Prolomí Šarapovová v Miami smůlu a dočká se titulu? Pokusím se o to, říká Ruska

26. 3. 2015, 21:50
Aktuality 50
Maria Šarapovová si na prestižním podniku v Miami zahrála už pětkrát ve finále, na titul však stále čeká. Prolomí druhá hráčka světa na Floridě smůlu a vybojuje svou 35. turnajovou trofej? Nebude to snadní turnaj, ale pokusím se udělat maximum, říká Ruska před startem turnaje.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová má na svém kontě celkem 34 trofejí z turnajů WTA. Pětinásobná grandslamová vítězka, které momentálně v žebříčku WTA patří za Serenou Williamsovou druhá příčka, je jednou z největších hvězd současného ženského tenisu.

"Serena je královnou současného tenisu. Je to osobnost a ikona, která už nemusí nikomu nic dokazovat. Stejně tak Šarapovová. Ano, nevyhrála toho tolik jako Serena, ale je to prostě osobnost. Je to velká profesionálka a bojovnice," řekla nedávno na adresu dvou nejlepších tenistek současnosti česká tenisová legenda Jana Novotná.

Tři ze čtyř turnajů kategorie WTA Premier Mandatory už ruská tenistka vyhrála - Indian Wells (2006, 2013), Madrid (2014) a Peking (2014). Posledním turnajem této kategorie, který Šarapovová ještě neovládla tak zůstává prestižní podnik v Miami.

Šarapovová se již v Miami pětkrát dostala do finále, na titul ale zatím ani jednou nedosáhla. V roce 2005 nestačila na Kim Clijstersovou, v roce 2006 prohrála v boji o titul s krajankou Kuzněcovovou, v roce 2011 podlehla Bělorusce Azarenkové, o rok později Polce Radwaňské a předloni padla ve finále s domácí Serenou Williamsovou.

"Řekla bych, že jsem na zdejší prostředí zvyklá a cítím se tu velmi dobře," konstatovala na úvodní tiskové konferenci druhá hráčka světa. "Do Miami se vždycky moc ráda vracím, mám na tento krásný turnaj úžasné vzpomínky. Hraju tu už tolik let, takže už znám město i prostředí turnaje velmi dobře. Vyhrát se mi tu ještě nepodařilo, ale věřím, že i to se mi povede."

"Myslím, že do Miami se každý vrací rád. Panuje tu přátelská atmosféra, jsou to milí lidé a všechno je tu moc příjemné. Je to určitě ideální místo pro tenis. Je skvělé, že sem každý rok přijíždí tolik fanoušků, kteří nás podporují. Mají tady skvělou možnost vidět hráče i v průběhu tréninku a zjistit tak, jak se připravují na velký turnaj, což pro ně může být velký zážitek. Je super, že můžeme být fanouškům tak blízko," řekla Ruska.

"Rozhodně to nebude lehký turnaj. Je to po všech grandslamech jeden z největších turnajů na tour a účastní se ho kompletní špička kromě Petry Kvitové. Chci jít krok za krokem, rozhodně nemůžu přehlédnout žádnou soupeřku. Každý zápas je jiný a pokaždé se může cokoli stát. Pokusím se ale co nejlépe připravit a ukázat tu svůj nejlepší tenis."

Šarapovová vstoupí do turnaje utkáním proti krajance Darie Gavrilovové (97. v žebříčku WTA), s níž ještě nikdy nehrála.

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

50
Přidat komentář
spaniel
Muhehe
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/zebricky/wta-zeny/2011/?date=2011-04-18&search-text-ran=&country=

Hlavně aby nebyla druhou Peerovou. Sami se podívejte, kolik jí chybělo do TOP 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím přiznat, že jsem nakonec brzy usnul a prospal jsem prakticky celý zápas. Teď jsem se vzbudil, koukám na výsledek a nechápu. :( Až do IW měla Masha formu a teď tohle. Snad už aby zase začala antuka...
Reagovat
smazaný uživatel
wau, tak to je překvapení po ránu :-o

škoda..
Reagovat
PetaM
Ježiši ... No tak to nechceš :D :D
Reagovat
Davor1
Gavrilova je tento rok ako raketa, neskutočný progres, dnes to bol z jej strany perfektný výkon, na úrovni hráčky top20. Jej tohtoročná bilancia je 28/6, suverénne vyhrala 2 ITFka a tie prehry má 2 krát s Angie, jednú so Simonou a jednú so Svitolinou. Len 2 zápasy prehrala ako kurzová favoritka.

Z minulého roka nemá až do septembra prakticky žiadne obhajoby, takže sa dá čakať, že pôjde hore bleskovým tempom. Môj odhad je, že do konca roka by mohla byť v tridsiatke, možno aj vyššie.

Dnešné Sharapkino zakopnutie by mohla Simona využiť a poriadne stiahnuť jej náskok na druhom mieste, ale veľmi tomu neverím, kvôli tomu brutálnemu losu (Vaidišova, Giorgi, Azarenka/Pennetta, Bouchard, Serena) a ťažkému minulému tyždňu. Snáď dôjde aspoň do toho osemfinále, 2 zápasy by ešte zvládnut mohla.

V dolnej polovici sa to pekne vyčistilo, jasnou favoritkou na finále je Wozniacki, ale ja dúfam, že konečne niečo uhrá Aga, prípadne Carla a Kaťa.
Plíškovej na tomto povrchu príliš neverím, podľa mňa vypadne práve s Gavrilovou...
Reagovat
lars
no brutalni je asi jen Vika / Pennet:)
Reagovat
smazaný uživatel
http://i.imgur.com/e9GkaGB.gif
Reagovat
sprchon
:D :D
Reagovat
Davor1
:DD
Reagovat
smazaný uživatel
To je prostě moje Maruška! :DDD :3
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDd
Reagovat
Frick
Vzhledem k tomu obsahu článku je to skutečně pikantérie.
Reagovat
Frick
Samozřejmě je super, že se Káje otevřel pavouk, na druhou stranu se tím Lucce snížili akcie na TOP TEN.

I když to zní blbě, tak kvůli Lucčiný TOP TEN bych snad přál i Karolínině soupeřce, pokud by nebyla jiná možnost.

Snad ale bude. Dobrý scénář by třeba bylo Lucčino ČF a Kájino SF - to by se přes Lucku ještě nedostala.
Reagovat
Fandina
K čemu je fandit proti, aby ten můj uspěl na žebříčku. Vždyť je to krátkozraké, k ničemu to nevede.
Reagovat
Frick
Lucka po té TOP TEN touží, jasně to deklaruje.

Podívej se třeba sem.
http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=310784

Hráčky (co byly) v TOP TEN tam jsou modře. A prostě by bylo krásný, kdyby se Lucka taky přiřadila k týhle skvělý společnosti Hany, Heleny, Jany, Nicole a Petry.
(Martina, to už je úplně někde jinde)

A já bych se prostě klidně zaprodal. Kája si skutečně může počkat. Pár týdnů, možná i dva měsíce. And so what?
Reagovat
Frick
Ale je tak trochu zaděláno na zajímavou stíhací jízdu dvou Češek do TOP TEN.

6.4.2015
a) Lucka
b) Kája
c) žádná
d) OBĚ!!!!
Reagovat
Fandina
Za dé by bylo nejlíp. Jinak je mi jedno, která tam bude dřív. Přeji to oběma stejně. Když tam bude jen jedna, tak proto, že si to zaslouží. Ale přeji to oběma.
Reagovat
Frick
Jenže tady jde o to, že u Karolíny je ta TOP TEN jen otázka času. O tom jsem přesvědčen.

Oproti tomu u Lucka je dost možná "teď nebo nikdy". Wimbledon pomalinku klepe na dveře.
Reagovat
slacker
U Petry Kvitove jsem si take mysleli ze Top 1 je jen otazka casu a sance z prelomu 2011/12 byla definitivne promrhana (Rim). Dalsi sance se svest na vlne lonskeho Wimbledonu a znovu se pokusit dobyt vrchol byla opet promrhana valenim si sunek na plazi s hokejistou nizsi kategorie.
Reagovat
Fandina
Doufám, že Petra jednou jedničkou bude. Jednou dvakrát to nevyšlo, šance je, že příště to vyjít může. Samozřejmě, pokud bude hrát. Jinak je to její věc.
Reagovat
lars
Marfusa out
nemela asi svuj den
0 es a 5 df
w/ue: 18/34
Reagovat
tommr
moc hezkej výkon od Gavrilovový, která Sharapku přehrávala nejen šikovností, ale i razancí úderů. Jsem rád, že jsem to vydržel sledovat až do konce i když se mi už klížily oči ... :)
Reagovat
PH94
Daria krásně vymetla cestu pro Karolínu :D Ovšem vymetla jí jen od velkého jména, protože výkon bude muset Karol předvést opravdu hodně kvalitní jestli chce projít někam dál :)
Reagovat
tommr
pokud Karolína nezlepší servis tak možná bude mít problémy už s tou mladou Španělkou ... :)
Reagovat
lars
Snad si Karol uz vybrala den bez servisu
Reagovat
lars
Halep taky v IW nepodavala kvalitni vykony a vyhrala tam :)
Reagovat
George_Renel
Aspoň někdo udělal radost.
Reagovat
PH94
Joooooo!!!!!!! :D
Reagovat
Davor1
Neskutočný game na returne, po tom, čo stratila náskok brejku, si ho vybojovala čistou hrou späť a BP premenila famóznym BH winnerom po čiare z returnu..

Dopodávať !!!
Reagovat
Fandina
To je boj, Gavrilova s Márií, jako o život. Pěkný tenis :-)
Reagovat
Fandina
5:3 ve druhém pro Dariu. Super!!!
Reagovat
PH94
To teda :D Gavrilova mi přijde trochu hyperaktivní :D
Reagovat
PH94
Daria má 1.set!!! :D Pojd :D
Reagovat
lars
uz mohla mit set
Reagovat
lars
az ted vyhrala TB pac Marfusa zkazila nality volej
Reagovat
Fandina
Gavrilova se tedy nebojí a docela se jí daří. A Márie si s ní neví rady. 5:3 v prvním.
Reagovat
PH94
Gavrilova zatím skvěle :)
Reagovat
smazaný uživatel
JInak receno Marus nam pekne plave;)))
Reagovat
PH94
Gavrilova by jí mohla odstranit Karolíně z cesty :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo Maruš hraje až za hodinu.. To asi dneska nedám.. Chce se mi strašně spát.. Monty dneska je to fandění jen na tobě! :DD
Reagovat
blixa
Nebuď měkkej !! To dáš ! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska na to asi fakt prdím... :D potřebuju se vyspat na zítřek..
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. :) Já dneska můžu ponocovat, jinak bych se asi taky nedíval...
Reagovat
PH94
Sharapova-Gavrilova :) To bude parádní zápas :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zvláštní, že Miami ještě nevyhrála. Paradoxní je, že v těch finálových zápasech uhrála jediný set předloni proti Sereně... Na roky 2005 a 2006 si fakt nepamatuju, ale největší škoda byla asi té prohry s Agou před třemi lety, protože tam to bylo celkem nečekané.

Tak třeba se to letos povede zlomit. Na zápas s Gavrilovou mám v plánu koukat na SuperTennisu. :)
Reagovat
EllNino
to bude zajímavá konfrontace, Daria se zanedlouho stane Australankou, hraje teď moc dobře, obrala o set Simonu, hraje agresivní tenis, má výbornej bekhend a pěkný dropshoty, jsem zvědav, co s tim Máša provede, samozřejmě bude šance na slabším servisu, ale nebude to lehkej start :D
Reagovat
sprchon
Pravda, nebude to jednoduché. Ale vůbec nevím, co si přát. :D Gavrilova je snad jediná hráčka, kterou fakt nemůžu vystát, ale představa, jak umlčí Mashu je zajímavá a svým způsobem uspokojivá. :D
Reagovat
sprchon
Třeba se to letos povede zlomit a Marfuša skončí na raketě Gavrilové nebo Káji. :D
Reagovat
blixa
:D :D Sympatická představa ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist