Novotná o roli superkoučů i o současném ženském tenise. Serena a Šarapovová mají vlastní ligu, říká legenda českého tenisu

21. 3. 2015, 19:55
Aktuality 359
Jana Novotná během dvanáctiletého působení na WTA Tour vyhrála 24 turnajů ve dvouhře a v roce 1998 se dočkala vysněného wimbledonského titulu. Nyní působí jako trenérka devatenáctileté Barbory Krejíčkové a přiznává, že si život bez tenisu neumí představit. Co si myslí o roli superkoučů v týmech hráčů světové špičky? Jaký je její názor na současný ženský tenis? Přečtěte si rozsáhlý rozhovor s bývalou světovou dvojkou.
Profily hráčů
Jana Novotná

Jana Novotná vyhrála v průběhu své kariéry na okruhu WTA celkem 24 turnajů ve dvouhře, 76 turnajů ve čtyřhře a získala i tři olympijské medaile. Vítězka Wimbledonu z roku 1998 a majitelka 16 grandslamových trofejí ze čtyřhry a ze smířené čtyřhry se netají tím, že tenis je láskou jejího života.

Finále Wimbledonu hrála sympatická blondýna již v letech 1993 a 1997, titul však vybojovala až v roce 1998, kdy ve finále slavného turnaje porazila Natálii Tauziatovou a došla si tak pro svůj jedinou singlovou grandslamovou trofej. Na tento okamžik vzpomíná Novotná ráda, zároveň ale přiznává, že osudným pro ni byl spíše na rok 1993, kdy ve finále slavného turnaje v All England Clubu čelila Němce Steffi Grafové.

Rodačka z Brna měla tehdy ve finále gamebol na 6-7 6-1 5-1, který ale nevyužila a následně přišel jeden z největších kolapsů, který ženský tenis pamatuje. Novotná neustála tlak svého prvního Jana Novotná s vévodkyní z Kentu wimbledonského finále a z nadějného vedení nezbylo vůbec nic - Grafová se rozjela a Češka prohrála ve třetím setu 4-6. "Už je to tolik let, ale pořád nad tím přemýšlím. Miluju ten okamžik, i když jsem prohrála," vzpomíná na své finálové selhání Češka.

"Mnoho lidí si myslí, že finálová prohra v roce 1993 se Steffi Grafovou pro mě byla špatnou zkušeností. Bylo to ale úplně naopak, pro mě to byla nejlepší věc v mém životě. Byl to neuvěřitelný den plný emocí. Celý zápas, potom ceremoniál a všechno, co následovalo potom, bylo dechberoucí. Byla jsem na titulní stránce všech novin, díky čemuž jsem se cítila jako vítězka. Nevyhrála jsem, i když jsem měla velkou šanci, ale ty dny potom jsem se jako vítězka opravdu cítila."

"Právě tento zápas mi přinesl velké množství nových fanoušků a pozornost novinářů. Na tohle utkání vzpomínají lidé více než na rok 1998, kdy jsem Wimbledon vyhrála."

"Bylo to krásné období, v němž jasně dominovala právě Steffi. Vzpomínám si na den, kdy se hrálo French Open a jedna holka hrála se Steffi. Po zápase se ale lidé neptali, jaké bylo skóre, ale jak dlouho se hrálo a Steffi odpověděla '28 minut, zvládla jsem to'," vzpomíná na dominanci Grafové s úsměvem Novotná. "Neptali se nás na skóre, ale na minuty a to to bylo semifinále Roland Garros!"

Ne každý může dělat trenéra
Novotná v posledních letech sbírá zkušenosti i na pozici trenérky. V roce 2013 krátce vedla Francouzku Bartoliovou, nyní se však věnuje talentované devatenáctileté Barboře Krejčíkové. "Trénovat špičkové hráče je náročné, protože každý je úplně jiný a každý má úplně jiný systém. V týmech těch nejlepších hráčů je třeba pět lidí a potom ještě trenér, takže už jen to není lehké. Musí se sejít skupina lidí, kteří si sednou, jinak to nejde."

V posledních letech se na okruhu WTA, ale hlavně na okruhu ATP rozšiřuje pozice superkoučů. Do pozice superkoučky vstoupila nedávno například i Martina Navrátilová, jež spolupracuje s Angieszkou Radwaňskou, Lindsay Davenportová, která vede Madison Keysovou, či Amélie Maresmová, která spojila síly s Britem Andym Murraym. U mužů pak působí například Boris Becker, Stefan Edberg, Goran Ivaniševič, Michael Chang a další.

"Ženy mají rodiny a jsou většinou víc zaměřené na sebe, proto se do pozice trenéra nepouštějí tak často," říká k fenoménu dnešní doby Novotná. "Ne každý hráč může být trenérem. Tahle pozice vyžaduje hodně trpělivosti a tenisté jsou sobečtí. Nemyslím to nijak zle, ale k tenisu to prostě patří. Každý chce být nejlepší a musí proto udělat maximum. Málokdy jde něco hned, takže i ta příprava potřebuje hodně času, než si všechno sedne a než se hráč a trenér sehrají. Pro někoho to prostě není, někdo chce všechno hned, ale tak to nefunguje."

"Trenér je důležitý, ale hvězdou je někdo jiný, to je ten hráč. Trenér pracuje v tréninku, ale v průběhu zápasu jen někde sedí a dívá se. To je někdy i pro mě dost náročné. Byla jsem zvyklá na jiný režim, ale teď pořád někde sedím a dlouho čekám."

To, že by se ženy mohly uplatnit jako trenérky mužu Novotná spíše vylučuje. "Nemyslím si, že to tak v budoucnu bude. Ženy jsou dost odlišné, někdy dost komplikované a máme někdy velké sklony všechny až moc analyzovat," říká Novotná. Spolupráci Murrayho a Mauresmové ale schvaluje a vidí ji jako pozitivní. "Vždycky jsem říkala, že by Murrayho mohla trénovat žena. Jeho matka byla velkou součástí jeho tenisového života, takže je na ženy zvyklý. Myslím si, že spolu s Amélií odvádí dobrou práci."

"Někteří kluci ale nehledají za angažováním bývalé hvězdy velké zlepšení. Řekla bych, že jde spíše o novou publicitu nebo o nějakou další motivaci. Protože jak může Boris Becker zlepšit Novaka Djokoviče? Nijak, on už dokonalý je!"

"S Bárou je to teď trošku složitější. Nemá to lehké, protože dokončuje školu, což je důležité, ale nemůže se proto plně soustředit na tenis. Věřím ale, že v květnu všechno zvládne a pak se zaměří na tenis. Udělala v poslední době velký pokrok, polepšila si v žebříčku a je znát, že jde dopředu," hodnotí spolupráci s Krejčíkovou legenda českého tenisu.

Serena s Šarapovovou mají vlastní ligu
Na okruhu WTA jsou nyní podle Novotné dvě hráčky, které mají vlastní ligu - světová jednička Serena WilliamsováSerena Williamsova a dvojka Maria Šarapovová. "Serena je královnou současného tenisu. Je to osobnost a ikona tenisu, která už nemusí nikomu nic dokazovat. Stejně tak Šarapovová. Ano, nevyhrála toho tolik jako Serena, ale je to prostě osobnost. Je to velká profesionálka a bojovnice," říká na adresu dvou nejlepších tenistek současnosti Novotná.

"Halepová, která je v žebříčku třetí, je také dobrá, ale něco tam chybí. Nepochybuju o tom, že hraje dobře, že možná vyhraje nějaký grandslam, ale nikdo si ji nebude pamatovat. Zní to zvláštně a zle, ale je to tak. Ona je konzistentní, hMaria Šarapovováraje kvalitní tenis, ale něco tam prostě chybí. Není tam to 'waw', které si člověk řekne u Sereny nebo u Marie. Ve skutečnosti si lidé pamatují jen málo hráček. Málokterá je známá více generacím. To jsou opravdu jen ty 'waw'. (smích)"

"Podívejte se třeba, co se stalo s Eugenií Bouchardovou. Měla skvělou sezonu, kdy hrála neuvěřitelný tenis, a všichni ji viděli jako velkou hvězdu. Byla v časopisech, udělali jí vlasy, ale teď se ukazuje, že to až tak nezvládá. Je mladá, to je pravda, ale podívejte se na Šarapovovou. Ta může mimo kurt dělat jedno focení za druhým, může chodit na vysokých podpatcích a představovat Porsche, ale pak přijde na kurt a prostě hraje. Je to profesionálka na kurtě, ale i mimo kurt, což je taky nesmírně důležité."

Tenis se neustále mění, ale tím nejlepším sportem pořád zůstává
"Je neuvěřitelné, jak moc se tenis za ty roky změnil. Vždycky, když si čtu nějaké rozhovory, tak mě baví to neustále debatování nad tím, kdo je vlastně tím nejlepším tenistou historie. Je legrační mezi sebou porovnávat rozdílné generace tenistů. Kdo ví, jaká by byla Martina Navrátilová s dnešním vybavením? Byla by i Chris Evertová lepší? Vyhrál by McEnroe více zápasů, kdyby měl jestřábí oko? To všechno jsou otázky, které jsou zajímavé, ale nesmyslné. Každá generace má něco a tenis jde neustále dopředu."

"Miluju tenis. Je to unikátní sport a všichni tenisté jsou blázni, což dělá tento sport ještě atraktivnějším. (smích) Je to individuální sport a ten, kdo chce uspět, si musí vytvořit vlastní svět," dodává bývalá druhá hráčka světa.

TenisPortal.cz, sport360.com

Komentáře

359
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Strašné finále.. Chyb jak máku, fakt strašný.. Nechápu prostě, proč trochu ten povrch nezrychlí.. Určitě by to kvalitě pomohlo.. Letos co se týče WTA jsem neviděl v IW dobrý zápas.. Už aby se hrálo v Miami.. :D

Jsem zvědavej, jestli Simona dodrží svojí tradici a z Miami se po odhlásí.. :D
Ale i když tohle Jelena pohnojila jak nejvíc mohla, tak jsem rád, že po dlouhé době se jí zase daří.. Tak snad bude takhle hrát dál.. :-)
Reagovat
EllNino
Jelena to nezvládla, 2 míče od výhry, ale co, ještě nedávno uvažovala o duchodu ...tak teď je tohle finále velká satisfakce :) jen tak dál ...
Reagovat
FulnekUltras
Odhlášení Simony z Miami by mě opravdu taky nepřekvapilo... ;-)
Reagovat
VlS
tenis nic moc ani od jedné. Škoda skreče Sereny.
Reagovat
dadaft
jj, spíš takový průměr finále, bylo tam pár pěkných momentů, třeba druhá polovina druhého setu byla fajn,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, pět hvězdiček z deseti.
Reagovat
Davor1
22-47
26-61
Reagovat
Kozoroh
No tak to Simona vydřela nakonec. Ale co, má titul z IW a body do žebříčku!
Na startu letošního ročníku přitom byly spekulace, že kvůli rodinné tragédii Simona z turnaje odstoupí...
Reagovat
EllNino
Velice pikantní souboj se odehraje v 1. kole kvaldy, "podvodnice" Zhu si zase zahraje s Fren, škoda, že to nebude k vidění :D
Reagovat
lars
proc podvodnice ?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Davor1
nevidel si, aký fifteen jej prešiel v minulom zápase so Schiavone?
Reagovat
lars
jeste jsem to nevidel
Reagovat
EllNino
no jak se nepřiznala k tomu dvojdopadu :)
Reagovat
smazaný uživatel
to bylo něco jak s Mladenovic v Istanbulu, když nezahlásili metrový out
Reagovat
smazaný uživatel
Je až otřené, jak může vyhrát někdo, kdo za celý turnaj hrál tak bídně. Sereno, kdybys radši netrénovala, stejně bys ji dala.
Reagovat
blixa
Nepišti, tak by dneska porazila Jelenu Serena, pro tebe stejný ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
no to ne. to bych přál Sereně
Reagovat
Kozoroh
Nepřipadáš si už trapný s těmi výpady na Halepku?
Reagovat
smazaný uživatel
ještě ne.
Reagovat
blixa
No vidíte to, bylo nás málo ale stejně jsme Simonku dotlačili ;-) Nepřátel se nelekejme, na množství nehleďme :D
Reagovat
misa
Chybí Lunejka :(
Reagovat
blixa
Chybí, největší fanynka Simony. Ale třeba si nás občas přečte ..;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Věřil jsem, že Simona pro bratrance urve celý turnaj. Asi nebylo lehké koncentrovat se, ale zvládla to.
Reagovat
misa
pro Simonu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to né totok. Pijavice z Rumunska vyhrála -_- Jeleno, prostě sis to sama pohnojila. 1. set a polovina toho druhého jsi hrála skvěle pak to šlo do pi...
Reagovat
blixa
Vidíš vidíš, to bylo to prase ! Kdyby si z něj neměl takovou škodolibou radost ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
ještě to sváděj na mě :(
Reagovat
smazaný uživatel
na returnu už to Halep dokončí.
Reagovat
smazaný uživatel
dokončila
Reagovat
misa
Bože, ne.
Reagovat
smazaný uživatel
a je to v pr... :(
Reagovat
smazaný uživatel
a přece není :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě ne.. Ale ona si stejně ten servis neudrží, takže máš vlastně pravdu! :DD
Reagovat
EllNino
nedá :D
Reagovat
blixa
To pude do čtvrtýho ! :D :D
Reagovat
Michaelus
Mně někdy připadnou ti fanoušci z Rumunska jak výletníci ze socialistického bloku 80. let :DD
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
misa
Konečně vydřela Simona servis :)
Reagovat
smazaný uživatel
No zatím to vypadá že hráčka která si udrží podání tak vyhraje. Což mě děsí
Reagovat
blixa
Sim tě, děsí, horší je že Real prohrává na Barce 1:0 :(
Reagovat
blixa
Už ne , Ronaldo je bůh !!! :D
Reagovat
misa
Víš co říká Kája o fotbalu?
Reagovat
blixa
Vím, ještě je mladá :D V jejích letech jsem taky žral hokej a fotbal mě nezajímal ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jo to mě vážně zajímá :) a jak sem říkala Real prohraje 21:27
Reagovat
blixa
Já mluvím o fotbale, ne o házený :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je horror. Nemám síly se na to dívat :) nervy jsem si zníčila u zápasů Petry :) musím se šetřit až začne Petra hrát to dostanu infarkt. Jdu si pustit The Amazing race to mě vždy uklidní :)
Reagovat
FulnekUltras
Sejdeme se v půlce dubna... ;-)
Reagovat
blixa
Tak kterápak se lépe vyrovná s nevýhodou vlastního podání ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v kvaldně máme pouze jednu Češku. Lucku Hradeckou která má v 1.kole Buyukakcay a v 2.kole může narazit na Jabeur nebo Baboš. Nevíte jestli je Denča a Klára K. v hlavní soutěži?
Reagovat
EllNino
Klára určitě ...ale Denisa mě zaráží, že by zae zranění ?
Reagovat
smazaný uživatel
asi jo..
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, teď na to koukám. Allertová vs Rus
Reagovat
EllNino
okey :)
Reagovat
Kozoroh
To je houpačka :-)
Reagovat
dadaft
nemá někdo nesekající se stream?
(((fakt budu muset zpátky k O2, mají digisport, na tyhle hnusné streamy se nedokážu dívat)))
Reagovat
Davor1
tiež som už z tých streamov na prášky :(
Reagovat
misa
http://live.drakulastream.eu/static/freepopups/281352873369920.html

Jde to celkem dobře
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi dneska všechny streamy blbnou..
Ale tenhle je asi nejlepší co jsem našel dneska..
http://www.sportingvideo.tv/20150311/vv550071864c6c41.61986805-1023399.html
Reagovat
smazaný uživatel
Jelčo další break to už musíš udržet.
Reagovat
misa
Petra se na tomhle turnaji už nikdy neobjeví. Absolutní ztráta času...
Reagovat
smazaný uživatel
Jelčo ty nám dáváš
Reagovat
blixa
Co prskáš, dyk má zase break ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
to jsou nervy
Reagovat
Michaelus
Rozhodčí marná
Reagovat
EllNino
uf .....
Reagovat
misa
přinášejí spoustu zbytečné dřiny. Tak opět brejk dole, ale nevadí.
Reagovat
smazaný uživatel
krásné prase a o to lepší, když proměníš brejball :D
Reagovat
blixa
Z toho ale nemůžeš mít radost, že ne ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
néééé vůbec :D
Reagovat
blixa
Jelena se zase rozjíždí, to bude těžký ...
Reagovat
smazaný uživatel
27 UE.. To je brutál..
Reagovat
Davor1
v zápase Flavie so Sabine ich bolo dokopy myslím 115, ten povrch je desný...
Reagovat
EllNino
přííííííšerný :)
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka hadr...
Reagovat
Davor1
To je ďaleko horšie, ako antuka :/
Reagovat
smazaný uživatel
Bože. Tak dobře rozehraný zápas a teď..? Prd je z toho!!
Reagovat
Kozoroh
Ač Simona v druhém setu prohrávala 2x o break a její soupeřka podávala na turnajový triumf, přesto se nevzdala a ubojovala druhý set. Simona nehraje svůj nejlepší tenis, o to cennější však bude titul, který získá.
Reagovat
smazaný uživatel
ale Jelena bohužel hraje ještě hůř.
Reagovat
blixa
Co brečíš, první se hrála dobře, to je ženský tenis, každej chvilku tahá pilku ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
já nebrečím, já smutním. Když hraje Petra a zkolabuje tak to není ženský tenis :)
Reagovat
smazaný uživatel
pekne pekne :D tretí set musí byť tvoj! :D
Reagovat
blixa
No vida, a dáme si třetí. Netrpělivci z ATP ať si počkaj :D
Reagovat
rosm
co to je za zakomplexovany kecy, jedne tuctove tenistky Novotne? Jen urazi soucasne tenistky, ona zadne uspechy jako trenerka nema, prumerna Krejcikova, to je marny pripad...
Reagovat
smazaný uživatel
Jeleno gratuluji mistrovsky si po.srala celý zápas
Reagovat
EllNino
tvl, ty na každýho Jelčo, Luky a pak sou to p****, č*****, a podobně ....takže fandíš jen, když se daří koukám :D
Reagovat
blixa
Nebreč, na to máš čas až ho posere ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
takhle se bojuje o vítězství..
Reagovat
Davor1
tak snáď to už pôjde. Simona chce- to je základ.
Reagovat
misa
má 2. set. Jupí! Obrovská bojovnice.
Reagovat
smazaný uživatel
Halepice to otočí. už to vidím :´(
Reagovat
Kozoroh
Co máš furt proti Halepce?
Reagovat
dadaft
takže Jelenina pohoda je pryč, ztraTILA AKTIVITU A UŽ SE JEnom veze, kdežto Simona v těžkých chvílích konečně předvedla co umí,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, třetí set je na spadnutí.
Reagovat
Davor1
Bojuj Simona, bojuj !
Reagovat
misa
Simča, Simča, Simča!!!
Reagovat
lars
Halep to tady necte:))
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena hraje moc pasivně a dává Simoně šanci
Reagovat
EllNino
bojí se ...
Reagovat
Michaelus
Bojim se bojim, že Jelena je teď v ***
Reagovat
smazaný uživatel
ty sa bojíš a ja v to dúfam
Reagovat
blixa
:D :D
Reagovat
Michaelus
Noo tak teď mám o Jelenu už vážně strach
Reagovat
blixa
Jelena dala Simoně čuchnout, uvidíme co s toho vzejde ;-)
Reagovat
Michaelus
Tak jako Jeleno nemusíš jí tam furt posilat kopecky
Reagovat
EllNino
Tell me something ! :D ....
Reagovat
Michaelus
This is whaat you play for! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Are you ready? Let's go brother! :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
ajajaj
Reagovat
misa
Simona bojuje!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že rozhodujou zkušenosti. simona je teprve chvíli ve špičce. Ale Jelena je hodně zkušená a má lecos za sebou. simona ve 23 letech zatím neudělala žádné velké výsledky
Reagovat
EllNino
3 DF
Reagovat
smazaný uživatel
ale i tak Jelena zatím lepší
Reagovat
Davor1
Ty si vážne tak sprostá, či to len hráš? Veľmi nerád súdim iných, ale tie tvoje žvásty ma už neskutočne vytáčajú, veď to je nezmysel na ešte väčší nezmysel.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezký slovakismus sprostá :-) To je eufemismus na kvitofčina moudra :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ježiš Jeleno, nepouštěj ji do hry..
Reagovat
misa
hrůza
Reagovat
smazaný uživatel
Tatiana Golovin je těhotná!! :-))

https://twitter.com/Matryochka/status/579664615191277569
Reagovat
blixa
To ty ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Něco jsme spolu měli, ale není to moje.. :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je super, moc jí to přeju! Kdysi moje nej tenistka... :)
Reagovat
Fandina
Jeleny brácha je sympaťák.
Jelena tu v IW vidím po několikáté a hraje super. Ne nadarmo byla světovou jedničkou.
Reagovat
Kozoroh
Simono zaber!!
Reagovat
Davor1
Bohužiaľ, dnes je veľmi zlá. Videl som všetky jej finále od Hertogenboschu 2013, takto zle nehrala ani v jednom, možno s výnimkou TM proti Serene. Takisto od toho prieniku medzi špičku v 2013-tom, neprehrala žiadne finále mimo tých najväčších so Sharapkou a Serenou. Dnes sa dosť obávam, že príde prvá prehra v roli favoritky. Strašne na nej vidieť, že nie je v pohode, síce by veľmi chcela, ale proste to neide. Jelena navyše hrá dosť dobre, to už asi nepôjde otočiť :/
Reagovat
EllNino
dnes to není ono, nohy nejdou, s tim nejde nic, celý se jí to rozpadlo, je nervozní ...Jelena hraje skvěle a prostě dnes to není moc její den ...
Reagovat
misa
schovej si někdy takový zápas pro Češku...
Reagovat
smazaný uživatel
Jeleno pooooooooooooooooojď
Reagovat
smazaný uživatel
Jankovič co děláš? Já chci vidět borce v akci co nejdřív tak zase zapni... Simona si dnes nezaslouží nic...
Reagovat
smazaný uživatel
moje tušení se vyplnilo. Simona srovnala :(
Reagovat
misa
nemá žádnou zbraň, kterou by si ulehčila tenisový život.
Reagovat
dadaft
Simona má slušné zbraně,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, akorát je nechala na hotelu.
navíc ty dlouhé polokopce Jeleny ji nešmakujou.
Reagovat
dadaft
Jeleniny smeče - no problema.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší na tůře
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena hraje s diváky a pro diváky. Dává do toho srdce :)
Reagovat
misa
Za takové množství zbytečných UE by se nemusela stydět ani Petra ve "formě".
Reagovat
misa
Simony? Nějak tu všichni táhnou jj.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Halep má krámy a nikdo mi to nevymluví hraje strašně rozčiluje se hází raketou otřesný finále ať už přijdou na řadu Nole s Rogerem.
Reagovat
misa
Holky jsou holky, co se s nima dá dělat...
Reagovat
blixa
No kde jsou, tlačíme, tlačíme, leč marně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jeleně takhle BH fungoval naposledy loni na USO.. Neskutečný!! :D
Reagovat
dadaft
jj, když jsem viděl zápas s Benčičovou (což byla mimochodem jiná řežba), tak jsem si to říkal.
Reagovat
dadaft
nicméně bekhend od Li Na jsem měl ještě raději. ))
Reagovat
smazaný uživatel
tento je lepší. má zvláštní švih
Reagovat
EllNino
spíš žádnej :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale jo, ale nevím jak ho popsat. :D
Reagovat
EllNino
:D u těla hodně že ? ...ruce moc nenatahuje a má je skrčený :)
Reagovat
smazaný uživatel
ano ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Simono netaktizuj! -_-
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně nepovolit !! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena jede. 1.set snad Jelena vyhraje a potom to dotáhne
Reagovat
smazaný uživatel
No řekl bych spíš že Halep hraje hrůzostrašně :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Jelča se snaží :)
Reagovat
smazaný uživatel
na tuty se zvedne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám ji nakoukanou... má takové strašné začátky častěji? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Halep co vyhodí to je docela neskutečné teď tři jasné míče :-D
Reagovat
dadaft
jo, strašné chyby, ten poslední aut byl psycho.
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena si jede jiný styl :D
Reagovat
EllNino
tykráso :) ..
Reagovat
dadaft
kurňa, já snad začnu věřit, že to Jelena vyhraje.
zatím vypadá v poho.
Reagovat
EllNino
jelena parádní tyjo :) a utočí :O :) ..ten BH :D
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka bude mít velkou konkurentku. Jelena totiž do desítky patří :)
Reagovat
EllNino
no patřit tam bude, až si na to zahraje výsledky :), stejně jako Lucy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Simona zatím nehraje nic moc a je super, že má Jelena brejk :) Jen ho udržet
Reagovat
dadaft
na shifty se dneska nedá dívat, hrozně se to seká,,,,,,,,,, :((
Reagovat
misa
Mám zkušenosti, že kolem osmé večerní jsou šasto špatné skoro všechny streamy.
Reagovat
smazaný uživatel
GO JELENA. BREAK POTVRZEN 4:2 A SIMONA JE NAŠTVANÁ
Reagovat
smazaný uživatel
Miluji Jelenin BH :) come on
Reagovat
EllNino
:D přesně, to je luxusní uder :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za chvíli to začne. Jelča vs Simča. simona už vyhrála 2 turnaje. takže další nepotřebuje, ale Jelča potřebuje udělat nějaký pořádný výsledek. JELČO POJĎ
Reagovat
smazaný uživatel
Simona to musí dať :)
Reagovat
misa
K čemu by ho potřebovala?
Reagovat
PetaM
Fantasy Masters - Miami

Link k pravidlům a tabulku najdete na stránkách Fantasy.

Systém je podobný, jako v IW, leč byly !provedeny změny!:

1/ Každý musí stvořit 2 týmy hráčů, ATP 5 hráčů a WTA 5 hráček
2/ Pravidla výběru hráčů:

ZAKÁZANÍ HRÁČI:
a) Hráči Top 10 (do OF)
b) Hráči, se kterými hrajete v bonusové 5ce

V týmu mohou být pouze hráči:
a) pouze 1 hráč/ka z top 11. - 20.
b) 4 hráči/ky výše než 21. místo
Povinní hráči:
a) 1 povinný hráč nad Top 50 (50. - nekonečno)

OSMIFINÁLE
Od OF si můžete zvolit hráče a hráčku z Top 10, podmínkou je, abyste v týmu měli dosud hrajícího hráče/hráčku. Dosud hrající hráč bude přepsán a nahrazen hráčem Top 10 (dosud nasbírané body za přepsaného hráče zůstávají).

* vybírá se dle rankingu, který byl vydán 9. března 2015
Ranking bude viset v záložce s názvem: Ranking ATP/WTA.

---

Organizátor turnaje: PetaM

Paralelně se pojede H2H, jako v IW :)

Své týmy mi (PetaM) napište do chatu ve Fantasy. Pokud se vám nechce chodit tam, můžete i sem do Vzkazů!!!!! Uzávěrka týmů je před prvním zápasem hlavního pavouka. (Rozhodující je čas, kdy mi vzkaz přijde. Takže když mi ho napíšete 5 minut před zápasem, budiž, ale jste zodpovědní a IW jste hlásili skvěle :) )
Reagovat
PetaM
Přihlášky pište do Fantasy, nebo mně do vzkazníku!!!!! :)
Reagovat
blixa
Kdo vymyslel tak příšerný pravidla ???!!! :-o :-o
Reagovat
EllNino
jsou dobrý :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jn, aspoň bude sranda. :D Fantasy mě začíná bavit čím dál víc. Když se daří, tak se daří. :DD
Reagovat
EllNino
aspoň tam nebudou furt ty samý jména, bude to loterie :D
Reagovat
blixa
To už to můžeme rovnou losovat z první stovky :D :D
Reagovat
EllNino
no a ? :D
Reagovat
PetaM
Já + Vlk :D

Hele, má to být druhá liga :D Chápu, že by každý chtěl do týmu Novaka, Rogera, Serenu, Umírající, ale co je to potom za srandu? :D
Reagovat
blixa
Jako že ne TOP10 to beru ale jen jeden hráč z top 20 ? A nesmím dát hrače/ku z pětky ? A k čemu hráč nad TPO50, to je čirá loterie. Tsssssss, když nemůžu hrát se svými oblíbenkyněmi, to se na to víš co ... ;-)
Reagovat
PetaM
Hráč z Pětky bude sbírat body mimo Miami :) Budou se ti normálně počítat, ale na Miami to vliv mít nebude :D
Reagovat
blixa
Pětku bych do toho vůbec nepletl, páč s tím nemá nic společnýho. Rozumný pravidla by podle mě byly úplně triviální. Nikdo z TOP10, tři (nebo aspoň dva) z top 20, zbytek cokoliv pod 20.
Reagovat
PetaM
Hele, nemůžu vyhovět všem. Někteří chtějí hrát s Top 10, někteří ne. Někteří chtějí více hráčů Top 11 - 20, někteří ne. Někteří zase chtějí povinného hráče, který je horší, než 50. místo a někteří ne ...
Reagovat
blixa
Jo, no, lidi jsou divný, pořád to říkám :D Ale fakt nechápu, proč tam pleteš tu pětku, úplnej nesmysl.
Reagovat
PetaM
Protože teď, během IW, ti Pětka body nesbírá, takže je k ničemu.
Reagovat
blixa
Dyk to je v pořádku, taky pětka s IW ani z MI přeci nijak nesouvisí.
Reagovat
PetaM
Ale souvisí. Kdyby se nehrálo Fantasy Masters, tak ti vybraní hráči dále sbírají body na turnajích (jak to dělali doteď a budou to dělat do FO). Takhle dostaneš za IW jen body, které sis nahrál a ne za své hráče, které sis navolil po AO.
Reagovat
blixa
No a to je právě naprostej nesmysl. Mícháte hrušky s propiskama. Pětka má jet pořád tak jak byla nastavená a IW a MI mají být soutěže úplně bokem.
Reagovat
EllNino
bože, ty seš remcal :D ...
Reagovat
blixa
Dobrá, rezignuji. Hrajte si klidně kolo kolo mlýnský a nakonec si udělejte bác do mraveniště :D (Schválně, jestli víte z jaké knížky to je ? ;-) )
Reagovat
EllNino
proč tě to tak vytáči, to fakt netuším, jdeo jednoho hráče :) ...
Reagovat
blixa
Jéééžiš, ty myslíš že mě to fakt vytáčí ? :D :D
Reagovat
EllNino
jo :D děláš dusno, ono to není žádná p*del hlídat všechny výsledky a starat se o soutěž, remcat dovede každej :D
Reagovat
blixa
Ale já remcám včas ! :D No nic, koukám že vám moje remcání vtipný nepřijde, tak už mlčím .. mlčím .. ;-)
Reagovat
EllNino
jojo přijde, sory, já mám dneska nějakou blbou náladu a když si tady furt každej rejpe, tak už nevím, kdy to je z hladu a kdy z žízně, tak promin :D
Reagovat
PetaM
Ano, ale já jsem IW netvořil, jen jsem se přidal, až když bylo vše vytvořeno, abych Vlkovi pomohl. Miami jsem si vzal na starost, vytvořil a proto jsem to tam dal :D
Reagovat
EllNino
vždy´t pětka tam není, tak co řešíš ? :D ....pětka ti sbírá body mimo celoročně, na tuhle soutěž nemá vliv :D
Reagovat
PetaM
Ale on ji tam právě chce :D
Reagovat
blixa
No tak proč je mezi zakázanými hráči ? Nechápu ...
Reagovat
EllNino
protože je to prostě v pravidlech, tak je respektuj ne ? :D
Reagovat
PetaM
Snažím se ti to vysvětlit!!! :D Vem si, máš třeba Plíškovou, tak ti na turnajích do FO sbírá body. Teď, když se hrálo/hraje IW, ti žádné body nesbírala, protože ji máš v týmu. Ale já jsem chtěl, aby Pětka zůstala zachována a aby hráči dále sbírali body, proto jsem ji teď zakázal :D
Reagovat
blixa
No ale to přeci může obojí, ne? Pětka má jet tak jak byla a Masters jsou paralelní, s GS nesouvisející soutěž.
Reagovat
PetaM
Ano, ale pak se přihodí to, že ti ten, koho máš v Pětce, vyhraje Miami, dostaneš 1000 bodů a ještě vyhraješ Miami Fantasy a dostaneš další spoustu bodů, o to nám šlo.
Reagovat
EllNino
tak ber to, co je, nikdo tě hrát nenutí :D
Reagovat
blixa
To ne, ale kecat do toho můžu, dokud to nezačlo :D
Reagovat
PetaM
Nezapomínej, že to má být druhá liga, původní myšlenka aspoň taková byla ... :D
Reagovat
vrabejka
Asi s tou ligu skončím. Furt sem na posledních místech at mam sebelepší tým.
Reagovat
blixa
Co mám říkat já ? Já měl na IW naprosto famózní tým a výsledek ? Škoda mluvit ... :D
Reagovat
vrabejka
To mám jako zakázánou Káju??? Jste se zbláznili ne???!!!!!
Si to hrajte sami
Reagovat
blixa
Že jo !!!!! Konečně spřízněná duše !!! :D :D
Reagovat
EllNino
se z tý Káji nepo*erte, já mám taky zakázanou Lucku :)
Reagovat
VlS
Myslím si, že přikládáme rozhovorům daleko větší váhu, než jakou opravdu mají. Dostala otázku a nějak na ní odpověděla. Možná, kdyby dostala některé komenty hned, tak by na ně reagovala a svou odpověď by upřesnila, nebo korigovala.
Článek navádí k nějaké hlubší analýze supertrenérů, ale ona tam žádná není. To, že Boris Noleho žádné zázraky nenaučí je fakt a asi o něm nikdo nepochybuje.
To, že někteří hráči jsou v paměti lidí víc, než jiní je taky fakt. Roli v tom jistě hraje osobní charizma, nějaká výjimečnost.
Nedělal bych z toho zásadní závěry, Serena a Marie jí zaujaly podstatně víc než Simona a Genie. Zatím to mám stejně. Co bude za rok, dva nebo 5 nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně Simoně věřím, třeba se na ni bude jednou vzpomínat podobně jako na Li Na. Je mi sympatická a přeju jí aspon jeden GS.
Ohledně Genie Novotná trochu přestřelila. Zas tak radikální ústup proti loňsku Genie nezaznamenala. Loni včetně Miami měla 11/5 (+ úspěšný FC), SF na AO. Letos má 8/4, ČF na AO. Až FO a W ukážou, jestli je Genie opravdu zvládá velký turnaje.
Janě přeju, ať Báru vytáhne během roku aspoň do stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
No Li Na byla mnohem větší sympatička. A i herně byla o něco lepší. Nevím jestli má simona ns GS ale si to bude stejné jako u Agy, Jeleny nebo Safiny
Reagovat
blixa
To je zase v álejích nablito :D :D

Jinak Československá stopa přeci jen v IW zůstala, Mirza s Martinou vyhrály čtyřhru ;-)
http://www.wtatennis.com/news/article/4581338/title/hingis-mirza-complete-dream-debut

Myslím že se dá tušit, kdo bude vládnout světovému ženskému deblu v nejbližších letech.
Reagovat
Titan
Martinu mám rád, nebudu říkat proč, ale mám...
Jsem rád, že se vrátila a žije tenisem...
Reagovat
blixa
Jojo, taky z toho mám radost ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Serena a Mašena nejsou samostatná liga. Čistě jen hrou své soupeřky zase o tolik nepřevyšují. Rozdíly jsou především v hlavě - v míře, do jaké se právě z těchto dvou extrémně ctižádostivých a tím pádem bohužel i prakticky všeho schopných hráček ty ostatní předpodělají...
Reagovat
LukasH
Ale, to, že se z nich řada hráček připodělá, dělá právě jejich osobnost. Serena všechny převyšuje svým servisem, to zase jó. A pak je to umění vytáhnout nejlepší tenis v nejkrizovějších momentech. Já bych tedy řekl, že má Novotná úplnou pravdu nebo jsou tohle snad jediný 2 hráčky, u kterých nemají okolnosti vliv na jejich hru téměř vůbec. Pokud vyhrávají, prostě vyhrávají - na antuced, betonech, ve dne, v noci, ve větru i bezvětří. Plus to všechno kolem nic. A tak to bylo podle mě myšleno. Ne, co se týká kvality jednotlivých úderů ve vztahu k ostatním hráčkám. Sabine je taky schopna zaservírovat přes 200, ale ne ve finále GS na mečbol, dvakrát za sebou a s perfektní umístěností...
Reagovat
LukasH
oprava: všechno kolem nich...
Reagovat
FulnekUltras
Pravda - osobnost. Jestliže v normálním životě hraje psychika cca 80%, v ženském tenisu momentálně snad přes 90%. Druhá věc podle mého ovšem je, jakým způsobem se oné psychické převahy a "síly osobnosti" dosahuje. Pokud by šlo o čistě herní prvky, nemám s názorem Jany Novotné žádný problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherný a pravdivý rozhovor :)
všetko čo povedala. :) Naozaj v tej Simoninej hre niečo chyba a naozaj to Maria super zvláda :) fotenie a rozne veci kolo toho a potom hranie na kurte :) Snaď sa to aj Genie naučí zvládať :)
Reagovat
Titan
Srovnávat Novotnou 1993 a Bušárdici 2014...?
Myslím, že už jde na tebe pozdní hodina a síly docházejí...:-)
Focení bude je asi to jediné, co Kanaďance jde, včetně samolibých demencí typu selfie...
Reagovat
ptpc
Tiež mi tie selfie lezú na nervy. Veľmi aktívna je v tomto smere aj Cibuľková. Tá mi lezie na nervy teda všeobecne...
Reagovat
darek.vrana
A taky Zdenda Škromach.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukněte se co se říkalo o Caro jak bude mít spostu GS, že bude nejlepší. Slibovalo se o dní hodně, ale tak růžové to nebylo. GS zatím nemá a je trochu pod očekávaním, to samé Aga. Evžena o té se říká že bude mít skvělou kariéru, že bude mít spoustu GS a to samé se říká o Simoně. Ale Petra nebyla hvězdička, moc se o ní nemluvilo ale v roce 2011 zaskočila Wimbledon a později i Istanbul. Navíc mě těší že Petra vyhrála 2/2 finále na GS. Simona, Evža, Aga, Caro nezvládli svá finále. O to víc mě těší ty Petřiny finále na GS
Reagovat
Frick
Je možné v jednom městě za rok uspořádat dva WTA 280 turnaje?

Tedy, i kdyby to Ázerbájdžánce (Baku) nebo třeba Rakušáky (Gastein) přestalo bavit a Šavrda by našel Štěchovickej poklad, tak by třeba stejně nemohl být WTA 280 na Śtvanici?
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím že ne. V historii se nekonali dva turnaje v jednom městě (nepočítám GS protože v Paříží se koná RG a dříve i WTA Paríž) ale myslím že to není možné. WTA chce dát tenis do co nejvíce destinací.
Reagovat
smazaný uživatel
Což znamená, že by druhý turnaj mohl být v Ostravě ;-)

Není to zase tak dávno, kdy se u nás hrály dva turnaje ATP, jeden v Praze a druhý (dokonce větší) právě v Ostravě.
Reagovat
Titan
Turnaje se nekonalY...
Maturita je super věc, její absolvent může bez obtíží psát aniž by vypadal jako hotentot...
Reagovat
skott
Čistě teoreticky pořádat dva turnaje v jednom městě určitě možné je. V minulosti se hrál například v Tokiu turnaj v hale i venku, v New Yorku byl současně kromě grandslamu i Turnaj mistryň v MSG, k tomu Forrest Hills, turnaj byl i přes řeku v Jersey...takže by to zas tak ojedinělé nebylo. Nicméně i kdyby někdo peníze sehnal, asi by to nestačilo, WTA vidí budoucnost jinde než v Evropě a trh u nás není tak velkej. Mnohem reálnější budou dva turnaje v nějakém čínském nebo asijském městě/aglomeraci, kde to navíc zaštítí státníma penězma.
Reagovat
smazaný uživatel
A také se trochu zapomíná že Petra je astmatička. A není to žádná výmluva, sama mám astma a je to překážka. A obdivuji co Petra dokázala. A pokud by už nedej bože zkončila tak je to nejlepší tenistka v historii ČR. A silně pochybuji že Kája dokáže to co Petra a uvidíme zda se brzy najde náhrada, máme hodně talentů ale třeba jen 1 z 25 talentů vyhraje GS. Protože vítězný GS a TOP 3 to je jen pro vyvolené.
Reagovat
Frick
Siniaková, Bouzková, Vondoušová, Bužková...

se něco najde...
Reagovat
smazaný uživatel
jasně ale třeba jen jedna z nich dosáhne Petřiny mety. To že je hráčka talent neznamená automaticky že vyhraje GS
Reagovat
smazaný uživatel
Proč furt zmiňuješ tu Bužkovou? To, že zkoušela nějaké dospělácké ITF nic neznamená. Nebo si ji viděl hrát a přpadalo ti, že má nějaký ohromný talent. Kde je v juniorském žebříčku?
Reagovat
smazaný uživatel
teď se dívám na juniorský žebříček ITF. Vůbec tam není. Hrála 3 zápasy a všecky prohrála.
Nebo máš fakt nějaké indicie o jejím talentu?
Reagovat
Titan
K Simoně, 23 let.
Máša první GS v 17. letech, Serena v 18. letech...
Simona má 23 let, to už měla Serena 6 GS a Máša 3 GS, Hingisová všech svých 7 GS, Grafová 11 GS...
Zajímavá je spíš Navrátilová, ta měla ve 23.letech teprve svůj první GS Wimbledon...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo a Simona je zatím jen půl roku v TOP 10. Na to kolik jí je tak nic moc. Myslím že GS nevyhraje, je skvělá ale dopadne stejně jako Radwaňská nebo Wozniacká hodně velké talentované hvězdy, které mají 30 juniorských GS ale ten seniorský GS nikdy nezískali. Petra nebyla v juniorce nijak zvlášť dobrá, myslím že její maximum je 3.kolo z juniorského Wimbledonu, ale Petra má dva GS. Takže je úplně jedno jak se hráčkám vede v juniorce. WTA to je jiná liga a Petra je jeden z příkladů že na seniorský GS není potřeba vyhrát Juniorský GS. Aga má asi 2 J. GS ale ten seniroský zatím ne
Reagovat
smazaný uživatel
Hele to že Petra vypadne s TOP 20-30 se tady i všude mluví už 2 roky. A jak tak koukám Petra je stále čtvrtá. Ať má sezonu jakoukoliv tak vždy v sezoně vyhrahe minimálně 2 turnaje. A dokáže se kvalifikovat na TM letos to bude na 95% stejné. Petra pojede do Singapuru a určitě ještě nějaký ten titul získá, třeba znovu talíř. Ženský tenis je nepředvídatelný, může se tam stát lecos a říkat že Simona a Evžena budou no.1 a že Petra a Aga vypadnou s TOP 20 to je blbost. Ženský tenis nemá logiku a nemůžeme říkat kdyby
Reagovat
smazaný uživatel
Berme tu pauzu pozitivně. Příští sezonu nebude obhajovat ani bod s IW ani Miami a já věřím že se vrátí silnější
Reagovat
Titan
Tady nejsi v kostele, víra ti to nezařídí...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Plzeň vyhraje titul
Reagovat
PH94
Jdi s tou naší sranda ligou někam :D Jak na takový vemena může někdo koukat :D
Reagovat
smazaný uživatel
já na to nekoukám, fotbal je nudnej a skorupmovanej. Ale Plzni fandí i když na ní nekoukám
Reagovat
smazaný uživatel
Největší odpad v Evropě. hnus tenhle zápas. Lafata a rozhodčí doživotní distanc. Kre.téni rudý, hnus. Kontumace zápasu. Sorry že píši sprostě ale Lafata je rudá krysa. Nechci psát sprostě, ale teď to nejde. OSTUDA. Proto nesnášim fotbal
Reagovat
Frick
Pragmaticky - Teplice mají o bod méně. A ten bodík se hodí, pokud je chceme vyšoupnout z 5. fleku.
Reagovat
smazaný uživatel
No co stále máme náskok a zítra hraje s tragickým Libercem
Reagovat
smazaný uživatel
KOMETA jedemeeeeeee
Reagovat
vrabejka
Český žebříček k 21.03.2016
4.Plíšková
10.Vaidišová
15.Šafářová
23.Barbora Záhlavová-Strýcová
30.Kvitová
50.Allertová
60.Siniaková
80.Smitková
Reagovat
tommr
která Plíšková? :)
Reagovat
Titan
Ta tetovaná...;-)
Reagovat
vrabejka
Kika bude kolem 40ky.
Reagovat
VlS
tetovaný jsou obě
Reagovat
Titan
Já vím, až moc dobře...;-)
To je taky jediné, co mi brání Plíškovým naplno fandit...:-) Už si zvykám, ale pořád to není ono. Nemám rád vězeňskou módu...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se u ženských tetování líbí a nepovažuji ho za "vězeňské" (i když záleží samozřejmě i na motivu a kvalitě provedení). Něco jiného je piercing, ten fakt nemusím (náušnice ano, ale tím to končí).
Reagovat
Titan
Já ti to neberu, ale jde o princip...
Doživotní znetvoření je dost podstatná věc, a byla to i podstata tetování primitivních národů a tím pádem i většiny zločinců.
Být označen jako skot v ohradě mi nepřijde jako výplod jiskřivé mysli...
Reagovat
ptpc
Tiež to nechápem. Ludia si neuvedomujú že tak ako teraz nebudú vyzerať stále. Keď budú starší o pár desiatok rokov tak to bude vyzerať hrozne. To za prvé. A za druhé - zaujať okolie len svojím zovňajškom mi príde dosť málo...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že zrovna sestry Plíškovy (zejména Karolína) zaujímají okolí spíš tenisem než zevnějškem ;-)
Reagovat
ptpc
Pravdaže som to s tým tetovaním a inými "ozdobami" myslel všeobecne. A práve preto že Karolína hrá vynikajúci tenis tak sa nepotrebuje takto zviditeľnovať.
Reagovat
Titan
Udělej si screen obrazovky a za rok ho sem hoď...:-)
Ale před třemi GS dělat roční výhled je docela odvaha...:-)))
Reagovat
PetaM
No, vzhledem k datu ... jsou před námi ještě 4 GS :)
Reagovat
Titan
Příští rok AO posunou, bude se hrát mezi Roland Garros a Wimbledonem...;-)
Reagovat
vrabejka
Tak Kvitová je jasná, vypadne v 1.kole Wimblasu a rychlo poletí dolů, Šafina se potulovat kolem tohoto místa protože nikdy nebude tak psychicky odolná jako Kája. Bára si bude držet svůj standart. A věřím,že trochu prorazí Kika a Denča
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová vypadne v 1.kole Wimbledonu. To to je logika, kdo ti dal tolik IQ. Ty asi tenis nesleduješ moc dlouho co?
Reagovat
Titan
1) IQ s tím nemá co dělat
2) její oblíbené čtvrtfinále jí bude stát 1570 bodů...
3) vzhledem k letošní mizérii bude i za to QF ráda...
Reagovat
smazaný uživatel
vzhledem k loňské bídě by byla loni ráda za 4.kolo a nakonec vyhrála
Reagovat
Titan
Loni ale nebyla převelice unavená... Unavená tak, že vynechala dva mandatory turnaje...:-)
Ona je profesionálka, živnostník taky nemůže říct, že na jaře nezaseje...
Reagovat
PetaM
Promiň, ale když jsi sám sobě šéfem můžeš nejít do práce. Kdo tě zkontroluje, když jsi šéf?
Reagovat
Titan
Úroda, ta tě vždy dožene. A když se neurodí...:-)
Reagovat
PetaM
To je fakt. Petra zasela přes Vánoce a teď sklízí - přepísknutí. Zasela, kde neměla a teď ji ženou okolní rolníci :)
Reagovat
Titan
Přesně...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a Wimbl, Wuhan, Peking to budou jediné větši body které obhajuje
Reagovat
vrabejka
Ty 2.kola ji na top 10 faakt nebudou stacit :D
Reagovat
PetaM
Nevím, ale už pár let slyším a čtu, jak Petra brzo poletí z Top 10. Nevím, já si brzo představuji úplně jinak.
Reagovat
vrabejka
Počkej do prázdnin :)
Reagovat
PetaM
Ani prohra v prvním kole Wimbledonu by ji neměla stát Top 10 :)
Reagovat
vrabejka
uz ale nebude mit pres 1000 bodu na vsechny za ni
Reagovat
PetaM
To ne, ale ona se bez GS pohybovala většinou kolem 7. - 8. místa. Což by tak nějak odpovídalo. Navíc nečekám, že by na trávě vypadla extrémně brzo. I kdyby nic, tak ČF by dát měla.
Reagovat
vrabejka
ještě par 2 měsicovych pauz jako ted a bude ráda za top 20
Reagovat
smazaný uživatel
nejsi ty z LČT?
Reagovat
PetaM
Tak já ti to brát nebudu ... :)
Reagovat
tommr
všechno příjde jednou poprvé. Letos má Petra k tomu pádu opravdu slušně našlápnuto - nikdy předtím nevypustila dva tak velký turnaje po sobě ...
Reagovat
PetaM
No, v roce 2012 vynechala Dubaj i Doha, navíc k tomu vypadla ve druhém zápase v IW a rovnou v prvním zápase v Miami. Což je prakticky srovnatelné ...
Reagovat
tommr
jenže tenkrát měla skutečný zdravotní problémy a nevypouštěla turnaje pro pochybnou "únavu" ...
Reagovat
smazaný uživatel
a co když to jsou vážné zdravotní komplikace?
Reagovat
PetaM
Počkej, ale nebavíme se tady o důvodech, ale o bodech ne? :D

Navíc, pokud se vrátí silnější, než kdy dříve, bude to jen ku prospěchu.
Reagovat
Titan
Ty body nenaskakují bezdůvodně, ani bezdůvodně neklesají...:-)
Reagovat
PetaM
No ... však ... jo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
v roce 2012 vynechala i Turnaj Mistryň
Reagovat
Titan
Není pravda, odstoupila po utkání s Agou pro nemoc...
Reagovat
PetaM
A to měla jet do IW, nastoupit a skrečnout pro zranění/nemoc, abyste byli spokojení s důvodem? :D
Reagovat
Titan
O to nejde, jde o psychologii šampióna.
Petra byla vždy psychicky podprůměrně silná, na WTA vlastně takový exot není, v tomhle je legenda a psali o tom i na stránkách WTA...
Absolutně nejhorší je, že kdyby těch pár let obětovala těžké dřině, tak splachuje jednu hráčku po druhé do 45. minut...:-(
Reagovat
smazaný uživatel
to je stejné, prostě TM nedohrála, ale v TOP 8 se udržela
Reagovat
smazaný uživatel
Ale co s tím furt máte , Petra má oproti lonském roku o 200bodu více nahraných za ten daný rok i když se zúčastnila těhle turnajů.
Reagovat
Frick
Nevěřim tolik Nicole. Bude fajn, když bude v TOP 100. Ano, ten TB proti Aně neni špatnej, ale jedna vlaštovka jaro nedělá...

Naopak snad Smitková bude už v TOP 50, stejně jako Katka. U Denisy je to trochu otazník, co s ní bude.

Petra se tak dolu nepropadne. Nejhůře tak 16. místo....

U Báry by to sedět mohlo, ale otázka co zdraví.

U Lucky samozřejmě věřim, že bude upevněná na konci TOP 10. (8. - 10. místo).

Karolína spíše tak 6. - 7. místo....
Reagovat
Frick
Jinak co se týče Petry - tak samozřejmě k nějakému propadu vůbec nemusí dojít. Věřim, že pořád v tý TOP 10 bude...

Třeba bude jako vyměněná...
Reagovat
Frick
A s Luckou Hradeckou, Kr. Plíškovou, Bárou Krejčíkovou, Petrou Cetkovskou a Klárou Koukalovou (může klidně hrát ještě i přístí rok, podívejme se na Francescu) v TOP 100 nepočítáš? :o)
Reagovat
vrabejka
Petra C. bude muset využít svoje WC aby se někam posunula, Lucce H.moc nevěřím a Bára krejčíková má ještě čas :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je reálný asi jako že už ze mě nebude kráva
Reagovat
vrabejka
škoda že nejde na to vsadit :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty js asi hodne prebral
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína nikdy tak vysoko nebude, Nicole UŽ nikdy tak vysoko nebude, Petra za rok ještě tak nízko nebude.
Zbytek těžko říct.
Reagovat
vrabejka
To su za rok povime :)
Reagovat
tommr
Novotná byla dobrá hráčka, která je trochu opomíjená, protože hrála v před-internetový éře ...
Přeju Novotný hodně úspěchů i v roli trenérky. Báře Krejčíkový se v poslední době moc nedaří a nedávno musela dokonce skrečovat zápas na turnaji v Seville. Snad se to ale zlepší až dodělá tu školu ... :)
Reagovat
Cico93
To je u mňa WAU,-:- )
Reagovat
blixa
UZSB a baťůžek ? Spíš JAU !! :D ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
co je UZSB?
Reagovat
smazaný uživatel
Úspěšná zlatá sexy babuška ;-)
Reagovat
blixa
:D :D No vidíš, taky možnost ;-)
Reagovat
Pedronegro
Tak z Novotné jsem nikdy "waw" nebyl a nebýt tohohle intervjůku, tak bych na ni ani nevzpomněl. Tím se mi ale vybavilo, jak to pohnojila tehdy 5 her za sebou, což snad nemá obdobu, a to trapné vyhlašování, takže zrovna tyhle její kydy o Halepové a trenérství bych moc nepřeceňoval-
Reagovat
Titan
Každý má přece názor, i my tady. Jana jen řekla svůj, neřekla, že její názor se má tesat do kamene. Je to jen její pohled. Neplést s jinými jevy zvláště v dnešní společnost, kde by se nejraději za jiný názor střílelo...;-)
Reagovat
Pedronegro
No, my tady můžeme psát leccos, své názory i dojmy, vkusně nebo méně vkusně, a na tenis to bude mít jen malý vliv. Ona, coby kdysi vítězka Wimbledonu, a dnes snad trenérka, by si to mohla vůči současným hráčkám a trenérům odpustit
Reagovat
Titan
Pro tebe má snad nějakou váhu co řekne Lendl, McEnroe, Navrátilová, Grafová...?
Nebo Kotyza, trenér dvojnásobné Wimbledonské vítězky...?
To jsou prostě jen momentální názory, které se nedají zvážit ani změřit. Třeba má Novotná stejný názor jako Billie Jean King nebo Bláža z Horní Dolní. Mě je fakt šumák, kdo to říká...
Reagovat
Pedronegro
Momentální názory, které nejdou zvážit ani změřit? Prosím, neztrapňuj se více, než je třeba.
Reagovat
Titan
Já nevím, ikonizace názorů je doména slaboduchých. V kostelech je to jasně vidět. Když nevíš kudy kam, šup k nějakému svatému a jeho zázrakům...
Reagovat
ptpc
Toto ti plne podpisujem.
Reagovat
VlS
Černej Petře, čím se ztrapňuje?
Reagovat
Titan
Simona může být na úrovni Karolajn, na rozdíl od ní ale vyhraje GS, nebude mít ale takovou publicitu, protože jednoduše nemá to, co marketing vidí u Karolajn. Ale to nemá ani Aga ani houkačka Aza, která vyhrála dva GS a nikdo si ji nebude pamatovat...;-)
Kvitová to je spíš unikát, tu si pamatovat budou, ale kdyby měla disciplínu, tak o ní ví daleko víc lidí...
Reagovat
Frick
Nj by si Simona musela nechat ty šestky (???)
Reagovat
Titan
Kdyby si nechala šestky, tak jednak není v první desítce a za druhé bych zápasy s ní vypínal...;-)
Reagovat
Frick
To je fakt :o)

Serious: Myslíte si, že ze sebe dostala tu nálepku "ta, která měla extrémní kozy a nechala si je zmenšit"?
Reagovat
Titan
Nedostala, ale je určitá dost malá skupinka lidí (většinou sportovců v uvozovkách, kteří si to zafixovali a i vzhledem k jejich věku a mentálním schopnostem to zafixované mít budou)
Ale je to drtivá menšina, a to ještě možná časem zapomenou...
Reagovat
Titan
Pardon, četl jsem, že "na sebe", ne "ze sebe"...
Tu nálepku nemá a jestli ji měla, tak velice malou...:-)
Reagovat
PH94
Tak s tím nesouhlasím :) Simona právě má publicitu velmi dobrou a i co se týče marketingu je určitě použitelná :)
Reagovat
Titan
Já jsem skalní fanoušek Simony a v podstatě v první desítce přeji jen jí a Agněžce...
Ale nejsem slepý a plakáty marketing nedělají, ona si vydělat může velké částky, ale z hlediska konzumentů je nevýrazná...
Z nějakého důvody každý slintá, když slyší Šarapová...:)
Reagovat
PH94
Já bych Simonu nepodcenoval :) Ona má něco do sebe, nemyslím vzhledem, ale tak nějak celkově :)
Reagovat
PH94
Ale velký marketingový potenciál bych viděl v Garbine Muguruzu :) To může být takový ženský Nadal :)
Reagovat
Titan
On už chlapský Nadal mi nic neříká, asi proto, že v něm ani chlapa nevidím...:-))
Reagovat
blixa
Jako Garbine samozřejmě reklamní potenciál má, ale "sélebrita" typu UZSB či Sereny ne, tím se musíš narodit. To je tak level Aničky nebo Caro.
Reagovat
PH94
Uvidíme :) Je to ročník 1994, takže je ještě brzy soudit :)
Reagovat
Pedronegro
Já přeji Garbiňe a myslím, že je daleko marketinkově zajímavější než třeba Serena a těstoksicht Máša, a ono to přijde.
Reagovat
blixa
Garbine je moc normální na profesionální celebritu (zaplaťpánbůh). To se nedá naučit ani získat, tím se rodíš.
Reagovat
LukasH
Nejdřív ale bude muset něco vyhrát. Ono se totiž ukazuje, že jeden GS je málo. I dva. Musí být výrazná v hodně věcech. Vyhrávat hodně, vytvořit si s někým rivalitu, prosazovat se mimo tenis. Caroline a Ana by toho dosáhnout mohly, ale mají moc málo tenisových úspěchů...
Reagovat
LukasH
Ale no tak. Taky fandím Simoně, ale v tomhle má Jana pravdu. když se řekne Williamsová a Šarapovová, ví každej, o koho jde. I ten, kdo tenis nesleduje. Simonu znají a budou znát jen ti, kdo na ženskej tenis koukají.
Reagovat
Kozoroh
Protože mají za sebou tuny vyhraných GS. Pokud Simona vyhraje víckrát GS, tak bude na stejné úrovni jako ony.
Reagovat
Titan
Když v 17. letech vyhraješ Wimbledon a pak se držíš na špici, tak to jde...
U Máši to není o GS, i kdyby nevyhrála loňský Roland Garros a už žádný jiný další, tak to bude ikona...
Reagovat
ptpc
Ja som veľký fanúšik Simony ale podľa mňa si to vystihol presne. Rozdiel je v tom že SW a MS poznajú aj ludia ktorí tenis nesledujú kdežto Simonu len tí ktorí sa o tenis zaujímajú.
Reagovat
VlS
Myslím, že fanouškovsky Simonu přeceňuješ. Není moc hezká, 0dstávající plachty, divnej čeníšek, klukovský boky, psí výška, stát původu, to mě řekni, co je na ní marketingově využitelnýho.
Reagovat
blixa
Klukovský boky ? No já teda nevím ...
http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Simona+Halep+China+Open+Day+3+_jBnxBQWEe8l.jpg
Reagovat
Titan
Tvar těla: obrácený trojůhelník, to chlapi moc nemají...
http://ecelebrityfacts.com/Celebrity-Body-Measurements/simona-halep-body-measurements.html
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že Simona je celkem výrazně oblíbená, je to vidět i na divácké podpoře při jejích zápasech. Loni vyhrála webovou anketu o nej hráčku roku mezi fanoušky, takže v tomhle s Janou celkem nesouhlasím.
Reagovat
Titan
No, řekni to fanouškům fotbalu, amerického fotbalu, NHL atp..
Tenisové hlediště je z hlediska marketingu marginální záležitost...
V NHL určitě znají Makiri a Mášu určitě všichni ;-)
Ivanovič je věšák na Rolexky, Máša je taxikářka Porsche, to Simona nebude...
Reagovat
LukasH
Jana tím nemyslela buď a nebo. Myslela tu obrovskou popularitu a celosvětovou proslulost na hodně dlouho i po tom, co ukončí kariéru. Za 20, 30 let si budou všichni Serenu a Marii pamatovat. Simonu asi ne...
Reagovat
VlS
Nechtěl by ses zeptat Jany co tím myslela? Na vykládání, co kdo čím myslel, aniž by se ho ptal tady má moňopol Fandina.
Reagovat
Fandina
Vážně, tak to je to poslední, co tu dělám ... úsměv
Reagovat
tommr
Halepová se zdá být oblíbená, ale je to opravdu jen zdání, který vytváří hlavně její početní fanoušci z Rumunska, kteří za ní jezdí i do ciziny a vytváří jí často na turnajích domácí prostředí ... :)
Reagovat
Titan
Simona je milá holka, není moc důvodů, proč by jí měli fanoušci nesnášet... A to je právě to, je milá jako Zagorová...;-)
Reagovat
tommr
to jsou třeba Petra nebo Lucka taky a přesto z nich tenisový ikony ve světovým měřítku nikdy nebudou ... :)
Reagovat
Titan
Lucka je taky milá jako Zagorová :-)))
Petra nebude ikona, protože to nemá v hlavě srovnané. Navíc ale vzbuzuje emoce, diváci (ani já) nemusí dobře snášet její propady během pár sekund. To už určitý odpor vzbuzuje...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Simona je hlavně pořád velmi mladá a není na okruhu tak dlouho jako Maria se Serenou. A mluvit o tom, jestli si jí budou za několik let lidi pamatovat nebo ne je teda hodně předčasné a hlavně odvážné tvrzení. Třeba vyhraje tolik grandslamů co Maria (možná i víc) a bude tenisovou legendou.
Zatím je na takové prognózy moc brzo.
Reagovat
Titan
Brzo? Máša první GS v 17. letech, Serena v 18. letech...
Simona má 23 let, to už měla Serena 6 GS a Máša 3 GS, Hingisová všech svých 7 GS...
Reagovat
smazaný uživatel
Při 2 GS titulech by to měla s Kvitovou asi spíš 50:50.. nic moc, co by si měli lidi pamatovat. Jedna je z ČR, jedna z Rumunska.

Prostě u těchto 2 je to o tom, kdo nakonec dokáže víc tenisově. Ona třeba Mandlíková vyhrála čtyři GS a stejně nepatří do kategorie nějakých výrazně vzpomínaných tenisových osobností (samozřejmě tady v ČR ano, ale ve světě spíš ne)
Reagovat
PetaM
Tak vzhledem k tomu, že už i ve světě se mluví o tom, že Petra je nejnevyrovnanější hráčkou celé historie ... Tak aspoň díky tomu si ji budou lidé pamatovat :D
Reagovat
Mark976
Nechápu, kdo toto zase psal......vedla ve třetím setu 5:1 a prohrála 4:6.
Může sem tam někdo si po sobě přečíst, co napsal, než to zveřejní? :o))
Reagovat
Kozoroh
" Rodačka z Brna měla tehdy ve finále gamebol na 6-7 6-1 5-1, který ale nevyužila"
Ono to je napsáno dobře, jen ty jsi to špatně přečetl!
Reagovat
blixa
Ajo vidíš, taky jsem to přečetl blbě :D
Reagovat
blixa
To je překlad tohodle článku :
http://sport360.com/article/international/34286/interview-former-wimbledon-winner-jana-novotna-still-madly-love-tennis

A už v něm je to uvedeno blbě :D Ale originál je originál a autorská práva platí i na chyby :D
Reagovat
blixa
Takže "paže zpět", je to správně ;-)
Reagovat
George_Renel
Ono je to spíše o pozorném čtení a porozumění.
Je tam vcelku jasně napsáno, že měla gamebol na 5:1, nevyužila jej a prohrála 4:6.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist