Příběh jako z Hollywoodu: Loni Razzanová truchlila, teď slaví životní výhru

30. 5. 2012, 09:18
Aktuality 39
Na začátku příběhu jako z hollywoodského filmu úmrtí snoubence, na jeho konci, či možná jen v jeho průběhu, sladké vítězství. Loni na Roland Garros Virginie Razzanová truchlila kvůli snoubenci, který týden před začátkem turnaje podlehl nádoru na mozku. V úterý - prakticky na rok přesně po smutné události - však na stejném místě dosáhla francouzská tenistka největšího vítězství v kariéře, když v 1. kole pařížského grandslamu porazila po tříhodinové bitvě Serenu Williamsovou 4-6 7-6 6-3.
Virginie Razzanová

"Nevím, jestli je to osud, ale hrozně moc jsem chtěla vyhrát," citovala devětadvacetiletou Razzanovou agentura Reuters. "Abych ale byla upřímná, tak minulost už neřeším. Sice to nějaký čas trvalo, ale období smutku už mám za sebou. Pracovala jsem s někým, kdo mi pomohl nastartovat novou etapu. Po čase jsem si uvědomila, že musím pokračovat a žít dál," dodala. 

Virginie Razzanová"Její příběh znám a jak je vidět, vyrovnala se s tím velmi dobře," uvedla světová pětka Williamsová, které Razzanová připravila první porážku v úvodním kole grandslamu v kariéře. "Podobné příběhy máme ale skoro všichni. Já jsem málem umřela a problémy má i Venus. Takový je prostě život a záleží, jak se s tím kdo vyrovná," připomněla loňskou plicní embolii a autoimunitní onemocnění své starší sestry Venus.

Bývalá 16. hráčka světa Razzanová po zápase přiznala, že z losu, který ji v prvním kole poslal proti třináctinásobné grandslamové vítězce, radost neměla. Slíbila si však, že bude bojovat. "Před dvěma dny jsem se dívala na internetu na videa jejích zápasů z turnaje v Římě," uvedla tenistka, které momentálně v žebříčku patří až 111. příčka.

Razzanová se nevzdala ani v tie-breaku druhého setu, v kterém s Williamsovou prohrávala 1-5 a byla tak dva míče od prohry. "Na kurt jsem se šla porvat. Byla jsem jako boxer. Věděla jsem, jak hraje, a byla jsem připravená," prohlásila. "Celý zápas jsem věřila, že můžu vyhrát. Dokonce i v tie-breaku," dodala. 

Serena WilliamsováO výhře nad Williamsovou nakonec Razzanová rozhodla v závěrečném 25 minut trvajícím gamu, když proměnila až osmý mečbol. Francouzka dohrávala zápas v křečích a také Williamsová vypadala, že má potíže se zády. Po nečekané prohře se však na zdravotní problémy odmítla vymlouvat.

"Ne, nic mi není. Jsem stoprocentně v pořádku," uvedla bývalá světová jednička. "Byla jsem trochu nervózní, ale tak to mám vždycky a rozhodně to není na škodu. Prostě jsem hrála údery později, což je samo o sobě dost hrozné. Tohle se mi na antuce nemůže stát," prohlásila Williamsová.

Drama v posledním gamu, který trval celkem 25 minut:

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
Spoléhat se na nováky je v případě tenisu poněkud úsměvné. Už konečně existuje i kanál Nova sport 2?
Doporučuju raději sledovat nekódované gratis kanály BBC s možností výběru ze 4 kurtů.
28 stupňů východně, Astra 2B, frekvence 11954 MHz (označení kanálů: 6711, 6712, 6713, 6714, 6715), symbolrate 27500, polarizace H, parabola od 60 cm
Reagovat
Fandina
Nova by mohla využít pro Wimbledon taky hlavní kanál na něco místo druhého sportovního ... třeba. Kanály BBC jsou pro Wimbledon super a na 6715 je zrovna teď Poborský v záběrech z minula k Euro ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
a co má s jedné výhry ? tady jde o to ji potvrdit v dalším kole a ne se kochat že porazila Serenu a ve druhem kole uhraje tři gemy .
Reagovat
misoSK
porazit Serenu na Grand slame nedokaze kazdy a je to uspech sam o sebe, nikto nehovori, ze Razzanova teraz vyhra cely turnaj, ale tie chvile po zapase musia byt na nezaplatenie...
Reagovat
smazaný uživatel
Člověk se musí radovat i z maličkostí, přeci nebude říkat, že je naštvaná, protože Serena hrála tužku. A že to teda pmaličkost nebyla. Takový emocemi nabitý zápas, zvlášť doma, se moc často nehraje.
Reagovat
Heather_Fedex
za to, jak uznala, ze jeji vykon byl spatny a ze se nevymlouvala na zraneni. kdyz prohrala s makarovou, tak se na stezovala na nejake obnovene zraneni
Reagovat
misoSK
vyhovarat sa na zranenie by bolo hlupe vzhladom na to, ze aj Virginie dohravala v krcoch a bola nimi znacne limitovana...kazdopadne to bol neskutocny sportovy zazitok a obe si zasluzia respekt minimalne za tu nezlomu bojovnost do poslednej lopticky
Reagovat
Heather_Fedex
to by byl tehdy, kdyby virgine vyhrala cely turnaj ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, reaguju na Tebe v souvislosti s mým nedávným blogem o hekání tenistů na tn.cz :) Přiznám se, že pro mě byl inspirativní Tvůj komentář o zoo, doufám, že nevadí, že jsem tenhle obrat trochu generalizoval a použil ho. Na tenisportal pravidelně chodím, jak někdo psal, místní fórum je pro nás, komentátory, ideální feedback. Tak odteď můžu občas i přispět do diskuze, jestli Vám tu nebudu moc vadit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně ne, alespoň zde budu mít někoho na MLB offtopicy :)))
Reagovat
smazaný uživatel
s tím nemám problém, teda pokud nefandíš Yankees. Důležitý tenisový zápasy totiž komentuju zásadně v tričku Mets :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj Vojto, o té zpětné vazbě jsem psala já a jinak už jsi tu druhý přiznaný komentátor, jen tak dál :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj, proč bych se nepřiznal.. tohle je kvalitní web a Vy, přispěvatelé, máte co říct a Vaše názory jsou prostě k věci. Narozdíl od diskuze na iDnesu se tu člověk často leccos dozví :) Jsem rád za pozitivní i negativní ohlasy, člověk aspoň ví, na čem může zapracovat, aby bylo nejmíň těch, kteří "toho Bidrmana nemůžou vystát a musej se dívat bez zvuku" :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdepak, "můj" tým je starší a daleko bezvýznamnější jak Yankees, i když loni v ALDS jsem si řádně vychutnal jejich skalp. Každopádně já proti nim nic nemám, naopak, narozdíl třeba od Red Sox je respektuju. S Mets sympatizuju. Teda až na jejich oblíbenou zábavu ničení top SP, ale to je už takovej newyorskej trademark.

Tipoval jsem tě spíš na fandu Reds, když jednou během přenosu stačila jediná jejich kšiltovka, aby přišlo povídání o The Big Red Machine.

Každopádně mám trochu vážnější a delší otázku ohledně MLB, tak ji přenesu do vkazů, ať tady nedělám přehnanej bordel.
Reagovat
Fandina
... tak to je super pěkně zvolený nick ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To je zajímavé, protože nedávno jsem se tě na jiné diskuzi zastávala, aniž bych tě blíž odtud znala, to samé komentátora Eurosportu, který sem pak začal též psát pod svou přiznanou identitou, divná náhoda :-)

Tak pokud mám konkrétně zmínit, o co šlo, tak někteří diskutéři mají dojem, že jsi v určitém zápase příliš zdůraznoval Rogerovy kvality, jaký má nejlepší forehand, atd.
Já psala, že mi od tebe komentář zaujatý nepřijde, vnímám to jako normální profesionální komentář.
Ale nikdy se nemůžeš zavděčit všem, pokud to opravdu "netahá za uši", jako u tvého nejmenovaného kolegy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ten mám už od dávných dob tipovani.cz :)
Reagovat
smazaný uživatel
a víš, co je nejhorší? Že opravdu Federerovi nijak přehnaně nefandím.. že v TOP 4 nemám vysloveného favorita.. ale občas poslouchám, jak "nadržuju" Fedexovi, občas Rafovi, občas Nolemu.. můžu se jen pousmát a snažit se, abych tak zaujatě nepůsobil. Opravdu "fandím" vždycky jen Čechům.
Reagovat
Fandina
Kdy zase budete dávat tenis?
Reagovat
smazaný uživatel
nejblíž je teď Wimblas, pak oba severoamrický Masters, pár menších turnajů (myslím že Atlanta, Gstaad, Winston-Salem) a na podzim samozřejmě Šanghaj, Paříž a Masters Cup.
Reagovat
Fandina
Tak to je super ... těším se už, bude to coby dup ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Z tvých komentářů já osobně nepoznám, jestli někomu fandíš, protože mi přijdeš "vyvážený" :-) tak by to mělo být..
Fandím Rafovi, ale nijak mě nepohorší, když řekneš, že tenhle servis Karloviče, platí na všechny ostatní, jen na Rogera ne :-)

Ale někdo to vnímá citlivěji, mně zaujal tvůj komentář k jednomu zápasu Noleho.
A jedno slovo se mi od tebe líbí, protože ho snad nikdo jiný v takové míře nepoužívá: anticipovat :-))
Reagovat
smazaný uživatel
-.- v tom jej nepodporuj, abysme nakonec neměli v komentáři každý druhý slovo cizí.
Reagovat
smazaný uživatel
nebojte, vždycky se budu snažit mluvit hlavně česky :)
Reagovat
smazaný uživatel
To "líbí" mělo být asi v uvozovkách, je tam lehká ironie, myslím, že česky by se to právě dalo vyjádřit taky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn fajn, kdyby chtěl do repertoáru začlenit další cizí slovíčka, tak mu to rozmluvíme -.-

Mně to osobně nevadí vůbec, prakticky se mi nestane, že bych nějaký neznal, ale zrovna tu anticipaci jsem někomu musel vysvětlovat :-D
Reagovat
smazaný uživatel
aha, tak to jsem teď za blba, že nepoznám ironii :) Fakt to říkám TAK často?? Fajn, omezím to.. já věděl, že mě tenhle "coming out" profesně dost změní :)
Reagovat
Fandina
Ale můžeme ho otestovat :-) woytha může víckrát slovo anticipovat zopakovat a pak třeba nemusí pozdravovat plyšáky z tenisportálu jako Basa ... a oba dva jsou nejlepší komentátoři na svých kanálech ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To jsme na tom stejně, mně to slovo samo o sobě taky nevadí, v tom určitým kontextu tý situace se hodí, ale čeština pro to má svůj český ekvivalent (jaký je český výraz pro ekvivalent) ? :-)))
woytha
Doufám, že tě to neodradí a budeš sem dál "chodit" ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
..ne, právě, když to řekne jinak, česky - předjímat, předvídat, tak to poznáme, že je to ON :-))
Reagovat
Fandina
... je to legranda ... víme, že je to on ne? ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
škoda že nejbliźší možnost budu mít až ve Wimblasu. Ale klidně se můžeme domluvit, že to hezky česky řeknu hned v prvním gamu prvního zápasu :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně :-)
Reagovat
Fandina
... super super super ... Wimblas je coby dup ... počkáme a těšíme se moooooooooooooc ... perfektní komentátore ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Domluveno, já si tě pohlídám :-))
Reagovat
smazaný uživatel
woytha: Ale kdepak, jen to prostě použiješ pokaždé, kdy chceš něčí předvídání ocenit/kritizovat :))) Ale neměň to! To by obrátilo svět naruby, kdybych nemohl během přenosu anticipovat tvé užití výrazu anticipace.

Ema: Podle mě čeština žádný jednoslovný ekvivalent pro ekvivalent nemá, ale pokud mě zkoušíš, tak mě pouč :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nezkouším tě, a poučovat nehodlám, je to jen sranda, přišlo mi legrační, že sama musím užít cizí výraz, abych vyjádřila, co chci říct..:-))))
Čeština je tak barvitý jazyk, že snese mnohé..zřejmě :-)
Reagovat
pepin
Ahoj holky, myslím Emu a Fandinu, tak já sice nevím o koho se jedná, ale je to hezké, že i profící sem mezi nás chodí. Pokud to není tajné, napište mi do vzkazů kdo to je at jsem v obraze. K těm komentátorům, je pravda, že někteří jsou profíci a dobře se poslouchají, někteří to podávají suše, ale nejvíc mě lezou na nervy ty, co pořád vyzdvihují rusáky, tedy hlavně rusandy, chlapi tam nemají. To jejich nejlepší, neúžasnější, nejkrásnější mi připomíná dobu minulou a jsem na to hrozně alergický.
Reagovat
Fandina
Pepine, tak si to tak neber. Kdyby ty holky hrály blbě, tak je nebude nikdo komentovat. Dobrá hra se chválí sama a pěkně komentuje u kohokoli ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist