Puigová v Bogotě nezaváhala, Schiavoneová a Tomljanovičová jsou už ze hry

15. 4. 2015, 10:42
Aktuality 2
WTA BOGOTA - Monica Puigová vstoupila do prvního letošního turnaje na antuce hladkým vítězstvím. Naopak hned v prvním kole v kolumbijské Bogotě ztroskotaly nasazené Francesca Schiavoneová, Ajla Tomljanovičová a Timea Babosová.
Monica Puigová

Monica Puigová v této sezoně zatím příliš povedených turnajů neodehrála. Pouze v thajské Pattayi se dostala do semifinále, v Acapulku pak do čtvrtfinále. Šanci zahrát si podruhé v kariéře ve finále turnaje WTA má tento týden na první letošní akci na antuce v Bogotě, kde plní roli nasazené dvojky.

Svůj úvodní zápas už bez problémů zvládla. Jednadvacetiletá Portoričanka porazila za 67 minut hry hladce 6-2 6-3 nizozemskou kvalifikantku Cindy Burgerovou a postoupila do druhého kola. 

"Byla jsem trochu nervózní, protože to byl můj první letošní zápas na antuce a od Miami jsem nikde nehrála. Jen jsem se snažili vrátila do soutěžního módu a přizpůsobit se zdejším podmínkám," řekla 51. hráčka světa Puigová. "Ale myslím, že jsem to zvládla dobře, mám ze zápasu pozitivní pocity." 

S turnajem se v úterý rozloučily hned tři nasazené tenistky. Bývalá vítězka French Open Italka Francesca Schiavoneová v prvním kole prohrála hladce 1-6 4-6 s Telianou Pereiraovou z Brazílie.

Ajle Tomljanovičové se stále nedaří navázat na únorové finále z Pattayi. Na antuce v Bogotě třetí nasazená Australanka podlehla v utkání prvního kola 4-6 1-6 Rusce Alexandře Panovové, když od stavu 4-4 v prvním setu uhrála už jen jeden z devíti gamů, a prohrála už šestý z posledních sedmi zápasů. Panovová, jež na letošním Australian Open šokovala výhrou nad krajankou Marií Šarapovovou, si před třemi lety v Bogotě zahrála své jediné finále na okruhu WTA.

O vyřazení sedmé nasazené Timey Babosové se postarala domácí Mariana Duqueová-Marinová. Pětadvacetiletá Kolumbijka porazila maďarskou soupeřku 6-4 6-7 6-3 a podruhé v sezoně postoupila do druhého kola podniku WTA. V něm se šampionka z roku 2010 utká s Němkou Tatjanou Mariaovou.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTA •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
úterní výsledky (14. 04. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Puigová (2-Portor.) - Burgerová (Niz.) 6-2 6-3
Panovová (Rus.) - Tomljanovičová (3-Chorv.) 6-4 6-1
Pereirová (Braz.) - Schiavoneová (4-It.) 6-1 6-4
Švedovová (5-Kaz.) - Zaněvská (Ukr.) 6-4 6-7(5) 6-2
Duqueová (Kol.) - Babosová (7-Maď.) 6-4 6-7(10) 6-3
Falconiová (8-USA) - Cirsteaová (Rum.) 6-4 6-1
Haddadová (Braz.) - Herazová (Kol.) 6-3 2-6 7-6(2)
Minellaová (Luc.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 4-6 7-5 6-2
Vickeryová (USA) - K. Kučová (SR) 6-0 5-7 6-4
Koviničová (Č. Hora) - Pérezová (Kol.) 6-4 6-1
Gibbsová (USA) - Rodionovová (Austr.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Včera jsem to měl puštěné, ale koukal jsem na to jenom jedním okem, protože jsem zrovna konverzoval na Twitteru. :D Pro Monču byla výhra tak trochu povinností, protože jméno její soupeřky Cindy Burger jsem viděl úplně poprvé. Ten rozdíl tam byl taky hodně znatelný a řekl bych, že hlavně na servisu podala Monča velmi dobrý výkon... V Bogotě je Monča druhá nasazená, tak snad jí ta antuka bude sedět a udělá tam nějaký pěkný výsledek. Už ve 3. kole jí ale hrozí Shvedova, na kterou moc neumí...
Reagovat
janek_da
Mončo, takhle nervózní být můžeš.

Mariana Duque si získala moje sympatie. Servis-volej, slajzovaný forehand, neproměněné MP v druhém setu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist