Rosol Dolgopolova nedorazil a v Marseille končí

22. 2. 2012, 14:09
Aktuality 1
ATP MARSEILLE - Lukáše Rosola v Marseille dělily pouhé dva míčky od překvapivé výhry nad 18. hráčem světa Alexanderem Dolgopolovem, nadějně rozehrané utkání ale v postup neproměnil a nakonec s nasazeným Ukrajincem ve třech setech prohrál.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol si letos z pěti turnajů ATP zahrál jen jednou ve druhém kole, nedávná účast v úspěšném českém daviscupovém týmu mu ale možná dodala sebevědomí, neboť si proti Italům připsal cenný skalp Seppiho. Minulý týden v Rotterdamu sbíral cenné zkušenosti v ostrém zápase proti světové sedmičce Tomáši Berdychovi a dnes mohl dobré rozpoložení z posledních dnů prodat v Marseille.

Šestadvacetiletý český tenista hned na úvod čelil nasazené šestce a 18. hráči světa Alexandru Dolgopolovovi, i s favoritem ale dokázal hrát dlouho vyrovnané utkání. Až od chvíle, kdy byl ukrajinský hráč dva míčky od nečekaného vyřazení, Dolgopolov odpor 79. tenista světa Rosola zlomil a utkání otočil.

Rosol v prvním setu nečelil jedinému brejkbolu, neboť po svém servisu ztratil jen čtyři fiftýny, a po výhře 6-2 se dostal do nečekaného vedení. Prvním brejkbolům čelil až v deváté hře druhé sady, obě hrozby ale odvrátil a následně byl za stavu 6-2, 5-4 a 40-40 při podání soupeře dva míčky od překvapivé výhry. Blíže se už ale soupeři na tělo nedostal.

V tie-breaku uhrál jediný míček a ve třetím setu už krok držet nedokázal. Ve čtvrtém gamu poprvé přišel o své podání, a když ve druhém a třetím setu vybojoval na returnu dohromady jen osm fiftýnů, na zvrat myslet nemohl a na konec po rovných 100 minutách prohrál 6-2 6-7 3-6.

Dolgopolov se o postup do čtvrtfinále utká s domácím vítězem turnaje z roku 2010 Michalem Llodrou. V jeho úvodním duelu se Švýcarem Markem Chuidinellim bylo k vidění celkem 11 zahozených a žádný proměněný brejkbol, Francouz tak i s pomocí 12 es zvítězil až po dvou zvládnutých tie-breacích.

Tsonga je už ve čtvrtfinále
Největšími favority na titul jsou na jihu Francie domácí Tsonga, Američan Fish, Srb Tipsarevič a Argentinec Del Potro. Všichni měli v 1. kole volný los.

Nasazená jednička Jo-Wilfried Tsonga už postoupil do čtvrtfinále. Ve svém zahajovacím utkání nebyl žádné problémy s krajanem Nicolasem Mahutem, se kterým po servisu pustil pouhých pět fiftýnů a za 55 minut zvítězil 6-3 6-2. 

Šestý hráč světa Tsonga si o postup do semifinále zahraje znovu s domácím tenistou Edouardem Rogerem-Vasellinem´, který dnes smetl 6-3 6-0 Itala Flavia Cipollu.

Třetí nasazený a devátý hráč světa Janko Tipsarevič porazil 6-4 6-2 Belgičana Davida Goffina a také podle očekávání postoupil do čtvrtfinále.

V něm se v balkánském debry utká s Ivanem Ljubičičem, který si už podruhé v této sezoně poradil se slovenským soupeřem Karolem Beckem. V Marseille ho porazil 6-4 7-6 a letos poprvé postoupil do čtvrtfinále.

Dvaatřicetiletý Ljubičič nad Srbem vyhrál 2 ze 3 duelů, ten poslední v Métách 2009 - jediný v hale - ale ovládl Tipsarevič.

- ATP 250 MARSEILLE -
(Francie, tv. povrch / hala, 512.750 eur)
středeční výsledky (21. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Dolgopolov (6-Ukr.) - Rosol (ČR) 2-6 7-6(1) 6-3
Llodra (Fr.) - Chiudinelli (Švýc.) 7-6(2) 7-6(3)

Dvouhra - 2. kolo:
Tsonga (1-Fr.) - Mahut (Fr.) 6-3 6-2
Tipsarevič (3-Srb.) - Goffin (Belg.) 6-4 6-2
Ljubičič (7-Chorv.) - Beck (SR) 6-4 7-6(1)
Roger-Vasselin (Fr.) - Cipolla (It.) 6-3 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Clément/Dlouhý (Fr./ČR) - Emmrich/Siljeström (Něm./Švéd.) 6-4 4-6 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 8
Supertennis, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist