Raonic vstoupil na antuku hladkou výhrou, Simon v Monaku semifinále neobhájí

16. 4. 2013, 08:44
Aktuality 16
ATP MONTE CARLO - Milos Raonic po Davis Cupu příliš času na přípravu na antuce neměl, svůj první zápas na oranžové drti ale zvládl výborně. V Monte Carlu porazil hladce ve dvou setech Francouze Juliena Benneteaua a postoupil do 2. kola. Do něj se naopak nedostal loňský semifinalista Gilles Simon, který nestačil na Bautistu-Aguta.
Milos Raonic

Milos Raonic z posledního turnaje v Miami kvůli nemoci odstoupil, minulý víkend ale řídil historický postup kanadských tenistů do semifinále Davisova poháru. A nyní už úspěšně vstoupil do části sezony na antuce. Na turnaji Masters 1000 v Monte Carlu porazil za 72 minut hladce 6-1 6-4 Francouze Juliena Benneteaua, proti kterému využil tři ze čtyř brejkbolů a pomohl si 15 esy.

"Myslím, že to je velmi dobrý začátek. Spoustu věcí jsem dělal správně a to navzdory tomu, že jsem byl v přípravě na antuku limitován. Davis Cup je velmi dobrá věc, ale je velmi vyčerpávající. Během víkendu vám to vezme spoustu energie. Takže jsem teď moc spokojený s tím, jak jsem se byl schopný připravit a jak jsem dnes hrál," řekl dvaadvacetiletý Raonic, který si letošní bilanci upravil na 14 výher a pouhé 4 porážky. Letos vyhrál turnaj v San José.

"Teď už to pro mě není tak stresující (adaptovat se na antuku). Je to největší změna, vyžaduje to hodně úsilí zvyknout si na přechod. Ale už to pro mě není tak psychicky vyčerpávající a stresující, jako tomu bylo v předchozích dvou letech," přiznal Kanaďan, který se na antukovou část sezony připravuje v Barceloně.

O vyrovnání svého místního maxima, tedy o postup do 3. kola, se 15. hráč světa Raonic utká Jarkkem Nieminenem, s nímž jediný vzájemný zápas loni na podzim v Bangkoku prohrál. Finský tenista na úvod smetl 6-1 6-2 Srba Viktoria Troického.

Překvapením je brzké vyřazení Gillesa Simona, který před rokem prohrál až v semifinále s Rafaelem Nadalem. Jedenáctý nasazený Francouz v úvodním zápase se Španělem Robertem Bautistou-Agutem sice soupeři sebral šestkrát podání, sám o něj ale přišel dokonce sedmkrát a po téměř dvouhodinovém boji padl 3-6 6-7. Simona v závěru nezachránily ani čtyři odvrácené mečboly mv řadě.

"V prvním setu jsem byl unavený. Dlouhé výměny mě zabíjely. V každém gamu jsem mu daroval několik bodů zadarmo, které na antuce hodně bolí, protože ze soupeřovi strany jsem nic moc zadarmo nedostal," komentoval Simon, který ve druhé sadě za stavu 5-4 podával na zisk setu.

"Kdybych ten set vyhrál, tak kdo ví, co by se stalo. Asi by ho (Bautistu-Aguta) to srazilo, věřím. Vždy jsem zklamaný, když prohraju zápas, obzvlášť když jsem měl brejkboly. Ale tentokrát jsem podával opravdu špatně," dodal osmadvacetiletý Francouz, jenž na antuce prohrál i třetí letošní zápas. Minulý víkend v Davis Cupu v Argentině totiž prohrál obě své dvouhry včetně té rozhodující za stavu 2-2 proti Carlosi Berlocqovi.

Snadnou výhru ve dvou setech si na úvod zkomplikoval Marin Čilič. Devátý nasazený Chorvat v duelu s Argentincem Horaciem Zeballosem ve druhém setu dvakrát podával na ukončení zápasu, dějství ale ztratil v tie-breaku a nakonec navzdory čtyřem prohraným servisům vyhrál až po více než dvou hodinách 6-2 6-7 6-2.

Spolupráci s novým trenérem si po výhře 6-4 6-4 nad Chorvatem Ivanem Dodigem pochvaloval 33. hráč světa Francouz Benoit Paire, který v Monte Carlu debutuje.

"S trenérem se chceme soustředit jen na to, co je potřeba zlepšit. Pracujeme hlavně na mém psychickém přístupu, " uvedl Paire. "Dnes jsem odehrál dobrý zápas. Dva gamy na podání se mi nepovedly, ale dokázal jsem se soustředit a vyhrát ve dvou setech. Takže něco jsem se už naučil a jsem tu ve druhém kole. Nevím, jak daleko to mohu dotáhnout, ale vím, že se vždy budu snažit hrát co nejlépe."

Své první soupeře už znají oba nejvýše nasazení tenisté; světová jednička Novak Djokovič se utká s Rusem Michajlem Južným, Brita Andyho Murrayho vyzve Francouz Edouard Roger-Vasselin. Osminásobný šampion Rafael Nadal se utká s vítězem duelu Verdasco - Matosevic.

Po zranění ramena se v Monte Carlu na kurty vrátí Tomáš Berdych, který má jako čtvrtý nasazený v prvním kole volný los. Na jméno soupeře zatím čeká: ve středu bude hrát buď s Rumunem Haneskem, nebo Španělem Granollersem-Pujolem. První turnaj od Australian Open, po kterém musel na operaci zad, čeká Radka Štěpánka. Toho v prvním zápase prověří španělský kvalifikant Albert Ramos. Štěpánek se představí také ve čtyřhře, v níž se objeví po boku Chorvata Dodiga.

- ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO -
(Monaco, antuka, 2,646.495 eur)
pondělní výsledky (15. 04. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Čilič (9-Chorv.) - Zeballos (Arg.) 6-2 6-7(6) 6-2
Bautista (Šp.) - Simon (11-Fr.) 6-3 7-6(6)
Raonic (12-Kan.) - Benneteau (Fr.) 6-1 6-4
Fognini (It.) - Seppi (15-It.) 3-6 6-4 6-4
Davyděnko (Rus.) - Brands (Něm.) 6-3 6-4
Nieminen (Fin.) - Troicki (Srb.) 6-1 6-2
Paire (Fr.) - Dodig (Chorv.) 6-4 6-4
Roger-Vasselin (Fr.) - Haase (Niz.) 6-3 6-2
Andújar (Šp.) - Chardy (Fr.) 6-7(4) 7-5 6-2
Južnyj (Rus.) - Gimeno (Šp.) 6-4 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
dadaft
tak jsem čekal superzápas, ale Párek je úplně mimo... ((((((((((
Reagovat
Bob
by se měl co nejdřív vzpamatovat, co v poslední době předvádí je hrůza.
Reagovat
smazaný uživatel
Karma je sviňa.
Reagovat
smazaný uživatel
+1 :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Grigor sejmul Tipsu, tím mě příjemně potěšil.:)) A teď se těším na souboj Rišára s Paierem......Ať vyhaje kdokoliv, zápas třetího kola s Dimitrovem může přinést další zajímavý zápas.
Reagovat
gigin
na léčení!! Oba!!
Reagovat
rubens
Tipsa - skotský střik, Ferda (Verdasco!?)- klystýr. Pokud to nezabere, prohodit.
Reagovat
gigin
:))))) Souhlas!!
Jj, Ferda je můj interní název Verdasca.
Reagovat
Fandina
a přibrat k tomu i další!
Reagovat
Fandina
Držím palce Radkovi. Uvidíme, v jaké bude formě. Sázkovky dostatečně favorizují Ramose, i když za jiných okolností by tomu tak být nemuselo, i když jde o antuku. Tak jsem zvědavá, jak Radek dopadne. Je na kurtu kde nejsou kamery, tak alespoň podle výsledků. Držím palce Rádo .... pojď pojď pojď

a také se podívám na Richarda s Pairem, Ríšovi fandím a Paireho hra se mi také líbí.
Reagovat
dadaft
Radek je velký mazák, snad se to dobře vyvine a bude šance vyhrát... ))

jinak Paire v mém interním slovníku dostal jméno Kokrhoutek. )) --- ani nevím, co by to mělo znamenat, ale prostě mi k němu sedí. )))))))
Reagovat
r176
radek v 1 setu vedl 3:2 a měl servis a set prohral 6:3!! :-(
Reagovat
r176
a ve 2 setu prohrává 1:3 :-(
Reagovat
r176
radek prohrál 6:3 6:3
Reagovat
dadaft
pro mě šlágr dnešního dne francouzský souboj na Riviéře Gasquet - Paire. ))
Reagovat
hatatytla
Ten Gilles... já jsem jeho velkej fanoušek, ale někdy se nestačim divit, jak může bejt stabilním hráčem top 15.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist