Roddick se na antuce dál trápí, v Římě dohrál

9. 5. 2011, 19:13
Aktuality 9
Antuka nikdy nepatřila mezi jeho nejlepší povrchy a ani letošní sezona není výjimkou. Andy Roddick prohrál i svůj druhý zápas na pomalém povrchu v tomto roce a po porážce 3-6 3-6 s Gillesem Simonem se rozloučil s italskou metropolí. Americkou čest tak dnes v Římě musel zachraňovat momentálně nejlepší zámořský hráč Mardy Fish.
Andy Roddick

Andy Roddick už na výhru čeká téměř dva měsíce, od turnaje v Indian Wells. K jeho smůle ho na domácích turnajích provázely zdravotní problémy; ty se mu sice na evropské antuce vyhýbají, ale ani bez nich se momentálně 12. hráči světa nedaří najít vítěznou formu. Před týdnem vypadl Roddick v Madridu s Italem Cipollou a tentokrát ho z turnaje v Římě vyřadil bez ztráty setu Gilles Simon z Francie.

"Má hodně dobrý pohyb, z čehož nemáte radost, když se vám údery nedaří tak, jak se dnes nedařily mně," povzdychl si po porážce 3-6 3-6 Roddick, který zahrál pouhých devět vítězných míčů a udělal 27 nevynucených chyb. "Nikdo nemá rád porážky. Zkouším to, ale posledních pár týdnů se necítím ve své kůži. Hrát na různých površích, to je jako nebe a dudy. Rychlé kurty v hale v Memphisu se od těchhle kurtů hodně liší, ale fyzicky se cítím dobře, takže se nevymlouvám," dodal Roddick, který si ještě před French Open zahraje příští týden v Nice.

Zatímco momentální americká dvojka Roddick je už v Římě ze hry, žebříčkově nejlepší ze zámořských hráčů Mardy Fish si dnes vybojoval postup do druhého kola. Fish nezačal svůj souboj s Kolumbijcem Santiagem Giraldem nejlépe, rychle přišel o svůj brejk a soupeř ještě dokázal vyhrát úvodní set. Jedenáctý nasazený hráč ale ve druhém setu začal nepříznivý vývoj utkání obracet, a nerozhodila ho ani ztráta servisu v úvodu rozhodující sady. Od stavu 0-2 vyhrál Fish šest gamů v řadě a po necelých dvou a půl hodinách zvítězil 4-6 6-2 a 6-2.

Nikolaj Davyděnko si v úvodu sezony zahrál finále v Dauhá, kde porazil i Nadala, pak se ale trápil. Když před 14 dny vyhrál turnaj v Mnichově, zdálo se, že je z nejhoršího venku. Nicméně trápení ruského tenisty pokračuje dál, neboť na dalších dvou podnicích neuhrál ani set; po porážce se Španělem Granollersem v Římě nestačil na Srba Victora Troického.

Jméno svého příštího soupeře, se kterým se utká o letošní 33. výhru, zná Novak Djokovič. Srbský tenista se utká s Lukaszem Kubotem, kterého už třikrát hladce porazil. Osmadvacetiletý Polák po úspěšně zvládnuté kvalifikaci uspěl i v zápase prvního kola, v němž zdolal Pabla Cuevase z Uruguaye.

Už devátý z posledních jedenácti zápsů prohrál Marcos Baghdatis. Kypřan navázal na šňůru nevydařených výsledků i v Římě, kde podlehl hladce 3-6 2-6 Jo-Wilfriedu Tsongovi. Francouzský tenista soupeři nenabídl jediný brejkbol a chystá se vyzvat Rogera Federera, s nímž se na antuce utká vůbec poprvé.

Výsledky - Řím - muži (antuka, dotace 2,75 milionu dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Fish (11-USA) - Giraldo (Kol.) 4:6, 6:2, 6:2, Simon (Fr.) - Roddick (12-USA) 6:3, 6:3, Troicki (15-Srb.) - Davyděnko (Rus.) 6:4, 7:5, Andrejev (Rus.) - Riba (Šp.) 6:4, 7:5, Nieminen (Fin.) - Mannarino (Fr.) 7:5, 2:6, 6:3, Stachovskij (Ukr.) - Hanescu (Rum.) 6:3, 1:6, 7:6 (8:6), Kubot (Pol.) - Cuevas (Urug.) 7:6 (7:1), 2:6, 6:2, Malisse (Belg.) - García-López (Šp.) 7:5, 6:2, Starace (It.) - Dolgopolov (Ukr.) 6:3, 6:3.

 

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Al Jazeera Sport 2, satelit 7 stupňů západně, frekvence 12284 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 120 cm
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.livescorehunter.com/Livescores/Livescore-Tennis.html nula stupnu, nula mhz, nula v, nula cm
Reagovat
Stan_Borowitz
Kvalita taky nula...
Reagovat
smazaný uživatel
Kvaoita jak kdy. Třeba finále Djokovič vs. Nadal bylo v pohodě, ale finále Kvitová vs. Azarenka se od půlky druhého setu začalo brutálně sekat.
Reagovat
Stan_Borowitz
já to srovnávám s obrazem v HD rozlišení na plazmovém panelu Pioneer Kuro o úhlopříčce 125 cm. V tomto srovnání se mi kvalita jakéhokoli webcastu limitně blíží nule...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale do takového vybavení nebudu investovat jen kvůli pasivnímu sledování tenisu. Já jinak v televizi koukám snad jen na MS v hokeji. :-)
Reagovat
VlS
Tak ještě 3D a raketu do ruky :-))) - máš v obýváku antuku?
Reagovat
Stan_Borowitz
ne, ale na zahradě mám travnatý dvorec. WB to pravda není, ale hrát se na něm dá obstojně :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
no tak já investoval na základě požadavků rodiny a no a pak taky proto, že jsem si chtěl dopřát ten pocit pořídit si to nejlepší, co je (resp. bylo před dvěma roky) aktuálně na trhu k dispozici. Taky moc nekoukám, akorát občas na tenis a čas od času nějaký film. Není čas...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist