Štěpánek se ze Záhřebu kvůli zranění paty odhlásil, Karlovič vyrovnal rekord

4. 2. 2014, 23:30
Aktuality 13
ATP ZÁHŘEB - Radek Štěpánek si v Záhřebu s krajanem Janem Hájkem nezahraje. Pětatřicetiletý rodák z Karviné se z halového turnaje ATP v Chorvatsku odhlásil kvůli zranění paty, které si přivodil o víkendu v Davis Cupu. 44 nastřílenými esy se dnes o rekord postaral domácí Karlovič.
Radek Štěpánek

V půlce ledna musel Radek Štěpánek kvůli zablokované krční páteří vzdát dobře rozehraný zápas 1. kola Australian Open, tento týden v Záhřebu se vinou zranění paty na kurt nedostane vůbec.

Pětatřicetiletý český tenista o víkendu pomohl v Davis Cupu k postupu přes Nizozemce do čtvrtfinále. V pátek sice prohrál pětisetovou bitvu s Haasem, v sobotu ale vydřel s Tomášem Berdychem důležitý bod ve čtyřhře. Náročné zápasy si však vybrali svou daň, konkrétně zranění paty.

"Jsem zklamaný, že se musím odhlásit z turnaje ATP v Záhřebu, ale v Davis Cupu jsem si poranil patu a bohužel nejsem schopný hrát," oznámil Štěpánek přes svůj Twitter, že se turnaje v chorvatské metropoli nezúčastní.

48. hráč světa se propadu v žebříčku ATP obávat nemusí. Loni po Australian Open tři měsíce nehrál, neboť podstoupil operaci zad.

Zkušený Štěpánek se měl zítra v Záhřebu utkat s krajanem Janem Hájkem, s nímž ve dvou vzájemných zápasech na challengeru v Prostějově neuhrál ani set. Hájka ale nakonec vyzve Brit Daniel Evans, který včera prohrál ve třetím kole kvalifikace s Němcem Phauem.

Karlovič vyrovnal rekord v počtu es
Jak ztratit jediný fiftýn po svém podání a přesto prohrát set, dnes divákům předvedl domácí obr Ivo Karlovič. V úvodní sadě proti Němci Danielu Brandsovi odehrál šest čictých her po svém servisu, přesto vinou jediného zaváhání v tie-breaku dějství prohrál.

Čtyřiatřicetiletý Chorvat za celý zápas nečelil brejkbolu a nakonec vývoj otočil. A to především díky 44 esům, kterými vyrovnal 19 let starý rekord Marka Philippoussise. Více nezreturnovatelných servisů od roku 1991, kdy se statistika vede, žádný tenista v zápase na dva vítězné sety nenastřílel.

Karlovič držel i rekord v počtu es v utkání na tří vítězné sety. V roce 2009 jich v daviscupovém duelu proti Štěpánkovi nasázel 78, přesto tehdy prohrál 14-16 v páté sadě.

Ve druhém kole se Karlovič utká s krajanem a vítězem turnaje z roku 2011 Ivanem Dodigem, s nímž prohrál všechny čtyři vzájemné souboje. Naposledy letos na Australian Open, ale také loni právě v Záhřebu.

- ATP 250 ZÁHŘEB -
(Chorvatsko, tv. povrch / hala, 485.760 eur)
úterní výsledky (04. 02. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Karlovič (Chorv.) - Brands (Něm.) 6-7(4) 7-5 7-6(3)
Lacko (SR) - Struff (Něm.) 6-4 6-4
Phau (Něm.) - Pavič (Chorv.) 6-3 6-4
Lajovič - Krstin (oba Srb.) 6-2 6-3
Berrer (Něm.) - Čorič (Chorv.) 6-4 3-6 6-4
.
Čtyřhra - 1. kolo:
Erlich/Rosol (Izr./ČR) - Bednarek/Kowalczyk (Pol.) 6-1 6-4
Demoliner/Raja (Braz./Indie) - Čermák/Jelgin (ČR/Rus.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Sonja
Zranění paty...hned se mi vybavil Janko.
Kdyby měl Štěpec tyhle problémy už v loňském finále DC, mohli si dát (rozhodující) zápas na jedný noze. Aspoň by to bylo napínavý.
Reagovat
tommr
pokud se zranil už v zápase s Haasem tak by to vysvětlovalo jeho odpadnutí v závěru utkání a jeho slabší výkon v deblu ...
Každopádně to zranění je nepříjemný. Žádnýho propadu v žebříčku v dohledný době se sice obávat nemusí, ale přichází tak o šanci nahrát si nějaký body a posunout se v žebříčku výš. A samozřejmě nemůže hrát ani debla s Paesem, kterej z toho už musí bejt dost frustrovanej. Snad se dá do kupy aspon do turnajů v Indian Wells a v Miami ... :(
Reagovat
PetaM
Přece v deblu :) Jednou na podání špatně došlápl, chvíli byl ohnutý, třeba to byl ten moment :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nekteri tady uz pisi...uz aby byl nejaky ten poradnejsi turnaj...a nekteri na to odpovidaji...aspon je volna chvilka na OH...jsem spis na tu volnou chvilku na OH:) nez prijdou Masters...

Tak mam jednu takovou free anketku:) Ktera znelka se vam libi nejvic:)

http://www.youtube.com/watch?v=87CgaipnaqM

TV znelky Zimnich Olympiad od roku 1984 - 2014! Pro mne nejzajimavejsi Vancouver, a rekl bych, ze Soci je takova Vancouver dvojka...neni spatna, ale dvojka...:)

Pro mne:

1. Vancouver
2. Lillehammer
3. Sarajevo....:) rok 1984 jeste nemel ty technologicke ambice a moznosti...a svym zpusobem je to vtipne:)
Reagovat
smazaný uživatel
sdílím nadšení pro olympijskou chvilku, únor je takový okurkový měsíc v tenise.
Nejlepší je tato znělka. http://www.youtube.com/watch?v=sUpiwVri9QM Tři asociace. 1. Wimbledon, 2. Léto, 3. Prázdniny!
Reagovat
smazaný uživatel
pěkné :-) Za mě:

Nagano
Vancouver
Lillehammer

Jak by se ti nemohlo líbit Sarajevo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Isner 113 es, Mahut 103 esa.
22. - 24. 6. 2010
Reagovat
VlS
To byl zápas na tři vítězné, ne na dva. 44 je rekord v zápasech na dva.
Reagovat
SwissMaestro
Karlovič drží i rekord v počtu es v utkání na tří vítězné sety, v roce 2009 jich v daviscupovém duelu proti Štěpánkovi nasázel 78, přesto tehdy prohrál 14-16 v páté sadě.

Proto to sem píše :)
Reagovat
smazaný uživatel
Viz text článku výše:
Karlovič drží i rekord v počtu es v utkání na tří vítězné sety, v roce 2009 jich v daviscupovém duelu proti Štěpánkovi nasázel 78, přesto tehdy prohrál 14-16 v páté sadě.
Reagovat
VlS
Pravda, nedočetl jsem to do konce. Wimbledonský tří denní zápas asi jen tak hned někdo nepřekoná a jestli někde, tak jedině na GS, kde není v pátém setu TB.
Reagovat
Fandina
DC se také hraje na tři vítězné a v pátém není TB.
Reagovat
darek.vrana
Škoda, to byl turnaj pro něj jako dělaný. Solidní los, hala, mohl dojít daleko a získat nějaké body...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist