Hewitt se Stosurovou na úvod Hopman Cupu nečekaně prohráli

2. 1. 2010, 12:30
Aktuality 5
HOPMAN CUP - Na 22. ročníku Hopmanova poháru mají usilovat o druhý titul pro domácí tým, Lleyton Hewitt se Samanthou Stosurovou však do tradiční soutěže smíšných dvojic vstoupili prohrou s týmem Rumunska a výrazně si zkomplikovali boj o postup do finále.
Sorana Cirsteaová

Rumunský pár Sorana Cirsteaová a Victor Hanescu zaskočil na úvod Hopmanova poháru smíšených tenisových dvojic domácí Austrálii a první zápas tradičního turnaje v Perthu vyhrál 2-1.

O oba body Rumunska se zasloužila 45. hráčka světa Cirsteaová, jež poprvé v kariéře zdolala 3-6 6-4 6-3 aktuální světovou třináctku Samanthu Stosurovou a byla úspěšná i v rozhodujícím mixu.

Naději na úspěšný vstup do turnaje zachoval pro Austrálii Lleyton Hewitt, jenž porazil Haneska 3-6 6-3 7-6 a vyrovnal. "Byl to těžký soupeř hned na úvod sezony. Victor hrál rád a dobře od základní čáry a mohl se opřít o přesné podání. Bylo těžké s ním udržet rytmus," řekl Hewitt.

Smíšená čtyřhra však byla v jasné režii rumunského dua, které nad dvojicí složenou z deblových grandslamových vítězů vyhrálo 7-5 6-1.

"Byl to perfektní den. Nejdříve jsem poprvé porazila Sam a pak jsem uspěla v prvním mixu s Victorem. Skvělé," libovala si Cirsteaová.

Dalším soupeřem Rumunska ve skupině A bude v úterý Španělsko, Australany čeká USA. Ve skupině B hraje Rusko s Jelenou Dementěvovou v sestavě, Británie s Andym Murraym, Německo a Kazachstán.

Do finále postoupí vítězové skupin.

- HOPMAN CUP (Austrálie - Perth, tv. povrch) -
sobotní výsledky (02. 01. 2010)

Skupina A:
Rumunsko - Austrálie 2-1
Cirsteaová - Stosurová 3-6 6-4 6-3
Hanescu - Hewitt 6-3 3-6 6-7(2)
Cirsteaová/Hanescu - Stosurová/Hewitt 7-5 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
majjkaa
sikovna tenistka a este aj veelka kocka je to!! jedna z mojich NAJ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
výborně Sorano
Reagovat
smazaný uživatel
ze Sorany bude raz hviezda...... :)
Reagovat
smazaný uživatel
taky myslim
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist