Pořád mě něco brzdí, posteskla si Šarapovová po porážce v Indian Wells

9. 3. 2018, 13:05
Aktuality 13
Maria Šarapovová vypadla na turnaji v Indian Wells překvapivě již v úvodním kole a utrpěla tak již třetí porážku v řadě. Od té doby, co jsem se vrátila na okruh, mě pořád něco brzdí, proto se nemůžu dostat do správného tempa, řekla po porážce bývalá světová jednička. Musím na sobě dál pracovat a tvrdě dřít. Já se nevzdávám, dodala Ruska.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

"Byl to náročný zápas. Soupeřka hrála velmi dobrý tenis. Hrála rychle, agresivně, dobře podávala a dařilo se jí mě dostat pod tlak," řekla k výkonu své soupeřky Osakaové třicetiletá Ruska.

"Od té doby, co jsem se vrátila zpět na turnaje, jsem zažila spoustu dalších startů a stopek. Bohužel jsem se zatím nedokázala dostat do toho správného tempa, protože mě vždy zbrzdilo nějaké zranění. Je to nepříjemné a frustrující, ale musím se snažit se s tím nějak vypořádat," konstatovala ruská hvězda, jež se na kurty vrátila po dopingovém trestu vloni na konci dubna.

"Ani letos nezačala sezona úplně ideálně. Po turnaji v Dauhá jsem léčila předloktí, kvůli čemuž jsem musela vynechat turnaj v Dubaji a tím jsem bohužel zase přišla o další možnost odehrát nějaké zápasy. Zase jsem vypadla z tréninku, a proto jsem sem nepřijela v takovém rozpoložení, v jakém bych přijet chtěla," posteskla bývalá světová jednička.

"Každopádně i tak se snažím zůstat pozitivní a věřím, že teď potřebuji jen čas. Potřebuju čas a zdraví, abych mohla tvrdě trénovat a dostat se do takového tempa, ve kterém potřebuji být. Samozřejmě, že je to frustrující, když prohráváte takové zápasy, ale musím se snažit vzít si z toho to pozitivní a jít dál. Musím na sobě pracovat, dostat se do lepší formy, dostat se na pozice nasazených hráček, abych měla lepší los a tak," dodala s úsměvem aktuálně až 41. tenistka světa.

"Vím, že to nejde hned, na to už jsem zvyklá, takže mě tohle nijak zvlášť nerozhodí. Jasně, že jsem tu chtěla uhrát dobrý výsledek a ukázat svou nejlepší hru. Miluju tento turnaj, v minulosti jsem tu několikrát vyhrála, mám na zdejší úžasné prostředí báječné vzpomínky, ale prostě to nevyšlo. I takový je někdy tenis," řekla vítězka prestižního podniku z let 2006 a 2013.

 

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Maria konecne vyhodila Groenevelda. To trvalo teda.
Reagovat
Empe
Nikdy jsem nebyla její fanoušek, ale ani hater. Na FC v Praze na mě zapůsobila docela dobře. Každopádně musím říct, že mi na okruhu až tak nechybí. Třeba i tu Viku, které taky nemám žádný vztah, postrádám nějak více...
Když srovnáme návraty čtyř velkých jmen - tento, Viky, Sereny a Petry, tak vzhledem k důvodům je jasné, že Mariin bude nejvíce kontroverzní. Nemůžeme zatím porovnat výkony, protože Serena a Vika ještě neodehrály nic.
Ale překvapuje mě, že Maria měla tolik času na doléčení všeho a fyzickou přípravu, ale přesto má pořád takové problémy. Jasně, že tréninková zátěž a zápasová je něco jiného, ale i tak, ta dávka neduhů mi přijde neúměrná. O to víc je podle mého názoru dobré ocenit návrat Petry, která měla mnohem omezenější možnosti přípravy, o psychické náročnosti toho všeho ani nemluvě, a jejíž výsledky jsou úplně někde jinde.
P.S. "Už jsem tu několikrát vyhrála..." já čekala, že tak 4x podle toho vyjádření (jak říkám, má favoritka to není, abych měla přehled), a ono 2x. :)
Reagovat
EllNino
No na press conference mluvila o "couple times" ... nevím, jestli překlad "několikrát" je úplně šťastnej, taky jsem si to hledal no, myslel jsem si, že to bude vícekrát
Reagovat
lvicek
Presne to jsem si rikala taky. Sharapka nemela zadne potize, jen ji zakazali starty na turnajich, jinak si mohla delat, co chtela. Petra, ale i ostatni, se vraci po narocnem obdobi, at uz z fyzickeho hlediska (samozrejme v pripade Petry nutna rehabilitace a rekonvalescence, ale i porod je velky zasah do fyzickeho stavu tela, podobne jako ostatni tezsi a dlouhodoba zraneni - napr. Beth a jeji koleno nebo i Lucka a jeji choroby, atd.), tak samozrejme i z psychickeho hlediska jsou vsechny tyhle stavy velmi narocne. Ale me je Sharapka uplne ukradena, takze me to nijak nepali a jen si preju, aby moc nehrala s mymi oblibenymi hrackami (hlavne Ceskami), protoze to jeji rvani nemam naladu poslouchat. Hlavne at Peta dokona navrat (= tim beru rok po navratu na kurty) v co nejlepsi mozne forme a s nejlepsimi vysledky, at je stastna a motivovana a at nam fanouskum, ale i sobe, dela v zapasech radost :).
Reagovat
smazaný uživatel
No, jenže Masha má ty zdravotní potíže po návratu. Ani ne za rok už byla třikrát zraněná...
Reagovat
Empe
No právě, zraněná, ne nemocná. Takže něco s přípravou asi nebude 100% v pořádku...
Reagovat
janek_da
Počkej, ona jako neměla zakázáno hrát v trestu tenis?
Reagovat
peggy
Mario,zacni trenova tak tvrde,jako kdyz jsi byla v americe jen s tatinkem a makala jsi na sobeaz Ti trener rekl,kococko.Vzpomen si na ta leta a musis letet vzhuru!!!
Reagovat
Haitik
Je to fakt vzteku, že Maruš to zdraví tak brzdí.. I na té tiskovce po zápase měla prý okolo toho zápěstí omotaný sáček s ledem.. Tak snad se dá na turnaj v Miami alespoň trochu do pohody..
Reagovat
maruisz
bude to zrejme nedostatok meldonia
Reagovat
smazaný uživatel
A hele, první trapák...
Reagovat
Chrenda
:-) :-) :-) Taky bych řekl. Myslím, že by se měla věnovat svým bonbónům. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, možná měla IW ještě vynechat, když to zápěstí není úplně stopro. Ale chápu, že to chtěla zkusit a s jiným losem třeba mohla odehrát víc zápasů. Bohužel teda Ósaka nebyla zrovna soupeřka na rozehrání, přestože Masha proti ní nezahrála špatně (na rozdíl od Niculescu v Dauhá, tam hrála od 2. setu strašně)... Tak doufám, že na antuce bude Masha zdravá. Tam má asi největší šanci něco uhrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist