Roddick zůstává na marodce, Montreal bude i bez Söderlinga

5. 8. 2011, 09:54
Aktuality 2
Těsně před losem turnaje Masters 1000 v Montrealu se odhlásila řada tenistů včetně světové pětky Robina Söderlinga a dvanáctky Andyho Roddicka. Švéda trápí bolavé zápěstí, Američana na druhý turnaj v řadě nepustí zranění břišních svalů. Na Rogers Cupu se nepředstaví ani Melzer, Malisse a García-López.
Andy Roddick

Andy Roddick radostné období své kariéry nezažívá. Na jaře se mu kvůli problémům s ramenem nedařilo a nakonec se vzdal i účasti na French Open. Z Wimbledonu se poroučel už ve 3. kole po porážce s Felicianem Lópezem, před měsícem pak ve čtvrtfinále Davis Cupu nezabránil porážce Američanů se Španělskem, neboť podlehl Davidu Ferrerovi.

A když už začala jeho oblíbená část sezony na domácích betonech, při tréninku si poranil šikmé břišní svaly a o první přípravný turnaj před US Open ve Washingtonu přišel. Zranění bohužel během týdne nevyléčil a odhlásit se musel i z nadcházejícího podniku Masters 1000 v Montrealu, kde před osmi lety triumfoval a o měsíc později v New Yorku získal svůj jediný grandslamový titul.

"Doufám, že se do 10 dnů stihnu připravit alespoň na Cinicnnati... držte mi palce," napsal na Twitteru osmadvacetiletý Roddick, který na Rogers Cupu nestartoval ani loni (kvůli nemoci) a letos tak neobhajuje žádné body.

Američan se vzhledem k událostem posledních dnů přihlásil ještě na turnaj do Winston Salemu, kde se hraje týden před US Open.

O začátek sezony na amerických betonech přijde i Robin Söderling. Pátý hráč světa, jenž hrál naposledy na antuce v Bastadu a získal titul, se z Montrealu odhlásil kvůli zraněnému zápěstí.

Rakušan Jürgen Melzer se pořadatelům největšího turnaje ATP na půdě Kanady omluvil pro svalové zranění, jež si přivodil tento týden ve Washingtonu. Belgičan Xavier Malisse se startu vzdal z osobních důvodů a Guillerma Garcíu-Lópeze ze Španělska na kurty nepustí zánět slepého střeva.

Příprava na letošní US Open se zkomplikovala i šestému hráči světa Davidu Ferrerovi, který si koncem července po pádu si při tréninku poranil levou ruku a kvůli vlasové zlomenině si nezahraje dva až tři týdny.

Turnaj v Montrealu startuje 8. srpna, o týden později následuje další podnik série Masters 1000 v Cincinnati a 21. srpna je na programu poslední prověrka ve Winston Salemu. Pak už startuje poslední grandslam sezony US Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
hatatytla
všechny tenisty kromě soderlinga rád oželím, jsou to hráči bez formy, nestabilní a velmi náladlový.
Reagovat
Mistr
Škoda Soderlinga. Nemam ho rád, ale pod Rosengrenem se mi jeho hra dost líbila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist