Titul z Newportu získal 180. hráč světa Rajeev Ram

12. 7. 2009, 22:32
Aktuality 4
ATP NEWPORT - Travnatý turnaj v americkém Newportu vyhrál po šesti letech domácí tenista. Vítězem se stal překvapivě pětadvacetiletý Rajeev Ram, který ve finále zdolal krajana Querreyho po setech 6-7 7-5 6-3 a získal premiérový titul. Ram je v žebříčku na 180. místě a v hlavní soutěži startoval jako šťastný poražený.
Profily hráčů
Rajeev Ram

Americký tenista Rajeev Ram získal první titul v kariéře. Ve finále turnaje v Newportu porazil krajana a třetího nasazeného Sama Querreyho 6-7 7-5 6-3.

Pětadvacetiletý Ram proměnil v titul svou premiérovou účast ve finále dvouhry na okruhu ATP. Dosud hrál jen jednou ve třetím kole.

Na trávě v Newportu přitom neměl 181. hráč světa vůbec startovat, do hlavní soutěže se dostal až poté, co byl první nasazený Mardy Fish povolán do amerického týmu pro čtvrtfinále Davisova poháru.

Syn indických rodičů Ram už se v minulosti z jednoho triumfu na okruhu ATP radoval. Před čtyřmi lety vyhrál spolu s Erikem Butoracem čtyřhru na turnaji v Čennaí. A právě deblovou soutěž vyhrál i nyní v Newportu, když uspěl po boku Australana Kerra.

Jednadvacetiletý Querrey hrál letos ve finále podruhé, stejně jako v Aucklandu ale neuspěl. Na Novém Zélandu však v boji o turnajový vavřín podlehl světové pětce Del Potrovi. Svůj jediný titul získal loni v Las Vegas. V Newportu v semifinále vyřadil vítěze posledních dvou ročníků Santora.

Posledním domácím šampionem byl v roce 2003 Robby Ginepri, čistě americké finále se hrálo o rok dříve, kdy Taylor Dent porazil Jamese Blakea.

- ATP NEWPORT (USA, tráva, 500.000 dolarů) -
nedělní výsledky

Dvouhra - finále:
R. Ram (USA) - Querrey (3-USA) 6-7(3) 7-5 6-3

Čtyřhra - finále:

Kerr/R. Ram (3-Austr./USA) - Kohlmann/Wassen (Něm./Niz.) 6-7(6) 7-6(7) 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
letityfanousek
Newport už několik let by svou kvalitou obsazení patřil mezi challengery. Je to nejslabší turnaj na okruhu, skvělá šance pro hráče druhého i třetího sledu.
Reagovat
smazaný uživatel
todle by se vubec nemelo stavat
Reagovat
smazaný uživatel
co se ti jako nezda? hraci jsou na tom vzdycky jinak a urcite to neni naposled co nenasazeni hraci vyhravaji turnaje...takhle by to prave melo byt!
Reagovat
weak
Mldat, ubohost? proboha co to kecas? :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist