Rosol na challengeru ve Francii postoupil poprvé v sezoně do semifinále

6. 9. 2019, 12:49
Aktuality 1
CHALLENGER CASSIS - Lukáš Rosol na challengeru ve francouzském Cassis porazil dvacetiletého Fina Emila Ruusuvuoriho a pouhé dvě výhry mu stačily k postupu do prvního letošního semifinále. V něm se zkušený český tenista střetne s Izraelcem Dudim Selou.
Lukáš Rosol (© pragueopen.org)

Lukáš Rosol si loni v listopadu zahrál finále v Bratislavě, letos se mu však nedaří. Představil se už na 26 akcích, ale jen jednou vyhrál tři zápasy po sobě a dál než do čtvrtfinále se nikde nedostal.

Semifinálovou bránu otevřel poprvé až dnes na challengeru ve francouzském Cassis. Stačilo mu k tomu vyhrát dva zápasy. V prvním kole měl totiž volný los a ze třetího kola postoupil bez boje přes neoblíbeného soka Němce Yannicka Madena.

Poté, co si ve středu poradil s o 16 let mladším krajanem Tomášem Macháčem, který je na rozdíl od Rosola v české nominaci na Davis Cup proti Bosně, dnes přehrál znovu ve dvou setech dalšího mladíka Emila Ruusuvuoriho. Dvacetiletého Fina porazil 6-2 7-5.

O postup do finále si aktuálně 152. hráč světa Rosol zahraje v sobotu proti Izraelci Dudimu Selovi, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 1-2.

Největší hvězdou turnaje je bezesporu domácí Jo-Wilfried Tsonga. Bývalý pátý hráč světa se v dnešním čtvrtfinále střetne s krajanem Rayanem Roumanem.

• CHALLENGER CASSIS •
Francie, tv. povrch, 46.600 eur
páteční výsledky (06. 09. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Rosol (9-ČR) - Ruusuvuoriho (14-Fin.) 6-2 7-5
Sela (11-Izr.) - Nedovjesov (15-Kaz.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
SwissMaestro
Moc nechápu jeho vynechávku v DC.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist