Preview: Finále Fed Cupu

11. 11. 2016, 12:09
Previews 177
O víkendu čeká český fedcupový tým poslední překážka v cestě za třetím titulem v řadě a pátým za posledních šest let. Tou překážkou jsou Francouzky, které si své soupeřky pro boj o titul pozvaly na domácí půdu do francouzského Štrasburku. Kapitánové již oznámili své nominace, oba týmy nastoupí v nejsilnějších sestavách.

Český fedcupový tým má oproti předchozím finálovým účastem papírově největší šanci uspět právě proti Francouzkám. "S rolí favoritek se už umíme vypořádat a jsem rád, že jsme v té pozici. To ale neznamená, že Francii podceníme. Čeká nás těžký zápas," řekl Pála.

"Do utkání vstupujeme se sebevědomím, ale pak se musíme mít na pozoru. Nebude to jednoduché před francouzským publikem, které umí pomoct domácím," doplnil.

České tenistky útočí pod vedením kapitána Petra Pály na hattrick a pátý titul za posledních šest let, triumf neslavily jen před třemi lety, kdy nestačily v semifinále na Italky.

"Bereme to s nadhledem. Tlak tam je, ale ne takový, aby nás to svazovalo. Byli jsme ve finále několikrát. Oni ho hrají poprvé a nevědí co čekat, navíc doma. Může to pro ně být svazující, ale už předvedly, že se s tím dokážou poprat," řekla Kvitová.

Všechny nominované Češky už se v minulosti na zisku titulu podílely, tři z nich jsou v singlu v elitní dvacítce - Karolína Plíšková (6.), Petra Kvitová (11.), Barbora Strýcová (20.) - a kvartet doplňuje výborná deblistka Lucie Hradecká.

"Mám před sebou poslední dva dny tenisu v sezoně. Zkusím se zkoncentrovat, vyhecovat a budu tam chtít nechat všechno, i když mi to nepůjde. Budu se snažit získat vítězství, i když to třeba nebude hezký tenis," řekla Plíšková.

Francouzská kapitánka Amélie Mauresmová bude i ve finále spoléhat na největší hvězdy Caroline Garciaovou a Kristinu Mladenovicovou, jež by měly hrát dvouhru a společně nastoupit i ve čtyřhře.

Další nominované Alizé Cornetová a Pauline Parmentierová se na kurt zřejmě podívají jen v případě zranění jedné z francouzských hvězd.

"Pokud se nám podaří vyhrát, byl by to úžasný úspěch," řekla francouzská kapitánka Amélie Mauresmová, která se může stát čtvrtou tenistkou, která by Fed Cup vyhrála jako hráčka i kapitánka.

"Češky jsou strašně silné a pobraly za poslední roky v soutěži hodně sebevědomí. Jsou favoritkami, ale nic není nemožné," dodala.

PROGRAM FINÁLE FED CUPU
Sobota 12. 11. 2016 - začátek ve 14:00
1. Mladenovicová - Plíšková
2. Garciaová - Kvitová
Neděle 13. 11. 2016 - začátek ve 13:30
1. Garciaová - Plíšková
2. Mladenovicová - Kvitová
3. Cornetová/Parmentierová - Hradecká/Strýcová


Plíšková má s Mladenovicovou nerozhodnou bilanci 1-1 a Kvitová s Garciaovou 2-1. Obě Francouzky hrají aktivně a umí být nebezpečné. "Mladenovicové fedcupy sedí. Když ji lidi ženou, je schopná podat dobrý výkon," upozornila Plíšková.

"Caro je asi nejtalentovanější, má chlapský čtení hry, výbornej kick ze servisu a hraje taky chytře," řekla Kvitová. "Je ten typ, který Fed Cup zmotivuje a dokáže ze sebe dostat víc než v normálních zápasech. Budu se muset držet základní čáry, neustupovat moc daleko. Musím se soustředit na začátky výměn a hnát ji," dodala.

Pokud české tenistky ve víkendovém finále zvítězí, Petr Pála se stane nejúspěšnějším fedcupovým kapitánem a od roku 1995 se povede teprve druhé zemi v historii této týmové soutěže zvítězit potřetí v řadě.

"Musíme hrát lépe než dobře. Potřebujeme odehrát kvalitní zápasy a je důležité, aby byly holky ve formě. Pokud holky podají dobré výkony, jichž jsou schopné, tak máme šanci," sdělil Pála oficiálním stránkam fedcup.com.

Česká republika narazila na Francii celkem šestkrát, nicméně jen dvakrát se hrálo podle současného formátu. V posledním střetnutí, které se uskutečnilo loni v Ostravě, se zasloužily o vítězství 3-1 Petra Kvitová a Lucie Šafářová.

Před deseti lety v Cagnes-sur-Mer urvaly výhru v baráži Francouzky. Nicole Vaidišová sice obě dvouhry vyhrála, ale v dalších třech utkáních se radovaly domácí hráčky.

Pokud by ve finále došlo na rozhodujícího debla, budou favoritkami na triumf Francouzky, jelikož pár Garciaová/Mladenovicová má za sebou nejlepší sezonu ze všech.

Česko a bývalé Československo má na kontě dohromady devět titulů, finále prohrálo jen jediné v roce 1986 proti USA. Francie triumfovala v letech 1997 a 2003.

VZÁJEMNÉ ZÁPASY
1975 (Aix-en-Provence): Francie - Československo 0-3 (semifinále)
1984 (Sao Paulo): Československo - Francie 3-0 (čtvrtfinále)
1993 (Frankfurt): Francie - ČR 3-0 (čtvrtfinále)
2001 (Madrid): Francie - ČR 3-0 (finálová skupina)
2006 (Cagnes-sur-Mer): Francie - ČR 3-2 (baráž)
2015 (Ostrava): ČR - Francie 3-1 (semifinále)


Vizitky jednotlivých hráček:
Karolína Plíšková
Český tým potáhne Karolína Plíšková. Rodačka z Loun prožila životní sezonu. Vylepšila si žebříčkové maximum na 5. místo (sezonu zakončila šestá). První letošní titul vyhrála v Nottinghamu a poté ovládla turnaj v Cincinnati, kde získala svou nejcennější trofej.

Následovalo finále US Open a česká tenistka rychle stoupala žebříčkem. Plíšková se dokonce kvalifikovala na svůj premiérový Turnaj mistryň v Singapuru, kde ale skončila hned v základní skupině.
Letošní bilance v singlu: 43-22
Letošní bilance v deblu: 32-13
Fedcupová bilance v singlu: 6-2
Fedcupová bilance v deblu: 3-0
Vzájemné zápasy: Garciaová 1-1, Mladenovicová 1-1, Cornetová 0-1, Parmentierová 1-1

Petra Kvitová
Poprvé po šesti letech bude Petra Kvitová českou dvojkou. Dvojnásobné grandslamové šampionce patří nyní 11. pozice v žebříčku. Kvitové se zpočátku sezony nedařilo, ale na olympijských hrách chytla druhou mízu.

Vybojovala bronzovou medaili, poté ovládla turnaj ve Wuhanu, v Lucemburku došla do finále a na posledním turnaji v Zhuhai získala beze ztráty setu 19. titul. Vyhlídky bývalé světové dvojky pro příští sezonu a finále Fed Cupu jsou více než pozitivní.
Letošní bilance v singlu: 46-22
Letošní bilance v deblu: 2-2
Fedcupová bilance v singlu: 26-9
Fedcupová bilance v deblu: 0-1
Vzájemné zápasy: Garciaová 2-1, Mladenovicová 3-1, Cornetová 1-0, Parmentierová 3-0

Barbora Strýcová
Se svou sezonou může být spokojená také Barbora Strýcová. I třicetiletá Češka si vylepšila žebříčkové maximum - 19. místo, momentálně uzavírá Top 20. Strýcová sice letos druhý kariérní titul nepřidala, ale v Dubaji a Birminghamu došla až do finále.

Stejně jako Kvitová se i Strýcová kvalifikovala na WTA Elite Trophy. Fedcupové kolegyně ovšem pořadatelé rozlosovali do stejné skupiny a nakonec se z postupu do semifinále radovala mladší Kvitová.

Plzeňské rodačce se dařilo i v deblu. V Birminghamu získala společně s Karolínou Plíškovou titul, v létě se poté domluvila na spolupráci s momentální deblovou světovou jedničkou Saniou Mirzaovou.

A s Indkou měly hned úspěch, v Cincinnati triumfovaly beze ztráty setu, probojovaly se do čtvrtfinále US Open, druhý titul získaly v Tokiu a ve Wuhanu došly do finále.
Letošní bilance v singlu: 38-24
Letošní bilance v deblu: 36-15
Fedcupová bilance v singlu: 7-6
Fedcupová bilance v deblu: 9-3
Vzájemné zápasy: Garciaová 5-1, Mladenovicová 1-2, Cornetová 1-5, Parmentierová 1-2

Lucie Hradecká
Českou nominaci uzavírá Lucie Hradecká. S ní počítá kapitán Petr Pála určitě pouze do debla. Má však další osvědčenou variantu Plíšková/Strýcová, takže Hradecká se teoreticky nemusí na kurt ani dostat.

Hradecká je ovšem vynikající deblistkou. S Andreou Hlaváčkovou se dostaly do finále Australian Open. Na dalších grandslamech se jim tolik nedařilo, ale získaly titul v Québeku a Moskvě.

Jednatřicetiletá Češka patří mezi deset nejlepších deblistek světa, a tak ji neminula ani cesta na Turnaj mistryň v Singapuru, kde ale vypadla s Hlaváčkovou už ve čtvrtfinále.
Letošní bilance v singlu: 17-22
Letošní bilance v deblu: 35-18
Fedcupová bilance v singlu: 1-3
Fedcupová bilance v deblu: 6-2
Vzájemné zápasy: Garciaová 1-0, Mladenovicová 1-0, Cornetová 1-2, Parmentierová 2-1

Český fedcupový tým

Caroline Garciaová
Francouzskou jedničkou je 23. hráčka světa Caroline Garciaová. Díky dobrým výsledkům ve dvouhře se dostala na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai, kde vypadla hned v základní skupině.

Garciaová letos triumfovala na Mallorce a ve Štrasburku. Nicméně s Kristinou Mladenovicovou exceluje hlavně v deblu. Letos spolu ovládly čtyři turnaje včetně French Open a zahrály si na Turnaji mistryň v Singapuru.
Letošní bilance v singlu: 34-25
Letošní bilance v deblu: 43-14
Fedcupová bilance v singlu: 6-4
Fedcupová bilance v deblu: 5-0
Vzájemné zápasy: Plíšková 1-1, Kvitová 1-2, Strýcová 1-5, Hradecká 0-1

Kristina Mladenovicová
Mladenovicová už tak dobrou sezonu ve dvouhře neměla. Z 27. místa se propadla na 42. příčku a jejím letošním maximem je finále na turnaji v Hertogenboschi. Úspěchy letos sbírala hlavně v deblu spolu s Garciaovou.
Letošní bilance v singlu: 31-31
Letošní bilance v deblu: 44-16
Fedcupová bilance v singlu: 3-4
Fedcupová bilance v deblu: 9-0
Vzájemné zápasy: Plíšková 1-1, Kvitová 1-3, Strýcová 2-1, Hradecká 0-1

Alizé Cornetová
Cornetová si letos udržela postavení v Top 50 a v Hobartu získala na začátku roku pátý kariérní titul. Na grandslamových turnajích došla nejdále do třetího kola na domácím French Open a ve Wimbledonu.
Letošní bilance v singlu: 25-21
Letošní bilance v deblu: 4-7
Fedcupová bilance v singlu: 3-12
Fedcupová bilance v deblu: 3-4
Vzájemné zápasy: Plíšková 1-0, Kvitová 0-1, Strýcová 5-1, Hradecká 2-1

Pauline Parmentierová
Poslední nominovaná začala rok mimo elitní stovku. Musela tak kromě turnajů WTA občas objíždět i podniky ITF. A Parmentierová slavila úspěch, letošní sezonu zakončila na 73. místě.

Nejlepší výsledek zaznamenala v polských Katovicích, kde si zahrála semifinále. Na dalších třech turnajích v Monterrey, Rabatu a Štrasburku skončila ve čtvrtfinále. Na okruhu ITF dokonce získala titul.
Letošní bilance v singlu: 40-26
Letošní bilance v deblu: 1-6
Fedcupová bilance v singlu: 4-7
Fedcupová bilance v deblu: 1-0
Vzájemné zápasy: Plíšková 1-1, Kvitová 0-3, Strýcová 2-1, Hradecká 1-2

Francouzský fedcupový tým

Cesta francouzského týmu do finále:
Francouzky už druhý rok po sobě čelily na úvod Italkám. A nezačaly dobře. Kristina Mladenovicová nestačila ve třech setech na Camilu Giorgiovou. Naštěstí pro francouzský výběr zajistila smírný stav po prvním dni Caroline Garciaová proti Saře Erraniové.

Mladenovicová si o den později napravila reputaci, když zdolala Saru Erraniovou a Francouzky mohly vzápětí slavit postup, protože Garciaová proti Giorgiové neztratila set.

V semifinále čekal Francouzky překvapivý soupeř a senzace letošního ročníku, Nizozemsko. Na začátku roku měla výbornou formu Kiki Bertensová a tu si přenesla i do Fed Cupu. V prvním duelu jasně přehrála Garciaovou.

Tentokrát se postarala o srovnání skóre Mladenovicová, která přehrála Hogenkampovou. Nůž na krku měla Francie po prohře Mladenovicové s Bertensovou.

Garciaová poslala výhrou nad Rusovou semifinálové utkání do rozhodující čtyřhry. V té nakonec favorizované Francouzky zvítězily ve třech setech a popáté v historii se probojovaly do finále.


Cesta českého týmu do finále:
Už tři měsíce po tom co zvedly české tenistky fedcupovou trofej nad hlavu, je čekal náročný únorový duel v Rumunsku. A rumunský tým v čele se Simonou Halepovou obhájkyně titulu pořádně potrápil.

V Rumunsku zařídila postup Karolína Plíšková, jež porazila světovou trojku Halepovou i nepříjemnou Monicu Niculescuovou. Petra Kvitová naopak poprvé výrazně selhala a obě dvouhry prohrála.

Ve čtyřhře byl pár Plíšková/Strýcová jasným favoritem, duo Mituová/Olaruová jasně přehrál a český fedcupový tým mohl slavit postup.

Češky se pořádně nadřely i v semifinále proti Švýcarkám, přestože nejlepší singlistka Belinda Bencicová nemohla Švýcarkám pomoci, Češkám zase chyběla Petra Kvitová.

Barbora Strýcová zničila v prvním duelu Timeu Bacsinszkou, proti níž ztratila pouhé dva gamy. České tenistky ale pořádně zaskočila až 129. hráčka Viktorija Golubicová, která přehrála týmovou jedničku Karolínu Plíškovou a o den později i Strýcovou.

V prvním nedělním zápase se Plíšková z prohry oklepala a poradila si s Bacsinszkou. Jelikož Golubicová vyhrála obě dvouhry, musela i druhé semifinále rozhodnout čtyřhra.

Do rozhodujícího utkání opět nastoupila Plíšková, tentokrát se ale po jejím boku objevila Lucie Hradecká. Za Švýcarky nastoupila tenisová legenda Martina Hingisová a hrdinka semifinálového utkání Golubicová.

Švýcarkám ale nepomohlo ani hvězdná Hingisová, Češky jasně zvítězily ve dvou setech a probojovaly se do svého 11. finále v historii.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

177
Přidat komentář
FulnekUltras
já bych dokonce řek´, že ne každej dneska ví, co si pod nima má přesně představit...no ale...

my z našich holek ty pětinásobný uděláme...bojeschopnost...

FANDÍME KURWAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)))
Reagovat
Marduch
Rozhovor s kondicakem Petry Quit:
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-fed-cup/285835/kondicni-trener-kvitove-bude-prvni-na-svete-a-cermak-ji-dusil.html
Reagovat
FulnekUltras
a neucvrkněte si, až tam na vás zezadu vyblafne půjčka
Reagovat
Holahej
David Vydra, kondiční kouč o Petře !
Poslední trenér Petru dusil. !
"Potřebuje k sobě člověka, kterému věří a s nímž si lidsky sedne. Ve čtvrtek ráno jsme šli do fitka a při jednom těžším cvičení povídá :"Ty jo, to mi chybělo!" Myslela to vážně. Tenis ji začal opět strašně bavit. Kdyby o tom nebyla přesvědčená, nikdy neprohlásí, že bude první na světě. Podle mě bude. Říkám to furt. Pokud bude zdravá a psychicky uvolněná, těžko ji něco zastaví. Tak se cítí od té doby, co ukončila spolupráci s F. Čermákem. Je to hodný kluk a profík, ale dusil ji. Ona si jinak vše zařizuje sama. Sparing, balony, vody, ručník. Každý kouká a nechápe. Jelikož z ostatních holek dělá jejich okolí cvičné opice. Dávám jí samostatnost, aby každý viděl, jak je silná. Kdykoliv potřebuje, pomohu. Ale hodně věcí zvládne sama. Skoro rok drží bezlepkovou dietu. Dvakrát denně v danou dobu užívá speciální pití, které užívají horolezci. Přibrala na 74 kg, na kurtu to pomáhá, míče jí víc letí. Je teď ve fázi bez přítele, veškerá pozornost je upřena na tenis. To nikdy nezažila. Má větší volnost. Letos fyzickou přípravu spustíme v La Santa. Budeme tam 10 dní, pojede s námi i L. Hradecká. A pokud Petra najde kouče, tak i on. Petra se podobá Andymu. Je šikovná, má silnou hlavu. Teď je první na světě a to ji strašně motivuje.
Petra a Andy Murray !
Ona o něm tvrdí, že je sympaťák. On ji má taky rád. To citite z toho, jak spolu mluví, jaký k sobě mají respekt. Petru burcuje i fakt, že je světovou jedničkou Kerber. Říká si : Zmákla to ona, tak proč bych nemohla i já?
Reagovat
misa
To jsou krásné vyhlídky s Čermákem...
Reagovat
FulnekUltras
Vydrovi to v euforii ujelo... ;)
Reagovat
misa
O jeho přínosu pro Lucii nemám žádné iluze.
Reagovat
Holahej
?Dobře teď hraje proto, že se uvolnila, jak Franta skončil. On měl svoji hlavu. Je to velký profík a hodný kluk, to je ale tak všechno. Strašně ji dusil. Dával jí pokyny, aby hrála tak a tak, což ji svazovalo a nemohla hrát svůj uvolněný tenis. Přišlo mi, že byl žába na prameni. Svazoval ji na kurtu a pak se to přenášelo i mimo něj.?

Více na http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-fed-cup/285835/kondicni-trener-kvitove-bude-prvni-na-svete-a-cermak-ji-dusil.html
Reagovat
Fandina
Tak tak, Petra je silná o tom nepochybuji a že ji Čermák dusil mě překvapilo. Tak držím palce s výběrem nového trenéra. Peti pojď!!!
Reagovat
Roger_Federer
V cem ji Cermak jako dusil?
Reagovat
misa
Nutil jí trénovat. V podstatě každý trenér Petru dusí :)
Reagovat
Fandina
Tady o trénování není ani slovo.

Dobře teď hraje proto, že se uvolnila, jak Franta skončil. On měl svoji hlavu. Je to velký profík a hodný kluk, to je ale tak všechno. Strašně ji dusil. Dával jí pokyny, aby hrála tak a tak, což ji svazovalo a nemohla hrát svůj uvolněný tenis. Přišlo mi, že byl žába na prameni. Svazoval ji na kurtu a pak se to přenášelo i mimo něj.

Více na http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-fed-cup/285835/kondicni-trener-kvitove-bude-prvni-na-svete-a-cermak-ji-dusil.html
Reagovat
rusedski
Tak to je škandál, že trenér radil svěřenkyni jak má hrát. To si přece nemůže dovolovat... :))
Reagovat
Fandina
Není to skandál, ale někoho to svazuje.
Reagovat
rusedski
Pak si ho neměla najímat anebo si lépe vyjasnit kompetence, ale kritizovat Čermáka za to že jí radil, mi přijde trochu divný...
Reagovat
Fandina
A jak měla vědět, že jí bude špatně radit? Najmula ho a pak propustila. Co je na tom divného?
Reagovat
rusedski
Vydra ale neříká, že jí radil špatně, jen že ji svazovalo to, že jí radil. Kdyby řekl, že jí Čermák radil blbosti, tak neřeknu ani slovo, ale kritizovat trenéra za to, že dává hráčce rady???
Reagovat
Fandina
V podstatě je jedno, jak jí radil, ale nevyhovovalo jí to. A o tom je řeč.
Reagovat
Krisboy
Hraje se míči Wilson US Open? Tak to je dobré, s těma to Kája umí :)
Reagovat
vrabejka
Když to bude 3-0 už se hrát nebude?
Reagovat
Krisboy
Myslím, že ve finále ne.
Reagovat
smazaný uživatel
v Praze proti Německu 2014 se i po stavu 3-0 hrála čtyřhra
Reagovat
smazaný uživatel
Takže možná se ještě hrát bude
Reagovat
Fandina
Bude se hrát čtyřhra.
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/monicakilnarova/

Trénuje v IMG na Floridě. Tak uvidíme, co z této potencionální sexbomby tenisu vykřešou...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom dodejme, že ji trénuje Honza Hájek, bývalý český tenista.
Reagovat
Frick
Bude dokument o Navrátilový, tak si pusťe TV dříve :o)
Reagovat
vrabejka
Věřím že holky potvrdí formu a povedeme 2-0 :)
Reagovat
smazaný uživatel
všehno sy tam najdu a nemusym se moc učid ale nesouhlasym stim že pochazímé z vopyc ja tedy určitě né prtože po bananu mam dycky virážki víte
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou 3 mocní a jeden chudý, jeden z bohatých zaplatí chudému 5000 Kč aby zabil toho třetího, druhý bohatý zaplatí chudému 5000 Kč aby zabil toho prvního a třetí bohatý zaplatí chudému 5000 Kč aby zabil toho druhého. Koho tedy zabije? No je to na něm, takže ten chudák to má v moci, ten chudák rozhodne kterého z bohatých nechá žít, takže mocný nerozhoduje teď rozhodne chudý.
Reagovat
blixa
Jak, koho zabije a koho nechá žít ? Zabije všechny tři, vždyť má na ně zakázku ! ;-)
Reagovat
a.magerova
Winston Leonard Spencer Churchill
Reagovat
Jabadu
Tím chudákem byl původně i Radovan Krejčíř nebo Viktor Kožený ... a nebo ...
Radovan to trochu přepískl, ale jinak:
Milé děti a měli se dobře a do smrti nemuseli pracovat ...
:-)
Reagovat
sprchon
A co si vzít od všech zálohu a zdrhnout?
Reagovat
gigin
Jj za těch 15 tisíc se to určitě vyplatí.
Reagovat
VlS
Nezabije nikoho, dostane zálohu a v hospodě se ožere a vykecá, koho půjde zabít. Špiclové to donesou mocným. Mocní se domluví a chudák dostane 2x doživotí za plánování vraždy a smůla, chytli ho v Texasu, kde je pořád ještě trest smrti. Tak ho dostane. A popraví ho hned, aby už držel hubu a nevykecal, kdo si to u něj objednal.
Reagovat
smazaný uživatel
Když Trump může vyhrát v Michiganu, když Selena Gomez dokáže nahrát písničku která zní jako hudba, když mohla Daenerys Targaryen ovládnout Meereen, když si mohla Miley Cyrus vyžebrat peníze na rohlík, když mohl Eric Cartman říct že jsou holky vtipný, když si mohl Sheldon najít "holku", když mohl Kim Ir-Sen umřít, když mohl Schwarzenberg vydržet vzhůru 14 minut v kuse tak proč by jsmte memohli vyhrát Fed Cup po třetí v řadě, proč proč odpovězte? Dáme to, Petra tam dá bomby že rozmbobarduje Štrasburk jak Němci Londýn, jedem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CZECH FED CUP TEAM COME ON
Reagovat
Jabadu
Na "devatenáctiletou dívku" máš slušný přehled a nevšední zájmy.
:DDD
(sorry, wole)
:-)
Reagovat
blixa
Havlát je občas docela vtipnej ;-)
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli je to Havlát, ale ani, jejími příspěvky se bavím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem Havlát :) Jsem Verča
Reagovat
Jabadu
Nóóó ... zajímavá změna. Nikdo po tobě nechce životopis, ale věk bys mohl/a/ prásknout. Co říkáš?
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem Verča 19 let, studenka 1.ročníku Gastronomie na Hotelové škole, jsem na nástavbě a jsem vyučená kuchařka. Spokejený :)
Reagovat
Jabadu
No jistěěěě ...
:-)
Reagovat
Fandina
Já ti věřím, že jsi Verča a ne Havlát. Takže mě nepřesvědčuj.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím že tebe přesvědčovat nemusím, ale někteří tady pořád nechápou že mé jméno není Havlát ale Verča
Reagovat
Fandina
Já to znám, o mně se tu také vykládají story, kdo jsem atd., tak jsem radši o sobě napsala všechno, abych předešla dohadům a stejně mi to lidi nevěří a myslí si svoje. Takže se tím nevzrušuji a jsem v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
na sebe vykváká co je kdo je jak je vzdělaná, jak založil prosperující firmu . Co vy dvě jednoduché slepičky a obzvláště ty stará vynesená kvočno.
Reagovat
smazaný uživatel
nerada sa miešam, ale toto sú silné slová, pribrzdi!!
Reagovat
Lunej..
Havlat tady nadaval Domce, ze je sv.ne a dalsi veci, takze slovo slepicka vuci nemu beru jako lichotku. A pani F umi taky bezduvodne nadavat.
Reagovat
smazaný uživatel
ale, stará vynesená kvočno? Havlát ma už neprekvapuje a neriešim ho. Ani sa nezastávam pani F, to len vo všeobecnosti. Trochu úcty a rešpektu by nezaškodilo. Asi som sa zle vyspala, keď som sa ozvala. Niekedy je lepšie byť slepý a hluchý.
Reagovat
Lunej..
Ale v pohode, mne se taky nelibi nadavky na Fandinu, i jsem se ji zastavala, ale kdyz pak se ti to vrati, tak zmenis nazor. Takze nemusis byt vubec slepa ani hlucha:)
Reagovat
A.R.R.
a že se to vrátí jako bumerang :-)

Tak co, už nervy připravené na odpoledne? Já jsem v plné zbroji :-D
Reagovat
Fandina
To si piš, že se to vrátí. Nikdo si nenechá nadávat bezdůvodně.
Reagovat
Jabadu
Tak je to sranda, ale už by to mohl pustit, protože opakovaný a ještě ke všemu dlouhý vtip ...
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem kuchařka, devatenáctiletá, mám závislost na Petře, jsem radikální republikánka a purkyně Demokratů, jsem fanynka Zemana, a od zítra jsem i kritička filmů na ČSFD (Kvitovka456) jště mi chybí ohodnotit ještě 20 filmů a pak mohu komentovat
Reagovat
Jabadu
Fanynka Z .. Ze .. Zem ... v devatenácti letech?! ... zkusím si zatipovat: Emo? - tak jako trochu více do Hard Core.
:-)
Reagovat
Fandina
Já mám patnáctiletého vnuka a asi by ses divil, co všechno ví a o čem je informován. Takže bych tak devatenáctiletou nezpochybňovala. Ostatně, představa, že člověk v devatenácti nic neví, je trochu mimo, ne?
Reagovat
Jabadu
Díky netu se dnes stírá tzv. inteligence. I největší trouba si do několika sekund vyhledá patřičnou informaci. To je pravda.
Mně osobně to nevadí. Ale začíná to sakra vadit mocným, kteří se cítí nadlidmi a plebs jim začíná přerůstat přes hlavu - viz výsledek voleb v USA.
Vždycky to fungovalo - a najednou se to posr ...
Budou se muset vyměnit voliči. Angela už začala ...
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Wikipedie mě zásobuje, když něco nevím nebo když chci zahrát chytrou (to samozřejmě nemusím já jsem chytrá od přírody) tak napíšu wikipedie a je to, dneska jsme my mladí moc dobře informování, můj čtrnáctiletý bratranec už zná dokonale volební systém USA
Reagovat
Fandina
V politice platí to, že mocným se stává ten, kdo je zvolen. Takže bych tak mocné nepřeceněvala. Pořád budou odkázáni na plebs. A bylo to tak vždycky a bude. Jen se mění prostředky, dříve to bylo na úrovni osobní komunikace, teď na netu, ale princip zůstává stejný.
Reagovat
Jabadu
Nerad bych se dostal do nějaké nepříjemné smyčky, ale dobře víš, že politik, který se nedá koupit, je vůl.
Za prvé takový neexistuje a za druhé by na něj dávno bylo uděláno kompro. Proto každý stát má něco jako BIS - to je její hlavní činnost.
A už bych o tom nemluvil!
:-)
Reagovat
Fandina
Jenže politka lidi volí a to je rozdíl.
Reagovat
Jabadu
Nevolí. Těch prvních pět na kandidátce se tam dostane vždycky. To je celý.
:-)
Reagovat
Fandina
V prezidentských volbách a volbách do Senátu volíš jednotlivce. Já ale nepíšu o jednotlivcích, píšu obecně, že každý politik i politická strana je v demokracii odkázána na tom, co volič. A víme dobře, že se politické preference u lidí mění. Donedávna dominovala ODS, teď na její kandidátce nemusí projít ani tři natož pět politiků.
Reagovat
Jabadu
Ale pořád i ti tři projdou! Protože spousta firem a zaměstnanců je jim zavázána.
:-)
Reagovat
Fandina
Třeba příště neprojdou. A nebudou jedinou stranou, které se to stane.
Reagovat
Jabadu
Projdou. Mirda je úplně f klidu.
:-)
Reagovat
Fandina
Mirda je úplně mimo.
Reagovat
Jabadu
Moc lidí je mu zavázáno. Toho můžete dostat ze sedla jenom vy - Pražané. A to neuděláte. On toho moc ví.
:-)
Reagovat
Fandina
Já mu za nic zavázaná nejsem. A jestli se nepletu, tak on je mimo politické dění, jestli se bavíme o tom samém.
Reagovat
Jabadu
No, já mám na mysli Kalouska. A ten projde. Protože bude první na kandidátce.
:-)
Reagovat
Fandina
Já psala o ODS, tak mi to nehrálo. A jinak ani jemu nejsem zavázána. Takže na mě se neobracej.
Reagovat
Fandina
A upřímně, nejsem zavázána nikomu a nikdy jsem nebyla, volím jen a jen podle toho, jak se mi program nebo politici zamlouvají.
Reagovat
a.magerova
Po ohodnocení určeného počtu filmů na csfd.cz Ti pošlou test a pokud ho zvládneš dle jejich představ, tak až pak Ti povolí hodnotit filmy.... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Haitik
Dneska to je přesně 9 let od tohoto zápasu... :-) Do dneška si pamatuji, jak jsem každých 5 minut koukat na teletext, abych zjistil, jak Maruš hraje.. :D I když jsem jí v tu dobu ještě nefandil.. :D Skvělý zápas, podle odborníku jeden z nejlepších.. I sama Maruš tento zápas považuje za svůj nejlepší v celé kariéře.. :-))
Reagovat
jirkaS
tak to byla solidní řež :-o
a Mášin poslední míč :-(
komentátor: maladčína :-D
Reagovat
Krisboy
Super, díky za kousek Justine The GOAT po ránu :) Ta megera ruská může vřeštět jak chce, ale proti Ju nefunguje nic :D
Reagovat
Jabadu
"Podívej se Petro, ta Mladenovic, to je banální případ. To nechám inspektoru Klečkovi (Karolíně). ... Ale ta Garcia, čoveče z toho by se mohla vyklubat parádní demolice. Kdyby ses zakousla ... tak jak ty to umíš ..."
:-)
Reagovat
Mayo
Ja ani neviem, ze sa hra nejaké finále Fed cupu a kto ho hra.
Reagovat
Jabadu
Hele, neser míííí ...
My jsme také fandili Dominice.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už by si ho mohol poznať, robí si srandu. ;)
Reagovat
VlS
Mayko, pre teba tu to:

https://www.super.cz/464812-nejkrasnejsi-tenisova-zadnice-nadherna-dominika-cibulkova-ji-vystavuje-na-maledivach-jak-o-zivot.html#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=freshnews&utm_term=cibulková
Reagovat
smazaný uživatel
peknáá !
Trochu sa rozšupla a jej Mišo si ešte robí srandu. skukni video :)
http://www.cas.sk/clanok/471546/takto-si-cibulkova-medove-tyzdne-nepredstavovala-teror-v-dovolenkovom-raji/
Reagovat
VlS
:-)) - a tvůj postoj ke kožíšku? Můj je, že jí sekne.
Reagovat
smazaný uživatel
hej, prekrásny. Dala by som si povedať. :) Nemám nič proti tomu, že je z pravej kožušiny. Ak by si ho nekúpila ona, mala by ho iná. Veď už v praveku sa nosil odev i obuv z kože.
Reagovat
VlS
No, tak ono hlavně, kdyby ta zvířata někdo nechoval kvůli kůži, tak by prostě vůbec nebyla
Reagovat
Jabadu
mne nenaplňuje zrovna velkým optimismem.

Když myslíte teda ... do počtu jako myslíte teda? Tak, jestli jako myslíte, že v zájmu celku snad ... tak já bych to teda do počtu, kdyby to radši vzal někdo jinej.
Nóóó ... to je slovo chlapa. Takže na sedmej planš nastupuje Jabadu!
:-)
Reagovat
blixa
To není tommr, nemůže být. Skutečný tommr to má asi už za sebou ...
Reagovat
Jabadu
To má být nějakej fór? Jak to myslíš?
Reagovat
Jabadu
Počkat, není to hláška z Jáchyma ...?
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jakto mislíte todle jako že by nastoupyly najednou nebylo byjih moc víte
Reagovat
fretek
1.slalom v sobotu ve Finsku. V 10 hod. startuje č.1=Strachová
Reagovat
smazaný uživatel
Fed Cup, Šárka super víkend!! Ale mám pocit že tohle je poslední sezona Šárky a že asi Šárka už nebude "okupovat" nejvyšší příčky, už jí přes 30 a ve slalomu je to hodně znát hodně
Reagovat
smazaný uživatel
no tak vo tu strah nemam
Reagovat
Jabadu
A Dienstbier to má spočítaný.
Přátelé, no to je večer!
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
copa nezvlád tajbrejg asy mu nešel moc servys tobude ten švih blbej víte
Reagovat
VlS
No, ono když se přepočítáš, tak ti to pak spočítají.
Reagovat
smazaný uživatel
rozhočí to někdy blbě zpočýtaj toje známa věc ale věčinou to pak vopravý ve svim vlasnim zajmú jynak by snima etp zatočyla jen by to hvýzdlo víte
Reagovat
mahycek
Jsem doma, kde je prosím los do skupin Turnaje Mistrů. do dvou čtyřčlených skupin ??? V Expres zprávách to není a tady hlemýždí portál to dá nevím kdy, asi až v pondělí po prvních dvouhrách. Děkuji moc. P. S. i když zítra se to dozvím, ale jsem nedočkavý, jako pes.
Reagovat
Fandina
Reagovat
mahycek
Já se moc omlouvám Fandino, já to věděl už ve středu, teď mi to říká žena, že jsem přebral. Tak se omlouvám.
Reagovat
Frick
Mají sexy političku. V té správné straně.

http://marionlepen.fr/wp-content/gallery/marion/475.jpg
Reagovat
sprchon
Tommr to vidí optimisticky, což zavání průserem. :)

Žebříčky bych hodil stranou.

Ta atmosféra při rozhodujícím deblu v SF proti holanďankám byla, skoro bych řekl, fotbalová, na tenis neobvyklá, ohromná. Rozhodně to nebude jednoduchý a neviděl bych naše holky jako až tak velký favoritky.
Reagovat
FulnekUltras
máš recht - Francie doma je vždycky hodně specifická, ale zatím můžeme mít oprávněné zdravé sebevědomí pořád na své straně
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se hodně bojim, hodně lidí to tady vidí jako jasnou záležitost, ale tak lehký to v žádném případě nebude
Reagovat
Fandina
Také se bojím, když je někdo jasným favoritem, tak to zrovna nemusí vyjít. Ale držím palce a doufám, že holky jsou v pohodě a bez problémů, nemocí, bolístek.
Reagovat
tommr
tak zrovna zápas s Holandskem je dobrej důvod pro náš optimismus. Francouzky je porazily jen s vypětím všech sil ačkoli jsou Holandanky o třídu horší než náš tým ... :)
Reagovat
sprchon
Kiki B. byla v tu dobu ve formě a pěkně Francouzkám zavařila. Nechybělo moc a dostala Holandsko do finále. Stejně tak může překvapit třeba jedna z Francouzek a zamést s některou z našich holek. Nebo s oběma. Fakt bych se nedivil ničemu.

Ale taky věřím, že ty tři body nějak dáme. ;) Tedy pokud nedojde na ostrýho debla. Zase bylo by to zajímavější. :D
Reagovat
fretek
?I am really looking forward to it, but I would rather be facing a team other than the Czech. They have so many great players, that they could even make two teams from all the players they have in the top 50?, said Garcia.
Reagovat
Krisboy
Posr..á až za ušima :)
Reagovat
VlS
No, uznání potěší :-), i když nezná ranking :-D
Reagovat
tommr
přísně vzato má ale pravdu. Jeden tým by mohla tvořit třeba Petra Kvitová s Katkou Siniakovou + k nim nějaký deblistky (nejlíp Háčka). Druhej tým by pak tvořily Karolína Plíšková s Bárou Strýcovou + k nim libovolný dvě hráčky (například Lucku Šafářovou a Kristýnu Plíškovou). A ještě by se nedostalo na takový hráčky jako je například Denisa Allertová ... :)
Reagovat
VlS
Tak, a který naše holky jsou v padesátce? Já myslím, že Kája, Petra, a Bára ( dokonce ve dvacce) ale pak už až za padesátkou, ne??
Reagovat
tommr
ty první dvě v obou týmech. Ty další dvě už můžou být i hůře postavený, protože by se do hry nejspíš stejně nedostaly ... :)
Reagovat
VlS
No, ale reaguju na to, že bychom mohli pistavit dva týmy z hráče první padesátky - nemohli. Ale jistě bychom mohli pistavit dva a možná tři týmy.
Reagovat
tommr
když počítáš i hráčky, který tam jsou jen jako rezerva tak ne. Odehrát by to ale mohly v obou týmech jen hráčky z top-50 ...
Reagovat
VlS
Kača 53, Tynda 60, Lucy 63 ......
Reagovat
tommr
já vidím Katku v letošním oficiálním žebříčku na 49.místě ...
Reagovat
misa
Dokonce až 64 :(
Reagovat
VlS
Nevím, díval jsem se teď na live score.
Reagovat
VlS
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/826870-donald-trump-prohlasil-ze-nejkrasnejsi-zenou-sveta-je-srbska-tenistka.html#hp-sez
Reagovat
VlS
A Kterej je Monty?
Reagovat
Fandina
S tím se dá souhlasit a to nejsem chlap ... úsměv
Reagovat
sprchon
Já nesouhlasím. Trump se s montym nemůže rovnat. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
+1 :D
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš Basti, ne? :D Ale jako jo, Anička je spolu s Darjou Klišinou minimálně nejkrásnější sportovkyně světa. :)
Reagovat
Fandina
Být favoritkami je super, ale je to i hodně ošidné. A proto doufám, že naše holky vyhrají a nebudou problémy. Držím palce.
Reagovat
bIbec
Francouzky budou motivovanější, hladovější a o víkendu náš tým porazí.
Reagovat
janek_da
v žranici?
Reagovat
tommr
motivovanější budou určitě naše hráčky. Hrajou o třetí titul za sebou a pátej v posledních šesti létech. Taková šance na hattrick už tady nikdy nemusí být. Petra navíc bude bojovat i o první výhru v letošním ročníku FC a určitě tam nechá všechno, aby aspoň jednou letos vyhrála ... :)
Reagovat
tommr
po prvním dnu to bude 2:0 pro nás a Karolína to ukončí hned v první nedělní dvouhře. Petra to jistí kdyby to Karolíně náhodou nevyšlo. Debl se už bude dohrávat jen exhibičně ... :)
Reagovat
blixa
Asi už to tu bylo, ale kdo jsi a co si udělal s tommrem ???!!!
Reagovat
tommr
v situaci kdy tři naše hráčky jsou v žebříčku před nejlepší Francouzkou se nic jinýho než jasná výhra ani čekat nedá. Tím ale nechci říct, že naše hráčky Francouzky smetou. Všechny zápasy budou určitě hodně vyrovnaný, ale naše holky to hlavně díky větším zkušenostem zvládnou ... :)
Reagovat
Jan
No Francouzky můžou překvapit. Nepodceňoval bych je. Zvrtne se to lehce.
Reagovat
tommr
klíčovej bude podle mě už první zápas Karolíny s Mladenovicovou. Tam je asi největší šance na nějaký překvapení ze strany Francouzek. Pokud ho ale Karolína zvládne tak už to bude jasná jízda našich za dalším titulem ... :)
Reagovat
FulnekUltras
a jestli ne, máme Lvici pod tlakem
Reagovat
Jan
A když ty netommruješ, je to podezřelé :)
Reagovat
blixa
To není tommr. To nemůže být tommr. To je fake. Tommr už je nejspíš zakopán na zahradě a někdo si na něj hraje !
Reagovat
EllNino
Na žebříček ve FedCupu zapomeň, Karolína může s Kikinou klidně prohrát, to samý Petra s Caroline, Francouzi obecně hrají doma o dost líp než jinde :) Kiki i Caroline se navíc umí vyhecovat, což už několikrát předvedly ...

Naše jsou favoritky, ale rozhodně to nebude jednoduchý :)
Reagovat
tommr
obě Francouzky se ale taky umí sesypat když o něco jde. Myslím si, že i tentokrát jim bude tan tlak, že hrajou doma o první titul spíš na obtíž ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
a mislim že to bude hetryk víte
Reagovat
Krisboy
Ano, víme.
Reagovat
Frick
https://i.imgur.com/qlfQTnb.jpg

Chudák Cvetvana - musí si vzít sako, jenž její otec nosil ve 20 na candrbály a ani na podprsenku a halenku nemá.
Reagovat
VlS
I v saku po tátovi je to krásná holka
Reagovat
Frick
https://sport.aktualne.cz/biatlon/charvatovou-tri-letni-karamboly-nezlomily-zlepseni-strelby-j/r~9d6a4964a72911e6a222002590604f2e/

Bylo by fajn, kdyby se srovnala.
Reagovat
blixa
Bylo by fajn, kdybys zapomněl že existuje biatlon ;-)
Reagovat
Frick
Počkej, až začnu známkovat!
Reagovat
EllNino
jen to ne prosím
Reagovat
mrafe
blixo máš to spatně správně jsi měl napsat "Bylo by fajn, kdybys zapomněl že existuje tenis portál ;-)
Reagovat
blixa
Až takovej optimista nejsem ... byť by to bylo samozřejmě super :D
Reagovat
VlS
Vzhleďem k tomu, že s svět od połitické korektnosti snad stáčí k normálu, by možna stačilo napsat :"zmizni".
Reagovat
blixa
Na chudinku Báru zbyl francouzký plátek ... :D

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14992014_10155461300969517_2422157837731029375_n.jpg?oh=9bfdc31334303521fdd9e0e9b215d21a&oe=588F15FC
Reagovat
Frick
Cetka by si početla. Možná jako jediná česká tenistka za posledních 10 let.
Reagovat
sprchon
No tak se podívala na obrázky, no. :)

Hlavně že tam panuje dobrá nálada.

https://scontent.fmad3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/15032208_1146252352090745_2486672071084279160_n.jpg?oh=4d86f35437280a733a5b4050b7fe2104&oe=58C00318
Reagovat
blixa
Ovšem tady Pála nemá chybu ! Pas... tedy ehm, manažer luxusních "společnic" :D :D
Reagovat
janek_da
Sedni si...já sedim...vona sedí...ty sedíš? My taky sedíme.
Reagovat
sprchon
"Head of the models" alias manažer luxusních společnic? :D Hezký, to by mě nenapadlo.
Reagovat
blixa
No ten výraz ... :D :D
Reagovat
Jan
Vypadají jako v čekárně u kadeřníka :)
Reagovat
sprchon
Takovejch statistik... Kdyby raději napsali od kolika se hraje.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Dobrý den, informaci máte hned nad vizitkami jednotlivých hráček.

Velké finále odstartují sobotní dvouhry, začátek programu je naplánován na 14. hodinu, v neděli se začne o půl hodiny dříve. Dnešní los ve 14:00 určí, kdo začne.
Reagovat
sprchon
Dobrý den, děkuji.
Reagovat
blixa
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/14976851_10155460949234517_9062582789651347262_o.jpg

Ač Plíškoultras musím uznat, že Baruška když se hodí do gala, tak je prostě nej ! ;-) :D
Reagovat
sprchon
No předsedo!
Reagovat
blixa
No jo, no :D To není tenisový parametr :D
Reagovat
janek_da
Ta pod Hradeckou je která?
Reagovat
sprchon
Korda.
Reagovat
janek_da
Celkem jí to sekne.

PS: to nepřechylování českých jmen je ohavnost
Reagovat
sprchon
Já někde četl, že Petra a Kája nejsou Češky, takže si toho nevšímám...
Reagovat
smazaný uživatel
javym asy musýte prcovad toja eště nemusym ale mněly byste to tady rozject aby byla voctraněna poslední přkážka a zas sme vihrály tu mýsu víte
Reagovat
smazaný uživatel
ale až příde jabada afrycek tak to tady voživý voto strah nemam víte
Reagovat
smazaný uživatel
frycek totady vožyvuje s chyrurgyckou přesností chyrurga von má vobrovskej přehlet vovšem aten jabadi taky tose musy nechát se cítim pokaždý dost vobohacení víte
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist