Prostějovský challenger oživí "klokani" Cash a Philippoussis

15. 5. 2012, 17:56
Aktuality 2
Česká dvojka Radek Štěpánek i trojka Lukáš Rosol by se mohli představit na letošním challengeru Czech Open. Na prostějovské antuce se oba od 4. do 9. června objeví v případě, že nepostoupí na French Open do druhého týdne. Už jistá je účast dvou bývalých hvězd, které obstarají tradiční exhibici před sobotním finále.
Pat Cash

"Speciálními hosty" turnaje budou dva Australané, wimbledonský vítěz z roku 1987 Pat Cash a Mark Philippoussis, jenž si zahrál finále ve Wimbledon 2003 a na US Open 1998. "Sáhli jsme po klokanech," řekl dnes Miroslav Černošek z pořádající České sportovní na tiskové konferenci.

Do challengeru dostane divokou kartu Radek Štěpánek, který už turnaj dvakrát vyhrál a v případě třetího titulu by vyrovnal bilanci Jan Hájka. Ten bude hrát stejně jako Lukáš Rosol, kartu dostane i loňský nejlepší junior světa Jiří Veselý. "Snažíme se přitáhnout české hráče, protože to je pro diváky největší lákadlo a pro samotné hráče zase možnost představit se doma," uvedla ředitelka turnaje Petra Píchalová-Langrová.

Tomáš Berdych ani v případě předčasného konce na Roland Garros v Prostějově hrát nemůže, protože na challengeru nesmí startovat hráči z první světové desítky.

Další divoká karta je připravena pro Němce Floriana Mayera a poslední čtvrtou si pořadatelé šetří na velké jméno. "Budeme někoho lovit v Paříži. Máme něco předjednáno, ale uvidíme, jak se to vyvine," řekla Píchalová-Langrová.

Mezi přihlášenými jsou Kazach Michail Kukuškin, Polák Lukasz Kubot, Belgičan Steve Darcis a Španěl Albert Montaňés. "Máme jedenáct hráčů ze stovky, což si myslím, že je na takový turnaj velmi dobré," uvedla ředitelka turnaje.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Pata som nezazil, Marka uz ano..Pamatam si ho najviac z tvrdych povrchov,no najlepší zápas odohral proti Aggasimu v semi Wimbledonu..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist