Robsonová jde se zápěstím na operaci, nestihne Roland Garros ani Wimbledon

18. 4. 2014, 09:44
Aktuality 6
Laura Robsonová si minimálně další tři měsíce nezahraje. Talentovaná Britka se rozhodla řešit problémy se zápěstím, kvůli kterému marodí od začátku roku, operací. Přijde tak o celou antukovou část sezony včetně Roland Garros i následný Wimbledon, kde měla obhajovat osmifinále.
Profily hráčů
Laura Robsonová

Problémy s levým zápěstím začala mít během přípravy na novou sezonu. Tu měla Laura Robsonová odstartovat v Aucklandu, ale kvůli bolestem se ze soutěže odhlásila. Svůj první zápas v roce 2014 tak odehrála v Hobartu, kde však vzdala a na Australian Open uhrála jen tři gamy proti Flipkensové. Od té doby nehrála a snažila klidem a konzervativní léčbou zápěstí vyléčit.

V březnu sice fanouškům vzkázala, že se stav její ruky lepší a také se dohodla na spolupráci s novým trenérem Kolumbijcem Mauriciem Hadadem, který před deseti lety dovedl Marii Šarapovovou ve Wimbledonu k jejím prvnímu grandslamovému triumfu, nakonec se však dvacetiletá Britka na kurty hned tak nevrátí.

"Chtěla bych své fanoušky informovat, že jsem se rozhodla jít se zápěstím na menší operaci, kterou na klinice Mayo provede jeden z nejlepších lékařů na světě Dr. Richard Berger," oznámila včera na Facebooku Robsonová. Operovat ji bude stejný doktor, který koncem března operoval rovněž zápěstí Argetince Juana Martína del Potra.

"Dr. Berger je přesvědčený, že se na kurty vrátím znovu bez bolestí. Ale bohužel to chce čas a přijdu tak o French Open i Wimbledon," dodala bývalá 27. hráčka světa, která žebříčkem WTA postupně klesá. Aktuálně jí patří 64. místo, v létě už určitě nebude v Top 100.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přeju Lauře brzké uzdravení! Byla by škoda, kdyby do této sezony nemohla zasáhnout... Na její zápasy se většinou dobře dívá a taky nechci, aby byl tomasinho smutný (já jsem na něj tak hodný, že si to snad ani nezaslouží :D). :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je to masivní užívání polyesteru pro dosažení max spinu. Delpo taky se zápěstí v prd.....federer, který jede na střívku (ikdyž ted také né již full) j OK.
Reagovat
smazaný uživatel
Drž se Lauro :((
Reagovat
smazaný uživatel
:-(( Ach jo, celá tahle sezona je noční můra. Nestíhám nci sledovat, oblíbencům se nedaří. Z MC jsem třeba neviděl ani zápas ještě.
Reagovat
speed
no a co jako???
Reagovat
smazaný uživatel
Máš se z toho pos.at :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist