Preview: Itálie - Rusko

25. 4. 2009, 08:57
Previews 1
Ruské obhájkyně titulu jsou favoritkami semifinále Fed Cupu proti italským tenistkám, z něhož vzejde finálový soupeř pro vítěze brněnského duelu mezi českým a americkým týmem. Domácí kapitán Corrado Barazzutti se chce pokusit o překvapení. Vedle výhody volby povrchu i podpory fanoušků mohou jeho svěřenkyním pomoci i problémy v ruském celku.
Fed Cup: Itálie - Rusko

Jeho kapitán Šamil Tarpiščev se musí obejít bez novopečené světové jedničky Dinary Safinové a třetí hráčky světa Jeleny Dementěvové, které se mu s předstihem pro tento zápas omluvily. Navíc si minulý týden v Charlestonu poranila pravý kotník plánovaná jednička pro duel s Itálií Věra Zvonarevová. "Mohli jsme s ní počítat pro dvouhru i pro čtyřhru," litoval Tarpiščev na internetových stránkách gazeta.ru.

Fakta:
Dějiště: Nova Yardinia, Castellaneta Marina, Itálie
Kapacita stadionu: 3500 diváků
Povrch: antuka
1. den: začátek v 12:00 hodin
2. den: začátek v 11:30 hodin

I tak má k dispozici dvě hráčky z elitní světové desítky, Světlanu Kuzněcovovou a Naděždu Petrovovou. Kuzněcovová sice postoupila až do semifinále prestižního turnaje v Miami, ale na antuce ještě nehrála. A právě tento povrch ji čeká v Itálii. Také kvůli tomu ruský kapitán varuje, že cesta jeho týmu do finále nemusí být tak jednoduchá, jak se všeobecně předpokládá. "Čeká nás nejtěžší zápas za poslední roky," upozornil Tarpiščev.

Rusky během uplynulých pěti let prohrály ve Fed Cupu jen jednou, v roce 2006 v prvním kole s Belgičankami. Belgické tenistky pak nestačily ve finále na Itálii.

Sestavy::
Itálie: Pennettaová (#14), Schiavoneová (#44), Erraniová (#38), Vinciová (#52). Kapitán Barazzutti.

Rusko: Kuzněcovová (#9), Petrovová (#10), Čakvetadzeová (#22), Pavljučenkovová (#28). Kapitán Tarpiščev.

Tenistky z Apeninského poloostrova se budou snažit porazit Rusko poprvé po čtyřech porážkách. Naposledy s nimi prohrály jednoznačně 0-4 ve finále týmové soutěže 2007 v Moskvě. Ve čtvrtfinále 2005 na domácí půdě sice vyhrály úvodní dvouhru, ale nakonec to byl jejich jediný bod.

Barazzutti se domnívá, že tentokrát mají Italky šanci. "Čeká nás velmi těžký zápas, ale je to výzva, kterou můžeme zvládnout. Jsme na vzestupu, což ukazují i poslední výsledky jako vítězství Roberty Vinciové v Barceloně a postup Francesky Schiavoneové na tomto turnaji do semifinále," připomněl lodivod týmu, jehož jedničkou je čtrnáctá hráčka světa Flavia Pennettaová.

Vítězný tým se o titul utká s Češkami nebo Američankami. Finále je naplánované na začátek listopadu.

rozpis utkání

sobota 25. dubna:
Pennettaová - Čakvetadzeová (12:00 hodin)
Schiavoneová - Kuzněcovová (14:00 hodin)

neděle 26. dubna:
Pennettaová - Kuzněcovová (11:30 hodin)
Schiavoneová - Čakvetadzeová (13:30 hodin)
Erraniová/Vinciová - Pavljučenkovová/Petrovová (15:30 hodin)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Italky je roznesou v zoubkách, kočka Penneta vyhraje oba své zápasy, čtyřhru mají taky lepší - není co řešit!!!:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist