Ramos porazil Pouillea a v Monte Carlu si s Nadalem zahraje poprvé ve finále Masters!

22. 4. 2017, 15:57
Aktuality 167
ATP MONTE CARLO - Albert Ramos si znovu prodloužil svůj životní týden. Na antuce v Monte Carlu dnes porazil 6-3 5-7 6-1 s bolestmi zad laborujícího Francouze Lucase Pouillea a poprvé postoupil do finále turnaje Masters 1000, na nichž byl čtvrtfinalista loňského Roland Garros až dosud maximálně v osmifinále. O svůj nejcennější a celkově teprve druhý titul si devětadvacetiletý Španěl zahraje s devítinásobným šampionem Rafaelem Nadalem.
Albert Ramos

Na tenhle týden Albert Ramos určitě nezapomene. Jeho dosavadním maximem na turnajích Masters byla dvě osmifinále, loni si zahrál ve čtvrtfinále Roland Garros. Víc na velkých turnajích neuhrál.

Nyní na antuce v Monte Carlu ale překonává své hranice. Proti světové jedničce Murraymu si připsal životní skalp, den na to proti Čiličovi zaznamenal svou teprve pátou výhru nad hráčem Top 10 a po dnešním vítězném zápase s Lucasem Pouillem slaví postup do svého největšího finále.

Devětadvacetiletý Španěl dnes nad o šest let mladším Francouzem vyhrál 6-3 5-7 6-1. Blízko životnímu úspěchu měl už za stavu 6-3, 5-4 a 30-30, ale k mečbolu se nedostal, ztratil tři gamy po sobě a musel najít síly na třetí třísetový duel během tří dnů. Pouilleho ale limitovaly bolesti zad, která si nechal ošetřovat, a v rozhodující sadě už vzdorovat nedokázal.

24. hráč světa Ramos se dostal do svého teprve pátého finále na okruhu ATP. Také ta předchozí si zahrál na antuce, ovšem na menších podnicích ATP 250. Jediný titul získal loni ve švédském Bastadu. 

Dlouhodobě v životní formě hrající Ramos se díky svému tažení na monacké antuce posune ve světovém žebříčku poprvé do Top 20. Nyní má jistotu, že bude ztrácet pouze 10 bodů na španělskou dvojku a světovou osmnáctku Roberta Bautistu. 

Patnáctý nasazený Ramos se stal prvním hráčem mimo elitní dvacítku světového žebříčku, který od roku 2003 v Monte Carlu postoupil do finále. Naposledy to dokázal Argentinec Guillermo Coria (26.).

O svou druhou trofej si Ramos zahraje v neděli v duelu dvou levorukých Španělů s Rafaelem Nadalem (h2h 0-2). Ten v druhém semifinále porazil 6-3 6-1 Belgičana Davida Goffina, když od kontroverzního rozhodnutí sudího za stavu 2-3, který očividně poškodil Goffina, ztratil už jen jeden game.

"David hrál na začátku opravdu skvěle. Ale pak tam byla ta situace kolem sporného autu a od té doby vypadl z tempa. Já naopak zvýšil intenzitu své hry," komentoval Nadal, který vyhrál 23. zápas v sezoně, čímž se vyrovnal právě Goffinovi. Víckrát letos nikdo jiný nevyhrál.

Sedmý hráč světa Nadal je finále v Monte Carlu pojedenácté a útočí na svůj již 10. triumf, čímž by překonal svůj vlastní rekord. V minulosti dominoval v sezonách 2005-2012 a loni. Devětkrát zvítězil také na Roland Garros a v Barceloně.


Letos svěřenec Carlose Moyi Nadal startuje na šestém turnaji do finále se dostal počtvrté. Na svůj jubilejní 70. titul a rekordní 50. z antuky však čeká už jedenáct měsíců. Zároveň může získat 29. titul z turnajů Masters 1000, nejlepší Novak Djokovič jich má třicet.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monaco, antuka, 4.301.125 dolarů
sobotní výsledky (22. 04. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Ramos (15-Šp.) - Pouille (11-Fr.) 6-3 5-7 6-1
Nadal (4-Šp.) - Goffin (10-Belg.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

167
Přidat komentář
smazaný uživatel
Prečítal som si obe diskusie a aby sme si to nejako zhrnuli.

Napriek tomu, že nikto nevie z histórie tenisu uviezť príklad, kedy hráč zo svojej polky ihriska uzná svoj out, ktorý rozhodca opraví, je Nadal považovaný za lumpa, ktorý dnes ukázal, že ho vlastne nejde mať rád.

Vy si vlastne uvedomujete, aké je to absurdné a čo od neho vyžadujete?..

Dnes ráno sme tu mali diskusiu o tom, ktorý tenista je tu najviac hejtovaný, nejaké ovce tu so mnou polemizovali. Ako krásne sa pravda ukázala.

To, že ide roztrhnúť Fanatikov, Děkuji opraveno Zabloudila, to je pre mňa balzamom na dušu. Ale že tu afektovali Djokovicovci na čele s Kozorohom, to je pre mňa prekvapením. Už aj oni strácajú zdravý rozum, snáď sa Nole čoskoro vráti na stratené priečky, nech sa dajú dokopy.

Rozhodca urobil chybu, Cedric je v tomto recidivista. Mal by dostať dištanc. Ale to, ako sa zachoval Goffin, to je pre mňa absolútne neprijateľné a poštár ma tým sklamal na celej čiare. Aby zvyšok zápasu odchodil, a po zápase sa tváril ako najväčší trpiteľ. To nemá s profesionálnym športom nič spoločné. Bolo to pri gameballe, koľko vidíme neuznaných es alebo opakovaných fiftínov po chybných outoch pri breakballoch, alebo v TB napríklad. Zachoval sa ako malý trucovitý chlapec, ešte sa tam mal hodiť o zem a búchať päsťou do zeme.

A pre všetkých moralistov, ešte jedna vec. Hrali ste niekedy tenis?..Nemali ste niekedy pocit, že vaša lopta skončila v oute, ale športový súper vás opravil?..Mal proste lepší výhľad. Opakujem, nikto nikdy v historii tenisu neuznal svoj out z vlastnej polovice, po opravení umpirom. Je to pokrytecké to od niekoho vyžadovať.

Nadal nehral dobre, zlepšovať sa začal až v tom kontroverznom geme. Paradoxne sa mi veľmi pozdáva jeho BH, ten je oproti starým dobám ešte na lepšej úrovni, ale z FH loptu len udržiava, nesnaží sa ním zakončiť. Potenciál tam je, ale treba vyladiť detaily. Snáď sa zajtra nenechá zaskočiť. Finále mi bohužiaľ ujde.
Reagovat
brixner
Kľud, kamo! Já, keď niesom vo forme, tak bysom mohol hrať na Nou Camp a stějně bysom sa, jebemtiboha, nietrafil do ihriska! Zajtra Rafa zobere tu desiatku a odjebe sa z Monte Carla domov a pak...No, len hádaj:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)..Jedna desiatka nikdy nestačí.

Tri sú tak do nálady, nazdravie!

A na čo by si sa mal vlastne uspokojiť s desiatkou, keď čapujú aj jedenástku!..

A zakončiť to môže celé dvanástkou a budem spokojný.
Reagovat
Denis92
https://www.youtube.com/watch?v=CHwuz_woPOk

Mozno toto. Ale to je jedno. Zapas som nevidel, pozrel som si ten moment na videu a podla mna sa Nadal nijak neprevinil. Bolo to na druhej strane kurtu, rozhodca je tam nato aby rozhodol. To ze rozhodol, ako rozhodol neni Nadalova chyba. Mourier je traged, pamatam si ho ako zarezal Rogera v semifinale na TM proti Stanovi.. Ci uz to spravil umyselne alebo neumyselne, mal by dostat trest.
Reagovat
mahycek
Ku.va, kdo prověřil Nadala ????? Nic proti němu, ale už mě se.ou ty kecy.
Reagovat
D@nny
Klid je to jen sport:)
Reagovat
ipko
nikto!
Reagovat
gigin
Federer.A neřvi tu.
Reagovat
mahycek
Pardon- Kozorohu.
Reagovat
mahycek
Vím, že je to jen kdyby, ale Rafaleova forma, nebyla ještě prověřena Djokem a Murrayem, třeba i Wawrinkem. Ano, je to jen kdyby, ale..... Co říkáš třeba ty Koorohu ?
Reagovat
gigin
Můra už prověřil Ramosa, Staňa Cueavasa a Djok Gofána.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Mayo
Finále čisto španielske. Poklonte sa španielskym antukarom.
Reagovat
Kozoroh
Pokloňme se rozhodčím, kteří Rafovi dnes pomohli k postupu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Rafa by vyhral aj tak podla mna, akurat by to bolo po boji.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím uznať, že bez Cedricovho forehandu a bezchybnej hre na sieti by to dnes Rafa naozaj nedokázal. Rovnako oceňujem Cedricov svižný pohyb po kurte a zarputilosť pri každom fiftíne. Býk Cedric!
Reagovat
Kytka
Rafa nevámosil a David nepodal umpirovi ruku. nedivím se, umpir zazdil celý zápas. David není zrovna mým oblíbencem, ale tohle bylo k němu vrcholně nespravedlivé.
Reagovat
Mayo
David odmietol podať ruku Cedricovi.
Reagovat
Amputace
Panebože, tady se zase sešlo mudrlantů a morálních soudců... Přitom jediný z té úplné špičky, kdo v těchto věcech (přiznávání fiftýnů, ocenění soupeře, respekt k soupeři) vykazuje jakous takous férovost, je Djokovič a u toho jediného bych také alespoň částečně věřil, že být dnes na Nadalově místě, ten fiftýn by soupeři přiznal... Federer se sotva omluví soupeři, když trefí pásku, natož aby přiznával nějaké fiftýny, Murray v jednom kuse fuckuje
Reagovat
Amputace
Každý má prostě něco a jsem přesvědčen, že téměř nikdo by dnes v Nadalově situaci neudělal to, do čeho ho všichni tlačíte a co se svěžím odstupem prostřednictvím obrazovky, opakovaných záběrů a retrospektivy považujete za správné.
Reagovat
Tornes
Většina (byť zdaleka ne všichni) nadávají na empira a zkažený zápas, případně ty, co tvrdí, že to neovlivnilo zápas (z prvních 6 her vyhraje právoplatně 4, pak se stane tohle a z dalších 11 vyhraje 1... ale ne, zápas to vůbec neovlivnilo).
Reagovat
Amputace
S tím, že to zápas zkazilo a ovlivnilo já souhlasím. Nesouhlasím s tím, že se Nadal zachoval jinak, než by se zachovala naprosto drtivá většina tenistů v té situaci.
Reagovat
Fandina
A já ti zase říkám, že Berďa přiznal eso soupeřovi, přestože čárový nahlásil aut a umpire kráčel k místu dopadu a ještě neukázal, kam míč dopadl. A bylo to na setbol, v hře, kdy se přetahovali ve shodách.
Reagovat
Fandina
Tohle pondělí s Kuznetsovem v prvním setu v MC, seděla jsem pár metrů od toho.
Reagovat
Amputace
Můžeme se domluvit na tom, že na mě nebudeš v této věci reagovat, dokud nepochopíš rozdíl mezi přiznáním soupeřova fiftýnu a vlastního outu? Děkuji.
Reagovat
Fandina
Ne, protože v principu jde o stejnou věc. O to přiznat bod druhému.
Reagovat
Amputace
V principu možná, v praxi jsou to nebe a dudy.
Reagovat
Fandina
Ne, je to úplně stejné. Pořád jde o přiznání fiftýnu druhému.
Reagovat
Amputace
Ne, je to úplně jiné - jedno vidíš z metru, druhé vidíš z dvaceti metrů.
Reagovat
Tornes
Ovšem jedno je záležitost milimetrů, druhé centimetrů, možná i desítek... Oboje má něco.
Reagovat
Amputace
Dobře, ale pořád je to z druhé strany kurtu. Ten umpire tím, že sám od sebe slezl a označil chybu, projevil určitou suverenitu. To měl jako Nadal přeběhnout na druhou stranu kurtu a ukázat umpirovi správnou stopu?
Reagovat
Tornes
Já Nadala neviním. Zachoval se řekněme klasicky.

Na druhou stranu uznání i esa na své straně je velké sportovní gesto, podobné, jako by bylo zde uznání autu. Je to něco, co se nedá vyžadovat ani očekávat, ale něco, co když hráč udělá, tak si zaslouží velké uznání.

Za mě prostě Rafa tentokrát na ten level nedosáhl, ať už z jakéhokoli důvodu (ať už neviděl nebo nechtěl vidět). Nevyčítám mu to, vyčítám to empirovi. Řekněme, že Rafa přišel o příležitost v mých očích stoupnout. Ale zápas zničil empire.
Reagovat
Amputace
Chápu, jak to myslíš. Je ale třeba přihlížet k tomu rozdílu mezi přiznáním fiftýnu soupeře a přiznáním svého outu - jsou to jednoduše úplně rozdílné situace. Nehledě na to, že ta první je v podstatě klasická a děje se běžně, ta druhá vytváří k onomu sportovnímu gestu docela jiné podmínky. Zatímco při první situaci se umpire splete v tom, že přehlédl, u druhé dává jasným rozhodnutím najevo, že viděl. To vytváří na hráče úplně jiný tlak, aby se zachoval, tak říkajíc sportovně. Já věřím, že si Nadal myslel, že dal out, ale když umpire slezl a ohlásil out, ani sám Nadal si nebyl jistý.
Reagovat
Ondra979
souhlas, bylo to vic o rozhodcim, ale v tomto pripade si myslim, ze Rafa asi tusil, ze to asi byt aut, pokud to neni tesne, tak si myslim, ze oni uz to poznaji, ale samozrejme bych necekal ze pobezi na druhou stranu a bude to ukazova :)
Reagovat
Tornes
A jen ještě na upřesnění - to, že přišel o možnost v mých očích stoupnout by platilo, pokud věděl, že to byl aut. Pokud by to nevěděl, tak samozřejmě nic. Na druhou stranu dle mne to věděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa teba to vedel na 100%. Bol si tým Rafa istý?...

Ak si bol istý trebars na 90% a následným zlezním umpira tá istota okamžite klesla na 50%, tak čo tu vlastne riešime?

Ja som si istý, že si Nadal istý nemohol byť. Pri tých ranách, čo si tam oni posielajú, to sa nedá stopercentne nikdy určiť. Áno, majú to v oku?..ale na 100%?..navyše keď umpire ukáže inú stopu?..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Rafa tam měl jít a prosit rozhodčího,ať uzná míček pro Davida! Jezisi, kde to jsme,aby zápas ridili sami hraci? V tom případě jsou tam rozhodci uplne nanic, zrušila bych i lajnove, udělejme z antukovych turnajů masters Horní Dolní :/
Reagovat
Tornes
Ne, nikdo to po nich nevyžaduje. Ale když to při chybě empira udělají, tak je to něco hodné chvály. Když ne, tak ne.
Reagovat
Amputace
Ale on byl tomu míčku dál než umpire. V případě přiznávání fiftýnů je tomu právě naopak.
Reagovat
Tornes
Obecně vzato samozřejmě ano. Ale tohle bylo natolik výrazné, že to mohl vidět i z druhé strany kurtu. Viděla to třeba i většina diváků na kurtu. Ale jinak, i kdyby si byl autem jistý, stejně po něm nelze vyžadovat, aby to přiznal. Natož pokud si případně jistý nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápasy přece nejsou o chvále...a Rafa nikomu nic dokazovat nemusí. Už opravdu ne.
Reagovat
gocii
Ne neni to stejne, jak to muze nadal priznat kdyz to nebylo na jeho pulce?? Resite kraviny, na vine je rozhodci kterej adi zrovna lelkoval
Reagovat
Kozoroh
To ti fakt nepřipadá trapné, jak dnes rozhodčí podržel Rafana?
Reagovat
Amputace
Myslíš, že z toho vítězství mám radost? Samozřejmě, že nemám. Ale já bych chtěl opravdu vidět vás, co tady kydáte na Nadala a že ten bod nepřiznal. Vždyť to je přece úplně absurdní chtít po někom, aby si byl z dvaceti metrů 100% jistý, že zahrál out, navíc když sám od sebe slezl umpire a ten out označil.. Sami jste nikdy nic podobného neviděli, ale soudit s chutí budete.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim, ze Nole je najferovejsi. Ale tiez som ho este nevidel priznat out zo svojej strany kurtu. Ved to je logicky nonsens..
Reagovat
Pe3k
Takže Murray fuckuje a proto je v pořádku, že Nadal nezná fair-play?
Jinak fakt, že ho ty a trolhand v tom ještě podporujete, jen ukazuje co ste za lidi...
Reagovat
Amputace
Tebe vůbec nemá smysl komentovat. Ty bys s jistotou uznal out na dvacet metrů i navzdory tomu, že umpire slezl a označil out - o tvé morální síle a neomylnosti zde už nikdo nepochybuje.
Reagovat
smazaný uživatel
O morální neomylnosti tvého idolu už po dnešku taky nikdo nepochybuje :)
Reagovat
Amputace
Mého idolu :D
Reagovat
Fandina
Ty nefandíš Rafovi?
Reagovat
Amputace
:DD Ježiši, vy jste banda klaunů.
Reagovat
smazaný uživatel
Začni u sebe :)
Reagovat
Amputace
Ty jsi kdo? Ještě tě neznám.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyleza to z děr. Cokoliv proti Rafovi poslouží jako dobrá záminka pro hejtovani.
Reagovat
Fandina
To si nemyslím, že každý touží hejtovat Rafu, mně třeba vadí, že se tu píše, že nikdo by nikdy nenahlásil aut nebo cokoli jiného proti sobě, když jsem byla v pondělí v Monte Carlu, tak Berďa nahlásil proti čárovému eso protihráči, přitom to klidně mohl být aut a bylo to na setbol. Takže tvrdit, že žádný hráč nenahlásí něco proti sobě není pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak sa na musíš uznat,ze kdyby se toto stalo treba Ramosovi, absolutne nikdo by to tady takhle neresil.
Reagovat
smazaný uživatel
*sama pardon..predikce
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, že Rafa je víc sledovaný než Ramos, ale neznamená to, že ho každý hned hejtuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Dufam, ze Rafa bude sudny na konci zapasu a nebude tam vamosit.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak si to pojďme srhnout..Rafa může za to, že tragické PSG nepřešlo přes Barcu, může za to, že umpire udělal chybu a nakonec i může za to, že Goffin není tak ocelový, aby ho to neorzhodilo..holt kdyby hrál se Štěpánkem, tak by to v momentu, který nic neřešil, možná přiznal.
Reagovat
Tornes
Může za to? Pravděpodobně ne. Benefitoval z toho? Ano, a velmi výrazně.
Reagovat
Herbert_Hoover
O tom se nepřu, to je jasné. Ale Rafa není povinen takových činů, od toho tam není, je to jen bonus, pokud by tak zareagoval. Holt každý se někdy nerozhodne tak, jak by třeba měl..kdo je bez viny, nechť.. :)
Reagovat
Kozoroh
Další takový, který nepochopil předmět mého příspěvku. Příměs Barcelona x PSG jsem použil proto, že je tady vidět, k čemu dojde a nemuselo dojít, kdyby daný sport se nebránil novým trendům. Fotbal odmítá video, protože by se už nemohlo připískávat velkoklubům jako Barce. Je známý fakt, že proti videu brojí španělské kluby v čele s Barcou a Realem.
A to samé platí o antukovém tenisu. Antuka je poslední povrch, kde rozhodčí mohou připískávat favoritům. Bohužel toto rozhodlo dnešní zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodne ten spornej moment zápas neovlivnil, nadal by vyhrál i tak , ale aspoň se naplno ukázal ten jeho pokrivenej charakter a povaha :)
Reagovat
janek_da
taky si myslím, že by ho Rafa tak jak tak přejel
Reagovat
smazaný uživatel
Co je to za blbost? Kdyz se podivas na prubej zapasu pred a po, tak ten moment zapas jednoznacne ovlinil. A Nadal s tim nema nic spolecneho, je to spatne rozhodnuti umpira...
Reagovat
Tornes
Je velmi velký rozdíl mezi "neovlivnil" a vyhrál by i tak. Ten moment a potažmo celý gem zápas velmi, velmi výrazně ovlivnil. Do té doby to bylo otevřené, od té doby je to jasné. Vyhrál by Rafa? Možná ano. Ale možná taky ne. A šance, že by nevyhrál, by byla mnohem větší, než kdyby empire nedělal blbosti.
Reagovat
Kytka
Do té doby to bylo otevřené a David bojoval se stejnou energií jako včera. není to žádný gladiátor a evidentně ho to rozhodilo. Od té doby nemá zápas šťávu.
Reagovat
Kozoroh
Dal by si za to ruku do ohně? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ze zapasu se stala fraska, neda se na to koukat. Byt v hledisti, chtel bych zpatky penize za listek. Myslim, ze tento umpire rozhoduje v MC naposledy...
Reagovat
Fandina
V pondělí, když jsem byla v Monte Carlu, tak Berďa přiznal na setbolu Kuznětsovi eso, čárový oznámil aut a umpire šel hledat stopu, tak Berďa kývnul, že to bylo OK a tím přišel o set.
Reagovat
smazaný uživatel
Berda to mal asi tiez 20m, ze áno?..
Reagovat
Fandina
to nevím, ale byla to rychlovka
Reagovat
Amputace
:D Chybělo mi to tady.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale chápes ten rozdiel, či?..
Reagovat
Fandina
ty to nechápeš, protože čárový i umpire viděli aut
Reagovat
Herbert_Hoover
Já jsem ten aut třeba neviděl.
Reagovat
Fandina
Ty jsi byl na místě?
Reagovat
Herbert_Hoover
Jak to s tím souvisí? Ty jsi na místě?
Reagovat
Fandina
Hodně to s tím souvisí, protože ten kdo je na místě tak vidí víc, než v televizi. A umpir čárového neopravil, šel ukazovat stopu. A co kdyby ukázal, že to bylo venku?
Reagovat
Herbert_Hoover
Ten, kdo je na místě vidí někdy stejné prd jako ten, co sedí u telky. Záleží, jaké má místo a jestli mu třeba nesvítí do obličeje, nebo nemá špatné oči, nebo se nezabývá něčím/někým jiným nebo zrovna nešel na záchod jako já.
Reagovat
Fandina
Já píšu o tom, co viděl čárový a co šel ukázat umpire. Ne, co viděl divák.
Reagovat
Herbert_Hoover
Čárový mohl vidět co chtěl, umpire rozhoduje.
Reagovat
Fandina
A ten než stačil rozhodnout, tak ho Berďa vrátil a přitom to klidně mohlo být venku.
Reagovat
Herbert_Hoover
Berďa si nejspíše vylepšuje trošku karmu za některé pitomosti, co v kariéře udělal. :)
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
Amputace
Dej mi příklad jediného hráče, který přiznal svůj vlastní out, bude-li to možné, podpoř to i odkazem na video...
Reagovat
janek_da
nejdřív mi ukaž podobnou chybičku rozhodčího
Reagovat
Amputace
Řekl bych, že zde máme precedent... V tom případě ale nemůžeš Nadala soudit, neexistuje-li podobná situace. Chybí totiž možnost srovnání.
Reagovat
Fandina
Jsi populista.
Reagovat
Amputace
A ty zaplacenej troll. Kdo je na tom líp se svým svědomím?
Reagovat
Fandina
V tom případě ty, protože já nejsem žádný zaplacený troll. A ty jsi lhář.
Reagovat
Amputace
:) Chvíli jsem se bál, že to nepřijde.
Reagovat
Fandina
Kdybys měl čisté svědomí, tak se bát nebudeš.
Reagovat
Amputace
:D
Reagovat
Fandina
Lhát se nemá.
Reagovat
Amputace
:D
Reagovat
Fandina
Jsi lhář, který tvrdí, že jsem troll, kterého někdo platí.
Reagovat
Amputace
:))
Reagovat
Fandina
Lhář.
Reagovat
smazaný uživatel
Janku..

To už človek má dokazovať nevinu?..Ja som vždy myslel, že žalobca dokazuje vinu :)
Reagovat
Fandina
Já psala o tom, že Berďa přiznal eso druhému.
Reagovat
Tornes
Federer, když mu šlo o match point s Wawrinkou. Třeba. Byť situace samozřejmě nebyla totožná.
Reagovat
Nola
chapem Rafafans, mozno by Rafa ten set aj tak otocil, ale zapas stratil na atraktivite, David nie je ziadny gladiator, aby sa po tak spatnom rozhnodnuti dokazal sustredit na zapas
Reagovat
Herbert_Hoover
T
Reagovat
janek_da
souhlas
Reagovat
Herbert_Hoover
:D nojono, se podaří
Reagovat
Herbert_Hoover
To je taky Rafova chyba? :)
Reagovat
Franky
ano mal sa k tomu postavit jak chlap a povedat ze ano bol to aut a ne skryvat sa za rozhodcu a cusat tam v kute...premna to bol vzdy potkan a vzdy bude
Reagovat
Herbert_Hoover
Až Rafu jmenují umpirem, tak se k tomu vyjádří náležitě, jak se od něj očekává.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, akorát zaslepenci ho zase budou bránit a říkat že to chudáček neviděl :))
Reagovat
Amputace
S tím naprosto souhlasím. Ale je to snad Nadalova chyba?
Reagovat
smazaný uživatel
S tym suhlasim, stratilo to naboj..

Ale to je uz hlavne Davidova vina a sklamal ma tym..
Reagovat
janek_da
:D

To zní jako když se chlap vymlouvá, že si ženská za to znásilnění vlastně může sama
Reagovat
Nola
clovece, zase ja si pamatam situacie z vlanajsieho Madridu, kedy si vo finale priznavali fiftiny vzajomne jak Murray tak Djokovic
Reagovat
smazaný uživatel
K tenisu.

Rafa zlepšil FH a je s ním útočnejší, konečne. Pomáha si ním..
Reagovat
janek_da
tak jasne. pochopil, že rozhodčí mu přiznává pěkné auty, tak si víc dovolí
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
D@nny
Davida je mi líto. Takové momenty by rozhodně neměly ovlivňovat zápas...
Reagovat
Amputace
Nechápu, proč ti blbečkové bučí na Nadala, jako by mohl za to, že umpire je kretén. Každopádně škoda, z takto získaného setu ani nejde mít radost.
Reagovat
Nola
asi preto, ze ten out vsetci videli, samozrejme aj Rafa.... proste rozhodca ovplyvnil cely set...
Reagovat
Kytka
Ale Rafa out nepřiznal. Takový frajer není.
Reagovat
Amputace
A kolik hráčů by to podle tebe v podobné situaci, za podobného stavu a v podobném zápase udělalo? Myslíš, že třeba 60, 70%?
Reagovat
Kytka
Berďa to udělal na setballu, jak píše Fandina, viz shora. Přiznal Kuznětsovovi eso a tím přišel o set. Tady nešlo o setball.
Reagovat
Amputace
Bože, vy jste vážně jako ovečky... Ano, Berďa to udělal, ale na své straně kurtu. Dovedeš si představit, jak Nadal volá na umpira, aby ten bod soupeři nechal, protože z dvaceti metrů dobře viděl, že to je out? Koneckonců - už jsi podobnou situaci někdy zažil, že by hráč přiznal svůj vlastní out?
Reagovat
Kytka
Zažila, třeba u Rogera.
Reagovat
Pe3k
Podstatné je, jak se zachoval Nadal a ten všem zase připomenul, že fair-play není jeho styl...A fakt, že ho v tom ještě podporujete, ukazuje jaká sorta lidí by Nadalovci ste.
Reagovat
Amputace
To už jsou spekulace, přes celý kurt, nikdy nemůžeš vědět. Nicméně si o to přezkoumání ani sám neřekl, tak proč by měl být obviňován on...
Reagovat
Nola
ciarovy zahlasil out, Rafa neprotestoval,ci?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak obaja začali tam, kde včera skončili. Rafovi chýba ľahkosť, je to také vydreté, kŕčovité, ťažkopádne. Hlavne si svojim FH nepomáha, hrá ho akoby so "zatiahnutou ručnou brzdou". Keď môže útočiť, tak síce ním do súpera búši, ale sú to všetko také "strely do stredu bránky". Bez tejto zbrane je Nadal bohužiaľ hrateľný.

K tomu rozhodcovi. Tak, čo ste čakali?..je to antukový kráľ, hrá sa na jeho kurte. To ako keď nejaká Horná Dolná príde na Spartu, tiež nemôže čakať, že jej rozhodcovia budú pomáhať :)
Reagovat
Nola
aj antukovy kral by mal vyhravat zapasy vlastnym pricinenim, nie spatnym rozhodnutim.... keby to bol cm, ale to bol velky out
Reagovat
smazaný uživatel
Clovek je tvor omylný. Chyby patria k športu.

David tam mal milion gameballov, je velmi jednoduche ukazat prstom na jeden moment..
Reagovat
smazaný uživatel
No neviem, mne to prislo jak keby naschval, ved to bol 40 cm out tvl. To aj Nadal videl a z druhej strany kurtu. Doebal cely zapas fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne ze to viděl ale nepřiznal mu to, křivák no...
Reagovat
smazaný uživatel
Jako sklamal ma, myslim, ze to nema zapotrebi, dufam, ze David win druhy set aspon.
Reagovat
Nola
ja Rafovi prajem, ale toto fakt nemal zapotreby, urcite ten out videl, videla som dost zapasov, kde hrac priznal superovi fiftyn, v tomto si u mna teda nesplhol zrovna
Reagovat
janek_da
zas to ale pak napravil, když Davidovi ukázal jiný míč, že ho dal David do autu
Reagovat
smazaný uživatel
To snad nemyslis vazne, ze Rafa to mal zo svojho pohladu jasne vidiet a uznat to, ze áno. Je to rozhodcove maslo na hlave. Nech daju jastraba aj na antuke, ja stale vravim..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano nal mu dat ten fiftin. Kyrgios to tak robi vzdy
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios, ako morálna norma!!...

Lol

#KamSmeSaToDostali
Reagovat
Amputace
:D To označení morální norma je více než trefné. Vždyť také milostivě sděluje soupeřům, že jejich přítelkyně píchají s někým jiným :D Zřejmě nesnese ve své přítomnosti bezpráví.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad už ted každej ví co je zač :)
Reagovat
Kozoroh
"Človek je tvor omylný. Chyby patria k športu."

Tak to je s prominutím alibistický kec. Řeknu to takhle - když je tu možnost chyby rozhodčích eliminovat, je hrubou chybou tomu bránit. V tenise už 11 let máme jestřábí oko, spolehlivě funguje na trávě, hardu... Proč se této technologii antuka brání?
Nebo proč se fotbal brání videu? Postoupila by Barcelona přes PSG, kdyby nekalosti, ke kterým v odvetném zápase docházelo ve prospěch Barcy byly eliminovány videem? Asi ne. Videu se fotbal brání, protože by už neumožňovalo připískávání velkoklubům.
A to samé platí i o antukovém tenisu - rozhodčí nadržují Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Cize postup Barcelony cez Pariz je vlastne Nadalova vina. A to absentujúce video tiež...
Reagovat
Mayo
:DDD
Reagovat
Amputace
Alibistický k čemu? Proč by si měl Forehand dělat alibi? Rozhodčí udělal chybu a udělal ji ve prospěch jeho favorita. K čemu alibi?

Toto je zase voda na váš mlýn..
Reagovat
smazaný uživatel
To je úplne absurdné, ako sa tu ide Nadal lynčovat, ze nepriznal out súperovi z druhej strany kurtu. Nikto v historii tenisu to snad este neurobil, alebo si to nepamatám..Tu sa zas ukazuje ta zaujatost ľudu..
Reagovat
Amputace
Udělal to někdy Federer, gentleman tohoto sportu? Dost možná ano, ale žádný takový zápas jsem asi přímo neviděl... Jediný, o kom vím, že je v těchto věcech opravdu férový, je z té úplné špičky Djokovič, ten často přiznává fiftýny soupeřům atd. Jinak to nedělá prakticky nikdo.
Reagovat
Kozoroh
Forehande, děláš z toho zbytečně kovbojku. Být na antukovém turnaji jako MC jestřábí oko, tak by k takovému spornému momentu nedošlo. Jelikož se však antukové turnaje ze směšných důvodů brání zavedení jestřábího oka, tak došlo k tomu, že rozhodčí pomohl Rafanovi.

Každopádně Rafa si dnešní výhru do rámečku nedá.
Reagovat
Kozoroh
Proč je to alibistické? Protože tenis už mâ 11 let technologii, která tyto chyby eliminuje. Jen antuka se oku brání. Umíš vysvětlit proč?
Reagovat
Mayo
Barca síce mala sporné veci ale PSG je taký podradny pseudoklub neschpny postúpiť ked majú 4-0, ze tak im treba!
Reagovat
Tornes
To nemyslíš vážně doufám?
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, ze nie..

Nemalo by sa to stávat, je to na trest pre Cedrica. Ale uz ked sa to stalo, tak to posluzilo ako joke..

Na druhu stranu, nerobme z toho kovbojku, nedramatizujme, na antuke su chyby rozhodcov pomerne bežné, treba sa rychlo otriast a hrat dalej..
Reagovat
EllNino
už vidím, jak bys prskal, kdyby to bylo proti Rafovi, takže klídek :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, zaprskal by som si...Ale slo by sa dalej a ver mi, ze Rafa by dalsie tri gemy neprehral..
Reagovat
Tornes
Hele u tebe by mě až tak nepřekvapilo, kdybys to vážně myslel. Proto se raději zeptám.

K tomu, že "Rafa by neprohrál následující tři hry" - pravděpodobně ne. A o to horší to je. Goffin je horší hráč, hráč, který aby vyhrál potřebuje hrát nad svoje poměry, v laufu. Hrál. A tohle je snad nejspolehlivější způsob, jak ho z laufu vyhodit a tím de fakto rozhodnout zápas. Takže gratulace rozhodčímu.
Reagovat
janek_da
Chtěl bych vidět Rafu, když ten se vzteká i když po něm rozhodčí chce dodržovat pravidla.
Reagovat
Mayo
Goffan bije Býka jedna radosť.
Reagovat
Mayo
Myslím, ze Goffan bude musieť pomôcť chybami.
Reagovat
Nola
uz nie, teraz mu daroval hru umpire, out ako svina, jastraba zaviest aj na antuku
Reagovat
Nola
umpire hrozne rozhodnutie, takto poskodit hraca sa len tak nevidi, Davidov game a zrazu to moze byt celkom inak
Reagovat
Kytka
No, ale, že má David tak hrozný ječák jsem nevěděla. A taky se hádal a taky zbytečně. Sudí, když se splete, neustoupí nikdy. A často hráče poškodí. není to poprvé a žel, ani naposledy.
Reagovat
Kytka
Ale Davida koukám úplně rozhodil. To Tom má větší výhodu, poštěká se a tím se většinou odventiluje a jede dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl Ramous, Pouille, Nadal, Goffin to je SF jak na nějakém turnaji ITF
Reagovat
smazaný uživatel
Jop,vsici 4 hráči stejne urovne :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Když už tu bylo to přirovnávání rivality Rogera a Rafy k Barceloně a Realu..tak taková perlička

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18033317_1270140479771278_362307508171844501_n.jpg?oh=681aa066649d299db8654d1dd8dfb97e&oe=59897475

:))
Reagovat
smazaný uživatel
To bolo prvé, na čo som si pomyslel včera.

Je to irónia, ale aspoň to ukazuje, že org v Barcelone to majú v hlave zrovnané.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist