Paszeková za transfuzi krve potrestána nebude

3. 9. 2009, 21:35
Aktuality 1
Rakouská tenistka Tamira Paszeková nebude potrestána za doping. Postih jí hrozil kvůli transfuzi krve, kterou v červenci použila mongolská lékařka při léčbě zad této osmnáctileté hráčky. Rakouský antidopingový výbor dnes rozhodl, že tenistka sice podstoupila zakázanou proceduru, ale nelze jí to klást za vinu.
Profily hráčů
Tamira Paszeková

Paszeková upozornila na případ sama. O netradiční léčbě, při níž jí lékařka odebrala krev a znovu jí injekcí vpravila do postižených míst obohacenou o homeopatické látky, vyprávěla na tiskové konferenci. Údajně totiž nevěděla, že výměna krve není podle mezinárodních antidopingových pravidel povolená.

Paszeková hrála naposledy v červnu ve Wimbledonu, kde skrečovala zápas prvního kola. Od té doby kvůli zranění na dvorcích chybí a ve světovém žebříčku klesla na 88. pozici.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist