ŠOK: Serena na grandslamu poprvé v kariéře nezvládla 1. kolo!

29. 5. 2012, 20:59
Aktuality 127
FRENCH OPEN - Větší senzace se na letošním French Open asi jen těžko dočkáte; největší favoritka ženské dvouhry Serena Williamsová je po prvním kole ze hry venku! Američance se to na v pořadí 47. grandslamovém turnaji stalo vůbec poprvé v kariéře a na svědomí to má - po dramatické tříhodinové bitvě - domácí Francouzka Virginie Razzanová.
Serena Williamsová

Emoce, slzy, křeče, dramatické situace a nakonec senzační rozuzlení tříhodinového zápasu. Aktuálně až 111. hráčka světa Francouzka Virginie Razzanová za obrovské podpory publika v 1. kole French Open udolala 4-6 7-6 6-3 jednu za největších adeptek na celkové vítězství Serenu Williamsovou a postarala se o velké překvapení. 

Devětadvacetiletá Razzanová, které před rokem umřel snoubenec, byla často chybující Američance vyrovnanou sokyní od prvních výměn a dokonce vedla 4-2. Serena ale závěr úvodního dějství zvládla lépe a vyhrála 6-4. Ve druhém setu si obě těnistky úspěšně držely své servisy a rozhodnout musel tie-break. A v něm nastal nečekaný zlom.

Třicetiletá Serena vedla 5-1 a Razzanová už v té době dostávala křeče do pravé nohy a postupně i do zápěstí. Těžko by si v tu chvíli někdo vsadil na obrat. Jenže světová pětka si duel zkomplikovala mimo jiné i sama, třeba když v dojmu míčku v autu přestala hrát a hlavní sudí Eva Asderakiová přisoudila bod Razzanové. Ta nakonec navzdory zdravotní indispozici získala neuvěřitelných 13 fiftýnů v řadě a nadechla se k senzaci. Té se ve třetí sadě přiblížila ve chvíli, kdy vedla už 5-0 a na returnu se dostala na stav 30-30. 

Vítězka French Open z roku 2002 Williamsová se však nevzdala a snížila na 3-5. Devátý game pak přinesl velmi emotivní a dramtické momenty. Razzanová trpěla v křečích, Sereně se zase v očích leskly slzy bezmoci. Na scoreboardu se neustále přes shody přelévaly brejkboly a mečboly, až nakonec Razzanová 8. příležitost utkání ukončit proměnila. Aut z rakety Williamsové potvrdila i Asderakiová.

Virginie Razzanová"Vůbec nevím, kde jsem brala energii. Ale až do konce jsem věřila, že to dobře dopadne," reagovala Razzanová na zdravotní problémy, které měla už od konce 2. setu. "Říkala jsem si, že nemám žádné limity. Byla jsem už hodně dole a necítila jsem se vůbec dobře. Jen jsem se soustředila, abych odpálila ten čím dál težší míček a trefila jsem kurt. Jsem teď strašně moc šťastná, mé pocity nedjou slovy ani popsat," radovala se Razzanová, jež byla před třemi lety 16. hráčkou světa.

"Stála jsem proti skvělé hráčce a musela jsem si sáhnout na dno. Až do konce bylo vidět, že mi nedá nic zadarmo. Je to největší vítězství v mé kariéře," netajila se Razzanová, jež má na kontě dva turnajové tituly z roku 2007.

Třináctinásobná grandslamová vítězka Serena až dosud na turnajích velké čtyřky minimálně 1. kolo vždy zvládla, na svém celkově 47. grandslamu ale o úžasnou bilanci přišla. Se soupeřkou, se kterou se v Paříži utkala vůbec poprvé. Nejhorším výsledkem třináctinásobné grandslamové vítězky dosud bylo vyřazení ve druhém kole při jejím debutu na Australian Open v roce 1998. 

"Dneska jsem udělala hrozně moc chyb, které jsem v minulosti nedělala," komentovala Williamsová,  která v posledním gamu nevyužila za stavu 3-5 pět brejkbolů. "Myslela jsem jenom na to, že bych pak při vlastním servisu mohla vyrovnat. Ale nepovedlo se," dodala zklamaná Serena, jež před odletem do Paříže vyhrála všech 17 letošních zápasů na antuce.  

Razzanová se ve 2. kole utká s Nizozemkou Arantxou Rusovou.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 6.555.000 eur)
úterní výsledky (29. 05. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Šarapovová (2-Rus.) - Cadantuová (Rum.) 6:0, 6:0, Razzanová (Fr.) - S. Williamsová (5-USA) 4:6, 7:6 (7:5), 6:3, Wozniacká (9-Dán.) - Daniiliduová (Řec.) 6:0, 6:1, Schiavoneová (14-It.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:3, 6:1, Kirilenková (16-Rus.) - Larriereová (Fr.) 6:1, 6:2, Pavljučenkovová (22-Rus.) - Arnová (Maď.) 6:4, 6:4, Kanepiová (23-Est.) - Panovová (Rus.) 6:3, 6:3, Šuaj Pcheng (28-Čína) - Paszeková (Rak.) 6:4, 6:3, Beguová (Rum.) - Rezaiová (Fr.) 7:5, 5:7, 6:2, Gajdošová (Austr.) - Rybáriková (SR) 6:3, 4:1 skreč, Rusová (Niz.) - Hamptonová (USA) 6:4, 4:3 skreč, Pironkovová (Bul.) - Wickmayerová (Belg.) 3:6, 6:0, 6:3, U. Radwaňská (Pol.) - Parmentierová (Fr.) 6:4, 6:3, Domínguezová (Šp.) - Erakovicová (N. Zél.) 7:5, 7:5, Czinková (Maď.) - Keothavongová (Brit.) 6:1, 6:2, Moritaová (Jap.) - Hercogová (Slovin.) 3:6, 6:4, 6:3, Watsonová (Brit.) - Vesninová (Rus.) 6:2, 6:4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

127
Přidat komentář
freeteepek
Pravda je taková, že Razzanová hrála skvěle. Zápas zvládla především psychicky. Serenu rozhodil prohraný tiebreak, ale kdyby Razzano nehrála tak vyjímečně dobře jak hrála, na tiebreak by vůbec nedošlo. A není pravda, že v pozici totálního outsidera neměla co ztratit. Jakmile se dostala do vedení ve třetím setu a reálně se rýsovalo obrovské překvapení, muselo to pro ní být obrovsky psychicky náročné. Zlvlášť když měla křeče a Asderaky na umpiru jí kvůli křiku (bolestí) upřela 2 fiftýny. Tohle není obyčejný turnaj, tohle je Grand Slam. A doma, před zraky celé francouzské tenisové honorace, rodiných příslušníků...Klobouk dolů!
Reagovat
dadaft
tak Razzanová podle některých místních znalců prý jen vracela míčky a čekala, až se Serena vyháže...
*
rodo, země je deska a táhnou ji sloni, že?
Reagovat
Bob
souhlas, Razzanova hrala skvele.
Reagovat
vendulkabendulka
Jsem sokovana a naprosto zdesena! A pritom konec sveta je ohlaseny az na prosinec.
Usilujete taky o ziskani Kristalove Lupy?
Reagovat
smazaný uživatel
všude jsou videa jen z posledního gemu, ale nemáte někdo odkaz na video z toho tiebreaku? Tam co se stalo bych docela rád viděl...
Reagovat
VlS
Nevím, na Eurosport playeru by měl být celý zápas. V TB se stalo to, že Serena jednoznačně dominovala. Pak při balónku na lajnu stopla hru s tím, že to byl aut. Rozhodčí rozhodla, že to aut nebyl a Serenu to rozhodilo a TB se otočil a ona ho projela.
Reagovat
smazaný uživatel
Serenu zlomil ten prohraný TB, viděla jsem ji v přestávce mezi sety, brečela, slzy v očích..jako by tomu nemohla ani uvěřit, jak ho ztratila, za stavu 5:0 ve třetím setu jsem nechápala, co to Serena hraje, měla jsem za to, že to hodí za hlavu a prostě třetí set začne jako profesionálka hrát.

Serena začala pořádně hrát, až za toho stavu výše a jinak působila dojmem, že čeká, že se Virginie snad porazí sama. Ale domácí prostředí už nejednoho hráče vybudilo k životnímu výkonu proti favoritovi, své by o tom ostatně mohl vyprávět Tomáš minulý rok.
Serena jako by ani nechtěla hrát, nevěřila, že může vůbec prohrát, ale Virginie si prostě věřila. Serena si to prohrála sama v hlavě, už po prohraném TB to zabalila.
A jak někdo píše, že zrovna Serena..tak velké jméno a favoritka. Jenže čím větší sebevědomí, tím větší rozčarování, když najednou zjistila, že se z ní soupeřka nepodělá a chce vyhrát. Tenhle laxní přístup už jsem u ní viděla, ale vždy ještě zapla a vyhrála, tady to nezvládla. Podobný přístup k zápasu měla Vika, tam to soupeřka nakonec nedala a Vika se aspon trochu vzpamatovala..
Ještě k rozhodčí - naprosto profesionální výkon, klobouk dolů psát nebudu, je to její práce.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou téměř ve všem. Ale v tom, že nevěřila, že může prohrát, v tom nesouhlasím. Ona nevěřila, že může vyhrát. V klíčových momentech hrála zbrkle a neuváženě, protože chtěla "až moc vyhrát". A nejenom zápas, ale i celý turnaj. Nebyla sebevědomá, položila se. Byl to souboj nervů a ona to nezvládla. Po tom TB se úplně sesypala. A také jsem si všiml, že utírala slzy, což je u ní věc nevídaná. V tom vidím rozdíl mezi "Serenou před zraněním" a "Serenou po zranění". Dříve by nikdy nedopustila, aby se takto sesypala v TB a už vůbec by nedovolila takový průběh třetího setu. Nepřipustila by, aby se ji něco takového stalo v prvním kole a natožpak v grandslamu. Takové zápasy hrála nejednou.....A prohrát s hráčkou druhé stovky není v pořádku....
Jinak to byl takový ten klasický zápas, kdy se favoritovi prakticky nic nedaří, ale přesto ho musí nějakým způsobem vyhrát.(U hráče takovýchto kvalit to musí být samozřejmost).
Průběh zápasu do toho TB také nenasvědčoval tomu, že by to mělo být jinak.
V prvním setu se ke konci zmáčkla, Virginii vzala dvakrát podání a set vyhrála.
Ve druhém setu se zlepšila na podání, soupeřku však prolomit nedokázala. V TB za stavu 5:2, kdy mohla zápas dopodávat, přerušila nepochopitelně výměnu, že se jedná o "out". Nebylo to tak. U míče byla, měla ho raději odehrát. Za stavu 5:3 měla slušně rozehranou výměnu. Poslala míč k lajně, rozhodčí ohlásil "out". Virginie by ten míček pravděpodobně nestihla odehrát nebo by zahrála špatně. Asderaki výrok opravila a výměna se opakovala. Serena šla přes druhý servis a vyhodila se. Od té doby už neuhrála v TB nic a Razzano druhý set vyhrála.
Ve třetím setu byla totálně dole. Ale nechat to dojít do stavu 5:0 je už hodně.
V poslední hře měla však ještě šanci a pět brejkbolů. Pouze jeden odvrátila Razzano esem, ostatní Serena zabila zbrklými returny na slabý druhý servis soupeřky. Neuvěřitelné. I když to byly servisy dobře umístěné, byly pomalé, a ona má hru i tenisové myšlení na to, aby si s tím poradila. Včera to tak nedokázala.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak gratulace Virginii. Včera předvedla velkou bojovnost a výhru si plně zasloužila.
Zápas a hlavně ten poslední game byl zajímavý a divácky atraktivní. Ale tenisově no nebylo valné. Obě hráčky vyráběly velké množství UE a nebyly to takové ty napůl vynucené UE.
Razzano nehrála špatně. Do zápasu vstoupila bez bázně a hany s tím, že nemá co ztratit a vydržela v tom až do konce zápasu. Dobře se pohybovala, dařil se jí return a některé údery měly špičkové parametry, ale také vytvářela velké množství kiksů a ůletů.

Jinak si myslím, že vypadnutí Sereny ubralo na atraktivitě RG a myslím, že Razzano nedojde příliš daleko. Ale plno soupeřek a i některých lidí si jistě oddechlo.;) Jsem zvědavý, jak s tím naloží Sharapova. Protože se jí naskytla jedinečná příležitost dokráčet pro titul.

Na ostatní jsem také zvědavý. Ale hlavně budu doufat a držet palce, aby se Petra kousla a udělala pěkný výsledek.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jsem si vzpomněl, že Wilander říkal, že je to tím, že hrála málo zápasů. V tom s ním nesouhlasím. Odehrála na antuce sedmnáct zápasů a všechny vyhrála. Na tento GS se připravovala zodpovědně, odehrála tři turnaje a ne jako v jiných letech jeden a ještě napůl....

Heather_Fedex: někde dole jsi zmiňovala, že nemá ráda, když jí někdo třikrát vrátí. To možná nemá, ale předvedla, že i na antuce umí hrát dlouhé výměny a držet míček ve hře. Vyhrála ty dva turnaje na rychlé antuce, ale i na té značně pomalé v Římě předváděla slušný tenis.
Tento rok hrála dobře na všech typech antuky (Charleston, Madrid, Řím).
Prohra byla prostě v hlavě. Může to být tím, že už nějaký GS hrozně moc chce a vytváří na sebe v zápase tlak. A nebo to bylo ojedinělé a příště už to bude ta stará Serena.;) Ale každopádně mě to šokovalo. Ani ne ta prohra, ale to, že prohrála v souboji nervů, že to mentálně nezvládla. Zrovna ona.......
Stane se, možná jí to ještě posílí.....
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a jediný rozdíl, mezi zápasem Azarenky a Sereny vidím v tom, že se Razzano narozdíl od Brianti nesesypala. Možná i díky publiku a domácímu prostředí, ale to, jak udržela nervy v posledním gamu bylo moc pěkné.;)
Ježiši, to jsem napsal román....., tak už pádim něco dělat.;)
Reagovat
VlS
Já čím dál víc považuji Matsova vystoupení spíš za kabaretní show než za tenisovou expertýzu. Chápu, že formát Eurosportu mu neumožní podívat se na zápasy trochu víc do hloubky, má za pár vteřin říct něco zajímavého, jakoby odborného a divácky srozumitelného. Tak prostě něco plácne, vždyť ho platí za to, že je Wilander - šampion, ne za to, že rozumí tenisu (a to nepochybně rozumí).
Přenosy jsou určené široké veřejnosti a ne jen skalním tenisovým fandům. Pořad má pobavit řadového diváka a ne přinést dokonalé expertýzy pro fajnšmekry a aktivní tenisty (ti to vidí i bez nápovědy a suché propírání faktů je obvykle nuda k nekoukání).
Reagovat
smazaný uživatel
S tou rozhodčí nesouhlasím. Já mám radši rozhodčí, jako jsou Cicak nebo Cramer. Nelíbí se mi rozhodčí, kteří (které) zbytečně vyvolávají vášně... Podle mě to bylo necitlivé a dost sporné rozhodnutí. Virginie tím zvukem nijak nepoškodila Serenu a že má někdo křeče po třech hodinách zápasu, to je celkem normální. Více už jsem napsal o trochu níž (reakce na Heather, 8:34).

Teď k Sereně: Taky jsem viděl její slzy, ale nějak se tomu ani nedivím. Ten včerejší zápas byl obrovský nápor na nervy (hlavně ten poslední gem). Já si myslím, že Serena je uvnitř hodně citlivá. Nemůžu si pomoct, ale jak se vrátila po té nemoci, tak ji mám rád mnohem víc než dřív. Když ji soupeřka odstoupí, tak o ni má starost (viz Sabine v Charlestonu). To jsem dřív u Sereny neviděl... S odstupem času mě mrzí, že jsem byl na Serenu někdy ošklivý, i když se mi některé její prohlášení nelíbilo. Teď už ji jenom obdivuju za to všechno, co dokázala a hlavně jak se dokázala vrátit. A jsem si skoro jistý, že grandslam po překonání té nemoci jednou vyhraje. Loni na US Open jí chyběl kousek. Letos jí grandslamy zatím nevyšly, ale ještě jsou dva a taky olympiáda. To by byla taky pecka, protože olympijské zlato ze singlu ještě nemá (na rozdíl od sestry).
Reagovat
VlS
rozhodčí přece nemůže posuzovat dodržení či porušení pravidel s "citem". Tím uděláš z pravidel nezávazné povídání a z rozhodování cochcárnu. Pak nastoupí riziko, že cit pro situaci bude následovat cit pro hráče (jednoho). Podle mého názoru právě nedůslednost ve vymáhání pravidel současný tenis poškozuje (nesmyslný řev, přetahované přestávky a podobně).
Zaplať pánbu za Asderaki a doufám, že ji nasadí i na Rafu s Nolem a že bude u přestávek stejně důsledná, jako byla zde.
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuješ, tahle rozhodčí přece zahlásila v jiném zápase totéž Sereně, křikla si do výměny, a dostala tenkrát trestný fiftýn. Proto si myslím, že ted prostě musela to samé hlásit Virginii, i když ten výkřik byl lidsky pochopitelný, křeče si nevymyslela a bylo vidět, jak ji to bolí. Jenže kdyby to Asderaki nezahlásila, nevím, jak by to pak mohla vysvětlit Sereně, kdyby se ji ptala..ale v tomhle zápase byla Serena pokorná a klidná, protože s ní má svoje zkušenosti, proto si myslím, že ten respekt je ve výsledku pro tu rozhodčí do budoucna lepší, než kdyby se řídila city, nebo nevím, čím jiným, jen ne pravidly, ona je jen uplatnila v praxi, někteří to nedělají..necitlivé asi ano, ale taková pravidla někdy jsou, viz nulová tolerance v atletice při běhu.
To, že je Serena citlivá, o ní vím dávno, kdo o ní prohlašuje, že je jen arogantní Američanka, nečte mezi řádky..to samé se říká o Roddickovi, přitom je to vtipný a charismatický tenista, který se věnuje charitě.

Oskar - jen jsi mě hezky doplnil, tak nějak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si právě myslím, že v některých momentech to nutné je. Konkrétně ta včerejší situace pro mě byla přesně taková, kdy se to mělo vyřešit s citem. Navíc nevím přesně, jak je to v pravidlech, ale podle mě to bylo hodně sporné rozhodnutí. Vždyť ten míček ještě ani nedopadl na polovinu Sereny, takže "při úderu soupeřky" to určitě nebylo. Třeba Vika taky občas křičí, ještě když míček přechází síť. To podle mě není zakázané... Nehledě na to, že Virginie to určitě neudělala schválně. Prostě cítila bolest, s tím se nedá nic dělat.
Opravdu nevím, jestli Asderaki stojí za to, aby poštvala úplně všechny proti sobě. Vždyť na tom kurtu nebyl snad nikdo, kdo by s jejím rozhodnutím souhlasil (rozhodně ani Serena). Pak jsem si všimnul, že diváci začali bučet při pozápasovém rozhovoru Virginie. To asi Asderaki odcházela z kurtu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuju, ale to bylo něco jiného. Serena vykřikla "come on", když Samantha mohla zahrávat míček (i když by na něj nedosáhla). Tam myslím, že Asderaki rozhodla správně. Přesto neodsuzuju Serenu za její následnou reakci, protože na jejím místě a v emocích bych to udělal taky. To včerejší rozhodnutí bylo podle mě sporné, víc už jsem napsal VISovi... Ale jinak jsem rád, že máš svůj názor. Jsi ideální partner do diskuse, Emičko. :)
Včera byla Serena opravdu fajn. O to víc mi jí pak bylo líto, přestože jsem přál Virginii. Ale celkově to byl super zápas a velké uznání si zaslouží obě holky. Co prožívaly v tom posledním gemu, to muselo být strašné. :D A další důkaz toho, že je Serena citlivá, jsou její milostné vztahy... Snad si někdy najde toho pravého. :)
http://revue.idnes.cz/serena-williamsova-nechce-vztah-dam-/sex.aspx?c=A120527_144437_sex_nh
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, koukám, vy to už rozebíráte dole, já si nevšimla, ale koukám, že se ztotožnuju s Visem :-)
Reagovat
Fandina
Také souhlasím s VlSem. Rozhodčí musí být tvrdý a striktně dodržovat a dohlížet na daná pravidla. Jinak by to nemělo smysl ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
http://m.youtube.com/watch?v=bGDpSwtXD_U
Reagovat
smazaný uživatel
Slovo lítost bych ve sportu moc nepoužíval a tím méně u Sereny. Ta když má den, soupeřky převálcuje a nebere žádné ohledy, co prožívá soupeřka. Africké děti by mohly vyprávět.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju za uznání, s některými lidmi je diskuze radost a obohacuje, ty patříš mezi ně .-) ale třeba milostný vztahy Sereny nemám tolik v oku :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nápodobně, Emičko. :) Já je taky nemám tolik v oku, jenom občas se něco napíše... Ale tohle už jsem četl někdy dřív, na idnesu jsou pozadu. :D

Jinak tady jsou všem známé sportovní páry v Paříži. :)
http://isport.blesk.cz/clanek/svet-hvezd/124002/laska-v-parizi-kirilenkova-i-wozniacka-si-privezly-sve-hvezdne-milence.html
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím jako že se Filcka jmenuji tak naprosto souhlasím jsem si jistý že Razzano neuhraje proti Rus ani h0vno Rus hraje agresivním stylem a tvrdým podáním , Razzano jestli ta metla uhraje 3 gemy pro ti ni bude ráda . A co se týká té prdelaté lemry co vypadla dneska tak jen hlupák si může myslet že Razzano hrála líp jak sadelnatá prdel která spíš než aby uvažovala hlavou tak to nesmyslně riskovala a tím se jen vyhazovala , šlo vidět že prdelatá byla úplně v prdeli a po prohraném tiebreku to měla úplně uprdele už a začala hrát až ze stavu 0-5 což bylo pozdě protože Razzano hnali a jí diváci a prdelatá byla víc a víc nervozní , kolik měla re breaku ve třetím setu ? ani jeden neproměnila protože to měla uprdele šila to tam hlava nehlava a neuvažovala a u Razzano šlo vidět že chce víc vyhrát než ta sadelnatá prdel a zasloužila si to vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je mnoho lidí kteří jsou zapálení pro tento sport,ale tobě řeknu jedno.Ty jsi se neměl nikdy naučit psát.
Reagovat
Heather_Fedex
no ty musis byt v poradne prdeli ;D
Reagovat
Fandina
Na veřejných diskusních forech jsou různé příspěvky. Některé jsou vyloženě provokativní, jak podle obsahu tak stylu formulací. Je zbytečné s takovými nicky diskutovat. O provokaci a neserioznosti většinou napoví i název nicku ... úsměv
Reagovat
rodo
nazory o tom jak skvele hrala Razzano sou naprosto smesne . Jediny kdo muze za vyrazeni Sereny je ona sama . Kdo zapas videl tak vi ze Serena vyhazovala co mohla , jak rikam prohrala si to sama. Rezai obycejna ovce co vraci micky a nejaky kloubouk dolu pred ni ? damy a panove za co ? ze vracim micky a souper je vyhazuje do outu a ja ziskavam body zdarma ? to nemyslite vazne . Razzano nepredvedla vubec ale vubec nic , nebyt zoufalosti a spatnych uderu a milionu chyb Sereny tak takova nehracka neziska nic. Razzano servis jako na bendmingtonu nebo copak tak se drzi raketa pri podani ? Vite damy a panove tohle ja opravdu nesnasim , kdyz nekdo postoupi neuveritelnym stestim a vubec ne svym vykonem ale chybami druhych a pak je v mediich a pro lidi jako hrdinka ? vzpamatujte se bylo to obycejne stesti ktere se stava jednou do roka, bohuzel to potkalo Serenu dnes . Tecka proste stastny postup nic jineho nebyla lepsi neprehrala ji pouze neschopnost Sereny nic vic :)
Reagovat
Heather_Fedex
jediny, kdo je tady smesny, jses ty. di mydlis, ze ty chyby delala serena schvalne, nebo co? souperku predci musis nejak k tem chybam prinutit, coz se virgine podarilo. a co se tyce toho stylu podani, hold je to francouzka ;) i cornet a bartoli maji sve styly pri podani. neco podobneho se da videt i u spanelek.
Reagovat
dadaft
jasně, Serena je neschopná a běžně se poráží sama.
některé příspěvky bolí.
já jsem zápas viděl. závěr už byl čistý psychoboj, ale třeba ve druhém setu se hrál špičkový tenis.
- myslíš, že by stadion šílel při nějaké nudné vyhazovačce?
Reagovat
dadaft
ještě bych dodal, že Serena dnes Virginii hodně špatně četla. často byla dost překvapená, kam to V.R. hraje. dokonce i velmi pomalá podání nebyla schopna přečíst a vrátit...
Reagovat
Heather_Fedex
Ty mySlis
ne mydlis ;)))
Reagovat
dadaft
já myslím, že to mydlil. )))))))
Reagovat
rodo
copak sem rekl ze to serena vyhazovala schvalne blbeckove ? a prinuceni k chybam je podle tebe to ze Razzano behala z jednoho rohu do druheho a vracela micky ? :D boze muj , tohle je tennisportal meli by tu psat lide co tomu aspon rozumi a ne tihle chytraci co delaji z prekvapeni umeni .
Reagovat
Heather_Fedex
no promin ty chytraku. nikdo tady z prekvapeni umeni nedela. jde o to, ze razzano prisla na to, jak na serenu. ze kdyz bude drzet micek ve hre, tak ma sanci na uspech. ne jako maria nebo victoria, kt. s ni nesmyslne hrali prestrelku.
Reagovat
VlS
Kdyby Serena včera hrála tak, jak s Mašou nebo Vikou, tak to skončilo 6:1; 6:1 do hodiny. Problém Sereny byl, že Serena hrála blbě, ne že Virginie hrála skvěle. Prtoti dobře returnující hráčce nemůže mít se svým servisem (hlavně s druhým) žádnou šanci.
Reagovat
dadaft
Razzano včera hrála jak tvrdě a s vynikající délkou úderů, tak hlavou a srdcem. Serena musela spoustu úderů vracet z velmi nekomfortních pozic, z toho pramenily časté chyby. Neříkám, že byla úplně v poho, ale Virginie nedostala nic zadarmo. Závěr tajbrejku i ten poslední gem by 99.99999999% jiných hráček proti Sereně projelo. Razzanová včera ne.
Ve druhém setu se hrál tenis nejvyšší úrovně...
***
rodo - být tebou, tak těmi blbečky šetřím...
Reagovat
smazaný uživatel
ŠOK by bolo vypadnutie mužského favorita, predsa len pri ženách sme na niečo podobné zvyknutí. Už sa to stalo Kvitovej, Clijstersovej, už bola na rade aj Serena..Navyše, kde inde ak nie na antuke?..Razzano navyše nie je úplna lúza, kedysi bola veľmi dobrou hráčkou. Pri týchto veteránoch/veteránkach nikdy človek nevie, či sa nezbláznia a nezaspomínajú na staré dobré časy...
Reagovat
Heather_Fedex
ano ale uznej: serena???? nejvetsi postava v zenskem tenisu za poslednich 10 let??!!! a navic po fenomenalnich vykonech z predoslejch mesicu? je to teda obrovskej sok. kdyby vyletela azarenka, tak to by takovej sok nebyl. ale tohle jednoznacne
Reagovat
smazaný uživatel
jj souhlas s Heatcher. Tento zápas bude určitě propíranou záležitostí. Navíc Serena je sice žena, ale ? Já bych ji spíš nazval "mužem" mezi ženami. Klobouk dolů před Razzano, jelikož udělat takový výsledek, je hodný komentáře. Opět se jednou potvrdilo pravidlo, kdy nepřipravenost k zápasu se nevyplácí. Nejde ani o to, zda Razzano hrála dobře nebo průměrně. Hrála tak, že vyhrála!!. Serena dneska skončila jako "žačka", která k turnaji přistoupila tak, že u ní začne nejspíš koncem tohoto týdne. Vyslala jasný signál, jak to bude s její připraveností pro tuto sezónu. Rozhodně žádný útok na první místo. Spousta hráček se oddychla a zřejmě tím Máše otevřela cestu k titulu. Některé hráčku určitě pujdou nahoru, a to ukáže příští týden, ale hlasvní favoritka, alespoň pro mě, je jasná.
Reagovat
smazaný uživatel
No inak vážení, nevidel som ten zápas..Ale ten posledný gem stál teda za to :)
Reagovat
smazaný uživatel
No inak vážení, nevidel som ten zápas..Ale ten posledný gem stál teda za to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten prvý príspevok mal byť ako nový....

Ale inak súhlasím, ja som ten zápas nevidel, takže to viac menej nemôžem objektívne posúdiť...Škoda, mohol to byť zážitok, určite by som sa prichytil ako fandím Razzano..Ako asi väčšina z vás.
Reagovat
smazaný uživatel
Po prvním kole je bilance čechů docela úspěšná.Nevím,ale nemůžu se zbavit dojmu,že Lucka Hradecká má na grandslamech smůlu na los,dnes na němku měla...,ale ty dvojchyby.Škoda.olympiáda jí utekla.Peťa splnila povinost,Klára bulharku naštěstí nepodcenila.Karolína včera hrála dobře,ale ten závěr jí totálně ulítl,na stovku však v pohodě má.Lucka Šafářová potvrzuje životní formu,stejně tak Peťa Cetkovská-mohly by obě dojít daleko.Barča má asi problém,soud s tátem ji k pohodě jistě nepřispívá.Mimochodem,dočetl jsem se v pátečním Právu,jak pan Strýce má neomezený přístup k Bářině kontu-na tom se snaží stavět obhajobu.Zvláštní.Eva Birrnerová měla šanci,bohužel,nepovedlo se.Tomáš zahrál svůj standart a to bohatě stačilo,Radek prostě zklamal.Zápasem z pohledu čechů pro mě jednoznačně v 1.kole byl výkon Lukáše Rosola.Porazil Berlocqa,který letos na antuce nehraje vůbec špatně.Parádní výsledek,proti dalšímu argentinci nemusí být bez šancí.Na závěr malá tipovačka čechů ve 2.kole Berdych-LLorda 3-0,Rosol-Monaco 3-2,Šafářová-Martinez 2-0,Cetkovská-Johansson 2-1,Kvitová-U.Radwanska 2-0,Zakopalová-Kirilenko 1-2,..nebylo by to takhle vůbec špatné,co myslíte?
Reagovat
tommr
obhajoba Strýce je stejně hodnověrná jako když otec Ratha tvrdí, že si u synáčka pod podlahou schoval pár milionů na barák a zapomněl na to kdy a kolik - těmhle týpkům se prostě nedá věřit ani nos mezi očima ...
Jinak tipy máš pěkný - kdyby ti to vyšlo byla by to paráda. Myslím si ale, že přinejmenším Rosol to nezvládne ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas,Strýce plácá,ale Rosol by snad mohl,nech se překvapit.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ten pán je úplně mimo,tahá do toho Barču,páč neví
že ji tím strašně ubližuje.Sakra,co je to za dobu,
že zloději a podvodníci tohle dělají?
Reagovat
VlS
To není dobou, zlodějům a podvodnikům bylo vždycky jedno, že ostatním ubližují, jinak by nebyli žádní zloději a podvodnící a to už od dob Chamurapiho.
Reagovat
Heather_Fedex
http://m.youtube.com/watch?v=owaWgL0kiOw
mimochodem, od asderaki bylo to preruseni opravdu surove....serenu ten jeji vykrik naprosto vubec neovlivnil, ani to nemelo zadny efekt na vymenu...dost krutarna
Reagovat
Heather_Fedex
ty francozi jsou takove hovada ;D ale vazne, vypadalo to, jako finale mistrovstvi evropy ve fotbale!! jo a mimochodem, velky obdiv k virgine, ze i pres ty krece a bolestnou ztratu sve lasky se dokazala vypjet k skvelemu vykonu a ke vsemu kdyz jeste vezmu v potaz, kdyz v podstate zadarmo dostala fiftin za stavu 30:30 serena. a navic ty zahozene mecboly. uuuuf
a serena mne hooooodne prekvapila. takhle se returnuje na brejkbolech??? kaco! ;DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jo, fakt krasny zapas, Francouzka predvadela tenis, kterej patri nekam do prvni desitky, mozna i petky. Bojovala i s tim zranenim az do sameho konce a zcela po zasluze vyhrala. Rozhodnuti Asderaki byly za hranicema slusnosti, to nema ani cenu komentovat, to by jeden musel bejt fakt sprostej. Jak by to dopadlo, kdyby takhle mela "piskat" hru Viky, ale co hur, hru Sarapky, ta rve pri kazdym uderu...??? T
Reagovat
Heather_Fedex
dalsi duvod k tomu, proc povazovat tenhle gs druhoradym za wimbledonem ;))
Reagovat
Heather_Fedex
asderaki vadilo, kdyz u toho rvala, kdyz byl micek na serenine pulce dvorce. kdyz rves pri svem uderu, nic se nedeje. ale tady bylo videt, ze ani serena nebyla spokojena s verdiktem rozhodci.
Reagovat
Sonja
a nežbleptla tam náhodou něco?
Reagovat
Heather_Fedex
nezbleptla ;))) co to je??
Reagovat
VlS
Žbleptnout - nespisovné ale běžně užívané a rozšířené české slovíčko pro "říci, povědět".
Co se týká Asderaki - u mě nejlepší rozhodčí včetně pánů, nebojí se prosazovat pravidla. Pravidla jsou někdy krutá - třeba vlastní gól ve fotbalu, ale má se podle nich hrát. Asderaki úplně stejně skřípla Serenu ve finále USO proti Sam, letos Makiri (už nevím kde)ta to, že si zaklepala raketou o zem.
Udělat z toho závěr, že je to druhořadý GS za Wimbledonem, není to unáhlené? Co když bude ve Wimblu podobných rozhodnutí víc? Rozhodčí tam budou stejní!
Reagovat
smazaný uživatel
Já si taky myslím, že Asderaki nerozhodla dobře. Nemůžu si pomoct, ale tohle mohl být pěkný zářez... Pustil jsem si to znovu a dal jsem si to nahlas. Virginie vydala ten zvuk, když míček ještě ani nedopadl na polovinu Sereny. Navíc (jak říkáš) to výměnu vůbec neovlivnilo. Serena dobře věděla, jak se Virginie cítí a podle její reakce s tím rozhodnutím taky nesouhlasila... Ve fotbale se říká, že nejlepší rozhodčí je ten, který je co nejmíň vidět. Vypadá to, že v tenise to moc neplatí. Takové typy jako Asderaki nebo Nouni jsou podle mě vidět až moc... Asderaki jsem ale doteď bral jako dobrou rozhodčí. Jsem toho názoru, že loni odebrala Sereně fiftýn správně a co se týče Makiri, tam asi nebylo co řešit. Jenže s tím včerejším rozhodnutím prostě souhlasit nemůžu. Zaprvé to podle mě bylo sporné a zadruhé to mohlo ovlivnit zápas.

Jinak si nemyslím, že by byl Wimbledon víc než ostatní grandslamy. Asi určitě má největší tradici, ale víc bych z něho nedělal. Jestlipak to není tím, kdo to loni vyhrál? :D Já mám radši mimoevropské grandslamy než ty evropské. Jedinou nevýhodou je ten časový posun. Ale beton je nej! :) Tráva pro mě prostě není typický povrch pro tenis a tenis na antuce mě taky tolik nebaví jako na hardu. Navíc mě na Wimbledonu štve ten déšť a taky ta přehnaná konzervativnost (aspoň pro mě). Na druhou stranu, když se někdo zeptá nějakého hráče, který turnaj by chtěl vyhrát, tak většinou řekne Wimbledon.
Reagovat
Heather_Fedex
ja tenhle gs povazuju za mene cenny zejmena kvuli otresnemu francouzskemu publiku, nikoli kvuli asderaki, kt. je profesionalni a pevne doufam, ze si uvedomila, ze kdyby ten brejkbal serena promenila, tak by totalne virgine zruinovala. ve wimblasu je to predci jen vic na urovni, to uznej
monty, ja mam z gs nejradci australian open, skvele publikum, skvely povrch, atmoska a taky to nocni predavani cen na mne dela dojem.
Reagovat
Sonja
Zítra je soubor ičů, komu fandíš?:-)))))
Reagovat
a.magerova
gigin mi říkal, že zítra fandí Rogerovi - je to od něj milé, že?!
Reagovat
gigin
To jsem ti říkal minule, jak jsem měl nastříleno 3,8 v krvi a navíc pod vlivem nabídky tvých sexuálních služeb !!!!
Reagovat
gigin
Vše při starém !! Jako šibe mi, ale šuplíčky se mi v hlavě ještě definitivně nezpřeházely !!! :-)))) Stále v barvách a na válečné stezce !!
Reagovat
Sonja
a.magerova: ten má fanoušků dost...a Heather fandí za deset:-))))
gigin: zkoušim tě no:-)))
Reagovat
gigin
Já si tě myslím brzy taky asi vyzkouším !! :-oo :-DD
Reagovat
a.magerova
ta má nabídka stále platí !!!
A co piješ - jakože nejraději :-))
Reagovat
gigin
Ty já teď nemůžu. Jak jsem pomalovaný těma srbskýma barvama, tak by ses ušpinila při muchlovačce, to by ti fans Rogera dali, kdyby ses tu přinesla pomačkaná od fan Noleho a ještě s otisky vlajky nepřítele po celém těle :-)) A ještě by z tebe táhla rakija !! :-o
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale hlavne to byl krasnej zapas, zapl jsem to jen tak z nudy zhruba v pulce druheho setu a nestacil jsem se divit. Razzanova hrala naprosto skvele, to je treba zduraznit, ostatne, od Sereny jsem ani necekal, ze by protihracku po zapase pochvalila. Kazdopadne ted Petre odpadla papirove nejvetsi souperka v jeji ctvrtce pavouka, to je take dobra zprava, ovsem, otazka je, co bude Petra predvadet, ten dnesni zapas vypadal tak nejak treninkove, tezko cokoli hodnotit.
Reagovat
baggik
Těším se na zítřejší program,je tam celá řada zajímavých zápasů.
Reagovat
Havaj
Sem nadsenej, ze sem moch bejt svedkem takovyho zapasu, neveril sem Razzanovy vubec, ale to co se stalo v TB 2. setu. Serena to naprosto podcenila, sice to byl jeden micek, ale jak sme vsichni videli, ten rozhodl. A pak kdyz vedla Razzanova postupne uz 5:0 na gamy, neveril sem, ze by Serena mohla otocit, i pres ty vsechny krece a tak. Jediny co me stve nejvic, je ty kurzy, ktery sme jako sazkari propasli :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já vsadil na razzanovou v kursu 8.5 ke konci prvního setu,když vedla 4:2,bohužel jsem k tomu dal ještě 2 zápasy ,který nevyšli,sakra
Reagovat
rib
JJ, Virginie dnes asi požila bobří uspávadlo :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda že sem nevsadil aspon tágo...p
Reagovat
smazaný uživatel
A teď tedy ten slibovaný zápas, abych Caro neošidil. :) Byl to v 1. kole vlastně jediný zápas některé z mých favoritek, který jsem viděl celý... Prvních pět gemů jasně patřilo Caroline. Eleni vyhrála svůj první fiftýn až ve čtvrtém gemu. Sklidila za to aplaus publika a brala to s úsměvem. Po tom pátém gemu se Eleni trochu zvedla. Šestý gem byl hodně dlouhý. Eleni měla šanci odvrátit kanára, ale Caro nakonec využila čtvrtý setbol a první set skončil 6:0. Přesto se Eleni zlepšila a hned v prvním gemu musela Caro odvracet tři brejkboly. Povedlo se a Caro vedla 1:0. Následně Eleni vyrovnala, což byl její první (a nakonec poslední) vyhraný gem v zápase. Caro pak dala na 2:1 a poté získala brejk na 3:1, ale potvrdit ho nebylo jednoduché. Zase musela odvracet tři brejkboly a znovu to zvládla. Caro zvýšila na 4:1 a bylo prakticky rozhodnuto. Poslední dva gemy už byly zase docela jednoznačné... Takže všechny moje favoritky jsou ve 2. kole. Tři zápasy byly pohodové a jeden hooodně dramatický. Asi nemusím řikat, který to byl. :)

Jinak co říkáte na Caroline a její oblečení? Mně se to moc líbí. Pestré barvy jí sluší a konečně je Caro opravdu "Sunshine". :)
https://twitter.com/CaroWozniacki/status/206080073411985408
Reagovat
duhove_hovinko
Oblečení/neoblečení...myslím, že RG nebude grand slam, kde Caro prolomí smůlu.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno je možné, dnešek je toho důkazem... Mě by spíš zajímal nějaký názor na ten outfit. :)
Reagovat
duhove_hovinko
OK :) Vypadá jako malá miss sunshine :)
Reagovat
a.magerova
no už měla i hezčí ... moc mě to neoslovilo :-((
Víc se mi líbily "hadry" Sereny
http://www.zimbio.com/photos/Serena+Williams/2012+French+Open+Day+Three/IcMAvFFJ-aA
a Venus (jako vždy)
http://www.zimbio.com/photos/Venus+Williams/2012+French+Open+Day+One/u8kavXCVVSi
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je asi pravda. Mně se nejvíc líbily její šaty na US Open 2010 a AO 2011. Tam to byla opravdu sladká Caro. :) Jinak Sereny outfit se mi taky moc líbil. Škoda, že už ji v něm neuvidíme... Ale Virginie si to prostě zasloužila.
Reagovat
a.magerova
Mně se nejvíc líbil tento střih z roku 2009 i když barva mohla být více výraznější možná i ta letošní žlutá by těm šatům slušela :-))
http://www.zimbio.com/photos/Caroline+Wozniacki/US+Open+Day+13/QKsv-9k_S1s
Reagovat
smazaný uživatel
Tak střih asi jo, ale barva se mi vůbec nelíbila. Jak říkáš, Caro sluší výrazné barvy. Na druhou stranu je pravda, že v tomhle oblečení udělala zatím svůj největší úspěch na GS. :)
Reagovat
a.magerova
nezeptaj co si mají vzít na sebe, bychom jim pomohli i na poli módy :-))
Dnes jsem koukala na Mášu - černou barvu mám nejraději, ale její šaty teda "nic moc" kombinace černé s hnědou - fuj!
http://www.zimbio.com/photos/Maria+Sharapova/2012+French+Open+Day+Three/WJ2UThgZ5wJ
Reagovat
Fandina
Souhlasím, že Venus, jak to většinou u ní bývá a Serena mají nejhezčí oblečení na RG. Ale co se týče šatů Márie, ta kombinace černá hnědá, ale hlavně zasazení do střihu šatů vpředu zařasením a vložením vzadu je dobře zvolená, zajímavá, tmavé, přesto svěží i decentní. Podle mě třetí nejlepší ohoz tady ... úsměv
Reagovat
Fandina
Ještě Caro. Líbilo se mi její oblečení. Dobrá volba. Veselá a pozitivní kombinace, příjemné a jí to slušelo, hodí se to k jejím vlasům a začátku léta ... úsměv
Reagovat
duhove_hovinko
Ta poslední hra byla drsná, chvílema se zdálo, že to ani jedna nechce. Jako by si dávali přednost :)
Reagovat
baggik
Tak to je šok, spousta lidí jí tipovala za vítězku. Každopádně pro ostatní holky ze špičky je to dobrá zpráva. Tak co kdo je teď největší favoritka Victorie, Šarapka a nebo všechny překvapí Franceska či Li??
Reagovat
jranda
Doufám, že po zítřku bude RG bez dvojitého W z USA. Viginie si vydřela.
Reagovat
smazaný uživatel
No, původně jsem myslel, že tady budu popisovat jenom zápas Caro - Eleni a teď tohle... Naštěstí to Caro tak dobře načasovala, že jsem viděl zápas Virginie - Serena od stavu 5:1 ve 3. setu. Kromě toho jsem ještě před tím viděl první set a po něm by mě rozhodně nenapadlo, že to Virginie ještě otočí... Myslím, že jakákoliv slova jsou skoro zbytečná. Byl to fantastický zápas a neskutečné drama. Serena dneska neměla den, přestože byla v tie-breaku 2. setu dva míčky od vítězství. To se prostě stává i těm nejlepším hráčkám. Moc jsem to přál Virginii, přesto je mi Sereny v koutku duše líto. Ona toho ale už vyhrála tolik, že ji to určitě brzy přebolí. Pořád je to skvělá tenistka a jeden zápas na tom nic nezmění... Jak už jsem psal, Virginii to moc přeju. Je to hezkých pár let, co jsem ji poprvé viděl v televizi a od té doby je mi sympatická. Je to zkušená hráčka, ale teprve dneska sehrála svůj životní zápas. Bylo to neskutečné vítězství její vůle. Nedokážu si představit, jak musela mít těžké ruce, když podávala na mečboly. Navíc některé mečboly Serena neuvěřitelně odvrátila. Pak přišel ten rozhodující osmý... Jak už tady bylo napsáno: Jeden člověk má tam nahoře obrovskou radost a jsem si jistý, že je na Virginii moc pyšný.
Reagovat
VlS
Monty, Serena moc MB neuvěřitelně neodvrátila, Serena neuvěřitelně zahodila řadu BB. Virginie neuvěřitelně bojovala a dělala taky neuvěřitelné kiksy. Strašně zajímavý a divácky dramatický a proto atraktivní zápas, tenisově nic moc, hezké momenty střídané totálními úlety s převahou úletů.
Pro dramatičnost celého RG je to škoda, Virginie nejspíš v dalším kole vypadne.
Reagovat
duhove_hovinko
Škoda to možná je, ale Serena si to v TB udělala sama.., a francouzku čeká v druhém kole Rusová. Pokud bude hrát jako v druhém setu, tak jí dá.
Reagovat
smazaný uživatel
Ba ne, asi dva mečboly odvrátila neskutečně na lajnu. Hlavně ten jeden (myslím šestý), to už jsem viděl v autu... Máš teda pravdu, že víckrát je Virginie neproměnila svou chybou, ale taky to byl asi ve dvou nebo třech případech docela těsný aut. Sereně na brejkboly hlavně nevycházel return. Ale myslím, že to nebylo ani tak o umu jako spíš o nervech. Celkově ten zápas byl o nervech.
Reagovat
Heather_Fedex
loni byl takhle dramaticky zapas ve wimbledonu mezi date-krumm a venus williams ;)) ale zo byla tenisova lahudka pro fainsmekry!
Reagovat
Heather_Fedex
serena opet kupila 1 chybu za druhou, nebo co? mam pocit, ze v soucasnosti se jedna o uplne jinou serenu. serene v roce 2009 a 2010 zalezelo pouze na grandslamech. a serene v roce 2011 a 2012 odrazu stacej i mensi podniky a na slamech...4. kolo ao a 1. kolo rg!!!!
Reagovat
duhove_hovinko
Občas mi přišlo, že to vyhazovala úmyslně. Třeba při druhých podáních....
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle mi nedá... Už žádná jistota na tomto světě, tenis nemá logiku, sázkovky krachují. Aspoň vidíte, že nic není dopředu jasné, ani to že Serena vyhraje RG, ani to, že se stane znovu jedničkou. Jenom mě mrzí, že to nebyla Petra třeba někde v semi nebo finále. Černá můra (myšleno obrazně nic proti) Máši a Viky je pryč, ale doufám, že jim to tak snadno neprojde.
Každopádně to Virginii moooc přeju !!!

freeteepek : Tak konečně Petra poslechla a má ten kšilt. A moc jí to sluší. Tak pojď Péťo !!!
Reagovat
tommr
já si myslím, že ten humbug okolo předpokládanýho vítězství Sereny na FO byl trochu přehnanej. Na antuce nebyla Serena nikdy příliš suverénní ani v dobách její největší slávy a její reálný šance na titul nebyly tak velký. Vypadnutí v prvním kole je ovšem skutečnej šok ... :)
Reagovat
Fandina
Serena taková utopie nebyla. Letos na antuce byla neporažena. Charelston Madrid vyhrála a v Římě nenastoupila v semi. Žádné jiné se letos na antuce tak nedařilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím, že to mohla vyhrát. To, jak vyřídila Mášu i Viku dávalo jisté předpoklady. Ale v ženském tenise současnosti opravdu nelze dělat jakékoli předčasné závěry. Tím je to lepší :-)
Reagovat
VlS
Serena RG 1x vyhrála, 1x byla v SF, 5x v QF a jednou třetí kolo z posledních 8 účastí, takže asi na tom s tou antukou nebude tak kriticky. Letos na ní byla velmi suverénní a řekl bych že i dnes byla lepší, ale rozhodila se sama v TB ve chvíli, kdy jasně vedla a už se vezla. Aspoň je vidět, že i královna Serena je jen člověk.
Reagovat
Heather_Fedex
nekdy ta serie skoncit musela ;) a krom toho, v charlestonu i v madidu se jednalo o znacne rychlejsi antuku, nez tady v parizi. a jak uz jsem kdysi zminovala, serena nema rada, kdyz ji nekdo vrati micek zpatky do dvorce vic nez 3-krat. na pomalem povrchu zrejme servis nema tak velkou vahu
Reagovat
freeteepek
Jo, poslechla. Možná čte naše diskuse tady:-)Jenom s tou růžovou to na můj vkus trochu přehnala. Od pasu nahoru by stačilo. Nemusí se opičit po každý cukrářce...
Hlavně, aby teď s tím kšiltem udělala dobrý výsledek. Jinak si na něj nezvykne nebo si bude myslet, že jí přinesl smůlu. Naposled, kdy jsme jí viděli s kšiltem (a poprvé) vypadla tuším hned v dalším kole (IW).
Reagovat
smazaný uživatel
Já být bulvární novinář, tak mám krásný námět na článek...HLP jak nic dobrýho...ale přeju jí to, to zas jako jo
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra C. zítra hraje pro mě teda překvapivě druhý zápas na kurtu Suzanne Leglen a Tomáš B. hraje znovu pro mě trošku překvapivě třetí zápas na jedničce... a Lucka Š. třetí zápas na šestce...
Reagovat
tommr
máme se na co těšit - jeden zápas zajímavější než druhej - a všechny by se prej měly vysílat na ČT4 ... :)
Reagovat
baggik
Cetkovská hraje s domácí hráčkou tak proto.
Reagovat
smazaný uživatel
paráda
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt šílený, ale bohužel prohrála si to sama v tom tiebreaku. Doufam, že to zejtra aspoň trochu odčiní Venus proti Radwaňský, ale nejsem si moc jistej.
Reagovat
smazaný uživatel
Sledoval jsem to od stavu 5:0 ve třetím setu a myslím si, že o to nejlepší jsem nepřišel...Poslední game úchvatný...Gratuluju Virginii zaslouží si to.
Reagovat
tommr
i když to žádná samozřejmě veřejně nepřizná. Hodně to potěší Caro, která tak má najednou nečekanou šanci přejít osmifinále. Radost budou mít samozřejmě i Maria a Vika, kterejm tím pádem značně stouply šance na titul. A prospěch z toho bude mít i Petra Kvitová, která si díky tomu udrží čtvrtý místo v žebříčku ... :)
Reagovat
Bob
no vidíš, to mě nenapadlo, že ji Serena stíhá. Tak snad toho Petra využije a udělá maximum. Teď budu hodně škodolibý, ale kdyby vypadla zítra i Aga, vůbec bych se nezlobil, i když tomu moc nevěřím :)
Reagovat
tommr
po odečtení výsledků za lonský FO ztrácela Serena na Petru už jen 300 bodů. Takže by jí stačilo opravdu jen hodně málo, aby se před Petru dostala. Ted bude mít naopak Petra šanci si ten náskok na Serenu ještě navýšit ... :)
Reagovat
freeteepek
Po vyřazení Sereny a po tom včerejším skoro vyřazení Viky je Maria najednou největší favoritkou. Připomínám, že ještě před pár týdny byl kurz na zisk titulu nějakých 12:1...
Petra zase neporazí Serenu, ale nás to nemusí mrzet.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale fakt bych chtěl vidět Marii, jak bude reagovat, až se tu zprávu dozví :D Ted už by jenom někdo mohl odstranit Li.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečnej konec! Obě na hranicích sil. A Virginii jsem to přála..už kvůli Mashe a Petře :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe... "ŠOK:" v nadpisu, to je krásně bulvární.
Reagovat
smazaný uživatel
O soupeřku míň pro Marii :) ale dřela ke konci jak kůň pěknej tenis z obou stran..
Reagovat
freeteepek
Tam nahoře Razzano někdo moc fandil! Asi málokdo teď dokáže pochopit, jak nejlepší hráčka současnosti ve formě, kterou už dlouho neměla, mohla prohrát s absolutní outsiderkou.
Reagovat
Andrew89
nechápu:/
Reagovat
smazaný uživatel
Tam nahoře na ní dohlížel její manžel, který ji před rokem zemřel ...
Reagovat
Andrew89
to je sice pěkný..ted to bude znít hnusně...ale Mášu mi to nevyřadí
Reagovat
Bob
Ne sranda, ale uznejte, že zápas se Serenou by byl pro ní asi jeden z nejtěžších. Jinak teď je dost pravděpodobný, že ten RG vyhraje, ale uvidíme. Finále ještě daleko ;)
Reagovat
Andrew89
:DDDDDD tvůj nadpis mě hodně rozesmál:DDDD...ale bohužel je to pravda:D
Reagovat
Heather_Fedex
jo, taky bych si nalila pohar sampanskeho. FRANCOUZSKEHO ;DD ale fakt, ted to znamena, ze ma mit maria strach z virgine, nebo....?
Reagovat
dadaft
ještě bych s vývrtkou počkal...
vyhraje Samantha. ))
***
nádherný, emotivní zápas.
na jednu stranu pro Virginii zápas života, moc gratuluji.
na druhou stranu turnaj po Clijstersové, Petkovičové a Zvonarevové přichází o další špičkovou hráčku...
Reagovat
Bob
Průběh bude hodně zajímavý, se Stosur si nejsem až tak jistý, každopádně počkejme si :))
Reagovat
dadaft
já taky ne. )) ale když se všechno sejde...
Reagovat
VlS
Nezapomínal bych na Li, v Římě to bylo o kočičí fousek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist