Rosol: Davis Cup mě může nakopnout

2. 3. 2015, 21:00
Aktuality 86
Úspěch české daviscupové reprezentace bude poprvé stát a padat hlavně s výkony Lukáše Rosola. Devětadvacetiletý brněnský rodák bude ve víkendovém souboji s Austrálií v prvním kole soutěže domácí jedničkou a dá se čekat, že v případě otevřeného stavu v Ostravě odehraje obě dvouhry i čtyřhru.
Profily hráčů
Lukáš Rosol (© Česká sportovní)

Čtyři roky byl spíše ukrytý ve stínu Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, teď český kvartet poprvé povede bez obou hvězd a s hlavním dílem zodpovědnosti. "Zkusím udělat maximum. Není to ale poprvé, co budu hrát. I Jirka Veselý už hrál, nějaké zkušenosti už máme," řekl novinářům Rosol.

Nejvíce se své aktuální pozici v týmu přiblížil před dvěma roky. V Kazachstánu se dvěma body z dvouher zasloužil o celkové vítězství 3:1, Štěpánek tenkrát naskočil pouze do deblu.

Tenista z 31. místa světového žebříčku v novém roce zatím moc důvodů k výskání neměl. Největší radost mu v úvodu ledna udělalo narození prvního potomka, ale na kurtu to není ono. Jediné vítězství si Rosol připsal v prvním kole Australian Open proti Francouzi De Schepperovi, jinak už má na kontě jen pět porážek.

"Já se ale na kurtu cítím dobře. Změnil jsem kondičního trenéra, máme nějaký celoroční plán a držíme se toho. Na něco jsme najeli a já věřím, že během pár týdnů se to projeví," řekl Rosol.

Dvě vyhraná utkání po sobě Rosol dokonce vyhlíží už sedm měsíců, od turnaje v Salemu v polovině srpna. "Už je to minulost, nemůžu se dívat zpátky. Z každé porážky jsem si něco vzal. Pracujeme na něčem, co se musí ukázat každou chvíli," řekl Rosol.

Člen vítězného družstva z Davisova poháru v letech 2012 i 2013 si jen naříká, že mu schází víc odehraných zápasů. "Musel jsem odříct dva turnaje. Nehrál jsem v Sydney kvůli narození malého a kvůli zranění ani Záhřeb. Ale cítím se na kurtu komfortně a doufám, že se to už tady projeví. Davis Cup mě může nakopnout, je to fráze, ale je to opravdu úplně jiná soutěž než turnaje," řekl Rosol.

I kvůli vlastní výkonností se skoro nezaobírá sestavou Australanů. Zprávy o neúčasti soupeřovy jedničky Kyrgiose prý pouštěl druhým uchem hned ven. "Šlo to mimo mě. Soustředím se na svůj maximální výkon. Jestli přijedou s áčkem nebo béčkem, je to jejich rozhodnutí," řekl Rosol.

Po konzultacích s nehrajícím kapitánem Jaroslavem Navrátilem se ovšem přimluvil, aby se hrálo na pomalejším tvrdém povrchu. "Povrch je dobře zvolený. Chtěli jsme lehce pomalejší, než býval, protože Groth servíruje dobře. Kapitán se nás ptal a já jsem rád i kvůli turnajům, že se vybral tenhle povrch," dodal Rosol.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

86
Přidat komentář
Rafaeoli25
Úspěch bude v téhle chvíli záviset výhradně na Veselém, ne na Rosolovi, bože, jak může tp napsat takový nesmyslný kec, jako kdyby neviděli kdo z nich hraje letos líp..:(
Reagovat
UnrealTom
neskutečnej bídák ten Rosol měl by to zabalit :D
Reagovat
Kozoroh
http://allsports.com.gh/tennis/prediction-novak-djokovic-can-win-grand- slam-andre-agassi-id3533429.html
http://m.media.brisbanetimes.com.au/sport/tennis/agassi-tips - djokovic-for-grand- slam-clean-sweep-6315314.html

Podle slavného amerického tenisty s arménsko-íránskými kořeny bude pro Djokoviče klíčový zisk RG. Pokud vyhraje Paříž, tak mu nikdo nebude stát v cestě za velkým tenisovým milníkem.
Reagovat
janek_da
Reagovat
Kozoroh
Já bych byl velice spokojený, kdyby letos získal aspoň RG. To je alfa a omega letošní Novakovy sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja s Andreem celkem souhlasim, tohle opravdu muze byt Rok Djokovice;)
Ale spis nez RG bych videl vetsi klic v ohajobe na trave...
Reagovat
janek_da
Tož to ja neřikam tak ani tak. Ale na ma slova dojde.
Reagovat
smazaný uživatel
taky bych bral co GS jiny vitez...;)
Reagovat
gigin
RG mu moc přeju. To je poslední, co jsem mu ještě nedal, nedotlačil ho. Letos dílo dokonám. Ajde!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Letos podle mne zaostri raketu i David;)
Reagovat
smazaný uživatel
je to takovy jeho "Tha last Call"
Reagovat
Roger_Federer
V to doufam, bude Fererova posledni sance.A hlavne doufam ze ve finale nebude Ferrer-Federer ;).
Reagovat
Roger_Federer
podle me Andre porad frci natom metadonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mame tady Rogeruv metadon,
...naposledy kdyz mne rikal, ze jsem nality, ze Kvitova jde pro talir, si pro nej dosla...:)
Takze se koukni kolik je na Noldu, ze da vsechny GS v tomto roce;)
Jeho sance se jeste zvetsili,,,
,,,jako vic nez po tom prohlaseni Agassiho;)
Reagovat
janek_da
Noo, to zni zajimave. Ani takova sazka neni vypsana ale pres ako to dela uzasny kurz 16. Do toho asi nejdu :)
Reagovat
smazaný uživatel
;D)))
Reagovat
Nola
tentokrat musim suhlasit s autorom vlakna, Agassi nebude pri zmysloch, este by ma zaujimalo kedy poskytol ten rozhovor, asi nesledoval finale v Dubaji... Nole mal jedinecnu sancu na kalendarny GS v roku 2011, osobne neverim, ze sa v kratkodobom horizonte podari kalendarny GS ziskat nejakemu tenistovi, ja osobne budem rada, ak dokaze behom kariery skompletovat karierny GS
Reagovat
Nola
samozrejme mam na mysli Rogera Federera, nie Kozoroha
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak...takovy ty Dubaje,,,
,,,co s tim jako...;)
Taky by se dalo rict, jestli bude vypadat kazdy GS jako ten prvni, tak je to opravdu realnejsi nez se mozna na prvni pohled zda;D)
---
Sim Te... Fedex nepresel prez Seppiho, Rafa mel problemy i se Smyczkem, A Andy dostal od Noldy na zaver kanarkovy pozdrav...
...;)
Reagovat
spaniel
Povedlo se to jednomu člověku pred 40 lety. Rekl bych ze sance je docela mala.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo...ja to chapu, na co asi narazis,.... mne slo taky o toho Agassiho, ze ten nazor proste neni uplne mimo, nebo, zeby byl na fetu...ze rika blbosti...

Turnaj na trave je ve Wimblu posunuty o tyden...

Pokud by Fedex, Nadal, a Mura predvedli na tech Gs to co v Australii, tak ta sance podle mne az tak mala neni...no a vime, ze GS je uplne jiny turnaj, jako chapu ze Fedex a Nadal jedou vzdy na plno... Rafan to tahne vuli, Fedex inteligenci, evidentne, ale take vime, ze Andy a Nole jsou na tech mensich turnajich celkem jini hraci...uz ne jednou se to potvrdilo...

Ja jsem ten posledni, ktery by si to fakt pral;)
Jsem opravdu spis nadsenec druheho az pateho tenisoveho sledu;)
Agassi proste vychazel z toho prvniho GS...a dal nejaky pohled...na vec;)
Priznam se, ze mne to taky napadlo...ale v nadseni to nebylo...;)

Tak uvidime, co bude...na RG bych jeste Nolemu veril, horsi to podle mne bude na trave...tam si myslim, prijde spis ten crack...
...ale Andy s Fedexem musi sakra zabrat...a nejen oni...;)
Reagovat
spaniel
Zastavit ho muze nekdo uplne jiný. Treba se vrátí DelPo a na USO mu zatopí, nebo zas nekdo chyti formu jak Cilic, Nishikori zopakuje loňský rok, Andy se nenechá rozhodit. Cokoliv se muze stát. A ten tlak na US by byl velký, kazdy by o te možnosti mluvil.
Reagovat
kada.tom
nedivil bych se, kdyby letos dali sezónní GS jak Novak tak Serena :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Serenu je překážka jen ona sama, ale i tak bych jí dal tak 10%. Novak nemá šanci. Já budu rád, když dokáže podruhé v kariéře odehrát sezónu s víc než 1 GS titulem (ideálně RG), víc nečekám.
Reagovat
Kozoroh
Pro Serenu je překážkou i Alizé Cornetová ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a na trave Sabina...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím...

Pokial Nole vyhrá RG, bude na Wimby a USO najvacsí favorit, s tým sa dá suhlasit..Ale tenis je vrtkavý, vyhrat vsetky styri GS je náročnejšie ako vyhrat vsetky preteky v turné styroch mostíkov :)..Tam bolo tiež xy aspirantov a podarilo sa to len Hannavaldovi tusím..(Sorry za skomolenie mena)
Reagovat
smazaný uživatel
No mozna to uplne neni az tak OT...
...ale celkem zajimave a aktualni tema --- no nejen pro Fricka tady na TP...
Jde tu hlavne o ten zacatek...rozhovoru a take finalni zaver...

Ondra Vetchy >>> Bulvár píšou lidi bez sociální inteligence!
https://www.youtube.com/watch?v=NeNmwUgz_bA
-----------------

jooo jako Ondra je panes;)!

zaver rozhovoru s Ondrou >
"...a Cesi maji v povaze to, ze vedi o necem uplny ho*no, a presto na to maji uplne vyhranenej a jasnej nazor a jsou schopni se hadat do krve, to si myslim, ze je velka tragedie soucasny cesky spolecnosti"...;D)))

Tenhle se s tim nikdy nebabral;D)
Reagovat
Fandina
Ondra je super a myslím si, že Češi ve všem neví úplné nic, když se o tom přou. Něco také vědí. A bojovat za svou pravdu není žádná tragedie. Naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim si, ze by myslel vsichni...;)
To by tam nerikal, ze za neco bojuje...
Reagovat
Fandina
Pochopitelně, že se dá číst mezi řádky, jako ve všem. Zobecnil to, je to jeho názor, já si ossobně myslím, že se úplně o kravinách nelze hádat a vždycky musí být jeden blíž ke skutečnosti a mít spíš pravdu. Nemyslím si, že se běžně Češi hádají o nesmyslech, tomu nevěřím. Tak zase hloupí nejsou.
Reagovat
spaniel
lol
Reagovat
smazaný uživatel
tak tenhle portal TP...celkem tu jeho myslenku na tema problemu malomestacke kultury podporuje, nehovoric uz vubec o vlivu bulvaru na mnoho mistnich vpisu;) ale TP se pochopitelne neda brat uplne jako vazny vzorek...atd.
...Tady preci nejde jen o ten finalni zaver, ale cely proces rozhovoru, kde Ondra ukazuje uplnou zvracenost ceskych novinaru, a toho, ze vlastne se tomuhle v CR dari...pokud se dari, musi byt odberatel...
...takze asi ten problem nekde bude...a nepujde o nejake vyjimky...pokud se ten bulvarni tisk na tomhle uzivi...vyjimky to nemohou spasit...
Reagovat
Fandina
Já nepsala o novinářích, já psala jen o tom, že si nemyslím, že se Češi hádají kvůli nesmyslům. Alespoň já to tak pozoruji. Vždycky i na TP jsou tací, kteří se hádají a jiní, kteří se nehádají. A vůbec si nemyslím, že se hádají o nesmyslech. Pokud někdo napíše vyložený nesmysl, tak se tomu snad každý rozumný člověk zasměje a pokud je na tom něco pravdy, tak se o tom začnou vést spory.
Jinak co se týká novinářů a článku, o tom já nepsala. To jsem nerozebírala.
Psala jsem jen o větě, že se Češi hádají o nesmyslech.
Reagovat
smazaný uživatel
No tem danim jsme se tu smali az se za bricho popadali pul roku;)
Reagovat
Fandina
Možná se tomu někdo smál. Upřímně řečeno, já dělala tři roky daňařku a také jsem vystudovala kontrolu financí. Takže pro mě téma daní není cizí. Něco o tom vím.
Reagovat
babolat.cz
asi slušnej oddíl. Chytrá horákyně...
Reagovat
Fandina
Nebo politička?
Reagovat
babolat.cz
ty jsi největší tragédie národa...
Reagovat
Fandina
Vážně a nechceš se o tom začít do krve hádat, že máš pravdu, viz nahoře?
Já to psala ve smyslu většiny Čechů, kteří se nehádají o nesmyslech. Samozřejmě výjimky potvrzují pravidlo, že?
Reagovat
Roger_Federer
;) potrefena husa.Ano o tobe Vetchy mluvil.
Reagovat
Fandina
trapný, jako obvykle
Reagovat
Roger_Federer
uplne trefne..o vetsine veci vis ho-vno, ale diskutovat budes od zakokrhani kohouta do klekani.
Reagovat
Fandina
jako obvykle urážet to ti jde, nic jiného neumíš
Reagovat
Roger_Federer
A co presne te na tom urazi? Mozna si moc vztahovacna.
Reagovat
Fandina
Sušný člověk druhému nepíše, že ničemu nerozumí, i kdyby to byla pravda. Ty dovedeš jen urážet a nic jiného neumíš. Nejsi slušný a zjevně ani chytrý. Chytrý člověk se takhle nechová.
Reagovat
Roger_Federer
Ty mas do slusneho cloveka daleko, jako Rosol k Gr.titulu..jestli mi rozumis.;)
Reagovat
Fandina
Jsi trapný
Reagovat
VlS
Hodně dobrej rozhovor. V detailech bych si dovolil oponovat, ale celkově dobrý.
Reagovat
Jan
Vetchý ví asi o všem všechno, když to říká :)
Reagovat
Tornes
Nevím, co proti Rosolovi všichni máte. Ano, nedaří se mu. Ale to, že je i tak v širší světové špičce neznamená nic jiného, než že si to za ten rok prostě zasloužil. Kecy o tom, že nemá na svém umístění co dělat jsou celkem k smíchu, jelikož dané umístění je určené matematicky dle přesně daných kritérií.

Proč by mělo být jasný, že jistě prohraje? Máte snad někoho lepšího? Má snad místo něj hrát Pavlásek? I Rosol totálně mimo je v současnosti stále lepší než Pavlásek (který například na AO prohrál myslím s Hernychem (? Prostě nějakým ne příliš známým Čechem v požehnaném, Kristovském věku).
Reagovat
smazaný uživatel
Ta zkratka neznamena Roger Federer je ET...ne v zadne pripade;)
Jde o KRALOVSKOU SPANELSKOU TENISOVOU FEDERACI.
Real Federación Espa?ola de Tenis

Dnes vecer ve Valencii, v 19;30 David Ferrer obdrzi nejvyssi oceneni RFET, za zasluhy a sireni slavy "spanelske koruny" ve svete tenisovem:)!
Dnes vecer se tak stane tretim Spanelskym tenistou, ktery toto oceneni obdrzi, drive toto oceneni obdrzel Carlos Moyá a pochopitelne Rafael Nadal.

Dnes ceka Davida velka slava ...;)
Ted uz je jasne proc se Davidovi dari, takovehle veci se pripravuji i pul roku dopredu...

Nooo...vyhral po sobe dva turnaje na rozdilnych povrsich, prekonal Lendla...je tezce namotivovany, az si to dnes prebere to kralovske oceneni, nakopne ho to jeste vic....>>> IW je jeho;D)))
---------------------------------
Info o RFET:
http://www.rfet.es/
Reagovat
Kozoroh
Taky mě to napadlo, že letošním černým koněm březnových severoamerických 1000 v IW a Miami bude David.
Reagovat
janek_da
To si asi trochu pleteš pojem "černý kůň". Neodvážil bych se tak označit hráče, který vyhraje 2 turnaje za sebou.

Černými koni pro mě je americká trojka - Isner, Querrey, Harrison
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Rosol pro mě jako teniska na podobném úrovni ve srovnáním s Plašilem ve fotbale :-)
Reagovat
George_Renel
Je fakt, že Plašil dal Španělům gól a Rosol vyřadil Španěla ve Wimbledonu.... Nebo jsi to myslel jinak? :-)
Rosol totiž manželku má, zatímco Plašilovi Brazilka utekla.
Reagovat
babolat.cz
ta první mu také utekla, tedy stále utíká...
Reagovat
George_Renel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem měl na mysli ve kvalitě ve svém oboru:) Plašil mohl dát úžasný gól, ale stejně to je kopyto.
Reagovat
George_Renel
Ale francouzskou ligu hraje už spoustu let a poslední dva roky má týden co týden dost slušné hodnocení. Pravda, v nároďáku se mu až tolik zápasů nepovedlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda že poslední dva roky jsem už přestal sledovat fotbal úplně. Občas čtu nějaké články o Petru Čechovi a věčném zraněnému Mozartovi(stejně je výbornej). Prostě srovnávám tu dobu jak Plašil hrál s Nedvědem a spol(to bylo doba,chce se mi brečet hlavně to euro 2004)...To je jak Rosol mezi Berdychem a Stěpcem:)
Reagovat
smazaný uživatel
*byla doba
Reagovat
smazaný uživatel
Dotaz : Trošku mimo mísu. Nevíte proč jeho ex-wife Rosolová nezměnila zpět na svoje dívčí příjmení? Prostě někdy mám pocit, že jméno Rosol je všude...
Reagovat
VlS
To se budeš muset asi jí, třeba se jí nechtělo měnit občanku, řidičák, pas, smlouvy na kde co ( telefon, elektřina, plyn) - je s tím dost práce.
Reagovat
VlS
muset asi zeptat jí
Reagovat
Jan
Konečně správný nick :) Že jsem si ho nedal sám :) Jinak na MS v klasickém lyžování ve Švédsku, když jsem to na chvíli zapnul, jsem měl dojem, že komentátor říká, že za nás na běžkách jede také nějaký Rosol. Říkal jsem si, že by širší trénink pro DC ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za kompliment:) Třeba jenom v atletice komentátoři zase říkali o ex-wife Rosolová, že Rosol...Na sportu.cz nebo v bulvárech furt Rosol pak Ochotská! Ano porazil Nadala a získal nějaké tituly ale psát o něm dokola...Aspoň na tennisportále o něm nepíšou moc:) Myslím, že kdyby nechodil s Ochotskou tak určitě by o něm moc nepsalo. Prostě poptávka - nabídka. Ale ruku na srdce chlapi, kdo by jemu nezáviděl tu pořádnou babu Ochotskou a jeho kontu:)
Reagovat
smazaný uživatel
*chlapy
Reagovat
smazaný uživatel
spíš *chlapi. Už blbnu...
Reagovat
Jan
Nerad se vydávám za někoho jiného i kdyby to byl samotný Conan, který je mým nejoblíbenějším hrdinou :) Ale teď když jsem to viděl, říkám si, že to mohlo být ono :) No stačí mi můj nick.
Reagovat
nouma
Opravdu nerozumím tomu co Rosol řekl "Davis Cup mě může nakopnout"ale také nemusí ale to už neřekl. No tento víkend bude zajímavý. Soupeř je hratelný. Pavlásek může mile překvapit což dokázal už v Perthu. Jirka si snad uvědomuje že je na něm zodpovědnost jelikož Rosol je tam jen do počtu :D :D
Reagovat
Jabadu
1. Dostal se do třicítky. To se většině tenistů nikdy nepodaří.
2. Nikdo lepší není k dispozici.
3. Když v něm bouchnou saze, je schopen porazit i Nadala.
4. Na svou výšku má skvělou kondici (Berdych a Veselý také).
5. S kým žije je snad jeho věc, ne?
Tak co frfláte?!
Reagovat
jirkomar
Tak tak, někteří lidé píšou tak, jakoby trénovali za sportovce a on jim to v zápase pohnojil.:)
Reagovat
spaniel
Vidím, ze úroveň tady stoupá.
Reagovat
Gulbis
Rosole, kecy v kleci. Ty už se budeš jen propadat.
Reagovat
PH94
Rosol at je jaký je, tak se nahoru dostal neskutečnou dřinou a úsilím. Když se podíváme na hráče, kteří jsou v žebříčku vedle něho, tak je určitě nejméně talentovaný a když konečně přijde ta chvíle, kdy mohl začít sklízet ovoce a držet se někde kolem toho 30. místa, tak to všechno vyhodí oknem kvůli někomu jako je Ochotská...to mi opravdu hlava nebere. Nepochybuji o tom, že opět začne tvrdě dřít a makat, ale ono už to potom propadu, který ho brzy čeká taky nazpátek nemusí jít...
Reagovat
babolat.cz
andílek malej debílek...
Reagovat
George_Renel
Ve správný moment však na Nadala stačl... ;-)
Reagovat
moby3092
pomalej povrch je pro tenisty, ne pro aspika
Reagovat
r176
Pracujeme na něčem, co se musí ukázat každou chvíli," řekl Rosol.
OCHOTSKÁ JE ZASE V TOM?? :-D :-D :-D
Reagovat
Frick
Rosol - To je Králíček Duracell!
Reagovat
r176
:-D
Reagovat
Mira17
Rosol a Vesely se rovna blby a blbejsi
Reagovat
Frick
jestli se bude moct pořádně ukázat s Ochotskou na nějakym banketu!
Reagovat
smazaný uživatel
Jj ten dostane nakopnuti a velike :) prohraje oba zapasy a to bude nakop primo do zadnice doufam ale ze se pletu
Reagovat
Frick
:-P
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist