Del Potro: Vazy byly přerušené, operace byla nutná

29. 3. 2014, 11:44
Aktuality 5
V pondělí ve Spojených státech na klinice Mayo se Juan Martín del Potro podrobil operaci zápěstí a už ve čtvrtek v Buenos Aires poprvé promluvil k novinářům. Zranění prý bylo vážnější, než se předpokládalo a argentinský tenista je smířen s tím, že možná přijde o zbytek sezony.
Profily hráčů
Juan Martín del Potro

"Během zákroku se ukázalo, že poškození vazů bylo vážnější, než se předpokládalo. Doktor měl lepší možnost podívat se na rozsah zranění a viděl, že vazy byly přerušeny. Takže operace bylo to nejlepší, co jsem mohl udělat," řekl del Potro ESPN Deportes.

S levým zápěstím měl argentinský tenista potíže už druhý rokem, gradovat začaly bolesti během loňského US Open, kde dostával opichy proti bolesti. Letos sice začal triumfem v Syndey, na Australian Open se ale problémy ozvaly znovu a stav zápěstí se pak již jen horšil.

Juan Martín del Potro po operatiním zákrokuDel Potro se sice ještě objevil na čtyřech turnajích, ale bylo to pouze trápení: v Rotterdamu skončil ve čtvrtfinále, v Dubaji nedohrál utkání prvního kola, v Indian Wells se představil jen ve čtyřhře a v Miami už nenastoupil vůbec.

"Chtěl jsem hrát dál a neztratit svou pozici v žebříčku, tak jsem se snažil hrát více slajsované údery, tak po dvou trénincích v Miami jsem si řekl, že už to takhle dál nejde," řekl del Potro, který byl po Australian Open světovou čtyřkou. Už nyní klesl na osmé místo a další pád ho čeká. Pětadvacetiletý Argentinec je totiř smířen s tím, že už si do konce roku nezahraje.

"Rekonvalecence bude tvrat spoustu měsíců," uvědomuje si Del Potro. "Za dva týdny mě čeká kontrola a teprve po ní budeme mít lepší představu o tom, za jak dlouho se budu moct vrátit."

Del Potro už podobné přerušení kariéry jednou zažil. Krátce po triumfu na US Open v roce 2009 začal mít problémy s pravým zápěstím a na začátku sezony 2010 šel na operaci. Na kurty se vrátil až podzim a v žebříčku spadl z první světové desítky až do páté stovky. I tentokrát však věří, že se po uzdravení vrátí zpět mezi elitu.

"Pokud zase budu zdravý, vím, že se mohu vrátit na špičkovou úroveň. Příští rok pro mě bude jiný, protože už nebude hrát Top 10,"

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
dadaft
chjo.
nejdřív Jamie,
teď Juan.
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo :( Drž se!
Reagovat
Pesek12
Moc velká smůla, přeji brzký návrat
Reagovat
nitrotaj
Budou mi chybět tvoje forehandy viz Wimbledon 2013 Semifinále. O to víc ti budu fandit až se vrátíš.
Reagovat
smazaný uživatel
chudák má hroznou smůlu na zranění :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist