Robredo s Martinezovou smetli Američany

3. 1. 2010, 12:09
Aktuality 0
HOPMAN CUP - Přesvědčivým vítězstvím vstoupili Španělé Maria-Jose Martinezová a Tommy Robredo do Hopmanova poháru. Američany Melanii Oudinovou a Johna Isnera porazili 3-0 na zápasy a rázně vykročili za postupem do finále.
Tommy Robredo a M. J. Martinezová

Španělští tenisté vstoupili vítězně do Hopmanova poháru v Perthu. V tradičním turnaji smíšených družstev porazili 3-0 Američany.

O první bod španělského týmu se postarala Maria José Martinezová-Sanchezová, která zdolala Melanii Oudinovou dvakrát 6-4.

Levoruká Španělka deptala osmnáctiletou Američanku hrou servis-volej a i když se v závěru nevyhnula ztrátě koncentrace, větší komplikace nepřipustila. "Ráno jsem se necítila nejlépe, ale po vítězném zápase je mi už lépe," řekla Martinezová.

Klíčem k úspěchu bylo dramatické vítězství Tommyho Robreda v úvodním zápase nad Johnem Isnerem v tie-breaku třetího setu.

Robredo jenž Hopmanův pohár vyhrál po boku Arantxy Sanchezové-Vicariové už v roce 2002,dlouho nemohl prorazit Isnerův servis. První dějství prohrál ve zkrácené hře, ale ve druhém setu dokázal Američanovi sebrat servis a vynutit si rozhodjící sadu. Ta dospěla do tie-breaku, ve kterém byl šťtastnější Španěl.

"Je to jako ruleta - červená nebo černá. Forhend je červená, bekhend černá," odpověděl vítěz duelu na otázku, jaké to je čelit Isnerovu podání. 206 centrimetrů vysoký tenista v zápase nasázel 16 es.

Vítězství završil španělský pár ve čtyřhře po setech 6-4 7-5. "Oba hrajeme raději singly. Ale byla to zábava a to je tady důležité," řekla Oudinová.

Američany v úterý čeká duel s domácí Austrálií, která včera podlehla Rumunům. Španělsko a Rumunsko budou v úterý ve večerních hodinách bojovat o přiblížení se postupu do finále. Do něj postoupí postoupí vítězové skupin.

Ve skupině B hraje Rusko s Jelenou Dementěvovou v sestavě, Británie s Andym Murraym, Německo a Kazachstán.

- HOPMAN CUP (Austrálie - Perth, tv. povrch) -
sobotní výsledky (02. 01. 2010)

Skupina A:
Španělsko - USA 3-0
Martinezová-Sanchezová - Oudinová 6-4 6-4
Robredo - Isner 6-7(5) 6-3 7-6(4)
Martinezová-Sanchezová/Robredo - Oudinová/Isner 6-4 7-5

Tabulka:
1. Španělsko 1/0 3-0 1
2. Rumunsko 1/0 2-1 1
3. Austrálie 0/1 1-2 0
4. USA 0/1 0-3 0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist