si výšku daní určovat výhradně výší své spotřeby a nenechat se pravidelně obrat o více než polovinu toho, co v potu tváře vydělám.
Reagovat
Frick
Já jsem neřekl, že je nedodržují (minimálně ne za poslední týden). Řekl max. to, že jejich jednání není etické, příp. to, že by to chtělo upravit zákon tak, aby nestačilo na vyvázání z naší daňový povinnosti tu nebejt 183 dní v roce a mít někde v kdovíjaký cizině (s kdovíjakejma pseudozákonama) nemovitost.
Reagovat
Fandina
Jenže to je právě ono. Ty lidem, kteří dodržují zákony říkáš, že jednají neeticky. Což je ještě horší vyjádření a ještě žádáš, aby byli stíženy podmínky pro spoluobčana, který si vydělává peníze jinde.
Reagovat
Frick
Když uvidíš starou pani s težkým nákupem a nepomůžeš jí, tak taky jednáš legálně, ale neeticky.
Reagovat
blax
Proboha Fricku... mně osobně vadí tolik věcí v téhle zemi, od zákonů, nařízení vlády až po vyhlášky (EET, kontrolní hlášení, zrušené poplatky v nemocnicích, nemožnost nadstandardů, stupidní podmínky na STK a emisích) nebo třeba výsledky všech voleb v posledních letech, Pitomio, Zeman, Babiš, Ťok, vládnoucí koalice v Praze, dotace, inkluze, zneužívání sociálních dávek, milion úředníků... kdybych měl každou věc řešit jako ty tohle, tak se zblázním.
Reagovat
Fandina
Ty jednánš neeticky, protože zpochobňuješ svobodné rozhodnutí člověka vybrat si místo ke zdanění podle vlastního zvážení a za dodržování zákonů.
Reagovat
blax
A s těma tvejma pseudozákonama. Běž a řekni jim v Monaku a v Emirátech, že mají pseudozákony.
Každopádně mě u tebe zajímá jedna věc. Pokud ti to tak vadí, tak proč se s tím nesnažíš něco udělat? Psal jsem ti to už včera, založ nějakou občanskou iniciativu (spolek), sežeň lidi se stejným názorem a pusťte se do toho. Petice, kontaktování zákonodárců, šup šup... Tady na tenisportálu s tím nic neuděláš.
Reagovat
Fandina
Zákony v daňových rájích jsou pro jednotlivce to nejlepší, co jim může stát nabídnout. Tamní obyvatelé tam samozřejmě platí nějakou daň, případně daň, obsaženou ve službách a zboží, které si tam nakoupí. Ale obecně platí, že co vyděláš, o tom si rozhoduješ sám. Proto se jim říká, daňový ráj. Je to ideální řešení příjmu člověka.
Reagovat
slacker
zajimave ze vsechny ty danove "raje" nemaji skoro zadny prumysl a zmedelstvi, vsechno jen obchod a popripadne sluzby
Reagovat
Fandina
Obchod a služby je také důležité. A v SAE je ropa. Takže průmysl ano.
Reagovat
Fandina
Daní se tam, kde pracuješ.
Reagovat
Stan_Borowitz
Danit by se mělo tam, kde spotřebováváš, takže veškeré "daně z příjmu" jsou z principu nemorální. Danit se má spotřeba, ne snaha něco dělat.
Reagovat
Kytka
A nejhorší je, že u nás v Čechách se také křičí, "z našich daní" se to a to financuje a křičí ti co víc čerpají než odvádějí.
Reagovat
Fandina
Jenže to funguje tak, že když pracuješ v Italii, tak tě zdaní tam, to samé, když tam teď hrají tenisti turnaj, tak je tam zdaní. Takže je v podstatě úplně jedno, kde bydlíš, protože daň zůstane tam, kde peníze vyděláš.

Co se týká spotřeby, tak samozřejmě, všichni platíme DPH v zboží a službách, které užíváme tam, kde bydlíme.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, ten systém je špatný, oškubat tě dnes může v podstatě každý, kdo se tak rozhodne. Platí se daně z už zdaněných částek, daně z daní, daně za příští rok (tomu jsme se jako děti smáli, když to bylo v Pyšné princezně) a tak dále a tak dále. A bude hůř...
Reagovat
Frick
Stane - to portfolium těch služeb, co člověk od států očekává - je ohromný. Očekáváš od něj, že když onemocníš vzácnou a vážnou chorobou, již léčba bude stát miliony ročně, že jí zaplatí. Pokud se vysekáš v autě a skončíš téměř nepohblivej na vozejku, očekáváš, že stát ti zaplatí léčbu, el. vozík a že ti bude platit invalidní důchod. Očekáváš, že když ztratíš práci (bohužel dnešní plná zaměstnanost asi nebude trvat věčně), tak dostaneš nějakou sociální podporu. Když jde "mladá" babička v 64 do penze, tak jí třeba dalších 25 let (a její zdr. péči, kterou bude potřebovat s rostoucím věkem stále více) taky živit stát. Chce to uvažovat v širších souvislostech.

Dále hasiči, policie, armáda, škody, úřady. Samozřejmě někde nefungujoi dobře, ale bez nich by tu nebyla moderní civilizace.
Reagovat
Stan_Borowitz
Prakticky nic z těch dramatických a efektních příkladů vzácných nemocí a vážných úrazů, které uvádíš, stát dnes neplatí. Místo toho platí pěstování řepky přidávané do tzv. biopaliv nebo křiví tržní prostředí stamiliardami jiných dotací a "pobídek". Hasiči, armáda,policie a učitelé a hlavně výdaje na ně jsou dnes už výrazná menšina státních zaměstnanců, většina jsou úředníci. O to já upřímně vůbec nestojím.
Reagovat
Frick
https://www.vzp.cz/o-nas/aktuality/nejdrazsi-klient-stal-vzp-loni-25-76-milionu-za-mimoradne-nakladne-pacienty-dava-stale-vic

A dovolím si upozornit, že míra toho poklesu těch částek o 1. do 20. místa se celkem výrazně zpomaluje. Na 100. místě bude třeba člověk, jehož léčba vyšla na (pořád velmi závratných) 2,5 mil. atp. atp.

Jak to řekl v čase vrcholící Petřiny "monacké causy" (červenec 2014) disident Petr Pospíchal - chybí tu pozitivní prezentace výběru daní.

Vidíš jen to nejhorší a bagatelizuješ to pozitivní. To ale fakt není jednání moudrého člověka.

Je to asi jako kdybys chtěl zakázat kompletně provoz osobních aut, protože v nich vyhasně každoročně okolo 500 životů.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale VZP není stát, to je pojišťovna. Financování zdravotní péče probíhá až snad na nějaké rozpočtovky jako hygienické stanice nebo fakultní nemocnice mimo státní rozpočet. Zdravotní péči si platíš formou pojistného NAVÍC k dani z příjmu fyzických osob, dani z příjmu právnických osob, spotřební dani, dani z přidané hodnoty, dani z nemovitostí, dani z nabytí nemovité věci, silniční dani, dani dědické, dani darovací a řadě skrytých daní, jako je televizní poplatek, příspěvek na OBZE atd...
Reagovat
janek_da
i bez OBZE je cena elektriny daň, protože zisk pak shrabne stat a používá ho na standardní výdaje
Reagovat
marekv
To je hrubý omyl. Má danit tam kde podniká.
Reagovat
blixa
Což každý tenista dělá. Nemá ani jinou možnost.
Reagovat
slacker
copak maji za podnikatelske aktivity v Monaku?
Reagovat
Fandina
Úspora financí? Byt?
Reagovat
Fandina
Víc peněz pro další investování? Výhodné podmínky pro život?
Reagovat
Kytka
Kdybys mohl tak by sis nevybral tu výhodnější verzi?
Reagovat
Frick
Právě by ta možnost existovat neměla. Člověk, jehož charakter povolání neumožňuje strávit v jedné konkrétní zemi 183 dní v roce, by rázem neměl mít bianco šek na danění kdekoliv (ač by třeba pobýval v česku těch dní 175), měl by prokázat, že k tý nový zemi má silnější vazby než ke svý původní domovině.

Třeba tak, že ukáže lejstra o svym pohybu, co dává antidopingovce. Pomocí nich by celkem jasně ukázal, kterou zemi nejvíce preferoval k pobytu, když nehrál turnaje.
Reagovat
Fandina
Fricku a můžeš mi říct, proč by to mělo takhle chodit, protože ty si to přeješ, myslíš? Ale na tom vůbec nezáleží. Tady jsou nějaké předpisy, zákony, které je nutno dodržovat a to tenisti dělají. Pochop to už konečně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono to tak ale je, kdyby si český daňový úřad v tomto smyslu důsledně vyšlápl na všechny ty "Monačany", tak by platili jak mourovatí, podobně jako známí sportovci z jiných zemí. Příkladů je dost.

To ale nic nemění na tom, že ten systém je nemorální. Daně by se měly výhradně odvíjet od spotřeby, čili by měly být nepřímé. Když si něco koupíš, zaplatíš daň ze spotřeby. Nic víc.
Reagovat
Fandina
Ale tady nejde o český daňový úřad, který by si měl na Monacany vyšlapávat. Tady jde o to, že český občan může mít daňovou rezidenci kdekoli, když splní tamní podmínky. To je jeho věc, kde pracuje, co dělá.
Reagovat
blixa
Na "monačany" si daňový úřad vyšlápnout nemůže, i kdyby sebevíce chtěl. Pokud tvrdíš opak, zkus to podložit konkrétními argumenty (já jsem to zkoumal dlouho a podrobně a nic jsem nenašel). Možná by si mohl vyšlápnout na Báru, protože se SAE máme smlouvu o dvojím zdanění, která formuluje, za jakých okolností jsi kde rezidentem. Ale neznám její majetkové poměry, možná že i ona to má v richtiku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Odpovím ti jedním termínem: "středisko životních zájmů"
Reagovat
blixa
Odpovídáš úplně špatně. Viz výše.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ok, viz výše, máš pravdu, že pokud není dohoda o dvojím zdanění, tak se to neuplatní. Mě diskuse o legálním oloupení eufemisticky nazývaném daň z přijmu primárně nasírá, můj názor je patrný z jiných příspěvků. Daně by se měly platit výhradně ze spotřeby.
Reagovat
blixa
V tom s tebou souhlasím.
Reagovat
Frick
A jseš jsi jistej

SAE
1) Vlastněná nemovitost, kde se zdržuje minimální dobu v roce

X

ČR
1) Nemovitost vlastněná jinou osobou (ke které má zřejmě osobní výrazné vazby - nemovitost rodičů, nemoviost druha nebo nebo rodičů druha) ve které se zdržuje výrazně vyšší penzum času než v SAE (zřejmě by šlo zjistit podle letenek, pasových záznamů atp.)
2) Rodinné zázemí
3) Zázemí, které využívá pro přípravu na svou výdělečnou činnost (kurty TK sparta Praha)
4) Příslušnost ČR
Reagovat
Frick
Jinak tady je ta smlouva.

http://aplikace.mvcr.cz/sbirka-zakonu/ViewFile.aspx?type=c&id=3082
Reagovat
blixa
Skopová hlavo, to je to za blekot ? To jako zkoušíš určit "středisko osobních zájmů" :D :D No i kdyby nakrásně, tak v první řadě se budou posuzovat businessové aktivity, a ty může mít dávno přesunuté do Dubaje, ale to je vedlejší.
Podstatné je, že první rozhodující kritérium je "stálý byt". Pokud koupíš byt v Dubaji a zbavíš se českých aktiv, může tě berňák drbat na zádech. Žádné středisko osobních zájmů už se nezkoumá.
Reagovat
Kytka
A k tomu sledování kolik kdo z tenistů a i jiných podobných profesí kde strávil a vyhodnocování toho najmout další úředníky a v důsledku toho ještě naše takhle vysoké daně zvýšit, aby se ti úředníci nějak zaplatili.
Reagovat
blax
Myslím, že je načase kontakt admini a navrhnout jim tvůj ban. Přestávám věřit tomu, že může být někdo takhle zlý a zároveň hloupý, asi budeš jen troll.
Reagovat
Frick
Já jen korektně kritizuju, jaký chování se mi nelíbí (a jelikož ta problematika je poněkud složitější na porozumění, tak se musí vysvětlovat poněkud obšírněji a stručnost by v tomto případě byla kontraproduktivní).

Někomu vadí to, že Kája světla rozmlátila rakeru o empire.

Někomu vadí to, že bral meldonium.

Někomu vadí to, že hráčka nemístně ječí.

No a někomu vadí to, že hráčka ve svym jednání se chová pokrytecky.
Reagovat
Fandina
Tím, že někdo má rezidenci v Monacu se nechová pokrytecky. Pokrytecky se chováš ty, když jim to vyčítáš.
Reagovat
Kytka
To je tady pořád, co by Karolína měla nebo neměla, jak se měla chovat, co měla udělat, a že neměla takhle vybuchnout. Karolína byla rozrušená, zápas byl vypjatý a k tomu ještě takováto křivda, těžko požadovat chladný logický kalkul jak se chovat jako dáma, tak vybuchla no. Sice mlátila raketou jako smyslů zbavená, ale ruku na srdce. Kdo z Vás za takové podobné situace v životě jednal čistě rozumově a dle všech pravidel a někdy vzteky nevybuchl a nechoval se jako blázen. Přiznávám, že se mi to stalo, a to jsem spíš chladnější, introvertní, rozumový typ. Někdy ten kalíšek zkrátka přeteče. Pak to může mrzet atd. Ale v ten moment je to tak. Karolínu za to nijak nechválím, ale na druhou stranu se nedivím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně, já bych té krávě na umpiru, která buď fláká svou práci, nebo na ni nestačí, raketou rozmlátil hlavu.
Reagovat
PetaM
Pane jo, už jsme dokonce u fyzického násilí. Krásná vizitka pro lidstvo ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Nutná sebeobrana.
Reagovat
FulnekUltras
Násilí ze své strany a ve svém "zájmu" ušomodráci jak známo povýšili na mezinárodní zákon. Když dostanou logicky adekvátní zpětnou vazbu, ošívají se jak hastrman pod lýčím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Prostě už se nenecháme útrpně terorizovat od rudomoskevské chátry a bráníme se. Aby vás přešla chuť a vlhké sny o tom, že se ty časy zase vrátí.
Reagovat
FulnekUltras
Vás už není potřeba terorizovat. Prohráváte pokojnou cestou na celé čáře.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, to máš pravdu, akorát ne s váma... i když ti noví jsou vám v mnoha ohledech hodně podobní, k moci vás už nevytáhnou, nebudou se o ni chtít dělit...
Reagovat
FulnekUltras
Čas ukáže, jestli ANO přežije aspoň ještě jedno volební období. Zatím to byla nejlepší levicová kamufláž ze všech, ale nohy lži jsou teď už opravdu hodně kraťoučké.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vůbec nejde jen o ANO, to je opravdu jen kamufláž. Příště se budou jmenovat třeba NE. A pak třeba "Ani Ano Ani Ne". ONI vyhrávají, smiř se s tím.
Reagovat
marekv
Chápu každýho sportovce, že v takovýhle situaci vybouchne...Říkám si ale, že by se to mělo nějak dotáhnout. V tomhle případě se prostě sebrat a odejít z kurtu. Trest bude tak jako tak.
Jinak sem nějak nepochopil supervizorku. Ani ona není schopna donutit rozhodčí, aby se šla podívat?
Celkově je samozřejmě absurdní, že o tak obrovských penězích rozhoduje nějaká partička hic. Všechno už je vysoce sofistikovaný (sponzoring, tv práva, sportovní media, celý ten cirkus kolem) a nakonec rozhodují takováto individua bez podpory techniky.
Jinak mě velmi zajímá jaký bude trest pro rozhodčí...
Reagovat
Patri.k
Však ještě zápas nebyl prohraný, odejít ze zápasu, který stále ještě můžeš ovlivňit je nesmysl...
Reagovat
marekv
No, on to byl dosti rozhodující míček...Ale mě jde o princip. Tím odchodem vlastně vyjádřit něco jako "hele, tohle už je za hranou toho co si nechám líbit a kašlu na peníze i případný body". Chápu, že to působí bláznivě, ale nikdy nic velkýho se nepovedlo bez nějakého bláznivého nebo nestandardního kroku...Jinak kolikrát když člověk vidí to panoptikum čárovejch rozhodčích, to si říkám, že tohle nikdo neřeší...
Reagovat
Patri.k
Rozhodující nakonec byl, ale ale furt to bylo 40:A při stavu 5:5, což rozhodně není stav, který by nedával ještě slušnou naději na zvrácení. To že se občas bude chybovat, s tím se prostě počítá. Pamatuju si i na mnohem jednoznačnější míče, které byly posouzeny špatně. Nedokážu posoudit jak kvalitní jsou čároví, ale neviděl bych to tak špatně, často hráči volí jestřábí oko a nakonec se ukáže, že neměli pravdu a přitom míček dopadl opravůdu hodně těsně, takže bych všechny neházel do jednoho pytle, svou roli tam může hrát i přepracovanost.
Reagovat
lars
casu bylo malo na zvraceni, kdyby se hral dalsi set tak snad
Reagovat
Fandina
jj času bylo málo na všechno, na zvracení i zvrácení
Reagovat
Kytka
:))))))
Reagovat
FulnekUltras
a na Káju už je to evidentně nějak moc. Samozřejmě, že rozhodčí udělaly chybu a už vůbec mi hlava nebere, že v tak extrémně vyfinancovaném sportu, jakým je tenis, není (nejen na antuce) k dispozici kontinuální elektronická kontrola autů - ale podobný exces si hráč(ka) prostě nesmí dovolit. U Káji se jen potvrzuje, že její nedávno zmiňované "sociální vnímání" je pouhá póza. A podobný herecký šmejd je např. i Serena. Mladší generace se teď aspoň na vlastní kůži přesvědčuje, proč byl Lendl většině fanoušků (našich i cizích) prakticky celou kariéru úplně volný.

Ještě přidám jednu citaci ze sportu.cz:
Nechutné a odporné chování Idy. I když ten balon byl dobrý, měla by zachovávat aspoň nějakou úroveň. Ale kde nic není, ani čert nebere. Média si mohou gratulovat. Kdyby Ida roztřískala o rozhodčí raketu, byli by mnozí zde, kteří by jí oslavovali a gratulovali, jeden zde i smekal :-))) Co se k zobu předhodí, sezobe se a ještě kvoká.

Ano - tohle je vizitka čecháčkovských maloměšťáků v plné nahotě - i s Krupovým prostředníčkem.
Reagovat
lars
A jak hodnoti politiky ten , co napsal : Nechutné a odporné chování Idy.................... ?
Reagovat
FulnekUltras
O politice tady myslím vůbec není řeč. Jen o charakterech lidí.
Reagovat
lars
a politici nejsou lidi ?
Reagovat
lars
A jak hodnoti rozhodci toho zapasu ten , co napsal : Nechutné a odporné chování Idy.................... ?
Reagovat
FulnekUltras
těžkou (chvilkovou) neschopnost slípek sudiček tady asi nikdo nezpochybňuje
Reagovat
lars
aut
ja se ptal na hodnoceni toho co napsal : Nechutné a odporné chování Idy.................... ?
Reagovat
FulnekUltras
z citace snad jasně vyplývá, že ať hodnotíme rozhodčí jakkoliv, tak na ně (třeba i nepřímo) fyzicky zásadně neútočíme - u mě jinak taky mnohem větší hnus, než nějaká chyba rozhodování - že si Lendlovka při odchodu ze hřiště nějak nevzpomněla na všechny ty bezdomovce a zdravotně postižené, kteří jí prý pomáhají udržovat nad tenisem potřebný nadhled, jak nedávno uvedla v rozhovoru pro Sport...
Reagovat
Meceon
Nerozumím..kritizuješ emoce a srovnáváš to s Lendlem? A kdyby to udělal třeba McEnroe tak je to akceptovatelné? A co má sociální vnímání společného s tím,že v extrémně vyhrocené koncovce a situaci prostě chytla nerva? Co mě zklamalo byl ten Krupa,tam souhlasím
Reagovat
FulnekUltras
Emoce má jistě každý. Kritizuju emoce trapně zakrývané, v čemž si Plechovka s Ivankem či Serenou mohou jedině podat ruce. Kyrgios, McEnroe, Connors apod. oproti navenek "studenokrevným" či naopak "přejícně srdečným" vypouštěli přetlak vždycky naprosto poctivě - byť v důsledku samozřejmě též tvrdě kritizovatelně.
Reagovat
Fandina
Když se někdo chová odměřeně, tak to neznamená, že zakrývá emoce. To je normální, že jsou lidi, kteří se mračí a najednou vyšumí. Na tom není nic špatného.
Reagovat
Patri.k
Nebylo to sportovní, na druhou stranu je fajn, že tenisté projevují emoce a nejsou tam jak leklé ryby. Není důvod to tak hrotit.
Reagovat
Patri.k
Serena a Marie mají v ženském tenisu jednoznačně nejvíc fanoušků, na jejich zápasy chodí plné tribuny. Je to hlavně díky tomu, že se nebojí projevovat emoce. Lidé prostě baží po tom, aby tenisté projevovali emoce, včetně těch negativních. Možná je to trošku bulvární pohled na věc, ale kdyby tam ty emoce nebyly, bylo by o polovinu míň diváků.
Reagovat
Fandina
ty jsi normální hajzl, člověk, který čeká na příležitost, aby mohl vylést z díry a zaplavit žlučí nenávist vůči druhému.

Jednou se ti tohle jednání vrátí, protože všechno je koloběh a nic nezůstane nepotrestáno. Ať se jedná o kohokoli.
Reagovat
Fandina
vylézt
Reagovat
FulnekUltras
celý den dřu jak kůň na daně - tak mě nech prosím aspoň večer na chvíli vylézt ;-)
Reagovat
Fandina
To tě samozřejmě lituji, že dřeš, ale neznamená to, že nevidím, jak si nenávistný člověk.
Reagovat
FulnekUltras
pravda a láska teď naštěstí konečně vítězí ;-)
Reagovat
Fandina
Pokud to aplikuješ, tak ano.
Reagovat
lars
a jak vis , ze neklame ?
Reagovat
Fandina
Kdo neklame?
Reagovat
lars
a jak vis, ze Fulnecek neklame ?
Reagovat
Fandina
To samozřejmě nevím, ale předpokládám, že to co píše, platí.
Reagovat
lars
to co pise Fulnecek napr. o Lendovi plati?
Reagovat
Hector.Salamanca
Fulnek je čuně a vždycky byl, tím, že na takovýho člověka reagujete, mu akorát dáváte nějakej pocit významnosti, vykašlete se na něj.
Reagovat
Fandina
O Lendlovi tu už napsal mraky nesmyslů. Co já si pamatuji, tak většina lidí za totáče ho brala a uznávala jako top tenistu.
Reagovat
FulnekUltras
většina lidí, kteří tehdy denně vymetali Tuzex
Reagovat
Fandina
Tuzex vymetal každý. Protože socani neuměli dostat špičkové zboží do normálních obchodů a ještě k tomu stahli z veřejnosti valuty, které měli třeba od příbuzných na západě.
Reagovat
FulnekUltras
Tuzex vymetali ti, kteří měli pořád málo - a dneska jsou konečně spokojení.
Reagovat
Fandina
Vymetal je každý, protože když chtěl džíny, musel tam. A nešlo o nenažrance, protože v ČR měli všichni přibližně stejné platy. Všichni na tom byli stejně blbě.
Reagovat
FulnekUltras
zato dneska jsme všichni v ...... NATO
Reagovat
Fandina
A co má být? Dřív jsme byly ve Varšavské smlouvě, až nás nakonec obsadila tanky. NATO vítám, nikdy nám neublížilo.
Reagovat
Fandina
byli
Reagovat
Fandina
Takže tím sis odpověděl. Lendla uznával a uznává každý, kdo se o tenis zajímal.
Reagovat
FulnekUltras
pouze do vnitřních rozměrů dvorce pro singl - dál už je reálný pohled podstatně horší
Reagovat
Fandina
Pro lidi tvého typu ano, závistivé, pomlouvačné, nenávistné. Pro takové je zdrojem nenávisti každý.
Reagovat
FulnekUltras
pravda bolí
Reagovat
Fandina
toho koho se týká ano
Reagovat
Fandina
vlastně nebolí, protože pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí
Reagovat
Holahej
V tenise dochází ke kontraverzím, hráči se třeba dohadují o stopě míče nebo, když nepovolí rozhodčí oko hráči, při hlášeném autu, přitom záběry ukazují dobrý míč, dvojitém dopadu, dotyku nebo pamatuji jak Tomáš Berdych ve vypjatém zápase nedoběhl kraťas a pak se dohadoval, chtěl nový míč, že byl vyrušen, protože před zahráním kraťasu protihráči vítr shodil kšiltovku, na YOU TUBE je spousta sestřihů těchto situací, omylů a reakcí, hráči to většinou s nevolí zkousnou, reakce veřejnosti jsou jen při agresivních, bláznivých výlevech?., Bára S. hrála např. čtyřhru, na vel. turnaji, důležitý míč, u sítě, přímo před rozhodčí, kamery sice odhalily teč, ale Lucka Hradecká dotyk nepřiznala a rozhodčí?prý nic neviděla?, nastalo dohadování, ale to bylo tak vše?Tady to může být bráno jako útok na arbitra, na jeho území, vyhrožování, precedent, co by si některé hráčky dovolili při nespokojenosti s rozhodnutím jednoho míče?, to je dle WTA na pokutu a 6 měs. odpočinku.
Reagovat
Holahej
dovolily......
Reagovat
George_Renel
Na druhou stranu má být profesionální rozhodčí plně soustředěna a ne aby chytala lelky.
Reagovat
lars
tak napis jmena tenistu/tenistek , ktere po udereni 3x do posedu umpire dostali 6. mesicu odpocinku
Reagovat
lars
* kteri
Reagovat
FulnekUltras
tohle snad na této úrovni ještě nikdo neudělal
Reagovat
Kytka
Udělal - Nalbadian na turnaji na trávě před Wimbledonem, myslím v Queens Clubu, snad ve své poslední sezóně, praštil raketou do panelů před židlí bočního čárového a zranil ho na noze. Zápas rozhodčí ukončil okamžitě kontumací. A to jen z toho důvodu, že zranil rozhodčího. Skončilo to myslím jen pokutou. A Karolína nikoho nezranila. Podrobnosti bych musela dohledat. Myslím, že to bylo v poslední Nalbadianově sezóně.
Reagovat
Kytka
V roce 2012 v zápase proti Čiličovi v Queen's Clubu.
Reagovat
FulnekUltras
těch vrhačů raket bylo víc i mezi ženami - obvykle se těsně netrefili ;-) - ale cíleně kácet empajr, to teda nepamatuju
Reagovat
Kytka
No Nalbandian právě trefil.
Reagovat
lars
popsany pripad LH je odlisny tomu dnesnimu.
Dotyk tenisaku vlasu hracky vetsinou zanechava stopu na vlasech ?
Soustredi se lajnovi na dotyk tenisaku vlasu ?
Reagovat
Bob
Do tenisových zápasů by se kromě jestřábího oka mohl zavést video systém, kdy by se chair umpire rozhodčí a hlavně supervizor mohli zpětně podívat na záznam z kamer. Tu lajnu viděli snad i z vesmíru. A Mrozinska je kráva. Dobrou noc.
Reagovat
.vorlik.
"Tu lajnu viděli snad i z vesmíru"

:D :D :D pobavilo
Reagovat
FulnekUltras
pokud nebyly rozhodčí schopny označit stopu, měl být - zvlášť za daného vývoje skóre - opakovaný fiftýn; ve výsledku bych to od WTA viděl na pokrytecky trochu menší flastr pro sudí - a ten větší samozřejmě vyfásne všeobecně velmi "oblíbená" Lendlovka
Reagovat
Patri.k
To že rozhodčí není schopný označit dopad míčků není nic tak neobvyklého, opakovat na základě toho pak každý míček, který nejde najít by bylo absurdní
Reagovat
freeteepek
Tak v sestřihu zápasu na oficiálních stránkách WTA ukazují v záznamu ten sporný míč, ale Karolínin zkrat vystřihli:-) To je od nich hezké...:-)
Reagovat
svetova.dvojka
Jsou politicky korektní a tak to má být.
Reagovat
letityfanousek
do ***
Reagovat
Fandina
Bylo to už po zápase, výsledek to neovlivnilo. Ale jinak fajn, že to tam nedali.
Reagovat
FulnekUltras
pokrytectví světem vládne
Reagovat
Fandina
Proto se tak chováš.
Reagovat
FulnekUltras
muckmudr
Reagovat
Fandina
Čecháčku, který nazývá tak druhé, přestože se sám tak chová a nechce, aby to druzí poznali.
Reagovat
Torn
Dobře, Fandina! :D
Reagovat
FulnekUltras
polib si plech ;-)
Reagovat
gigin
Nejvíc je mi ale líto Marie Sakkari. Životní zápas, životní výsledek, ovšem ze všech stran teď bude poslouchat, že vyhrála jen díky selhání rozhodčích.
Reagovat
svetova.dvojka
Rozhodčí je součást hry, to je nezpochybnitelná pravda, podívej se třeba na hokej, tam si furt někdo stěžuje na rozhodčí..., třeba nebýt špatných výkonů rozhodčích , tak jsou Slováci zajisté mistry světa v hokeji...
Rozhodčí je součást každého sportu, a to že chybuje, s tím se musí sportovci vypořádat...
Reagovat
gigin
Kdybys nebyl kofola, tak ti aj uvěřím.
Reagovat
svetova.dvojka
Nevěřit je hřích.
Reagovat
smazaný uživatel
to je pravda,vy verite tak dvakrat do roka-na vianoce ked otravujete s "koledami" a na velku noc v postate s tym istym:,najlepsie je vas znechutit je po vzore MR.Beana:)) https://youtu.be/L2UCRNldC3s?t=902
Reagovat
Krisboy
Za prvé - ty tři krávy zápas ovlivnily hodně, není vůbec jisté, že by Sakkari vyhrála, nebýt té pomoci. A za druhé - kdyby normálně hned řekla, že míč byl jasně dobrý a zamázla stopu, mluvilo by se o ni také dlouho - a jen v dobrém.
Reagovat
janek_da
jakou stopu? nemohly ji přece najít. Podle mě by bylo v zpomaleném záznamu vidět, že je míček těsně před dopadem odpuzován obrovskou antigravitační silou.
Reagovat
Krisboy
Nemohly ji najít ty dvě krávy - jedna proto, že si nebyla jistá a out zařvala jen tak a empajrová to vůbec nesledovala. Sakkari i Karolína by ji našly velice snadno.
Reagovat
Kozoroh
Jestli je pravda, že viděla, kam míček dopadl a přesto neřekla rozhodčím pravdu, tak si ty výtky zaslouží bez pochybností.
Reagovat
tommr
musela to vidět. Vždyt byla od místa dopadu jen pár metrů a určitě dopad míčku s napětím sledovala ...
Reagovat
svetova.dvojka
Dneska mám k fotbalu originální olomoucké tvarůžky, domácí slaninu a samozřejmě dobré plzeňské pivo, to je klasa...
Reagovat
janek_da
A nějaké cikánské pivo by nebylo?
Reagovat
svetova.dvojka
Indické pivo jsem v supermarketu nenašel, ale existuje...
https://www.denik.cz/cestovani/indicke-pivo-zadna-slava-se-nekona20100604.html

Jinak když si dáš tvarůžky, tak to má tu výhodu, že se pak po fotbale krásně vyhneš sexu... :-)
Reagovat
janek_da
asi jsi špatně četl, ptal jsem se na cikánské pivo
Reagovat
svetova.dvojka
Tak to nevím... čistě romské pivo nejspíš neexistuje, když už tak Romové v minulosti pálili na černo kořalku, ale tady byla..., jezdili s ní po vesnicích a prodávali i gádžům za drahé peníze, když jí gádžové ochutnali, tak to pak měli následující dny o zábavu postaráno..., když k nim Romové přikočovali znovu, bílí je hnali cepy a vidlemi...
Reagovat
smazaný uživatel
Ostuda.
Ale ne Karolíny.
Ať míček (zápas)hodí za hlavu a soustředí se na FO.
Reagovat
svetova.dvojka
Berdych taky kdysi všechny prohry "házel za hlavu" ... a moc dobře to s ním nedopadlo, samozřejmě co se týká tenisu... v osobním životě to asi bude lepší...
Reagovat
FulnekUltras
tak snad teď nechytla bouchardovský syndrom
Reagovat
gigin
Mašina se rozjela.
Reagovat
Haitik
Co tak čtu na twitteru, tak tam hlásí všechny a všechno.. :DD Tak ale ať se daří.. :-)
Reagovat
gigin
Co se tam děje, nevím? :DDDDD jinak díky, vám taky, lets go Maria!
Reagovat
Haitik
V prvním kole.. :D
Meanwhile in Bordeaux, Ernests Gulbis prepares to return Dutra Silva' serve at 3-5 0/15 but pauses to lecture a group of spectators:
"Come on, guys... all the match... You don't like [the match] -- go away"
After losing 1st set:
Gulbis: Sorry for the fucking [inaudible]. 'Vamos.' 'Vamos.' (sarcastically)
Chair umpire: Ernests, please, be gentleman. You can't teach.
Gulbis: Unfortunately not.

Gulbis: You are screaming every point: "Ah ah ah!"
Dutra Silva: I play like this ten years
Chair umpire: I'm just asking if it's possible [to tone it down]
Dutra: No, it's not possible, I play this way.
Gulbis: But you are screaming after mis-hit?it's all I said to [chair umpire]
Dutra Silva: What's your problem?
Gulbis: No problem. I'm allowed to say my opinion.
Dutra Silva: I don't want to hear your opinion.
Gulbis: I can say it whenever I want. I don't tell you to stop [grunting]. I just tell you that I don't like it.
(and after GSM Gulbis says to young fans(?) who sat in a box right behind his bench: "If you talk next time I'll kick you out of the court")
Reagovat
Haitik
A dneska.. :D
https://twitter.com/AnnaK_4ever/status/996808081311977472

Díky! :D Maruš dneska vítězství, nasazení na RG je pořád ve hře.. :-) Snad tělo vydrží..
Reagovat
gigin
To není možné ani snad :DDDDD
Reagovat
janek_da
Gulba má za vzor asi Sokrata
Reagovat
gigin
:DDDDD jak jinak, miluju ho.
Reagovat
janek_da
a Fandinu přitom nesnášíš :D
Reagovat
Fandina
A kde je psáno, že mě musí snášet? Já o to ani nestojím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Neuvěřitelné, co si ten uřvaný spratek Sutra Silva dovolil na génia. Navíc lže, já ho viděl před pár lety na Štvanici a tam neřval.
Reagovat
gigin
Tohle myslíš třeba?

https://twitter.com/jessica4stein/status/996086162761515008?s=19
Reagovat
Jimbo
Nevíte někdo, jak se jmenuje ta hlavní rozhodčí. Jestli to náhodou nebyla ta nána, co udala v Petrohradě naší holku?
Reagovat
EllNino
v Petrohradu to byla ale lajnová rozhodčí, ještě ke všemu z ČR
Reagovat
cabuna
magda Mrozinski nevím jak se to píše
Reagovat
Haitik
Hlavní se jmenovala Marta Mrozinska..
Reagovat
misa
Díky, že jsi připomněl úplně stejnou událost z Dubaje 2015 ze zápasu Kar. Plíšková - Šafářová. Na to už jsem skoro zapomněl. Proč? Protože poškozená Lucie nevyváděla žádné scény. Charakter se pozná v krizových momentech. Jsem rád, že za chvíli se bude měnit jméno na místě české jedničky a vrátí se na ni tenistka s mnohem lepšími výsledky i chováním.
Reagovat
Torn
https://youtu.be/jzUWYGzK8X4?t=75 Myslíš tohle?
Reagovat
misa
jo
Reagovat
d@ve
Jó Lucy je prostě jiný charakter. :)
Reagovat
bIbec
Lucka už se na post české jedničky nedostane si myslím.
Reagovat
bIbec
a mnohem lepší výsledky jak Karolína nemá..
Reagovat
misa
Tak určitě :) Ale myslel jsem Petru K.
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak - ovšem místní ODSTOPáci to zjevně neunášejí... ;-)))
Reagovat
svetova.dvojka
Je to neúcta k výrobcům tenisových raket, oni se s tím piplají , mají s tím velkou práci než vyrobí jednu tenisovou raketu a nějaká fiflena jí pak za pár sekund rozfláká...
Reagovat
smazaný uživatel
Károlínu neomlouvá jak se po zápase zachovala. Je profesionál a podle toho měla reagovat. Musí si uvědomit kolik ona udělala nevynucených chyb, které měli vliv na vývoj skóre. Sakariová moc dobře věděla že to aut nebyl, ale v profesionálním sportu, kde jde o hlavně o ???? a sl?vu, fair play nepatří. Samozřejmě, že jsou vyjímky, ale za jakého stavu ? Jak by se zachovala Karolína ? Nevím !!!
Reagovat
Dobry-den
Sorry, ale to nedává smysl.
Reagovat
blax
Vůbec se Karolíně nedivím, já osobně bych se zachoval mnohem hůř. A rozhodčí může být ráda, že na kurtu nebyl takový Fognini nebo Kyrgios.
Reagovat
FulnekUltras
pěkně se vybarvujete
Reagovat
Nola
pozrela som na YT, jasna lopta pre Kaju, v najhorsom moznom momente, rozhodena uz sa nedokazala sustredit
pamatam si opacnu situaciu, ked umpire opravil vyrok ciaroveho pri velkom aute na BP v zapase Goffin x Rafa, Goffin od toho momentu sa nedokazal poriadne trafit do lopticky....
jednoznacne zaviest jastraba na antuke, predsa nemoze vysledok zapasu zavisiet od umpira, ktory nesleduje zapas, ale sa venuje celkom inej cinnosti, za ktoru nie je plateny
Reagovat
svetova.dvojka
Kája je holt velmi temperamentní stejně jako slečna Strýcová, možná mají v sobě trochu i romské krve, jejich temperament by tomu napovídal.
Reagovat
24tomas
jj, prej tak 5 litrů
Reagovat
bella
Jsem spis velky fanda Petry, ale dneska mi je Kaji neskutecne lito. Mela samozrejme pravdu a to pravidlo je hrozny!! Jen dotycneho zarizne a pak jsou z toho ty dramata. Zaplat panbu za jestraba!!
Reagovat
Kytka
Já fandím Karolíně hodně. A je fakt, že tohle by měl být pádný argument na zavedení jestřába i na antuce. Kdyby ta možnost byla, maximálně by se opakoval míč, pokud by nedostala Karolína fiftýn a vše by bylo v pohodě. Zuřil někdy takhle slavný McEnroe???
Reagovat
svetova.dvojka
Reagovat
Kytka
Díky za video. No ale do umpiru nepraštil. Ale šťávy letěly pomalu spoluhráči na hlavu.
Reagovat
lars
Lajnove ma nahradit automat na kurtu, ale nevim jest-li i na antuce
Reagovat
PetaM
Na druhou stranu, pokud už hráč bude mít všechny vyčerpané možnosti jestřába, situace by dopadla stejně ... :)
Reagovat
Kytka
To je co by kdyby. Ale na závěrečném turnaji Next Generation zkusili jestřába místo rozhodčích a hlásilo to všechny auty. Uvažují o zavedení. Tak by to mělo být, ale rozhodčí by se asi bouřili proti ztrátě zaměstnání.
Reagovat
Andrew89
co to vůbec bylo za rozhodčí :D jako sorry, ale tohle se nemůže stávat:D být tam já, tak tu díru má větší. Karolína by možná se tak chovat neměla, ale já to v tomto případě naprosto chápu, protože taková chyba se fakt jen tak nevidí. Dost mi tohle připomíná Wozejka když zatloukala proti Aze, jenže tam bych dal do držky Caroline za to jak se chovala jak totální.....a ještě se dožadovala prvního servisu
Reagovat
jirkaS
zářez udělat Bařeně tak nevim ;-D
Reagovat
Andrew89
tak je rozhodčí mrtvá :D
Reagovat
Kytka
Vylezla by na umpire a zaškrtila ji.
Reagovat
Dobry-den
Mám strah, aby kromě pokuty ještě nedostala distanc. Aby z ní neudělali odstrašující případ.
Reagovat
tommr
taky mě to napadlo ...
Vzpomínám si jak před pár léty zařízli Terezu Martincovou v Petrohradu, která pak dodatečně přišla i o tam získaný body a peníze, protože jí nabonzovala čárová rozhodčí, že údajně vyhrožovala hlavní rozhodčí ...
Nedivil bych se proto kdyby nějakej příliš horlivej bafunář obvinil Karolínu z nebezpečnýho útoku na rozhodčí a vyžadoval pro ní distanc ...
Reagovat
PetaM
Tohle se nedělá. Cizí věci se nerozbíjejí. Děti to učíme už od školky ...
Reagovat
PetaM
A pro ty, kteří to omlouvají nebo to dokonce obdivují: Doufám, že až v hospodě někoho naštvete a on vám za to rozbije třeba mobil, taky mu budete div ne líbat ruce za to, že to jsou jen emoce a ty k tomu prostě patří. ;)
Reagovat
bella
Ona byla v pravu!!!!
Reagovat
PetaM
Prosím? Jaké právo má kdokoli rozbít cizí věc?
Reagovat
bella
Ty fandis jen Petre? Ze tu Kaju tak nenavidis. Sledoval si o co slo vubec? Zaplati pokutu, neboj.
Reagovat
PetaM
Fandím tomu, kdo se mi líbí :D Takže ne jen Petře, i když jediná Petra teď má velké výsledky :) A Kája je mi úplně jedno. Kdyby to udělala Petra, napíšu to samé. Ano, sledoval jsem, o co šlo.
Reagovat
Torn
Takže podle výsledků. :D
Reagovat
PetaM
Tak tohle je opět celkem trapný komentář no. :) Úplně mimo mísu, ale co jiného čekat.
Reagovat
Torn
A co jiného čekat od honiče Kvitové. :D
Reagovat
FulnekUltras
uklidni se u plechové řitě
Reagovat
Torn
Ty se uklidni, matláku. :D
Reagovat
PetaM
Páni, vážně jsi mi to nandal. Neunášíš prohru Karolíny a já jsem honič. No pěkně. Holt, když nemáš odkud brát, zkoušíš všechno, ale jen padáš a padáš ... Inteligenci nikdo nezapře.
Reagovat
Torn
Doufám, že až půjdeš z hospody, že přijde obsluha, aby si zaplatila za sousední stůl, určitě to ráda a bez keců zaplatis, protože v bibli se píše, miluj bližn....:D
Reagovat
PetaM
Promiň, ale jsi hloupý. Pokud tohle po mně servírka bude chtít, vysvětlím jí, že sousední stůl není můj problém. Vyřeší to případná policie a případně soud. Máš trochu pomatené myšlení, ale já se ani nedivím, vystupuješ zde jako blbeček celou dobu :)
Reagovat
Torn
A ty jakou totální pinda. :D
Reagovat
PetaM
Vzhledem k absenci dalších "chytrých" argumentů jsem ani jinou reakci neočekával. Je těžké překročit svůj stín, leč předchozí příklad nastavil laťku opravdu nízko.
Reagovat
Torn
Víš v čem je problém? Tys nepochopil tu ironii. Jak můžeš situaci Kaji srovnávat s hospodskymi sarvatkami. Ses pako.
Reagovat
PetaM
Šel jsem na to pomalu a použil jsem tak blízký příklad, aby to pochopil úplně každý. No, zřejmě jsem měl použít ještě hloupější příklad, protože ne každý to pochopil ...
Reagovat
Fandina
PetaM, ne napsal si to jasně, já to pochopila moc dobře a to jsem hodně hloupá.
Reagovat
Torn
Protože je ten příklad jednoduše blbě. Karolína nerozbila věc, co by patřila rozhodčí, ale pořadatelům. A je rozdíl někoho "naštvat" a udělat tohle. Já nemám potřebu jí bránit v tom, že by tu škodu neměla zaplatit nebo že to až tak rozhodlo zápas. Prohrála si to z velké části tím podivným pinkáním dneska, ale rozhodčí (i lajnová) a Sakkari to neustály podobně jako Kája. Dvě nedokázaly vyřešit jasný míč, Sakkari k tomu fair play (ten míč musela vidět). Narozdíl od té hospody, si myslím, že to Kája zaplatí a půjde dál, pochybuju, že v hospodě bys měl takový úspěch :).
Reagovat
smazaný uživatel
PetaM je chlap
Reagovat
Kozoroh
Neunesla to. Co ale spáchaly ty tři slepice byla fraška.
Reagovat
PetaM
To snad nikdo nepopírá :)
Reagovat
Kytka
Spaste duši, slepičí tribunál zasedal.
Reagovat
Kytka
Tři generace (20,40 a 60) a všechno stejné splepice.
Reagovat
Serpens
Ať už Sakkari nabízela opakování nebo ne, jednoznačně podle záběrů viděla míček v kurtu (ano, já vylučuji, že koukala třeba o par metrů vedle, protože při hře zkrátka se vám oči chtě nechtě upnou na ten míček jako na magnet) a tím si dost poškodila svoji pověst, protože fair play hráč při takové situaci přizná míček soupeři. Nemůžu jí proto přát nic jiného než porážku v následujícím kole.
Reagovat
Torn
To je vražda, napsala.....
Reagovat
Kytka
No lord Byron napsal o Řecích, že jsou to přijatelní mizerové. Jak vidno, někdy i nepřijatelní. Pamatuji na jeden zápas Tomáše v obdobné situaci a ten přiznal soupeři dobrý míč, i když se tím dostal do breakballu. I jiní hráči. Tahle krůta ale ne.
Reagovat
letityfanousek
jak pořád vypadá. Jo bude pokuta, ale já bych se taky takhle zachoval. Emoce ven!! a ne nějaké trapné hyperkorektní chování (ručičky, polibky, objímání) a pak v šatně řádit. Raději to vyventilovat hned, protože to odnese zdraví. Karolína u mne zabodovala! Rozhodčí jsou 3,14..
Reagovat
Kytka
Ale ruku má Karolína pádnou. Po třetí ráně udělala díru do umpiru. Jestli bude Hrdlička zlobit tak aby se jí klidil z cesty.
Reagovat
jirkaS
:-D
Reagovat
FulnekUltras
už je na to připravený i s kontem
Reagovat
Kozoroh
https://sport.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A180516_145241_tenis_rou&vlakno=90484254
Reagovat
bIbec
pozitivní je, že to stalo v prvním, respektive druhém kole Říma. Kdyby to byl RG, tak bych to, přiznám se, těžko rozdýchával.
Reagovat
janek_da
ať si Karolína bzpomene, jak zarizli Lucku v zápase s ní.
Reagovat
tommr
máš nějakej odkaz nebo je to od tebe jen takový plácnutí do větru ...
Reagovat
janek_da
nepamatujes si ma TB prvního setu, jak Lucce uprela rozhodčí hawk-eye? A dala bod K. i když to byl nesmysl.
Reagovat
tommr
upřímně řečeno na nic takovýho si nepamatuju. O kterej zápas se to vlastně mělo jednat?
Reagovat
janek_da
vypada to na Dubaj 15
Reagovat
janek_da
a byl to teda 2. set. Jsem na mobilu, takže víc o tom nenapisu.
Reagovat
janek_da
2. set TB
https://youtu.be/jzUWYGzK8X4
Reagovat
janek_da
opr. 5:5 40:40
Reagovat
gigin
Máš zaplacené zdravotní pojištění, cype? A kolik platíš vůbec?
Reagovat
janek_da
Naštěstí platím daně v Polsku. V CR jenom ziju.
Reagovat
gigin
No to jest kurwa bardzo ladne, symaticne. Tak naraže a češč. V 6 hraje Ernie. Měl hrát s Berlocquem, ale akosi... no nic :))
Reagovat
Kozoroh
A vy zase bijete černochy!
Reagovat
janek_da
Nevíš do jakého kontextu se to hodí?
Reagovat
Kozoroh
Co si tím chceš dokázat? Omluvit neomluvitelný přehmat rozhodčích? Kontext je, že se řeší okolnosti zápasu se Sakkariovou, plést sem přehmat ze zápasu se Šafářovou je mimo mísu.
Reagovat
misa
Třeba chtěl janekda poznamenat, že se takové situace občas v tenise dějí, ale jiní poškození se dovedou ovládat.
Reagovat
Kozoroh
Omlouvat jeden přehmat jiným je výsměch spravedlnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký mimo mísu?! Vždyť jen poukázal na v podstatě stejnou situaci, která byla ve prospěch Karolíny. Jen Šafina nijak nevyváděla.
Reagovat
Kozoroh
A tím se to má omlouvat? Tyhlety přehmaty by se neměly stávat vůbec, že pak Plíšková rozbila umpire je jiná věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o tom se nemusíme přece bavit. Já doufám, že co nejdřív všude zavedou to automatické hlášení autů. A těmhle hruzám se hráči vyhnou.
Reagovat
janek_da
Nemá, ale za prvé Lucka nevyváděla, za druhé Karolina byla tou obdarovanou, za třetí jednalo se o tu samou věc - pochybení rozhodčí, ale v obráceném gardu. proto je nesmysl tvoje replika "a vy bijete černochy", za čtvrté Karolina je teď v tomhle na nule, takže se nemá v podstatě co vztekat, za páté Karolina tenkrát hrála mrtvého brouka, ne jak Sakkari, která prý nabízela opakování výměny
za mě je to dost a dost, tohle selhání Karolině omlátit o hlavu, i když samozřejmě rozhodčí udělal velkou chybu
Reagovat
janek_da
prostě hráčka, která sama nehraje fair-play, nemůže mít ten luxus, že janekda bude naštvaný na nespravedlnost vůči ní
Reagovat
Torn
Jaká stejná situace? Pokud vim, tak to byl hard, byl tam jestřáb a defakto původně poškozená byla zase Kája, která si musela vzít jestřába, že to Lucka vypinkla a olízlo to tam? Měla se hádat, nehádala. To měla jako Karolína naběhnout a hádat se za Lucku a řešit to, když to sama asi po 5 vteřinách nechala být? Já mám totiž i docela obavu, že Karolína vůbec ten její míč pak nevnímala, jak byl už zahlášený out.

Tenhle případ byl takovej, že to byla antuka, lajnová ani nezahlásila a ani jedna rozhodčí nenašla stopu v outu, protože logicky žádná nebyla. Že se Kája vztekala a právem? Ano, protože tu smeč stejně neměla šanci Sakkari chytit nebo cokoliv.
Reagovat
janek_da
No vidíš ještě horší. Byl tam jestřáb a oni jí ho zakázali. To už není jenom o blbosti, ale i vědomém chování, které poškozuje hráčku.

Poškodili Karolinu? Že se rozhodčí takhle těsně sekne to se stává, ale všimni si laskavě kam Lucka míč zahrála. S ním by měla kopy práce. Vysoký míč dozadu k lajně na bh. Myslím, že i kdyby byl nový míč, tak to naopak pomohlo Karolině. Ale o to mi nejde.
Reagovat
Torn
Zase tak těsné to nebylo, když to šlo vidět i na video a lajnová ani nehoukla. Navíc to nebyl úder při nějaké bouřlivé výměně, ale pozorování letící smeči, což by oko zkušené rozhodčí (tedy 2) nemělo být problém.

K té Lůce. Zahrála to po nahlášení outu, těžko soudit, zda by ho tam jinak takhle poslala, možná třeba jo, ale taky možná ne. Určitě se to tam mělo opakovat, ale když sama Lucka ten boj prakticky ukončila, nemá asi smysl, aby druhá hráčka dělala dusno.
Reagovat
janek_da
Hele, ty to soudíš jenom z toho highlajtu, co? Já to viděl, celkem dlouho to tam řešili a Karolina v klidu v zadu čekala. Jako stav 6:3 5:5 a 40:40 na servisu Karoliny ti přijde pohodový? Dyk je ten stav identický s dneškem, plus Lucka měla tehdy beznadějné tajbrejky, takže tenhle stav byl pro Lucku zatraceně důležitý.
Reagovat
Torn
Nesoudim, ale kdyby Karolína nechtěla jestřába, tak Lucka taky mlčí nebo ne? No, to je už jedno. Tohle je vyloženě praní špinavého prádla.
Reagovat
FulnekUltras
na správném místě
Reagovat
lars
ten stav nebyl identicky s dneskem. Tam to byl 2.set a dnes to byl 3.set. Lucka mohla vyhrat nasled. set.
a pravedpodobnost dobreho dopadu micku u Lucky < pravedpodobnost dobreho dopadu micku u Karol dnes
Reagovat
janek_da
Podívej se jak se chová Jack Sock k soupeřům. Podívej se jak se chovala Karolina k, podle ní, poslední kamarádce na okruhu
Reagovat
Torn
Myslíš Báru? :D Ty si nevidíš do pusy a jen jí hejtuješ. Petra sebrala Káje Vaňka. Kája oslovila Kroupu a pak se i s Bárou sešla a snažila se to vysvětlit. Co měla víc udělat? Plno hráček si přebírá trenéry a nikdo z toho nedělal takové divadlo jako Bára.
Reagovat
janek_da
tvl nevíš o čem mluvíš a hned mě obviňuješ
Kamarádky v boji o postup. 'Lucka už je jediná, se kterou nemám problém,' říká Plíšková
Reagovat
Torn
Tak já měl za to, že vždycky říkala, že její kamarádka na okruhu je Bára, takže z toho vycházim. Máš být tedy konkrétní koho myslíš.
Reagovat
tommr
Kozoroh má ale pravdu. Tvoje taktika je omlouvat jednu svinárnu tím, že se v minulosti stala jiná svinárna (nebudu ted zacházet do detailů jestli to byly srovnatelný případy, protože na tom nezáleží) ...
Reagovat
janek_da
já to neomlouvám, tím končím
Reagovat
FulnekUltras
dík za uvedená fakta výše pro osvěžení paměti
Reagovat
Fandina
Podle mě nic neomlouval, uvedl že se to děje a dal příklad.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že to bylo ze strany rozhodčích chyba, špatně. To je každému jasné.
Reagovat
svetova.dvojka
Už se těším na French Open krásně to vyplní pauzu mezi MS v hokeji a MS ve fotbale...
A samozřejmě budu fandit českým tenistům a tenistkám, protože si s Čechy rozumím....
Reagovat
Kytka
Doufejme, že tam bude i Kája.
Reagovat
.vorlik.
Doufám, že kromě Karolíny dostane trest i to trio blbek, který se na chybě podílely. Ty si totiž trest zaslouží mnohem víc než Karolína.
Reagovat
Dobry-den
Leda tak ve snu...
Reagovat
tommr
v tenisu je to ještě horší než ve fotbale. Fotbalový rozhodčí aspoň občas dostanou nějakej symblickej trest. Nepamatuju, že by byl někdy postiženej rozhodčí v tenisu ...
Reagovat
George_Renel
Jeden byl. Od Nadala :-b.
Reagovat
Fandina
Nechci to rozporovat, ale Andrejka se kdysi vyjádřila, že hráči mohou požadovat, aby neměli toho a toho rozhodčího.
Reagovat
bella
jj, presne. To jediny me uklidnuje, ze tuhle muze Kaja odmitnout - naporad.
Reagovat
George_Renel
Ale asi by neměli říkat hned na kurtu "Ty už si nezapískáš" nebo "Tebe z toho umpiru sundám". .-)
Reagovat
Fandina
Tak to nevím, to nesoudím. To je samozřejmě všechno věc nátury. Někdo vyjede hned, někdo to v sobě dusí, někdo to třeba řekne a pak stejně nepožádá. Tohle neřeším. Já jen, že asi se to tak dělá, že když se někdo cítí někým poškozován, tak může požádat, aby nebyl rozhodčím na jeho mači.
Reagovat
Kytka
JJ, Nadalovy zápasy jeden čas nerozhodoval Carlos Bernardes na jeho žádost. Po tom incidentu s trenkami.
Reagovat
Kozoroh
Za tento zářez by měly být lajnová, umpirová a supervizorka suspendovány.
Reagovat
tommr
počítám s tím, že Karolína dostane mastnou pokutu a ten přehmat rozhodčích se jako obvykle zamete pod koberec ...
Reagovat
.vorlik.
Je to smutný, ale vůbec se nebudu divit tomu, když to tak dopadne.
Reagovat
slacker
Karolina udelala chybu, mela umpairove podat ruku a trhnutim ji shodit dolu. formalne by dodrzela protokol o podani ruku a zaroven by potrestal tu pizdu blbou a zesmesnila ji.
Reagovat
ivecka
Já jsem se na zápas dívala a Karolína rozhodčí ruku normálně podala. Až potom švihla do empairu.
Reagovat
George_Renel
No, mně to spíš připadlo. Chceš ruku? Tůdle.
Reagovat
tommr
z dostupnejch záběrů ale není jasný, jestli třeba neodmítla ruku podat rozhodčí Karolíně ...
Reagovat
bella
Budeme muset pockat, co k tomu rekne Kaja.
Reagovat
Kytka
Tady nahoře máte video, Karolína napřáhla ruku a zase jí stáhla. Spíš jakoby ukázala - to je ta kráva.
Reagovat
bella
Rikam, ze ja si pockam az co ona na to.
Reagovat
Andrew89
Jako Karlos hustě nas*aná. Nedivim se teda, taky bych byl. Pekná díra :D ale zas jí ted nikdo nemůže říct, že neukazuje emoce:D
Reagovat
Andrew89
*jsem
Reagovat
tommr
lidem se nezavděčíš. Vsadím se, že ti samí co Karolínu pořád kritizujou, že na kurtu neukazuje emoce jí ted budou spílat, že to jednou zcela výjímečně neunesla ...
Reagovat
Kytka
Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
Reagovat
Fandina
ESka potěšily, postoupily ve dvou setech. Super!!!
Reagovat
tommr
tak už nám zbývají jen ty debly. Andrea s Bárou dneska odehrály slušnej zápas ...
Reagovat
smazaný uživatel
To je rychlost! :)
https://isport.blesk.cz/clanek/tenis/335270/sokujici-chovani-pliskove-po-vyrazeni-mlatila-raketou-do-stolicky-sudi.html
Reagovat
Fandina
Johnson teď ztrestal raketu v zápase s Bustičkou, když ztratil podání, tak na ní dupnul a udělal z ní zkroucenínu.
Reagovat
dadaft
Nespravedlnost a hrubá chyba rozhodčích.
Ovšem ani Karolína, ani její trenér to neustáli se ctí.
-----------------------------

Anett Kontaveit rubla Kuzmu, nemůžu si pomoct, hraje teď poslední dobou fakt dobře, její forhend má grády a umí ho hrát i pěkně ze skluzu, vypadá ve skvělé kondici,,,,,,,,,,,,,,, v poslední době porazila pár dobrých hráček, hodně potrápila i Petru, znáte to, něco si uhrajete, něco se zadfaří, soupeřky se vybijou mezi sebou, v pravou chvíli vám to sedne a podáte své maximum,,,,,,,,,,,,,,,, ne, nemyslím si, že Anett Kontaveit vyhraje Roland Garros.
Ale kdyby se to stalo, nebudu v absolutním šoku, jako kdyby ho vyhrála Aga.
Pro mě Anett černá kobylka RG.
Reagovat
turista
Aneta je fakt dobrá.
Reagovat
FulnekUltras
jj - madridskou pistu 4 mám ještě v živé paměti
Reagovat
Ravik
Doufam, že pokuta bude tučná. Chápu její nasrání, ale měla by krotit emoce a nechat si to do šatny. No a Kroupa nou koment je to dement
Reagovat
sharon
Pokuta bude, to je jasné. Emoce krotí pořád a holt pro jednou pořádně vypustila páru. Plno tenistů by se v dané situaci zachovalo podobně...
Reagovat
turista
Karolína se zlobí naprosto vyjímečně, ale když už tak pořádně.
Reagovat
Fandina
Kája už má s pokutou zkušenosti, před pár lety na FO :-)).

http://www.tenisportal.cz/zpravy/seznam-tenisovych-pokut-v-parizi-je-dlouhy-jako-abeceda-16497/
Reagovat
sharon
Zde přímý pohled na akci Karolíny. S podáním ruky si to rozmyslela...Dnes mi je jí dost líto.

https://media.giphy.com/media/3BZQbpzhPoADNlVIkk/giphy.gif
Reagovat
Bastian
To je fakt vtipný, jestli jste si všimli tak ona do toho umpiru vytloukla díru.
Myslím, že pokuta bude astronomická :)
Reagovat
EllNino
No ale pořád v porovnání s tím, co vydělávaj, pakatel
Reagovat
tommr
pokuta jí nemine i když byla vytočená právem to je jasný. Chce to udělat o 1-2 kola víc v deblu a bude to mít zase zpátky ...
Reagovat
bella
to nemyslis vazne???? Jako ze si penize nahrabe na ctyrhre?? Ty mas fakt dost!!! Kazda by brala uspech ve dvouhre a zadna ctyrhra ji ted neuspokoji. To jen ty vsechno takhle pokrivene beres!!
Reagovat
Torn
Bella má teda zrovna pravdu. :D
Reagovat
tommr
jsi opravdu tak tupá nebo to jen předstíráš? Psal jsem o tom, že na tu pokutu si vydělá když vyhraje o 1-2 zápasy v deblu víc
Reagovat
bella
Proboha, nezakecavej to!!! Pokutu zvladne levou zadni a rozhodne nebude hledat zdroj tech penez, proboha! Koukam, ze si uplne mimo a jeste urazis lidi.
Reagovat
slacker
a ona si ted na tu pokutu zatim musi pujcit u Cofidisu?
Reagovat
bella
Evidentne jo, ale nastesti tommr ji to vymyslel!! To je panecku hlavicka ten tommr. A jak nadherne se marne snazi lidi urazet!!
Reagovat
tommr
to je krása když si dva největší dementi na TP notujou ...
Reagovat
Torn
Slacker je někdy náhodou vtipnej. :D:D
Reagovat
Fandina
A kdy, prosím Tě. Ftip jsi řekl teď ty.
Reagovat
bella
Ty me opravdu urazit nemuzes.
Reagovat
bella
Kolik mas titulu a jaky mas IQ, ze tu bude slidem nadavat do dementu??? Tebe by meli vyhodi ty arogante namyslenej pesimistickej urazlivej. Kdyz uz nevis coby, tak lidi zacnes urazet. Ubohost sama.
PA: Dementovi kazdy dement.
Reagovat
tommr
abych poznal, že jsi dementní blbka nepotřebuju mít několik titulů. A už laskavě neotravuj ...
Reagovat
bella
Dementni blbec ses akorat tak ty. Vsichni to vidi, vsichni ti to rikaji, jen ty si dal vedes tu svou. Uz si napsal Kaje, kde ma ty penizky vzit? Urcite na to uz ceka. A nevotravuj slusny lidi.
Reagovat
gigin
Tak tommr určitě není dementní blbec. Je to velmi chytrý člověk, akorát je trošku zdrženlivější, co se týče tipování úspěchů českých hráčů a hráček. Jeho žebříčky a bodové přehledy se staly legendou TP, stejně jako "vráska tommrovka".
Reagovat
bella
tak proc druhy urazi, ze je dementni blbka?
Reagovat
Dobry-den
Protože má pravdu.
Reagovat
bella
joo? jaktooo?
Reagovat
Dobry-den
No tak podle mě, byť je pesimistou, tak některé jeho příspěvky jsou velice přínosné. Na rozdíl od tebe, kterou jsem zaregistroval pouze tím, jak jej zde neustále napadá. A ještě se divíš, že si to nenechá líbit...
Reagovat
gigin
Tak nějak.
Reagovat
bella
Hele, dival ses spatne, pisu i bezne prispevky. Co mas dal?
Reagovat
Dobry-den
Ale primárně jsi troll. Z toho se nevykecáš, zlato.
Reagovat
bella
A ty si breptq, vid? Ja sbiram samy uzasny pojmenovani :-) dekuji pratele ;-)
Reagovat
Fandina
Dobry-den, já jsem asi ta poslední, která někomu může radit, protože mně, když se někdo zdá jako blb, tak mu to rovnou řeknu. Ale musím se belly zastat, protože ona sice do tommra šije, ale on zase zbytečně užívá slovo dement, to si myslím, že jí nevystihuje. Jinak tommr je super, já jeho příspsěvky čtu ráda, i když je to pesimista.
Reagovat
bella
Ja bych tpmmra v realu proste nevydychala. Mam rada vesely a optimisticky lidi. Tesim se vzdycky na zapasy a pak tu ctu tu jeho pesimisticky a ustraseny komenty jeste pred samotnou akci. To jednoho otravi :-(. Jako dobre, pocita vam zebricky, ale to by snad dokazal skoro kazdy, jen nespolehal az tommr napise...
Reagovat
tommr
tak si mě dej do ignoru a neotravuj pořád ...

Je taky zajímavý že Frick a jeho nikdy nekončící kydání hnoje na Petru ti nijak nevadí ...
Reagovat
janek_da
radši pesimisty, než lidi kteří chtějí ostatní měnit k obrazu svému
Reagovat
bella
Jako jestli tu chcete umirat strachy jeste pred zapasem a behem prvniho setu mit 10 infarktu, tak prosim. Lidi jsou proste od prirody pesimisti. jsem stastna, ze ja to mam jinak ;-).
Jinak ja jsem tu uz minimalne 7 let, tommra znam jak svy boty.
Reagovat
Fandina
Ono je to tak, že on mě netočí asi jako tebe, protože jsem si na něj za ta léta zvykla, je to taková místní stálice. Takže proto mi nevadí, ale pamatuji se také, že byly doby kdy mě ten jeho pesimismus štval. Ale to už je dávno.
Reagovat
Fandina
Je to pech. Sakkari tam v koncovce v jedné výměně, tuším před srovnáním 5:5 pomohla páska a pak zase přišla o fiftýn, když to bylo jasně v kurtu.
Reagovat
EllNino
https://imgup.cz/images/2018/05/16/Kroupa.jpg
Reagovat
Fandina
Krupa :D
Reagovat
Bloody13
Jojo, Krupa byl taky dobrej :D
Reagovat
Torn
Rebel. :D:D
Reagovat
bIbec
tenhle obrázek se bude hodit.
Reagovat
tommr
není to nějaká fotomontáž?
Reagovat
EllNino
ne
Reagovat
Haitik
Teď jsem jen viděl tu výměnu.. Zařvala ta rozhodčí vůbec out nebo to jen signalizovala rukou? Míč jasně v kurtu, navíc když lajnová rozhodčí a i hlavní rozhodčí ztratily stopu míčku, tak bych dal výměnu opakovat..
Karolíně se nedivím, že byla tak nas*aná..
Reagovat
Torn
No hlavně mám pocit, že ten úder Kája brala jako OK a ostatní taky a pak se k tomu vracela. :D
Reagovat
gigin
Reagovat
slacker
ta rozhodci je pizda, pritloustla a s ucesem z minuleho stoleti. proste krava s funkci
Reagovat
Marduch
tak už vim, proč rozhodčí na tenise sedí tak vysoko:D
Reagovat
baggik
A jeje to bude pokuta, mastná.
Reagovat
bIbec
dobrá prohra před RG, může se nakonec hodit. Někdy je prostě dobrý prohrát blbej zápas před GS. Člověk pak jede na ten turnaj takovej jakoby víc v klidu :-)
Reagovat
Blondie
taky myslím...
Reagovat
tommr
no nevím, nevím. Je to už druhá hodně smolná prohra za sebou a to žádný hráčce na pohodě nepřidá ...
Reagovat
Fandina
To ne, ale dneska to bylo o smůle a minule zase hodně vyrovnaný mač. Pořád lepší, než kdyby Kája prohrávala tím, že se jí na kurtu nedaří.
Reagovat
tommr
ale ono se jí ani proti Petře ani dneska opravdu moc nedařilo ...
Reagovat
rosm
bylo to hodně špatný, pořád stejné výměny, pryč byl kraťasy a přechody na síť.
Reagovat
tommr
jj jako kdyby jí ta prohra s Petrou úplně nabourala herní sebevědomí ...
Reagovat
rosm
asi jo, toto Marian nevychytal
Reagovat
lars
spis to bylo odlisnym kurtem od Madridu
Reagovat
smazaný uživatel
No když vedla 5:1, tak se nezdálo.
Reagovat
lars
asi od 5:1 se souperka zlepsila
Reagovat
Torn
To ji i Petra pomáhala, potom se Kaja složila postupně
Reagovat
smazaný uživatel
Ona ji i dneska pomáhala Petra? ;) Jak jsem napsala, neviděla jsem. Jen podle průběhu do stavu 5:1 jsem si opravdu myslela, že bude za hodinu hotovo. Pak to začalo drhnout, ale u Karolíny bývá běžný, ze tyhle úvodní zápasy nemá úplně jednoznačný, ale spolehlivě je zvládá, narozdíl od Petry.
Reagovat
tommr
tohle byl první letošní úvodní zápas, kterej Karolína prohrála. A doufám, že i poslední ...
Reagovat
Torn
Já myslel, že narazis na Madrid, pardon.
Reagovat
fretek
Kája hrála tak, jako kdyby za sebe postavila svoje třetí dvojče s žebříčkovým postavením 483.
Reagovat
tommr
sice neměla dopustit, aby utkání došlo až tak daleko, že o výsledku rozhodovala jedna chyba rozhodčích, ale přesto se může právem cítit poškozená. Takovej zářez rozhodčích na tak vysoký úrovni nepamatuju :(
Reagovat
EllNino
Řím rychle opustit a připravit se na RG :)
Reagovat
gafr7
opravdu hnus, pak něco sázej, když tě beztrestně okradou
Reagovat
Blondie
Nj. Copak Karolína, která to všechno odběhala a chyba ji připravila o bod. Chudáci sázkaři z gauče, na světě nejsou žádné jistoty! P.S.: něco mi říká, že si Plíšková vylepší chuť a vyhraje RG.
Reagovat
Torn
Nebo snad aspoň zmlátí další umpirovou :D
Reagovat
Kytka
A proč by nemohla? Vloni tam bla v semifinále a to letos hraje líp.
Reagovat
Blondie
No však.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist