Ram vybojoval druhý titul. Po šesti letech se raduje znovu na trávě v Newportu

19. 7. 2015, 22:36
Aktuality 3
ATP NEWPORT - Jednatřicetiletý Američan Rajeev Ram vyhrál i své druhé finále na okruhu ATP. Po šesti letech triumfuje opět na domácí trávě v Newportu, kde dnes udolal 7-6 5-7 7-6 Chorvata Iva Karloviče.
Profily hráčů
Rajeev Ram

Rajeev Ram si své první a jediné finále na okruhu ATP zahrál v roce 2009 na trávě v Newportu, kde tehdy jako až 180. hráč světa nečekaně triumfoval. Tento týden si vítěznou jízdu po šesti letech zopakoval, tentokrát vybojoval svůj druhý titul jako 161. tenista světového žebříčku.

Letos už v prvním kole čelil nasazené jedničce Johnu Isnerovi, proti kterému dokázal odvrátit mečbol a na oblíbeném turnaji si zvedl sebevědomí. Ve finále si poradil i s druhým nejvýše nasazeným Ivem Karlovičem, kterého udolal 7-6 5-7 7-6.

Rajeev RamSyn indických rodičů Ram sice nedokázal šestatřicetiletému Chorvatovi sebrat jediný servis a měl jen jeden brejkbol, ale potvrdil skvělou úspěšnost v tie-breacích. Ten prohrál pouze v úvodním zápase s Isnerem, pak jich vyhrál šest v řadě, 

"Vůbec by mě nenapadlo, že tady dnes budu stát jako šampion. Už po prvním kole to pro mě byla euforie, ale tohle je pro mě víc, než spokojenost, protože jsem tu dokázal vyhrát znovu," řekl Ram. Jednatřicetiletý Američan přitom od dubnového triumfu na challengeru v Guadalajaře odehrál jediný turnaj, ze kterého navíc minulý měsíc v Manchesteru odstoupil.

Karlovič hrál ve svém 14. finále, sbírku šesti titulů, z toho dvou na trávě, ale nerozšířil. Také loni v Newportu prohrál až ve finále, s Hewittem padl rovněž v tie-breaku třetího setu.

"Dnes to byl obtížný zápas. Na konci byl soupeř o trochu lepší. Stejně jako před rokem to byl těsný zápas, pokaždé jsem tu mohl vyhrát. Ale pořád je tu další rok," řekl dvoumetrový Karlovič. 

• ATP 250 NEWPORT •
USA / Rhode Island, tráva, 549.230 dolarů
nedělní výsledky (19. 07. 2015)
• Dvouhra - finále •
Ram (USA) - Karlovič (2-Chorv.) 7-6(5) 5-7 7-6(2)
• Čtyřhra - finále •
Marray/Qureshi (3-Brit./Pak.) - Monroe/Pavič (USA/Chorv.) 4-6 6-3 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Vojtiik
Rampras!
Reagovat
panzer.dragon
asi už to tady někdo nekde dával, ale tak dam to sem ještě jednou :-) protože to je celkem zajímavý

https://pbs.twimg.com/media/CJ4vzkYUMAAN2-H.jpg
Reagovat
panzer.dragon
Ivo, i tak dodatečná gratulace, někde sem čet, že tě bolela ruka, tak snad si OK, bylo by moc hezký dát svý kariérní maximum na žebříčku v tolika letech, ještě to chce nějaký to finále, titul a bude to

sice sem neviděl zápas protože sem se vracel z dovolený, ale prohra v TB rozhodujícího setu,asi bylo vyrovnaný
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist