Ram a Salisbury obhájili titul na Turnaji mistrů, ve finále porazili Granollerse se Zeballosem

19. 11. 2023, 22:03
Aktuality 1
Rajeev Ram a Joe Salisbury znovu po roce ovládli bez jediné porážky Turnaj mistrů v Turíně. Ve finále americko-britský pár porazil 6:3, 6:4 Španěla Marcela Granollerse s Argentincem Horaciem Zeballosem, vzájemnou bilanci upravil na 6:3 a soupeře připravil o post nejúspěšnějšího páru sezony.
Joe Salisbury a Rajeev Ram (© Profimedia)

Američan Rajeev Ram a Brit Joe Salisbury zakončili i pátou společnou sezonu startem na Turnaji mistrů. Třetí rok po sobě došli až do finále a poslední dvě přetavili v triumf.

Vítězové posledních tří ročníků US Open a Australian Open 2020 v Turíně neprohráli už 10 zápasů v řadě a v Turíně vylepšili bilanci na 14 výher a jedinou porážku.

Nedělní duel o titul proti Marcelu Granollersovi a Horaciu Zeballosovi měli od počátku pod kontrolou a soupeřům nabídli jediný brejkbol hned v úvodním gamu, který ale odvrátili. Sami naopak v obou setech jednou uspěli při Granollersově podání a po 69 minutách proměnili první mečbol. Z posledních sedmi vzájemných soubojů vyhráli pošesté.

39letý Ram a 31letý Salisbury inkasují jako neporažení šampioni prémii 943.650 dolarů. Finále tři sezony po sobě si na Turnaji mistrů zahráli jako první od roku 1994, kdy se to povedlo Australanům Toddu Woodbridgeovi a Marku Woodfordeovi. Titul obhájili naposledy v roce 2017 Henri Kontinen a John Peers.

37letý Španěl Granollers mohl navázat na svůj triumf z roku 2012, kdy uspěl s krajanem Marcem Lópezem. 38letý Zeballos byl prvním argentinským deblistou ve finále ATP Finals, prvním jihoamerickým šampionem se ale nestal.

Granollers se Zeballosem zakončili i čtvrtou kompletní společnou sezonu na Turnaji mistrů. Finálovou porážkou přišli o pozici nejúspěšnějšího páru sezony, který budou vyhlášeni Chovat Ivan Dodig a Američan Austin Krajicek.

Výsledky Turnaje mistrů

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
Viděl jsem pár gamu. Nic moc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist