Rochus si v Newportu zahraje o další finále

9. 7. 2011, 12:58
Aktuality 0
V americkém Newportu hraje potřetí a potřetí se probojoval alespoň do mezi nejlepší čtyřku. Belgičan Olivier Rochus zvládl na travnatém turnaji svůj čtvrtfinálový zápas a po výhře 7-6 6-3 nad Australanem Ebdenem je blízko obhajobě loňského finále. V cestě do něj se ho pokusí zastavit domácí Michael Yani.
Olivier Rochus

Olivier Rochus, který v loňském finále prohrál v Newportu s Mardym Fishem, sehrál včera s Matthewem Ebdenem vyrovnaný první set, ve kterém diváci neviděli žádný brejkbol. Ke slovu tak přišla zkrácená hra, v níž uspěl šestý nasazený Belgičan. Ten si v dalším setu vypracoval svou jedinou šanci na prolomení soupeřova servisu a využil ji. Vlastní podání Rochus neztratil a za necelou hodinu a půl zvítězil 7-6 a 6-3.

Belgický tenista, který své jediné dva tituly vyhrál na antuce, si vylepšil letošní bilanci na trávě na 6-2 a v Newportu má vynikající bilanci 10 výher a dvě porážky.

Jedenácté vítězství si může Rochus připsat dnes proti Michaelu Yanimu. Domácí tenista se dostal do semifinále po výhře 6-3 6-7 a 7-5 nad krajanem Denisem Kudlou.

Yanimu je sice třicet let, ale až do turnaje v Newportu nikdy nevyhrál zápas na turnaji ATP. Hráč čtvrté stovky světového žebříčku si musel účast v Newportu vybojovat v kvalifikaci a své první velké výhry se dočkal v úvodním kole hlavní soutěže v souboji s Izraelcem Selou. Díky skreči Tommyho Haase pak postoupil do čtvrtfinále a ani v něm se nezastavil.

V souboji s o 12 let mladším Kudlou udeřil v úvodním setu při soupeřově podání hned třikrát a sadu vyhrál 6-3. Dramatický druhý set sice ztratil v tie-breaku, v rozhodujícím pak ale znovu třikrát prorazil Kudlův servis a po téměř dvou a čtvrthodinách vylepšil své maximum na turnaji ATP.

"Miluju to... Jeden takový týden mi dává chuť do těch dalších. Začal jsem ve 22, takže se v tom pohybuju osm let. Rád bych sám sobě dal na okruhu dobrou příležitost," řekl po svém vítězství singapurský rodák. "Newport je turnaj, na kterém se pokaždé někdo objeví neznámý a vede si dobře, proto tu hrávám. Je to občas jako loterie," dodal hráč, který na turnaji už třikrát vypadl v kvalifikaci.

Výsledky - Newport (tráva, dotace 442.500 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
O. Rochus (6-Belg.) - Ebden (Austr.) 7:6 (7:5), 6:3, Yani - Kudla (oba USA) 6:3, 6:7 (5:7), 7:5.

Semifinálové dvojice:
Isner (1-USA) - Kamke (8-Něm.), O. Rochus - Yani.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist