Rosol v Pekingu postupuje, otočil zápas s Bedenem

5. 10. 2015, 12:46
Aktuality 26
Lukáš Rosol zdolal v Pekingu svého úvodního soupeře a na turnaji v čínské metropoli postoupil premiérově do druhého kola. Český tenista dnes otočil zápas s Britem Bedenem, kterého po více než dvouhodinovém boji porazil 1-6 7-6 a 6-3.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol vypadl v Pekingu rychle při své předloňské i loňské účasti, a dobře to s českým tenistou nevypadalo ani v letošním úvodním kole. Britský tenista Aljaž Bedene získal od stavu 0-1 sedm her v řadě a v úvodu druhého setu měl při podání českého hráče tři brejkboly. Tentokrát si ale Rosol servis udržel a od té chvíle byl Bedenemu vyrovnaným soupeřem. Ve druhé sadě už si 79. hráč světa všechna podání udržel, a protože si stejně vedl i jeho soupeř, muselo se rozhodnout v tie-breaku, v němž brněnský rodák vybojoval rozhodující set.

Rozjetý Rosol v něm šel rychle do vedení 3-0. O svůj náskok sice přišel, v osmé hře ale prolomil Bedenemu servis znovu a při svém podání nezaváhal.

O druhé kolo si český tenista zahraje s vítězem duelu mezi Davidem Ferrerem a Brazilcem Thomazem Belluccim.

Výsledky - Peking - muži (dotace 3.944.715 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Bedene (Brit.) 1:6, 7:6 (8:6), 6:3
Goffin (7-Belg.) - Seppi (It.) 6:2, 6:3
Haider-Maurer (Rak.) - Tsonga (8-Fr.) 7:6 (7:4), 6:2
Fognini (It.) - Kližan (SR) 6:2, 6:1
Zhang (Čína) - Istomin (Uzb.) 6:3, 1:6, 6:3

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rosol je prostě namachrovaný hovado. Určitě tenis umí, to nikdo nepopíra, ale to jeho sebevědomí....Doufám, že me dnes David dá 2x kanára. Hlavně nechápu, že takový hráč pořád může objíždět štědře dotované turnaje.....
Reagovat
Fandina
Podle mě mu sebevědomí mnohdy chybí. Se svými ranami by měl přehrát kde jakého hráče. Ale není tomu tak.
Reagovat
babolat.cz
kanára mu sice nedal, ale i tak to ichtylovi dal easy. Jestli bude mít aspik vůbec na zpáteční letenku.
Reagovat
smazaný uživatel
zase tu fandina blbina vsetkym kaze a moralizuje a usmernuje a poucuije a mudruje a usmernuje a .... fakt smutna ikona tohto portálu
Reagovat
Fandina
pravda bolí
Reagovat
babolat.cz
ty máš jediné štěstí, že blbost blbého nebolí
Reagovat
Fandina
to se říká jinak, že hodného nepálí
Reagovat
slacker
S Božím soudem (užívalo se též označení ordálie, které pochází se středověké
latiny) je spojené rčení "hodného nepálí", případně "spravedlivého nepálí".
Když nebylo svědků nebo důkazů, zjišťovala se pravda zkouškou ohněm, rozžhaveným železem, vodou, jedem nebo i soubojem. Jestliže obviněný při tomto "důkazu" obstál, byl zproštěn viny. Při zkoušce ohněm například musel obviněný v košili napuštěné voskem projít mezi dvěma hořícími hranicemi dřeva. Nebo musel vzít do holé ruky rozžhavené železo a jít s ním šest až dvanáct kroků či urazit stejnou vzdálenost bosýma nohama po rozžhavených radlicích. Ordálie jako metoda zjišťování viny či neviny jsou typické evropský středověk. Byly však známé i daleko za hranicemi Evropy. Vždy vycházely z přesvědčení, že nevinnému živly neublíží, že ho Bůh ochrání.

A pak Vlku kdo je tady Boblig :-D
Reagovat
letityfanousek
teda kromě Fandiny. Kozoroha nepočítám, ten je mimo. Počet komentářů říká všechno. A mezi nimi dost brutus popis jeho charakteru. Jemu může fandit jen stejný typ lidí jako je on sám. Pamatuju si ho z Ostravy, "Mistr Světa" s rypáčkem nahoru. A za mnou v hledišti taky někdo pořád řval Luky pojď, pojď.. jojo už aby odešel.
Reagovat
safi1313
Zas jako nemusíš říkat že mu fanděj jen blbci - jako my - přece jen do pekingu sme jeli poprvé, navíc je tu tenis a navíc českej hráč...tak sme to hecli a chtěli si to užít no, ale výsledek překvapil hodně no...
Reagovat
Fandina
To samozřejmě naštve, když jseš takhle někde v zahraničí a fandíš a krajan to ani neocení. Znám to obecně. Málokdy se stane, aby ses dostal přímo k tenistovi, tenistce a mohl ti za fandění poděkovat.
Reagovat
babolat.cz
Rosol? To je ikona dementismu a bohužel antireklama na tenis. Pár lidí co znám podle toho vocase hodnoíi ostatní tenisty. Něco jako, když pár fotbalistů (Limberský,Řepka) ku.rví jméno fotbalu.
Reagovat
Fandina
A ty něco hodnotíš podle jednoho člověka?
Reagovat
safi1313
Myslimže krom tebe ho tak hodntěj všichni a i u včetně mě...přečti si znova ten článek(jestli nevíš jak vypadá malý kurt kde jsou 4řady sedadel tak je to kurt tak pro sto lidí, slyšíš když si někdo odkašle, a tribuna je metr od postraní čáry takže hráči jsou celou dobu od diváka v okruhu max třeba 2 - 10 metrů, takže kdyby se třeba na nás podíval a usmál se tak bysme to nepřehlédli neboj se...), pak si napočítej do deseti a smiř se s tím jako já že rosol je neuvěřitelný dement...takhle by se zachoval 1 z milionu...
Reagovat
Fandina
Já jsem ho zažila x krát na turnaji a choval se normálně a nebylo co mu vytknout. A rozumím ti, že se ti vadilo, když jseš takhle na turnaji a daleko a on na to nic. Ale znám to i u jiných. Fandíš v zahraničí a tenista pak odejde po zápase a nic.
Reagovat
darek.vrana
S tím rozdilem, že ve fotbale podobné typy převažují.
Reagovat
babolat.cz
to ano :-)
Reagovat
Fandina
Ty to píšeš, jako by v ČR bylo spoustu lepších tenistů než je Rosol. Samozřejmě, že když někdo hraje za ČR DC, tak ho jiní povzbuzují. To, že ti není sympatický je věc jiný.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že je správně ten věc.
Reagovat
Fandina
jiná ... úsměv
Reagovat
mamina
Tak např. v Indii na DC byl úžasný. Po prvním vyhraném zápase si plácl s každým a navíc nám všem poděkoval za podporu. To jen tak na okraj. V tom vedru a neskutečné vlhkosti vzduchu jsem všechny kluky obdivovala. No a po zápase se ochotně fotil s kýmkoliv, kdo si o to řekl, takže jiný je mediální obraz a jiná je skutečnost. Ruku na srdce, mate vždy náladu se s každým vybavovat?
Reagovat
babolat.cz
mamina aspika promluvila...
Reagovat
Fandina
nezáviď
Reagovat
Kozoroh
Poprvé od 10. GS triumfu v New Yorku se Djoker objeví na kurtech ATP. Jeho prvním soupeřem na cestě za 6. pekingským titulem bude Ital Bolelli, který v 1. kole kvalifikace porazil Djoleho ve dvou setech. No1e bude mít zítra příležitost pomstít svého bráchu ;-)
Reagovat
safi1313
Tak dnes jsem se mohl na vlastní oči podívat jaká je pravda o Lukášově povaze-když nekteří tu stále tvrdí a píší jaký je to namachrovanec atd... Jsem na stáži v Pekingu a dnes jsme s klukama navšívili Lukášův zápas a připravili jsme mu vskutku Davis Cupovou atmosféru-vlajky, skandování, fandění atd. (upozorňuji předem že jsme v sobě neměli žádný alkohol, do výměn jsme nemluvili, vše fér play k oběma hráčům...)...Číňani si neustále fotili a natáčeli nás "exoty" co neustále skandují Lukášovo jméno a zisk jeho bodu je oslavován jako v Davisově poháru, hodně se s námi a s českou vlajkou i fotilo... Lukáš to nakonec ubojoval... Samozřejmě plni nadšení jsme seběhli dolů co najblíže kurtu a čekali jsme - když už ne třeba fotku společně s Lukášem-tak alespoň něco jako "ahoj kluci" nebo "díky mějte atd...(kurt byl malinký, 4 řady sedadel, takže jakýkoliv kontakt s námi nebyl sebemenší problém... Takže to dopadlo tak, že ten přiblblej namachrovanej frajer ani nezvedl ruku směrem k nám, na druhé straně podepsal pár míčků a s nosánkem v nebesích odrkráčel zadním vchodem... Hezké že?:-)...takže jsme se jen tak po sobě usmáli, shodli jsme se že urážky smeřující k Lukášovu chování jsou ještě možná dost mírné a doufáme ve středeční zápas Berďy, na kterého samozřejmě zajdeme taky...
Reagovat
Fandina
Gratulka a mám radost. V poslední době těch výher od Lukáš nebylo. A Bedenemu se v poslední době daří a to se počítá. Gratulka a jen tak dál Luky pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist