Rotterdam: Unavený Medveděv a na covid pozitivní Sinner nedorazí. Divokou kartu přijali Murray a Tsonga

3. 2. 2022, 15:42
Aktuality 14
Pořadatelé turnaje ATP 500 v Rotterdamu přišli pár dní před startem o dva členy Top 10, nicméně získali do startovního pole dva bývalé šampiony. Rus Daniil Medveděv se omluvil kvůli únavě po Australian Open, Itala Jannika Sinnera do Nizozemska nepustil pozitivní test na Covid-19. Divokou kartu přijali Andy Murray a Jo-Wilfried Tsonga.
Daniil Medveděv (© AFP)

Druhý hráč světa Daniil Medveděv v neděli v Melbourne prohrál finále Australian Open, přestože vedl nad Rafaelem Nadalem 2-0 na sety. Po náročném přesunu z Austrálie do Evropy se rozhodl dát si pauzu a příští týden se nezúčastní halového turnaje v Rotterdamu.

"Bohužel, letos v Rotterdamu hrát nebudu. Právě jsem se vrátil z Austrálie a nejsem připravený na další zápasy. Rotterdam je jedním z mých oblíbených turnajů a Richard (ředitel Krajicek) tam pro hráče odvádí skvělou práci. Těším se, že se v budoucnu vrátím," oznámil 25letý Rus.

Medveděv v Rotterdamu čtyři roky nechyběl. Nejlepšího výsledku dosáhl v sezoně 2019, kdy vypadl v semifinále s Gaëlem Monfilsem. Poslední dva ročníky skončil hned po prvním kole.

Světová desítka Jannik Sinner minulý týden na Australian Open prohrál čtvrtfinále se Stefanosem Tsitsipasem a po návratu domů a zhruba týdenním odpočinku se měl vydat do Rotterdamu. Jenže 20letý Ital, předloňský čtvrtfinalista, měl pozitivní test na Covid-19 a s ním do Nizozemska nesmí.

Pořadatelé v čele s ředitelem Richardem Krajickem ale získali adekvátní náhradu a fanoušci se mohou těšit na zvučná jména. Divokou kartu přijali bývalí šampioni Brit Andy Murray a Francouz Jo-Wilfried Tsonga, jejichž kariéry v posledních letech výrazně přibrzdily zdravotní potíže.

Šampion z roku 2009 Murray si už letos zahrál finále v Sydney. Vítěz ročníku 2017 Tsonga se minulý týden vrátil po půlroční pauze zaviněné zraněním pravé nohy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Rafaeoli25
Asi ho to rozlámalo hlavně psychicky, ne tolik fyzicky, jinak by býval jel. Hodně to asi poznamená jeho sezonu, aby nakonec nebyl myšlenkově ready až na srpnové hardy..
Reagovat
Marduch
Jistěže psychicky. Byl uplne v šoku, že Nadal v predduchodovem věku a po dlouhý pauze ho přehrál na fyzičku. Ještě teď se snaží pochopit, jak k tomu mohlo dojít.
Reagovat
Krisboy
Neřekl bych, že ho přehrál na fyzičku. Ten zápas rozhodly detaily. Dvě tři špatný Medvědovy rozhodnutí. Třeba ten rádoby stopbal při breakbolu, ten ho bude strašit dlouho.
Reagovat
paddy
vadili mu neukáznění fanoušci, přimíchal do toho ruský faktor (máme tu i srbský faktor, že, a třeba naše juniory šikanovali, když je nedávali na centrkurt)
ale na druhou stranu si musí uvědomit, že je již několik let sám provokuje (jen na AO 3 konflikty během turnaje)

po zápase seděl na židli zlomený a koukal nepřítomně před sebe...

From now on I'm playing for myself, for my family, to provide my family, for people that trust in me, of course for all the Russians because I feel a lot of support there.

I'm going to say it like this. If there is a tournament on hard courts in Moscow, before Roland Garros or Wimbledon, I'm going to go there even if I miss the Wimbledon or Roland Garros or whatever. The kid stopped dreaming. The kid is going to play for himself. That's it. That's my story. Thanks for listening, guys.

smile smile smile
Reagovat
Krisboy
No ano, prostě to podcenil. Po druhým setu si myslel, že už Nadala zlomil. Já jsem si to myslel také, ten konce druhýho odehrál fakt sebevědomě a nekompromisně.
Jenže zapomněl, že ten na druhý straně je Nadal a ne ňákej Saša, Andrej nebo J1rka. Že musí odehrál naplno všechny balony až do mečbolu a nespoléhat na odevzdanost soupeře. S těma divákama si to samozřejmě podělal sám. Finále US Open zvládnul po týhle stránce o mnoho lépe.
Co přesně myslel tím koncem snu a že bude hrát už jenom pro svoje fanoušky...těžko říct. Možná si jako malej kluk představoval, jak je nejlepší na světě a svět mu s obdivem leží u nohou. Teď si uvědomil, že to tak jednoduché nebude, nejen výsledkově, ale i tím chováním, popularitou...nevím.
To finále vyhrát mohl a měl ale prostě Rafu podcenil a to se nikdy nevyplácí.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Strašne sa mi páči, že Medvedev vyhlásil, že kvôli turnaji v Moskve je schopný obetovať dva GS, zhodou okolnosti tie mimohardové :D

To je také, že všetci Rusi, milujem vás. Ale zase odtiaľ potiaľ :)
Reagovat
paddy
smile smile

Big4 faktor
Uvědomil si, že když nestačil na Nadala, tak by nestačil ani na Murrayho
Reagovat
Fandina
DDD
Reagovat
Krisboy
Murray-Tsonga bude skvělé finále smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, a vítězné pro Buffalasmilesmile
A DelPa nepřiberou?smile
Reagovat
Krisboy
Delpo prohraje s Můrou v semifinále 14:16 v tiebreaku třetího setu.
Reagovat
RF46
Ty mlady nic nevydrzej, Rafa pobezi maraton, pak ma tusim strongmana, strelbu...tedy vlasu, pak operace, zvazovani konce kariery a vyhra FO. Nevim, kde ma Meda problem.
Reagovat
stopan
Medvedev nema pri sebe doktora Fuentesa, to bude tym. Jediny Nadal sa vymyka vsetkym fyzikalnym a fyzickym parametrom oproti ostatnym tenistom.
Reagovat
turista
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist