Quebec: Paszeková si z kvalifikace došla až pro titul

19. 9. 2010, 21:59
Aktuality 0
WTA QUEBEC - Devatenáctiletá Tamira Paszeková, aktuálně až 151. hráčka světa, nečekaně vyhrála halový turnaj v Quebeku. Rakušanka, jež svůj první titul získala již před čtyřmi lety, v Kanadě prošla bez ztráty setu z kvalifikace až do finále, ve kterém zdolala Američanku Bethanii Mattekovou-Sandsovou.
Profily hráčů
Tamira Paszeková

Tamira Paszeková v roce 2006 ještě jako patnáctileté 'pískle' vyhrála turnaj na tvrdém povrchu ve slovinské Portoroži. V následné sezoně si zahrála osmifinále ve Wimbledonu i na US Open a před dvěma lety finále na Bali. Před dovršením dospělosti měla na kontě skalpy Dementěvové, Ivanovičové, Schiavoneové, Schnyderové, Pennettaové či Hantuchové. V žebříčku WTA už byla i na 35. místě.

Za poslední dvě sezony však jen jednou prošla dál, než do druhého kola. Na vině bylo i zranění zad, kvůli kterému vynechala druhou polovinu loňské sezony. Vinou léčby dokonce čelila obvinění za doping, potrestána ale nakonec nebyla.

O to překvapivější byla její jízda halovým podnikem v kanadské Quebeku, kde se bez ztráty setu dostala z kvalifikace až do finále. 

V něm na ni čekala semifinálová přemožitelka Lucie Šafářové Bethanie Matteková-Sandsová, jež své jediné dosavadní finále předloni právě v Quebeku prohrála s Petrovovou. 

Ani letos se ale pětadvacetiletá Američanka proslulá extravagantními modely na kurtu premiérového titulu nedočkala. Devatenáctiletá Rakušanka totiž v dramatickém souboji zvítězila 7-6 2-6 7-5 a jako aktuálně až 151. hráčka světa si připsala druhé turnajové vítězství. 

"Jsem nesmírně šťastná. Vyhrát turnaj po tak dlouhé době... tuhle chvíli si budu pamatovat po celý život," radovala se rakouská hráčka. "Musím poděkovat hlavně rodině, které mě v posledních dvou těžkých letech podporovala."

Záhlavová-Strýcová titul ve čtyřhře neobhájila
Matteková-Sandsová si mohla částečně spravit chuť ve finále čtyřhry. V ní nastupovala spolu s Barborou Záhlavovou-Strýcovou a jejich posledními soupeřkami bylo švédské duo Johanna Larssonová a Sofia Arvidssonová.

Česká tenistka však loňský titul neobhájila. Ve finále společně s Američankou prohrály 1-6 6-2 6-10. Přišla tak o šanci získat ve čtyhře svůj devátý titul kariéry na okruhu WTA.

Právě Arvidsovová byla jednou ze soupeřek, které Záhlavová-Strýcová v loňském finále spolu s Vaniou Kingovou porazila. Tentokráte však byla úspěšnější Švédka.

- WTA INTERNATIONAL QUEBEC (Kanada, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (19. 09. 2010)

Dvouhra - finále:
Paszeková (Rak.) - Matteková-Sandsová (USA) 7-6(6) 2-6 7-5

Čtyřhra - finále:
Arvidssonová/Larssonová (Švéd.) - Matteková-Sandsová/Záhlavová-Strýcová (USA/ČR) 6-1 2-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist