VIDEO: Rozhodčí 'zařízl' Goffina proti Nadalovi

22. 4. 2017, 17:18
Aktuality 140
David Goffin na antuce v Monte Carlu bojoval proti devítinásobnému šampionovi Rafaelu Nadalovi o své první finále na turnajích Masters 1000. Belgický tenista začal dobře a v prvním setu mohl vést 4-2, kdyby nepřišlo hodně špatné rozhodnutí rozhodčího.
Profily hráčů
Aut? Ne!

David Goffin nastoupil ke svému třetímu semifinále na turnajích Masters 1000 a prvnímu na antuce nebojácně. Proti nejlepšímu antukáři v historii Rafaelu Nadalovi šel hned po třetím gamu do brejku a v šesté hře měl gamebol na 4-2.

Favorizovaný Španěl poslal míček pět centimetrů do autu a lajnový chybu okamžitě zahlásil. Do té chvíle bylo vše v pořádku, ale nedůvěřivý Cedric Mourier raději slezl z umpiru na kurt a šel si dopad míčku překontrolovat.

Jenže v antuce se díval na jinou stopu a v tu chvíli určitě netušil, jak moc tím semifinálový duel ovlivní...


"Něco mi ukazoval, nevím co. Viděl jsem mu na tváři, že je nervózní, nebyl si jistý," komentoval Goffin po svém vyřazení.

Šestadvacetiletý Belgičan ho vyváděl z omylu marně. O servis nakonec po dlouhém boji přišel, od incidentu prohrál čtyři gamy v řadě a nadějně rozehraný set ztratil 3-6. Vzchopit už se nedokázal a prohrál 3-6 1-6.

"Z ničeho nic rozhodčí udělá takovou chybu a pak je to hodně těžké. Musíte dát více energie do toho, abyste se vrátili do zápasu. Asi toho na mě bylo moc," řekl Goffin, jenž Mourierovi po zápase nepodal ruku. "Proti Cédricovi nic nemám, je to milý chlap. Ale dělá chyby," dodal poražený semifinalista.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

140
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.tennisworldusa.org/news/news/Rafael_Nadal/42717/david-goffin-nadal-is-one-of-the-most-fair-players-he-couldn-t-do-anything-/
Reagovat
fialka
Fans oboch hráčov majú väčší problém ako samotní aktéri.
Reagovat
Kozoroh
Antuka je poslední povrch, který umožňuje nadržování favoritům. A to se včera bohužel stalo. Mourier vytáhl Rafu ze štychu. Kdyby Goffin tento zápas vyhrál, finále Goffin-Ramos by bylo jedno z nejméně atraktivních finále za posledních 10 let. Přehlídnout 5centimetrový aut zavání snahou ovlivnit zápas.
Rafan proti tomu nic neudělal, přišlo mu to totiž vhod. Za jeho postoj "kůl v plotě" ho obecenstvo náležitě odměnilo bučením.
Reagovat
Frantz
Jo, ty jseš taky dobrej dement...nezklamals...stejně jako ten tvůj vyhořelej jogurt
Reagovat
Herbert_Hoover
Btw nebyl to zrovna Mourier, kterému Rafa ukazoval ironicky palec nahoru v Madridu, když ho upozorňoval na time violation? To už je ale dýl, možná tak 3-4 roky..plus myslím, že tehdy tam došlo k podobnému, i když k asi ne tak výraznému, sporu proti Rafovi jako tady v MC, ale tím už si jistý nejsem. Takže ne všichni kromě Bernardese straní vždy Rafovi.
Reagovat
Pe3k
Jako fandy Rafy, se té upřímně zeptám, líbí se ti Rafuv postoj k dodrzovani pravidel a jeho fair-play?

Na otázku co měl Řafa v onen okamžik dělat, kterou zde řada jeho fans položila, odpovídám: stačila by jeho reakce z semi RG 2013, když Djokovic spadl do site...
https://www.google.cz/search?q=Nadal+pointing+Djokovic+in+net&oq=Nadal+pointing+Djokovic+in+net&aqs=chrome..69i57j33.19368j0j4&client=tablet-android-lenovo&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak ty prodlevy mezi body se asi nelíbí nikomu. Já mám celkem rád plynulou hru a jak se mi to nelíbí u Novaka, tak se mi to nelíbí ani u Rafy. Fair-play..to bys asi musel nadhodit nějaké příklady.
Takže kdyby Rafa namířil prstem na druhou stranu kurtu, tak by Cedric rozhodl jinak? Rafa by to tímto nijak neovlivnil..
Taky je celkem blbost tu dávat za příklad zápas mezi Rogerem a Stanem, kdy Roger podával za stavu 5:2 na vítězství a měl dva mečboly..ono se to třeba takhle ze židle nebo z křesílka nezdá, ale málokdo by se za takového stavu hrnul do nějakého rozhodcování. Nebyla to jeho povinnost, jen bonus, ale kdyby se do toho zapojil, tak by nebylo jisté, že by něco změnil. Proč by jeho názoru přikládal Cedric důraz, když ho nepřikládal názoru hráče, který byl přesně u toho míčku?
Reagovat
Pe3k
Oba by ukázali stejnou stopu dopadu míčku, Cider by to pak uznal.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já bych se taky necítil být kompetentní k tomu, abych z druhého konce kurtu ukazoval stopu.
Reagovat
Pe3k
Když je kompetentní k tomu, aby si určoval, který rozhodčí ho muze soudcovat a který zase ne, tak zvednou prstík by mohl.
Reagovat
Herbert_Hoover
Je to naprosto povrchní vada na Rafově reakci, ale chápu že stačí některým jako argument. :) Taky moc nechápu jistotu, že je finále Ramos-Rafa atraktivnější..dost možná to bude 6:3 6:2 nebo podobně a ze zápasu Ramos-Goffin by mohly být třeba klidně i tři sety. Pro nezávislého diváka atraktivnější match. I když by třeba nepřilákal tolik očí, vzhledem k tomu, jak velkou fanouškovskou základnou disponuje Rafa..a vzhledem k tomu že je několikanásobný vítěz MC atd..ale stejně :)
Reagovat
Pe3k
Na finále s Nadalem pride víc lidí, kdybys tam byl taky chceš vidět finále s Rafou.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak já rozhodně :) Já bych chtěl vidět Rafovo finále, i kdyby hrál Rafa proti Vondroušové :)
Reagovat
Pe3k
Jako já taky, na živo, paráda. Třeba ty poslední 4 zápasy s Rogerem bych viděl moc rád :)
Reagovat
Mira17
Furt se tady resi co mel rafa delat co asi po nespravnem rozhodnuti? nadal musel jasne vedet ze ten mic byl dlouhy takovy aut pozna i amater kdyz hraje tenis ze mu to uletelo tak natoz clovek co to ma v ruce kazdy den.za stavu tedy 3:2 40:40 si mel nechat od goffina nechat dat dve esa bez snahy hrat a od stavu 4:2 zase hrat naplno to by bylo aspon gesto ale tohle???zalezi co by udelali jini ale rafa me celkem zklamal....
Reagovat
Roger_Federer
To myslis vazne?
Ten micek dopadl k bocni care,,rozhodci hledal otisk u zadni a Rafa si nepamatoval a nemohl to videt.??
Sice me ta aferka povavila, a Rafa nic neudelal, nemyslim si ze by to dopadlo jinak, ale posledni dva dny jsi zase zatemny vladce ovecek??
Reagovat
Roger_Federer
"Áno, Rafa má čisté ruky, zo svojej pozície nemohol robiť nič..."
Opravdu jo??
Reagovat
Kozoroh
Rafa se bohužel zachoval jako alibista. Holt mu Mourier nevadí tak jak Bernandes :-)
Reagovat
Frantz
Omg..k jaké boční čáře? O čem o meleš, ty eleganský vemeno?? Viděls to vůbec, když už tu meleš ty svoje houna??
Reagovat
smazaný uživatel
O com tocis, aka bocna lajna?..
Reagovat
Tuttovka
Já jsem zápas včera viděl, ale nestačil jsem to okomentovat. Jinak k místním narážkám na Rafu. On za nic nemůže. Ani možná nevěděl, že to byl aut, nebo si tím nebyl jistý. V ten moment je dost těžké se hádat se sudím. Musím se přiznat, že mi bylo strašně líto Davida. V pátek zahrál životní zápas proti Djokovičovi a včera nastoupil proti Nadalovi s dost podobným herním stylem a na začátku utkání byl jasně lepší. S touhle hrou určitě mohl vyhrát. Rafa se pak zvedl a v gamu, který byl takhle ovlivněn nakonec soupeři podání po velkém boji sebral. Je to škoda, protože tohle ovlivnilo zápas obrovským způsobem a Goffinovi to zřejmě vzalo úplně křídla. Možná tyhle dva zápasy mohly z Davida udělat dost nebezpečného hráče světové špičky, protože porazit ve dvou zápasech po sobě takovéhle titány se moc často nestává.
Reagovat
freeteepek
Koukám na ženský a ty obvykle spornou stopu označí raketou. I rozhodčí se může splést, když slézá z umpiru a kouká se pod nohy, aby si je nezlámal, ztrácí oční kontakt s místem dopadu a když tam pak přijde a je tam víc stop...:-/
Reagovat
peggy
Vratim se do roku 2008 na OH Peking,kde ve finale slo o sporny micek,ktery mnel byt ve prospech Nadala.Rozhodci take chybovala a jeho slovo bylo svate.Nyni se na rozhodciho hazi spina,Gofin mnel pravdu.Co treba fotbal a rozhodci je pan.Je to smutne,ale takovy je zivot.
Reagovat
Pe3k
Nadal by vyhrál tak jak tak, jen ve 3. nikoliv ve 2 setu.
Jinak místní demagog a troll forehand jistě celou tu situaci správně posoudil při sledování live score, ostatně jako vždy...
No a info pro ty co fair-play není jen prázdná fráze, diváci Nadala vypískali, což přesně vykresluje celou situaci.
Rozhodčí, Nadal, Gofen, antuka bez jestřába, Nastase palec dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě klobouk dolů před Rafou,ze to ustal, když ho diváci za věc, za kterou nemohl, vypiskali...je to titan.
Reagovat
Herbert_Hoover
Je zajímavé, že Goffin nepodal ruku umpirovi a ne Rafovi a aby to naštvalo hejtry a samozvané morální aktivisty ještě víc, tak dokonce přidal, že se na Rafu nezlobí, že s tím nemohl nic moc dělat a že je jeden z nejférovějších hráčů na okruhu. To už je takový nešvar, že zatímco aktéři nějakého "sporu" jsou mezi sebou docela v pohodě, tak ostatní nezúčastnění v tom vidí zločin na kriminál. Po finále Kometa-Libe hokejoví fanoušci z druhého koutu republiky - příslušníci úplně jiných klubů - soudili přístup fans Komety k fans Libe, který dle nich postrádal elementární slušnost, respekt k soupeři, načež samotní liberečtí hráči vzdali hold brněnským. Tady je to podobné. Nejvíc mají jasno uživatelé tenisportálu, kteří s tím nic nemají společného, ale Goffin nemá s Rafou nejmenší problém, což nejlépe demonstroval u sítě.
Reagovat
smazaný uživatel
No čo ty pán 11 prehratých finále z 12...Teda pardón, 10...

Áno, Rafa má čisté ruky, zo svojej pozície nemohol robiť nič...Taktiež Goffin včera nerozmlátil občersvenie na lavičke a nechoval sa ako primitív pre odskočenie si súpera do šatne, aby tie odchody potom pokrytecky použil v neskorších zápasoch. Takže palec hore aj pre Davida...

Každopádne, je fajn vidiet ako jedno spotené MC fanatici nezvládajú a to v podstate o nič nejde...Výborne
Reagovat
VlS
Jako fakt myslíš vážně, že Nadal nemohl vidět, že rozhodčí hledá otisk u boční, místo u zadní lajny? Takže mu bepadají jen vlasy, ale už ani bevidí?
Reagovat
Nola
hladal ho u zadnej
http://www.digisport.sk/sprava/3451-neuveritelna_chyba_rozhodcu/
Reagovat
a.magerova
Jednoduše a prostě: Aktivní blb horší než třídní nepřítel !!!
Nechápu, proč Cedric vůbec lezl dolů... :-/
Rafa neprotestoval, tož jakýpak copak.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennisworldusa.org/news/news/Rafael_Nadal/42718/rafael-nadal--i-was-hundred-percent-correct-i-didn-t-do-anything-wrong-/
Reagovat
smazaný uživatel
mna by zaujimalo ako si to vsetci kritici vysvetluju,Rafa sa mal ist podla nich do krvi hadat s rozhodcom aby prisiel o fiftin,rozhodit aj seba-to by bola komedia,navyse to na 100% tak ako Goffin vediet nemohol,pruser vyrobil umpire a riesi sa tu Nadal,asi niekomu kvape na karbit
Reagovat
smazaný uživatel
nerozumiem,ak mu Goffin ukazoval stopu,preco sa nespytal na nazor ciaroveho,belgicana nelutujem ani trocha,je dost dobre plateny nato,aby podobne problemy ustal,viem sa vcitit do jeho koze,zachoval sa vsak ako amater(zvysok zapasu)
Reagovat
smazaný uživatel
Prečítal som si obe diskusie a aby sme si to nejako zhrnuli.

Napriek tomu, že nikto nevie z histórie tenisu uviezť príklad, kedy hráč zo svojej polky ihriska uzná svoj out, ktorý rozhodca opraví, je Nadal považovaný za lumpa, ktorý dnes ukázal, že ho vlastne nejde mať rád.

Vy si vlastne uvedomujete, aké je to absurdné a čo od neho vyžadujete?..

Dnes ráno sme tu mali diskusiu o tom, ktorý tenista je tu najviac hejtovaný, nejaké ovce tu so mnou polemizovali. Ako krásne sa pravda ukázala.

To, že ide roztrhnúť Fanatikov, Děkuji opraveno Zabloudila, to je pre mňa balzamom na dušu. Ale že tu afektovali Djokovicovci na čele s Kozorohom, to je pre mňa prekvapením. Už aj oni strácajú zdravý rozum, snáď sa Nole čoskoro vráti na stratené priečky, nech sa dajú dokopy.

Rozhodca urobil chybu, Cedric je v tomto recidivista. Mal by dostať dištanc. Ale to, ako sa zachoval Goffin, to je pre mňa absolútne neprijateľné a poštár ma tým sklamal na celej čiare. Aby zvyšok zápasu odchodil, a po zápase sa tváril ako najväčší trpiteľ. To nemá s profesionálnym športom nič spoločné. Bolo to pri gameballe, koľko vidíme neuznaných es alebo opakovaných fiftínov po chybných outoch pri breakballoch, alebo v TB napríklad. Zachoval sa ako malý trucovitý chlapec, ešte sa tam mal hodiť o zem a búchať päsťou do zeme.

A pre všetkých moralistov, ešte jedna vec. Hrali ste niekedy tenis?..Nemali ste niekedy pocit, že vaša lopta skončila v oute, ale športový súper vás opravil?..Mal proste lepší výhľad. Opakujem, nikto nikdy v historii tenisu neuznal svoj out z vlastnej polovice, po opravení umpirom. Je to pokrytecké to od niekoho vyžadovať.

Nadal nehral dobre, zlepšovať sa začal až v tom kontroverznom geme. Paradoxne sa mi veľmi pozdáva jeho BH, ten je oproti starým dobám ešte na lepšej úrovni, ale z FH loptu len udržiava, nesnaží sa ním zakončiť. Potenciál tam je, ale treba vyladiť detaily. Snáď sa zajtra nenechá zaskočiť. Finále mi bohužiaľ ujde.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim s Tebou. Citala som o tom aj na zahranicnych portaloch a tam samozrejme vo velkom kritizuju Goffina za pristup. Toto je profesionalny pristup? Jedna lopticka? Ved to nebola zle nariadena penalta vo finale MS vo futbale v 90 minute,ktora naozaj rozhodne zapas! Tu na tomto vidno,kto je prva liga myslim tym Nadala,Djok.,Federera ktori by toto ustali so ctou a kto druha liga,ktora nie je schopna dohrat zapas,skoro ako na nejakom ziackom turnaji. Verim,ze Rafa dnes prepise historiu tym najlepsim sposobom.
Reagovat
Nola
nakoniec David z toho vyjde ako najvacsi hnup, je to take slovenske, sef prideli odmenu za vykonanu pracu najlepsiemu zamestnancovi, napriek tomu, ze ju odviedol ten dlhodobo slaby, nie je tak psychicky silny, ako jeho kolega, aby sa dokazal oklepat a podavat nadstandardne vykony po takejto sprche...

Rafovi ten titul prajem, ale niektore tvrdenia o amaterizme Davida, vybornom plate su pritiahnute za vlasy, ako aj tvrdenie, ze tento moment neznicil uroven zapasu
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas zničil Davidov prístup po chybnom momente rozhodcu. Ako to chceš rozporovat?...

Teraz sa vždy po chybe rozhodcu má hráč zbaliť a opustiť kurt?...To kam sme sa dostali..
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem nesledoval, a podle záznamu to byl obrovský faux pas. To, že Goffin potom hrál tak, jak hrál je druhá věc. Ale přístup, který popisuje bys mohl potom vyčítat, každému druhému zápasu, který skončí podobným výsledkem.

zřejmě to bude mít, ale souvislost s psychikou.

Představ si situaci, že dostaneš pecku mezi oči, a všichni okolo budou tvrdit, že tam žádné razítko nemáš. Zřejmě budeš otřesený a budeš se divit, jestli okolo tebe jsou normální.
Reagovat
Kozoroh
Nenavážel jsem se apriori do Nadala. Podstatou mých příspěvků k tomuto konroverznímu tématu bylo to, že antuka je dnes jediný povrch v tenise, který umožňuje nadržování favoritům. A to se včera bohužel stalo. Kdyby k tomuto incidentu nedošlo (nebo byl zaražen již předtím, než vypukl, kdyby se na antuce používal jestřáb) a Goffin by vyhrál celý zápas (což není vyloučeno), tak by duel Goffin-Ramos bylo nejméně atraktivním finále MC za posledních 10 let. Oproti letošním finále Masters Federer-Wawrinka a Federer-Nadal by šlo o zápas druhé kategorie (což nemyslím nijak hanlivě). Mourier vytáhl Rafu ze štychu, což by se na jiném povrchu nestalo. Rafan proti tomu nic neudělal, stál tam jak kůl v plotě. Proto byl ze strany publika odměněn bučením.
Reagovat
smazaný uživatel
Navazas sa do Rafu za jeho postoj. Čo mal teda urobit?...Urobil tak niekedy niekto v historii tenisu?...Neurobil..Ziadas od neho teda nepredstavitelné. Navyse ak si nebol isty, jeho slovo nie je kompetentné. Preto tam máme umpira.

Na antuke sa ziadni fsvoriti neprotežujú. Veď tam sú otlačky, tak ako mozu...To, ze niekto oznaci zly odtlačok ma tom nič nemení, to sa stava v jednom pripade zo sto.
Reagovat
VlS
to bylo cca půl metru, to bych viděl i bez brejlí.
Reagovat
mkubis17
já bych řekl že ještě víc to bylo :))
Reagovat
stopan
take veci sa stavaju zial nemali by sa stavat, bolo to dost hrube ovyplyvnenie vyvoja prveho setu, este si pamatam ako pred rokom vybuchol troicky, ked mu v zapase wimbledonu so zajtrajsim nadalovym finalistom umpairovy ohlasil fiftin v jeho neprospech na konci druheho a tretieh setu, v oboch pripadoch to znemanalo setbal. No k dnesnemu zapasu asi karma sa spozdnila o 12 rokov, ale prisla :D , pamatne finale miami Federer Nadal 2005, Nadal viedol 2-0 na sety a 4-1 a 30-0 pri federerovom podani, potom prisiel moment, ked roger napalil loptu par centimetrov za ciaru a rozhodca neodpiskal aut 15-30 s pohladu rogera, myslim ze zo 0-40 by sa uz nevyhrabal zvhladom na dalsi vyvoj v geme, Nadal sa vtedy tiez chytal za hlavu, zial jastrabie oko bolo len v studiu, ukazalo aut, smola pre nadala, stastie pre rogera.
Reagovat
fialka
A robilo sa z toho také haló ako dnes?
Reagovat
a.magerova
Ještě mnohem větší, to mi věř !!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger vtedy mohol stupnut v mojich ociach...Ale nepriznal sa a nas vztah sa specatil.
Reagovat
stopan
roger bol vtedy v takej situacii ako dnes rafan, inac oprava bolo to za stavu 4-3 a 30-0 pre rafana v tretom sete, ale na podstate to nemeni nic.
Reagovat
a.magerova
Dej odkaz na YT, ať se na TO všichni kouknem a můžeme objektivně posoudit... ;-)
Reagovat
Tornes
Bylo to za stavu 3:4, ne 1:4. A ten aut sice byl solidní, ale pořád ani z půlky takový, jako byl dnes.
Reagovat
Tornes
A jinak video je tu, od 2:03:00. Kvalita strašná, ale ukážou tam toho jestřába, takže to nakonec jde vidět. I tam to vypadá jako aut rovnou v reálu a je to jasný aut, byť o poznání menší, než dnes.

https://www.youtube.com/watch?v=08yrPxE_DIM
Reagovat
smazaný uživatel
O poznaní menší, než dnes?...To si snáď robíš srandu...Snád sa nejdeme baviť o desatinách milimetrov, ten out bol prakticky rovnaký, už len z toho screenu jastrabieho oka je to patrné...
Reagovat
a.magerova
Dnes by se do té mezery vešel skoro celý otisk míčku... v roce 2005 by se do té mezery nevešla ani půlka otisku míčku... ty desetino milimetru...
Reagovat
smazaný uživatel
Oba jasné outy, dokonca Federer mal na svoj úder určite lepší výhľad ako Nadal. Ak by ti tú kameru otočili a zdvihli vyššie, tak sa ten rozdiel ešte zmenší.
Reagovat
Tornes
Do háje víš jak funguje jestřáb? Tam naprosto nezáleží na úhlu kamery...

A jinak te výhled jsi vykoumal jak prosim tě?
Reagovat
Amputace
A Federer navíc ještě i zaťal pěst, přestože musel vidět, že dal out. Hnus. Morální dno (dle vaší logiky). A ano, out byl sice menší, ale Federer měl zase daleko lepší výhled, navíc s pohybem do kurtu, tudíž mohl míček vidět daleko spíš, oproti tomu Nadal hrál v podstatě zachovávací úder, který byl sice daleko pomalejší, ale hrál ho v lehkém záklonu a dva metry za čárou, navíc křížem. O srovnání důležitosti stavu se snad ani nemá smysl bavit.
Reagovat
janek_da
Dík. Tak to mě rozesmálo. Normální celkem těsný aut na který si kolikrát hráči berou jestřába na potvrzení. Navíc samozřejmě na antuce je otisk.
Chyba to samozřejmě byla a asi dost klíčový fiftýn taky.
Reagovat
tito
Samí sportovci tady. Nemůžete mi někdo poradit stran akční kamery? Nejlépe ve vzkazech, ať tady nezapatláváme diskusi. Díky.
Reagovat
gigin
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1270319786420014&id=222913534493983
Reagovat
smazaný uživatel
měl jsem 10+ v prvním setu a goffin +1,5 setu, bylo to skvěle rozehraný a pak se stane tohle :D
Reagovat
blax
A co s tím měl jako Rafa dělat, když to bylo na druhé straně kurtu? Kdyby to bylo u něj, tak by se dalo polemizovat o jeho fair play, ale takhle je to snad úplná hloupost ne? A to co tady zase předvádí Noleho fanoušci... no comment. Chápu, že neunášíte s tím co se Nolemu děje, ale vzpamatujte se trochu.
Reagovat
fialka
Mal ísť ku rozhodcovi a zvoziť ho, že rozhodol nesprávne. :D
Reagovat
Hypertac
Jo a hlavně je to další článek aby jsme se tady mohli dohadovat jaký kdo z hráčů je vlastně charakter. Samozřejmě ten, kterému fandíme, že. Vykašleme se na dohady mezi sebou a bude klid.
Reagovat
spaniel
Nadal s tim nic nema. Mic ani nebyl na jeho strane, takze nemel co rozporovat. Problem je, ze na antuce nejsou hawkeye a pak taky Cedric, ktereho nemam rad a je podle me hodne slaby umpire dlouhodobe.
Reagovat
Matti
Asi tak nějak.
Reagovat
smazaný uživatel
Bingo, konecne zdravy rozum..
Reagovat
tito
Ty jo, a já zrovna dole napsal, že chyby jsem u něj nezaregistroval. Tak máš nasledováno více.
Reagovat
spaniel
Pamatuju zapas na TM, myslim ze Roger-Stan, nekolik chyb po sobe v jednom zapase.
Reagovat
a.magerova
A pak ještě blbé kecy po zápase, kdy už měl dávno mlčet... :-/
Reagovat
tito
Nerozporuji, jen jsem neviděl. Jinak korektní zhodnocení výše :)
Reagovat
Tornes
A prý to je stejný empire, co rozhodoval ten slavný Troickiho zápas, kde tahal kameru ke stopě. Takže jo, možná na tom, co říká spaniel, něco bude.
Reagovat
Tornes
Za mě možná mohl. Ale zcela určitě nemusel či neměl. Jinak až na Cedrica (kterého neznám) souhlasím.

Mě to naštvalo zejména proto, že to opravdu zničilo zápas. Vypadalo to velmi zajímavě a minimálně zčásti kvůli tomuhle z toho nakonec nebylo nic.
Reagovat
Hypertac
Takže rozhodčí udělá chybu, pokazí zbytej zápasu a Nadal za to může? Dle některých diskutérů měl přelést síť, zjistit stopu míčku a ještě Davida přeblafnout a bylo by to ok. Nikdo už nezjistí co by bylo kdyby. Dejte jestřába i na antuku a je klid. Sleduji skoro všechny zápasy MC a toto je první chyba, kterou jsem zaznamenal.
Reagovat
a.magerova
Dle některých diskutérů měl přelést síť, zjistit stopu míčku a ještě Davida přeblafnout a bylo by to ok.
Reagovat
fialka
Rozhodca je na to, aby rozhodol. Rafa ním predsa nebol. Toľko kritiky si azda ani nezaslúži. Jeho hejteri mu to riadne spočítajú a bude to mať na tanieri ešte dlhú dobu. Čím sa vlastne previnil? Mal ísť ku čiare a povedať, že loptička je dobrá?

Mnoho hráčov by to hodili za hlavu a bojovali ďalej. Myslela som, že Goffin je mentálne odolnejší a nedá sa jednou loptičkou rozhodiť. Pokojne mohol hrať ďalej a dotiahnuť gem do víťazného konca. Veď to nebolo po prvý raz, čo hráčovi nebol uznaný fiftýn. Hralo sa ďalej a nerobil sa okolo toho takýto humbuk. Rafovi určite tiež nebolo jedno, že sa hrá v takej dusnej atmosfére. Niektorí čakali, že bude na záver vamosovať. Nestalo sa tak. Je to charakter, nech si myslí kto chce, čo chce. Toto víťazstvo má trpkú príchuť, ale je.
Reagovat
fialka
ups, ..loptička je *von?
Reagovat
smazaný uživatel
To fakt myslíš vazne ze je charakter? Zrovna on má k němu na míle daleko. ..
Reagovat
fialka
úplne vážne
Reagovat
Amputace
Ty jsi nějaký Petříkův nohsled, nebo co jsi zač?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to FFF newbie. Je to neuveriteľné, ale oni sa naozaj rozmnožujú.
Reagovat
a.magerova
Jde o princip, přece nebude David skákat radostí, že mu slepoň vnucuje nějakou svou pomýlenou pravdu, toť vše... ;-)

Rafu tímto ten slepoň taky poškodil, jak jsem psala níže... :-/
Reagovat
Nola
video je pridane, ciarovy zahlasil out, Rafa neprotestoval, takze o tom oute zrejme nepochyboval, neziadal kontrolu...
Reagovat
fialka
nechápem, Rafa mal protestovať?
Reagovat
Nola
mam Rafu rada, hned po Nolem, ale ten out mohol proste priznat, vedel o nom, vyplyva to aj z videa, neboli to milimetre....on nema zapotreby ziskavat hry takymto sposobom, ak by takymto sposobom ziskal hru Djokovic, chcela by som vidiet tvoju reakciu
Reagovat
fialka
On bol predsa ďalej ako rozhodca, ten by mal lepšie vidieť, kam loptička dopadla.
Ak si si nevšimla ku Srbovi sa už nevyjadrujem.
Reagovat
smazaný uživatel
Neprotestoval=cize videl na 100%, ze to bol out?..

Tak sa dnes uz rozmysla?..
Reagovat
Nola
snad mi nechces nahovorit, ze hrac, ak si je isty, ze je lopticka v kurte tak mlci... Rafa by si to siel aj skontrolovat, ci?

inak fajn clanok, vonku je hrozne pocasie, tak aspon je co riesit :D
Reagovat
tito
Ty Nolo, najít místo dopadu z druhé strany kurtu? To fakt nejde. Pokud tedy zrovna nebyl u sítě, zápas jsem neviděl.
Reagovat
Amputace
Já si úplně představuji tu situaci, jak se Rafa přehaduje s umpirem o tom, že jeho úder skončil v outu :D Zdá se mi to jako docela solidní látka pro nějaký skeč.
Reagovat
tito
" Host vyhazuje vrchního. Já tady koneckonců nemusím být, tak si to rozhodujte sami! " :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne!
Reagovat
PetaM
Trapas. Jako vždy. Nadala nejde mít rád.
Reagovat
Hypertac
A proč jako? Zato Tebe jistě všichni milujou.
Reagovat
Matti
Trapný, jako vždy.
Reagovat
PetaM
Nemilujou. Ale na kurtu se aspoň chovám fér ;) A to žádného umpire nemáme ;) A vyjádřil jsem pouze svůj názor, tak nevím, proč ti to vůbec vadí :D Můj názor je, že Nadala nejde mít rád. Taky ho rád nemám. O tom, co s ním dělají ostatní nepíšu :)
Reagovat
Hypertac
Aha. Takže Ty se chováš fér. Neznám Tě, nemůžu posoudit. Třeba jo. Chápu, že nemáš Nadala rád, ale tentokrát jsi mimo. Co měl dle Tebe udělat? Zvlášť když šlo o situaci na druhé straně dvorce. Už jsem ho taky párkrát viděl uznat chybu v nesvůj prospěch, tak jak jiné hráče.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uz vieme dovod buducich Davidovych prehier s Rafom..Tento moment mu znicil jeho H2H:
Reagovat
tito
Zdar brachu- hele po přečtení diskuse ( zápas jsem neviděl ) bych řekl, že sporný moment se odehrál v závěrečných gemech, nejlépe při matchpointu a pravděpodobně na žákovském turnaji. Protože nechápu:
že se David nechal rozhodit na tak dlouho ( pochopitelně jinak by Rafa nevyhrál ) Gem, možná set bych pochopil, ale zápas?
že chce někdo po hráči, aby přiznával dopad na druhé straně kurtu ( to je fakt mega fór)
že se nezmíní, že Cedric je opravdu jenom člověk a že v tom nemusí být špatný úmysl. Blbá chyba, ale u něj zrovna časté faux pas nevidím.
Ale to by pochopitelně musel soupeřem Davida být někdo jiný a ne badass Rafa.
Reagovat
Tornes
Odehrálo se to brzo, ale po tom momentu byl zápas rozhodnutý.

David se měl sebrat, problém je, že při jeho výkonosti potřebuje, aby hrál na svém absolutním maximu, aby hrál v laufu. Tohle ho z jeho laufu vyhodilo. Kdyby to byl Federer/Djokovic/Nadal, pravděpodobně by se dokázali dostat na svou obvyklou hru a ta by stačila, minimálně aby to bylo těsné. Davidova obvyklá hra nestačí a on to moc dobře věděl. Vědomí, že musíš hrát nejlépe jak dokážeš, hrál jsi a pak jsi byl okraden... Na tu nejvyšší úroveň se už prostě nedostaneš.

Přiznat aut neměl, maximálně mohl.

Empire možná je jen člověk, ale tohle je příliš velká chyba na to, aby se to takto dalo říct a dál to neřešit.

Hlavní změna, kdyby tam nebyl Rafa, není stupeň obviňování, ale jeho rozsáhlost (a btw, Rafu obviňuje menšina, většina obviňuje empira). A ta vychází mnohem spíš z Rafovy slávy než z jeho neoblíbenosti.
Reagovat
tito
Ale jo, souhlasím. Jen s tím přiznáním ne a to z toho důvodu, že hráč z druhé strany kurtu prostě ten dopad u BL přesně identifikovat nemusí. A pochopitelně to ví. To by nebylo sportovní gesto, ale sebemrskačství. Beru to bez emocí a podle sebe. Nicméně z výhry po takovém průběhu nemám radost, ať už si o tom myslím cokoliv.
Reagovat
a.magerova
A může vůbec toto hráč udělat?
Si pamatuju, jak se hádal Nalbandian s rozhodčím a Isner řekl, že ať mu toho jestřába klidně pustí, že s tím nemá problém a stejně se tak nestalo, nakonec Nalba ještě měl nějaký incident poté mimo kurt.
Reagovat
tito
Fakt nevím..
Reagovat
gigin
Tvl, ty tu máš co kecat. Mi zamazáváš moje trefené lajničky, jednu za druhou. Plesklo, neplesklo - aut.
Reagovat
tito
To jo tv..e. Lajničko, pošlu ti termín, letos se už musíme domluvit :-)
Reagovat
gigin
:)))) jas
Reagovat
smazaný uživatel
Když Nadal nemůže rozhodčí pomůže
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim ze ovela horsie chyby rozhodcovia porobili,myslim zle uznali lopticku v ovela dolezitejsej faze zapasu,napr.pri setbole alebo v samotnom zavere. Jedna zla lopticka nemoze hraca rozhodit natolko,ze prestane hrat,navyse vymena sa opakovala. Kolko bolo zle uznanych golov vo futbale, hokeji,zle nariadene penalty vo finale atd., aj to je sport. Nemalo by sa to stavat,ale stava sa a stavat bude. Nemyslim si,ze keby Goffin vyhraval 4:2,zeby uz mal vyhraty cely zapas. Rafa je velky bojovnik,najlepsi antukar vsetkych cias,takze zrejme by zapas otocil. Na to netreba zabudnut. V zivote sa nam vsetkym deju krivdy,ked ich prilis neriesime a nepitvame sa v nich, robime dobre,lebo pitvanie aj tak k nicomu nevedie.
Reagovat
Tornes
Ok, beru všechno zpět. Všechno je v pořádku a tak jak má být. Rozhodčí nijak zápas neovlivnil a ten míč byl uvnitř, jelikož Rafa je nejlepší antukář historie (facepalm).
Reagovat
smazaný uživatel
Bože. Takže Fialka nemá pravdu?..Nestali sa oveľa zásadnejšie výstupy do zápasov, odpískanými penaltami, červenými kartami, nepochopiteľnými vylúčeniami, alebo spornými loptami v tenise v dôležiteších momentoch?...Prečo tá detinská reakcia, že všetko berieš späť?..
Reagovat
Nola
Goffin nie je ziadny gladiator, ako trebars Rafa, Fedex, v minulosti Novak, on je celkovo psychicky labilny, o com svedcia aj jeho prehrane finale, napriek jasnemu vedeniu, takze tato lopticka urcite ovplyvnila prvy set, aspon to je potrebne priznat
Reagovat
Amputace
V tom máš pravdu, stavy, za kterých rozhodčí udělali chybu, rozhodně mohly být závažnější, 4:2 a výhoda při servisu není nic tak hrozného. Ale zde jde spíš o podobu té chyby, která byly zkrátka tak neuvěřitelná, že se vůbec nedivím, že Davida zcela demotivovala.
Reagovat
a.magerova
Už včera rozhodčí Davida poškodil, když slezl a ukázal mu na antuce dobrý Novakův míč a následně TV ukázala out... jenže včera se TO spravedlivě vyřešilo ještě v tom gamu následnou hrou... jsem taky pro jestřába, nechápu, proč je antuka tak konzervativní... a velmi zajímavé by TO bylo, stalo-li by se TO Berdychovi... ten šrumec tu si ani nedovedu představit... :-P

Samo, že Rafa za TO nemůže, ale tato hloupá chyba i jeho poškodila... nejspíš by vyhrál, ale už tam je to velké ALE !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ako sa to včera vyriešilo, ja som to ani nepostrehol. Zrejme si to potom David uhral sám. To sa však ale nedalo čakať, že mu to Rafan pustí, on sa na neho doťahoval už v tom geme, keď tuším z 40:0 vyrovnal na 40:40.
Reagovat
a.magerova
Né, že Rafa mu to pustí, ale že Osud to nedopustí, myšleno v té dané hře... samo, že si to včera David sám odehrál, ale ten out byl včera celkem nicotný, takže to neřešil, dnes to bylo vůči němu nefér ze strany rozhodčího... :-/

Rafu z ničeho neviním a i ze stavu 2:4 by se určitě dostal, vo tom to tu není... ;-)
Reagovat
Kozoroh
To je tak ubohý alibismus, když máme technologie, které umí chyby ze sportu odstranit. Nikoliv chyby, ale brojení proti jejich odstranění je nestoudný nešvar.
Reagovat
svetova.dvojka
A co jestřábí oko ? Nemělo se už dávno zavést i na antuku ... ?
Reagovat
D@nny
V takový moment mi je až líto, že na umpiru nesedí Bernardes:D Jinak co na to říct, z takového vítězství prostě radost nejde mít.
Reagovat
D@nny
I když souhlasím s tím, že by to Nadal vyhrál tak či tak.
Reagovat
Kozoroh
To si též Rafa udělal z ostudy kabát. Odstavil rozhodčího, který vůči Rafovi chtěl dodržování pravidel. Holt Rafovi vyhovují ti, kteří mu nadržují :-)
Reagovat
D@nny
Nedělejme z Rafy padoucha, podle mě by se většina hráčů na jeho místa zachovala stejně včetně Djokoviče a Federera. Tohle jde celé na triko umpirovi. Jo a jak Rafa odstavil Bernardese, když v jeho zápasech je dál na umpiru? A ještě jedna otázka stala se někdy taková situace, kdyby někdy nějaký umpire nadržoval Nadalovi a neuznal jasný out nebo něco podobně závažného, co by mohlo nějakým způsobem ovlivnit zápas? Nemyslím tím teď překračovaní časového limitu nebo podobné koniny, které nijak zápas neovlivní.
Reagovat
Kozoroh
Tak to asi moc neznáš Novaka. Djoker běžně opravuje rozhodčí.
Na GS může Bernandes řídit Rafovy zápasy, ale na ostatních ATP turnajích nikoliv. Rafa si to tak vyžádal.
Reagovat
D@nny
"Djoker běžně opravuje rozhodčí." Je běžná situace a situace, která nastala tento zápas a za stavu 4:2 a výhoda pro Davida, by uznal chybu opravdu jen málo kdo. Navíc Nadal i tak nemohl s určitosti vědět, že to out byl. Na tuto situaci, ale může mít každý svůj názor, který nejde s určitosti potvrdit.

O tom, že Bernardes opravdu může být na umpiru jen během GS jsem nevěděl. Můžeš mi poslat nějaký zdroj kde to je napsáno nebo může mi to tady ještě někdo potvrdit? Né žebych ti nevěřil, ale rád bych to slyšel i od někoho jiného:) Pokud to ale pravda je, tak souhlasím s tvým názorem, že Rafa odstavil skutečně objektivního rozhodčího.
Reagovat
Tornes
Ne že bych věděl něco konkrétně přímo o Bernandesovi, ale GS nespadají pod ATP. Tudíž ať si ATP rozhodne co chce, GS (které spadají pod ITF) si můžou udělat co chcou.
Reagovat
D@nny
A ještě jedna věc máš tedy důkaz o tom, že Rafovi tímto způsobem nebo nějakým obdobným pomohl někdy nějaký jiný umpire?
Reagovat
Matti
Je to nepříjemné, ale jeden míček, ikdyž důležitý, nedělá celý zápas.
Reagovat
Kozoroh
Je vskutku zajímavé, že vždy z takových chyb profitují favorité. A přitom by k jejich odstranění stačilo málo - jestřábí oko se na ostatních površích používá 11 let. Stejně tak ve fotbalu video. Jenže to by už rozhodčí favoritům nadržovat nemohli :-P
Reagovat
HayashiM
Neee, vůbec nepotřebujeme jestřába na antuku, jasně :D
Reagovat
babolat.cz
kdo umí, ten umí!!!
ale nebýt toho autu...že jo hateři???
Reagovat
Herbert_Hoover
Pokud by se to stalo Fedexovi, počítám, že by článek tak rychle (nebo vůbec) nepřilétl, co? Ale já to chápu...jistě poslouží jako umný nástroj k produkci příspěvků. :)
Reagovat
Pavol
Je nutné ho používať aj na antuke. Ale ináč blahoželám Nadalovi on nemôže za to že je u rozhodcov obľúbený.
Reagovat
Mayo
Vamos Rafaaaaa, zajtra azda získa titul.
Reagovat
peggy
Vamos,Vamos,Vamos RAFA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos křivákovi!
Reagovat
Franky
Vamos potkan!!
Reagovat
MAFRA
Si asi fanoušek novaka nebo rogera co,Rafa přece nemůže za to,že rozhodčí udělal chybu!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Boze moj :-))

Takto operatívne pridať článok. Pán Lubos "Dekuji, opraveno" Zabloudil nesklamal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš nezklamala ta krysa ze Španělska :)
Reagovat
Tornes
Hele a cos čekal? To je momentálně příběh zápasu a dost možná i turnaje. Na všech zahraničních forech se řeší tohle a hry se týká tak jedna desetina příspěvků, vlastně stejně jako tady. Proč by neměl přijít i článek?
Reagovat
Kozoroh
Protože Rafa je v pozici padoucha :)))
Reagovat
Roger_Federer
Kamosko ty mas dvoje dny??
Reagovat
Frantz
jeeee..to zase budou elegosi lecit mindraky...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist