Předloňský šampion Ruud je v Bastadu bez ztráty setu ve finále. Vyzve v něm Rubljova

22. 7. 2023, 14:58
Aktuality 3
ATP BASTAD - Casper Ruud (24) si znovu po dvou letech zahraje finále na antukovém turnaji ATP 250 ve švédském Bastadu. Norský favorit v sobotním semifinále porazil 6:3, 7:5 Itala Lorenza Musettiho (21) a poprvé v sezoně vyhrál tři zápasy po sobě bez ztráty setu. O celkově 11. triumf si předloňský šampion zahraje s Andrejem Rubljovem (25), který udolal obhájce titulu Argentince Francisca Cerúndola (24).
Casper Ruud (© Profimedia)

Casper Ruud v Bastadu na teprve čtvrtém ze 14 letošních turnajů vyhrál víc jak jeden zápas a znovu na oblíbené antuce. V Estorilu nakonec triumfoval, na Masters v Římě vypadl v semifinále a na Roland Garros prohrál až ve finále.

Ve Švédsku vůbec poprvé v sezoně vyhrál tři zápasy po sobě, aniž by v nich prohrál set. Po Alexanderu Ševčenkovi a Rakušanu Sebastianu Ofnerovi zvládl i semifinále s Lorenzem Musettim. Třetího nasazeného Itala porazil 6:3, 7:5 a oplatil mu porážku z loňské haly v Paříži.

Čtyřiadvacetiletý Nor loni v roli obhájce titulu vypadl hned ve svém úvodním vystoupení s Franciscem Cerúndolem, který to nakonec dotáhl až ke svému premiérovému triumfu na okruhu ATP.

V nedělním finále si souboj mohli zopakovat, ale proti byl Andrej Rubljov. Ten udolal argentinského soka, jenž hrál poprvé jako obhájce titulu, až po téměř tříhodinovém boji 7:6, 6:7, 6:3 a popáté v sezoně postoupil do finále.

 

Rubljov sice vede ve vzájemné bilanci s Ruudem 4:2, z toho 3:0 na antuce, ale poslední dva duely pokaždé na Turnaji mistrů zvládl lépe o rok mladší Nor.

 

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 630.705 eur
sobotní výsledky (22. 07. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Ruud (1-Nor.) - Musetti (3-It.) 6:3, 7:5
Rubljov (2) - F. Cerúndolo (4-Arg.) 7:6 (8:6), 6:7 (7:9), 6:3

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
turista
Finálový zápas v krásném a zádumčivém Švédsku bude zajímavý. Oba borci jsou excelentní antukari.
Reagovat
Fandina
Porazit Rubleva nebude lehké, ale moc držím palce, Caspe, kom igjen. smilesmilesmile
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist