Quebec: Šafářová se úspěšně vydala na cestu za obhájením finále

14. 9. 2010, 23:14
Aktuality 2
WTA QUEBEC - Lucie Šafářová vykročila za obhajobou finále na halovém turnaji v Quebeku dvousetovým vítězstvím nad Američankou Varvarou Lepchenkovou. Naopak stejně jako před rokem vypadla už v prvním kole Záhlavová-Strýcová.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová během letních turnajů na zámořských betonech včetně US Open prohrála všechny tři zápasy, do kterých nastoupila. Tento týden čeká českou jedničku obhajoba finále na halovém klání v kanadském Quebeku a úvodní zápas má již za sebou.

Třiadvacetiletá hráčka proti Američance Varvaře Lepchenkové sice zahodila 14 brejkbolů, tři prolomené servisy jí však stačily k vítězství 7-5 6-3.

Brněnská rodačka postoupila do druhého kola naposledy v červenci na pražské antuce, tehdy však kvůli svalovému zranění do boje o čtvrtfinále nenastoupila. Hrát měla proti Johanně Larssonové, premiérového duelu proti talentované Švédce se však dočká v Quebeku.

V Kanadě do soutěže zasáhla také Barbora Záhlavová-Strýcová, ovšem domácí Valerii Tetreaultové stejně jako před rokem podlehla hned v úvodním kole. Čtvrtá nasazená Češka oproti loňsku, kdy uhrála jen tři gamy, letos o postup bojovala déle, porážce 3-6 6-3 2-6 však zabránit nedokázala. 

"Je to moje první výhra nad hráčkou top 50, ale doufám, že to potvrdím i v dalším kole," radovala se Tetreaultová. "Ve druhém setu jsem trochu polevila, ale fanoušci byli pořád za mnou. Jsem ráda, že jsem bojovala o každý bod," dodala.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Plzně od finále na antukovém turnaji v Praze nepřešla přes úvodní kolo, nebo kvalifikaci. 

S turnajem se už v pondělí rozloučila třetí česká zástupkyně Andrea Hlaváčková.

Úspěšný vstup do turnaje má za sebou největší favoritka Marion Bartoliová. Nasazená jednička z Francie smetla dvakrát 6-1 krajanku Foretzovou a čeká ji domácí divoká karta Rebecca Marinová. Devatenáctiletá Kanaďanka, jež na nedávném US Open prošla kvalifikací a prohrála až těsně ve druhém kole s Venus Williamsovou, zdolala už v pondělí ve dvou tie-breacích krajanku El Tabakhovou.

"Jsem šťastná jak jsem hrála a spokojená s úrovní mé hry," pochvalovala si Bartoliová. "Jsem ráda, že jsem se sem zase mohla vrátit, cítím se tu jako doma. Vyhovují mi kurty a můžu tu počítat i s podporou publika. Je to jako hrát doma ve Francii."

Překvapením skončil zápas druhé nasazená Aravane Rezaiové se zkušenou Američankou Jill Craybasovou. Favorizovaná Francouzka prohrála ve zkrácené hře rozhodujícího dějství 3-7.

"Bojoval jsem jak jen to šlo. Není jednoduché, když jste nasazení a soupeřka proti vám nemá co ztratit. Také jsem si málo věřila a nebyla jsem dostatečně agresivní," komentovala Rezaiová. 

Naopak Craybasová byla pochopitelně spokojenější. "Je to velké vítězství. Aravane je velká hráčka a já ji tu dokázala vyřadit."

Divoký zápas předvedla osmadvacetiletá semifinalistka Wimbledonu z roku 1999 Mirjana Lučičová s Rumunkou Soranou Ciresteaovou. Chorvatka na úvod dostala za 19 minut kanára, na otočení zápasu jí ale stačilo pouhých 43 minut, aby nakonec vyhrála 0-6 6-1 6-1.

- WTA INTERNATIONAL QUEBEC (Kanada, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky (14. 09. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (3-ČR) - Lepchenková (USA) 7-5 6-3
Tetreaultová (Kan.) - Záhlavová-Strýcová (4-ČR) 6-3 3-6 6-2 
Bartoliová (1-Fr.) - Foretzová-Gaconová (Fr.) 6-1 6-1
Craybasová (USA) - Rezaiová (2-Fr.) 6-3 3-6 7-6(3)
Oudinová (5-USA) - Riskeová (USA) 6-2 7-6(3)
Glatchová (USA) - Lisická (Něm.) 6-4 6-2
Matteková-Sandsová (USA) - Falconiová (USA) 6-4 7-5
Lučičová (Chorv.) - Cirsteaová (Rum.) 0-6 6-1 6-1
Paszeková (Rak.) - Erakovicová (N. Zél.) 6-0 6-4
Duboisová (Kan.) - Govorcovová (7-Běl.) 6-4 2-6 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Osterlohová/Tatišviliová (USA/Gruz.) - Hlaváčková, Krajicková (3-ČR/Niz.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sympatická Aravane jak vidno nějak upadá, přitom přes léto hrála na antuce parádně a z mého pohledu je aktuálně nejlepší francouzskou na okruhu. Snad se ji opět začně dařit...
Reagovat
smazaný uživatel
Za nejlepsi francouzskou hracku nutno povazovat stale Marion. Pokud by zlepsila jeste o neco pohyb, fyzickou kondici, muze zajiste stavet vetsi uspechy na prvni misto! :-) Rezai mela vyborny konec sezonu prave triumfem na Bali. Tento uspech se necekal! Pak bych ji prisoudil velky triumf na madridske antuce, famozni turnaj v jejim podani. :-) French Open-drama a loterie s Petrovou. :-) Bastad, ktery "musela vyhrat", nicmene triumf jako triumf. :-) Pomalu se vsak opet vytraci, mi prijde. Pozitivni je, ze ma narozdil od Marion vice casu dokazat, co v ni je. :-) Sympaticka je nepochybne!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist