Querrey neproměnil mečbol a v Memphisu dohrál

12. 2. 2014, 17:19
Aktuality 1
V Memphisu si v roce 2010 došel pro jeden ze svých sedmi titulů, ale letos Sam Querrey na halovém šampionátu Spojených států svou sbírku nerozšíří. Šestý nasazený hráč promarnil v duelu s bývalým krajanem Bogomolovem velkou příležitost postoupit a po porážce 6-2 4-6 6-7 se s turnajem rozloučil.
Sam Querrey

Ruský tenista Alex Bogomolov v Memphisu nikdy nepřešel přes úvodní kolo a podobně to s jeho účinkováním na turnaji vypadalo i letos, ale v duelu se Samem Querreym se hráč z konce první světové stovky dokázal otřepat z nepovedeného prvního setu a zápas otočil.

K obratu se Bogomolov nadechl v úvodu druhé sady, kdy poprvé vyzrál na podání obávaného servismana. Querrey mu to sice oplatil, za stavu 5-4 se ale Rus dočkal znovu a zápas poslal do rozhodujícího setu. V něm Bogomolov musel dohánět ztrátu, což se mu povedlo v osmé hře, a protože už diváci další brejk neviděli, musel se celý souboj rozhodnout ve zkrácené hře. V ní nejprve Bogomolov neproměnil dva mečboly, při svém podání ale selhal i Querrey, kterému se to vymstilo. Od stavu 7-6 ztratil tři výměny v řadě a prohrál tak 6-2 4-6 a 6-7.

Ve své obvyklé formě se v Memphisu na úvod představil chorvatský bombarďák Ivo Karlovič. Osmdesátý hráč světa, který tento měsíc vyrovnal rekord v počtu es v utkání hraném na dva vítězné sety, nemusel proti Australanu Matthewu Ebdenovi odvracet jediný brejkbol, soupeři nasázel 14 es a do druhého kola postoupil po výhře 7-5 6-4.

Výsledky - Memphis (tvrdý povrch, dotace 647.675 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Bogomolov (Rus.) - Querrey (6-USA) 2:6, 6:4, 7:6 (9:7)
Kukuškin (8-Kaz.) - Gabašvili (Rus.) 7:6 (11:9), 7:5
Kuznetsov (USA) - Goffin (Belg.) 6:4, 6:3
Sock (USA) - Mannarino (Fr.) 7:5, 1:6, 7:6 (7:5)
Harrison (USA) - Phau (Něm.) 6:3, 6:4
Baghdatis (Kypr) - Ram (USA) 6:3, 6:4
Karlovič (Chorv.) - Ebden (Austr.) 7:5, 6:4
Becker (Něm.) - Lacko (SR) 6:3, 6:2
Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Elgin (ČR/Rus.) - Groth/Mirnyj (4-Austr./Běl.) 6:2, 7:6 (7:4)

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jak hrál Andy, koukali jste někdo?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist