Rezaiová v Bastadu zaslouženě slaví čtvrtý triumf

10. 7. 2010, 16:32
Aktuality 3
WTA BASTAD - Antukový turnaj ve švédském Bastadu vyhrála druhá nasazená Aravane Rezaiová z Francie. Semifinálová přemožitelka Šafářové ve finále zdolala Argentinku Dulkovou a získala čtvrté turnajové prvenství.
Aravane Rezaiová

Druhá nasazená Aravane Rezaiová v Bastadu mimo jiné porazila Češky Voráčovou a v semifinále Šafářovou a bez ztráty setu postoupila do svého šestého finále. V něm na ni čekala Gisela Dulková, jež už ve druhém kole odvracela čtyři mečboly proti Němce Malekové. Včera však hladce vyřadila turnajovou jedničku Pennettaovou a dostala se do svého sedmého finále.

Obě hráčky dnes usilovaly o zisk čtvrtého titulu. Předzápasové statistiky nahrávaly do karet pětadvacetileté Argentince Dulkové, jež s o tři roky mladší Francouzkou vyhrála oba vzájemné souboje.

Ovšem zatímco Jihoameričanka se z posledního triumfu radovala před dvěma lety ve Fesu, kde právě porazila i Rezaiovou, Francouzka íránského původu už letos triumfovala na hvězdně obsazeném antukovém turnaji v Madridu.

Finále v Bastadu začala suverénně Rezaiová, jež v prvním setu nečelila žádnému brejkbolu a vyhrála 6-3. Dulková si ale navzdory pasivní a defenzivní hře vynutila rozhodující sadu. V té si sice ještě dokázala dvakrát vzít zpět ztracená podání a odvrátit dva mečboly, nakonec se ale ze čtvrté trofeje pro vítězku turnaje WTA a prémie 37.000 dolarů radovala agresivně hrající Francouzka.

"Bylo to hodně náročné utkání, ale v závěru jsem ukázala, že jsem byla schopná tenhle zápas i celý turnaj vyhrát," komentovala Rezaiová. "Gisela je velká bojovnice, obě jsme měly svou taktiku. Byl to skvělý zápas," hodnotila vítězka.

"Každý můj titul je jiný. Ale všechny pro mě hodně znamenají. Tento týden jsem dokázala podávat vyrovnané výkony a to je správná cesta."

Dulková, která bude od pondělka plnit roli páté nasazené tenistky na turnaji ECM Prague Open na pražské Štvanici, si spravila chuť ve finále čtyřhry. S Italkou Flavií Pennettaovou porazily český pár Renata Voráčová a Barbora Zahlavová-Strýcová. a letos získaly už čtvrtý deblový titul. Zároveň si upevnily pozici druhého nejlepšího páru této sezony.

- WTA INTERNATIONAL BASTAD (Švédsko, antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (10. 07. 2010)

Dvouhra - finále:
Rezaiová (2-Fr.) - Dulková (4-Arg.) 6-3 4-6 6-4

Čtyřhra - finále:
Dulková/Pennettaová (1-Arg./It.) - Voráčová/Zahlavová-Strýcová (2-ČR) 7-6(0) 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda že to Gisela nedala... já jen doufám, že se z Prahy neodhlásí...
Reagovat
smazaný uživatel
taky sem držel palce Gisele.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist