Rosol v Kitzbühelu nezaváhal, počtvrté v řadě postoupil do čtvrtfinále

30. 7. 2014, 17:15
Aktuality 46
Lukáš Rosol na úvod antukového turnaje v rakouském Kitzbühelu porazil domácího Andrease Haidera Maurera 6-3 7-6 a počtvrté v řadě tak postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. V boji o postup mezi kvarteto nejlepších čeká Rosola argentinský kvalifikant Máximo González.
Lukáš Rosol

Lukáši Rosolovi se na antuce v posledním měsíci daří - ve Stuttgartu padl až ve finále, v Hamburku si zahrál čtvrtfinále a ve stejné fázi turnaje vypadl i minulý týden v chorvatském Umagu, kde nestačil na domácího Marina Čiliče.

S dobrou formou přijel Rosol i do rakouského Kitzbühelu. Turnajová trojka dnes vstoupila do turnaje dvousetovým vítězstvím nad domácím Andreasem Haiderem-Maurerem. Český tenista nad Rakušanem zvítězil za hodinu a 40 minut hry 6-3 7-6 a postoupil tak už počtvrté v řadě do čtvrtfinále turnaje ATP.

Jeho dalším soupeřem bude argentinský kvalifikant Máximo González, jenž dnes v osmifinále porazil Španěla Alberta Ramose dvakrát 6-4. S Gonzálezem (104. na žebříčku) má devětadvacetiletý Rosol, kterému nyní patří 43. příčka, vyrovnanou bilanci 1-1 - obě utkání spolu ale odehráli v rámci německé Bundesligy, která se do oficiálních statistik ATP nepočítá.

Další zápasy byly kvůli dešti přesunuty až na zítra. Boj o čtvrtfinále čeká Jiřího Veselého, který změří síly s domácím Dominikem Thiemem.

- ATP 250 KITZBÜHEL -
(Rakousko, antuka, 485.760 eur)
středeční výsledky (30. 07. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rosol (3-ČR) - Maurer (Rak.) 6-3, 7-6 (7-4)
González (Arg.) - Ramos (Šp.) 6-4, 6-4

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
Moc prosím o like na fanclub naši naděje Denisy Allertové :-) https://www.facebook.com/pages/Denisa-Allertová-Fanclub/719458394775483?ref_type=bookmark
Reagovat
kohlik
Goffin jede.
Reagovat
kada.tom
... jinak to ani nelze nazvat ... i ve 2. setu prohrával, ale parádně to otočil!

Pojď, ten 3. set zvládneš :-)
Reagovat
kada.tom
hmm, tak ne ...
Reagovat
tommr
škoda - Lukášovi jsem docela věřil ... :(
Reagovat
kada.tom
Hmm, tak Gonzales hraje hodně dobře, Lukáš zatím nemá až tak dobrou odpověď .. ale snaží se
Reagovat
slacker
Vulkanec Vesely opet zklamal
Reagovat
kada.tom
Tak jsem se na ten zápas těšil a tak mě kvalita tohodle mače zklamala. První set byl o využívání šancí - Jirka hned v první hře měl breakball, ale nevyužil ho a o chvíli později využil ten svůj Dominik. Bylo to spíš o tom, kdo toho zkazí víc - žádnej extra tenis.

Druhej set začal pro Jirku výtečně, sebral Dominikovi podání a skóre 3-0 vypadlo hezky, jenže pak Jirka svůj servis naprosto odevzdal soupeři a ten pak rebreak potvrdil a bylo to 3-3. A stejná situace se opakovala - Jirka získal break na 5-3 a mohl doservírovat. Mohl, ale opět to zahodil. A přišel trest ... sice to Jirka dovedl do tiebreaku, ale tam hrál příšerně.

Rozdílem dneska byly diváci, kteří logicky přáli a tlačili Dominika, taková jakási Jirkova odevzdanost (vůbec nepůsobil živě na kurtu) a ještě bych vyzdvihl Dominikovy prohozy - dneska jich pár předvedl a všechny byly excelentní, vůbec bych se nedivil, kdybychom nějaký viděli jako "ATP Hot shot" :-)

Shrnutí: Žádný extra tenis, od obou stran takové nijaké, ale před domácím publikem se Dominik vyhecoval a Jirku porazil. Ne že by mu to Jirka neusnadnil.

P.S.: Snad nám, českých fanouškům, spraví chuť Lukáš Rosol v QF :-)
Reagovat
tommr
souhlas se vším. Thiem dneska vyhrál hlavně díky chybám Jirky. Předved sice pár neuvěřitelnejch prohozů, ale ve všech případech mu to Jirka umožnil svojí nedůraznou hrou ...
Pro Jirku je dnešní porážka o to horší, že neobhájí lonskej titul z Liberce a příjde tak o dost bodů ... :(
Snad nám to zklamání vynahradí aspoň Lukáš. Doufám, že nebude pršet natolik, aby se jeho zápas nemoh odehrát ... :)
Reagovat
kada.tom
tvl, fakt ale už ... Jirka není schopen se svojí výškou zasmečovat tak, aby to soupeř nevrátil ... dvakrát mu to vrátil a potřetí ho brilantně prohodil
Reagovat
tommr
ty Jirkovy "smeče" jsou opravdu žalostný - i některý o dvě hlavy menší ženský by to zahrály líp ... :(
Reagovat
kada.tom
souhlasím s tebou ... na to, jak je vysokej je hraje příšerně :-/
Reagovat
kada.tom
vida, že to jde - Jirka zpřesnil hru, ale zároveň neubral na agresi a hned je to veselejší, tak snad takhle bude pokračovat a zápas otočí :-)
Reagovat
kada.tom
tak Jirka tu výhodu brejku vyloženě zahodil ..
Reagovat
kohlik
i toho že podával na zisk setu
Reagovat
smazaný uživatel
a zase :-)
Reagovat
spaniel
Lol, ty jsi trapak Kadleci :D
Reagovat
smazaný uživatel
zatím katastrofa :-)
Reagovat
kada.tom
šílenost ... půl dne čekám na ten zápas a pak jsem svědkem tohoto ... třeba to ještě zlepší (nevim, no) ..
Reagovat
kada.tom
on Jirka nehraje vyloženě blbě, ale dělá kopce chyb :-/
Reagovat
smazaný uživatel
jo, chybuje z jednoduchých pozic. To už sou vyloženě "Kvitovky" ty chyby :-)
Možná zbytečně moc respektu k Domovi...
Reagovat
kada.tom
hmm, jo, asi bych to definoval podobně, no - a taky Dominik dokáže využívat svoje šance, Jirka na ty dva breakbally co měl nezahrál vůbec nic ... a já doufám, že se Jirka trochu zvedne a neodevzdá to, on Dominik taky nehraje nic světovýho :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už neprší. Za pár minut by se to mělo zase rozjet.
Reagovat
EllNino
A už zase prší -_- ...
Reagovat
kada.tom
Andujar vyletěl z kurtů v Kitzbüehlu hako cukrář :-D
Ještě by ho mohl následovat Kohlschreiber ..
Reagovat
kada.tom
Goffin pěkně otočil 2. set :-)
takže Lukášovi se otevírá cesta klidně až do finále :-)
Reagovat
EllNino
Noo 34. vítězný set v řadě :D ...to je celkem slušnej kousek :D
Reagovat
tommr
jj Lukášovi se po vyřazení Kohlschreibera zdánlivě otevřela cesta až do finále a ani v něm by nenarazil na nepřekonatelnýho soupeře. Ta vítězná série Goffina ale nahání strach ... :)
Reagovat
gusticek
Ten Goffin vypada hrozive, ale kdo s eboji nesmi do lesa
Reagovat
smazaný uživatel
JJ ale snad to rosol přefikne :)
Reagovat
smazaný uživatel
It is still raining, so unfortunately there won't be any matches today! The order of play for tomorrow will follow. We apologise for any inconvenience and hope for a better weather tomorrow.
Reagovat
tommr
škoda. Na zápas Jirky Veselýho s Thiemem jsem se docela těšil. Snad bude zítra lepší počasí ...
Reagovat
J.M.
Nejhorší je, že vítěz bude muset zítra krátce na to odehrát i čtvrtfinále. To je nepříjemná komplikace. Doufám, že to nebude moc dlouhý zápas, ať už vyhraje kdokoli.
Reagovat
slacker
Nejhorsi je ze jsou to jeste blbejsi organizatori nez ve Wimbledonu, klidne mohli hrat uz v utery
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal se prý odhlásil z Toronta a Cincy.. Prý si přivodil nějaké zranění na tréninku.. Četl jsem to na twitteru! :-)
Reagovat
Cico93
Tooo nesranduj
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/BenRothenberg/status/494512318479618048

Tomuhle týpkovi se dá věřit.. Tak to bude nejspíš pravda..
Reagovat
Cico93
...
Reagovat
MarcelPersch
Je to sice pro Noleho Nr. 1 zadarmo, ale hlavní je stejně US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
No pane jo, šíří se to virtuální sférou jako lavina, já jsem říkala, že to prostě letos nemůže obhájit, ale tohle? Nechci se smát cizímu neštěstí, ale karty se najednou po roce obrací, neznamená to snad, že Roger bude nasazená dvojka a bude mít šanci to ve finále spočítat Novakovi? Už se nemůžu dočkat na další odvety, tihle dva spolu už nějakou dobu sváději nejzajímavější bitvy, jo a mimochodem, jaká je pravděpodobnost, že by se Féďa po US Open dostal před Rafu??
Reagovat
MarcelPersch
Vzhledem k tomu, že Roger nic neobhajuje a pokud by Rafa nestihl ani US Open, tak by Roger potřeboval vyhrát třeba Toronto, pak obhájit loňský body v Cincy a vyhrát US Open, takže rozhodně je to reálné. Pokud se tedy nepletu... tommr by nám to řekl lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
díky, já si taky myslím, že je to reálné, i když nejsem počtář jako tommr :) pokud se mu bude dařit, jediná překážka je Nole :)
Reagovat
tommr
kdyby Nadal nehrál ani na USO tak by Federer k jeho předstižení potřeboval v Torontu, Cincinnati a na USO získat celkem 2960 bodů.
Můj názor je, že to Federer nezvládne ...
Reagovat
J.M.
Taky si myslím. Tyhle turnaje mu herně sedí, ale muselo by se mu dařit na třech v řadě, a to je v jeho věku docela problém.
Reagovat
George_Renel
podržel standard posledních týdnů. Zahrál opět velice solidně. Snad mu to otcovství půjde i nadále k duhu. Gratulace!
Reagovat
tommr
jj dneska Lukáš zahrál opět velice dobře. Haider-Maurer se tady sice minulej týden probíral jako ukázkovej příklad flákače, ale dneska rozhodně nic nevypouštěl a byl velice nebezpečnej ... :)
Jinak Lukáš měl dneska i velkou kliku, že zápas vůbec stačil odehrát. Vypadá to, že dnešní druhej česko-rakouskej souboj kvůli dešti neuvidíme ... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist