Rezaiová po roce do čtvrtfinále, Vesninová jí vzdala

21. 7. 2011, 08:34
Aktuality 7
WTA BAKU - Jako by se nad Aravane Rezaiovou smilovala. Ruska Jelena Vesninová v Baku nedohrála zápas 2. kola a francouzskou soupeřku pustila do prvního čtvrtfinále na okruhu od loňského července.
Aravane Rezaiová

Aravane Rezaiová loni zažila životní sezonu, v níž se dostala až na 15. místo světového žebříčku. Už od poloviny roku, kdy po triumfu v Bastadu vypadla na antuce v Palermu ve čtvrtfinále, se ale začala trápit. Za posledních 12 měsíců si totiž jediné čtvrtfinále zahrála na 'malém turnaji mistryň' na Bali, kde však do této fáze turnaje byla přímo nasazena. Přesto vypadla hned v úvodu a nedokázala obhájit předchozí titul.

Své trápení nedokázala ukončit ani v této sezoně a následoval tak logický pád do druhé světové stovky. Dvazápasy v řadě vyhrála čtyřiadvacetiletá Francouzka íránského původu až tento týden - po více než roce - na rychlém povrchu v ázerbájdžánském Baku. Příliš se na to ale nenadřela; nejdříve smetla domácí patnáctiletou Farhadovou a ve 2. kole postoupila přes Jelenu Vesninovou, jež utkání kvůli nemoci vzdala.

Francouzská tenistka vyhrála první set 6-3, ve druhém pak hned v první hře sebrala třetí nasazené Rusce podání a Vesninová po lékařském ošetření utkání skrečovala.

V prvním letošním čtvrtfinále na Rezaiovou čeká další nasazená Ruska Ksenie Pěrvaková. Dvacetiletá tenistka si ve dvou setech poradila s krajankou Vesnou Doloncovou - za svobodna známou pod jménem Manasjevovou - a může stále myslet na premiérové finále. Zatím byla dvakrát v semifinále.

Ve druhém kole dohrála také turnajová pětka Monica Niculescuová. Třiadvacetiletá Rumunka podlehla 6-7 1-6 Galině Voskobojevové z Kazachstánu, jež se v prvním kole blýskla dvěma kanáry proti Gruzínce Šapataové a zahraje si tak o své premiérové semifinále na turnaji WTA. Její příští soupeřkou ale může být nasazená dvojka Pavljučenkovová z Ruska, která má před sebou ještě zápas proti Bovinové.

- WTA INTERNATONAL BAKU (Ázerbájdžán, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky (20. 07. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Rezaiová (Fr.) - Vesninová (3-Rus.) 6-3 1-0 skreč V.
Voskobojevová (Kaz.) - Niculescuová (5-Rum.) 7-6(2) 6-2
Pěrvaková (7-Rus.) - Doloncová (Rus.) 6-3 6-3
Korytcevová (Ukr.) - Jakimovová (Běl.) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
"Jakoby se Aravane Rezaiovovou smilovala"

myslel som si, že češtine rozumiem, ale tejto vete nie :-)

ts, Rezaiovovou...
Reagovat
smazaný uživatel
mam nesmely tip: "Jako by se nad Aravanou Rezaiovou smilovala." (Jelena, samozrejme.) ;-)
Reagovat
Jiri
Ja jsem cech, ale taky nechapu :) Asi tam chyby: Jakoby se NAD Aravane Rezaiovovou smilovala. I tak je ale ta veta trosku nepochopitelna. Detail.
Reagovat
smazaný uživatel
"Jakoby se nad Aravane Rezaiovovou smilovala"
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Musime si pomahat!" :-))

Ja se omlouvam za brozovani, ale nemuze byt "jakoby". Muzu zustat jakoby stajf (treba), ale jako bych se, jako by ses, jako by se (on, ona, ono)....
Chybejici predlozku jsme objevili vsichni, ale Aravanu bych normalne sklonovala a "vova" prece vubec, staci nam bohate nase mile "ova" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist