Rozlosováno: Berdycha čeká Goffin, Kvitovou Hercogová

23. 8. 2012, 20:34
Aktuality 34
Účastníci letošního US Open už znají své soupeře v prvním kole. Nejlepší český tenista Tomáš Berdych narazí v úvodním zápasu na talentovaného Belgičana Davida Goffina, Petra Kvitová zahájí US Open proti Poloně Hercogové ze Slovinska. Rozhodl o tom dnešní los v New Yorku.
US Open

Tomáš Berdych, který je ve Flushing Meadows turnajovou šestkou, bude hrát s Davidem Goffinem poprvé v kariéře. Jeho soupeř na sebe nejvýrazněji upozornil na letošním Roland Garros, kde jako první lucky loser z kvalifikace od roku 1995 prošel až do osmifinále.

Goffin si v Paříži postupně poradil s Radkem Štěpánkem, Francouzem Arnaudem Clémentem, Polákem Lukaszem Kubotem a zastavil ho až jeho idol z dětství a aktuální světová jednička Roger Federer. Právě na švýcarského favorita může Berdych narazit ve čtvrtfinále. Další český zástupce v mužské dvouhře Radek Štěpánek vyzve dvanáctého hráče světa Nicoláse Almagra ze Španělska a Jan Hájek nastoupí proti Američanovi Brianu Bakerovi.

Nejvýše nasazený Roger Federer se utká v prvním zápase s Američanem Donaldem Youngem, který tento týden ukončil půlroční období bez vítězství. Na obhájce loňského vítězství a nasazenou dvojku Novaka Djokoviče ze Srbska čeká v zahajovacím duelu Ital Paolo Lorenzi.

Los mužské dvouhry příliš nepotěšil argentinské tenisové fanoušky. Hned v úvodním kole totiž proti sobě svedl jednoho z černých koňů turnaje Juana-Martína del Potra a jeho krajana Davida Nalbandiana.

V ženském singlu čeká na Petru Kvitovou Polona Hercogová, 63. hráčka světového žebříčku. Papírově nejtěžší soupeřkou české jedničky v její čtvrtině pavouka je Ruska Maria Šarapovová, na niž může Kvitová narazit v boji o semifinále.

V prvním kole US Open bude také k vidění jeden český souboj, protože stříbrná olympijská medailistka ze čtyřhry Andrea Hlaváčková nastoupí proti Kláře Zakopalové. Druhá úspěšná deblistka z her v Londýně Lucie Hradecká si zahraje se Španělkou Anabel Medinaovou Garriguesovou, Lucie Šafářová nastoupí proti domácí Melanii Oudinové, Iveta Benešová se utká se Simonou Halepovou z Rumunska a Barboru Záhlavovou-Strýcovou čeká soupeřka z kvalifikace.

Loňská šampionka Samantha Stosurová začne s Chorvatkou Petrou Martičovou. Trojnásobná vítězka turnaje Kim Clijstersová, která se chce na letošním US Open rozloučit s kariérou, se utká s domácí držitelkou divoké karty Victorií Duvalovou.

Los 1. kola US Open - muži:
Almagro (11-Šp.) - ŠTĚPÁNEK (ČR)
Goffin (Belg.) - BERDYCH (6-ČR)
Baker (USA) - HÁJEK (ČR)

Celého pavouka najdete zde.

 

Los 1. kola US Open - ženy:
ZÁHLAVOVÁ-STRÝCOVÁ (ČR) - hráčka z kvalifikace
HRADECKÁ (ČR) - Medinaová (27-Šp.)
Halepová (Rum.) - BENEŠOVÁ (ČR)
Oudinová (USA) - ŠAFÁŘOVÁ (15-ČR)
Hercogová (Slovin.) - KVITOVÁ (5-ČR)
HLAVÁČKOVÁ (ČR) - ZAKOPALOVÁ (24-ČR)

Celého pavouka najdete zde.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
nestartuje ?
Reagovat
smazaný uživatel
Fuj, hnus. Tak tohle je odpornej los :) vidím to s nadějema na úspěch takhle

Djokovic 50%
Roger 25%
Murray 20%
Ostatní 5%
Reagovat
smazaný uživatel
Mmmm a ten zbytek...

Verdasco mi skončí s Rogerem.
Goffin to má teda hnusný, hned první kolo Berdych.
Nišikori naprosto krásnej los, banda kvalifikantů a hratelnej Cilic :)))
Baker může porazit Janka, tenisovýho talentu má víc.
Dimitrov, pokud doopravdy chce prorazit, tak musí mít kvalitu, aby Kohliho mimnimálně potrápil, na to se těším.
Raonic by měl dát 4. kolo, pak se uvidí.
Isner šance na SF :))
Haas naprosto regulérně šance na SF taky.
Hewitt by měl dojít do třetího kola.
Harrison - Del Potro ve druhým kole je naprostej hnus.
Del Potro určitě QF.
Tomic velká šance na 4. kolo.
Kubot by moh dojít do třetího.
Dolgopolov náročnej zápas s Wawrinkou, ale 4. kolo dát může.

Jako asi naprostá spokojenost. Mimo Del Potro - Harry se mi nepotkaj hráči. A většina oblíbenců by si mohla na tomhle USO přilepšit. Snad mě hromadně nezklamou :)
Reagovat
J.M.
No, Haase bych sice v semifinále viděl rád, ale obávám se, že tak mladý už opravdu není. :-) Svoji čtvrtinu má zdánlivě vymetenou, ale už Gulbis je nevyzpytatelný, Muller taky kdo ví, a potom na Gasqueta ani Ferrera asi mít nebude.

Djokovic má opravdu první tři kola za odměnu. Rogera může prověřit Fish. Goffin má doufám ještě čas. :-) Tomáš by to čtvrtfinále letos vážně potřeboval (ale dál už bych ho ani já nechtěl :-)).

Dimitrova s Kohlim bych nebral jako danou věc, pro mě by to momentálně byl skoro malý zázrak. Grigor byl v Torontu i Cincinnati zraněný (ale na Facebooku napsal "aspoň jsem to zkusil" - možná to radši ani neměl zkoušet) a kdo ví, jak je na tom (od oznámení, že půjde na vyšetření, záhadně mlčí). Obávám se, že dokud tyhle permanentní a čím dál častější problémy nezačne rázně řešit, tak se nikdy do potřebné formy nedostane. Paire sice nic moc, ale Griša je schopen prohrát s kýmkoli.

Tomic taky není ve formě, je hodně pomalý, na 4. kolo bych ho netipoval, ale zápas 2. kola s Roddickem bych moc rád viděl.

Wawrinku by podle mě Dolgopolov nedal. Raonice bych rád viděl s Murraym, ať se ukáže. :-)
Reagovat
J.M.
Ještě k tomu Kohlimu - i když hraje nádherně a mám ho rád, stejně bych radši viděl ve 2. kole Llodru. Jednak proto, že patří k mým největším "oblíbencům druhého sledu" díky tomu archaickému tenisu z minulého století, který je už sice na dnešních pomalých kurtech zoufale neúčinný a většina současných hráčů je ho schopna svými prohozy úplně zesměšnit, ale přesto je to pro mě zjevení, poslední skutečný potomek Edberga mezi současnými singlisty a zlatá ruka, moc rád se na něj dívám. A jednak proto, že kdyby Grigor přece jen postoupil do 2. kola (v což už skoro ani nedoufám), tak by pro něj asi byl Llodra hratelnější než Kohli.
Reagovat
smazaný uživatel
já bych k tomu jen doplnil, že Paire je na betoně jeden z nejslabších hráčů, co do prvního kola US open nastoupí
Reagovat
tito
Harrison má teda pech na úvodní kola GS....
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, chudák Ryan, v Austrálii Murray na 1. kole, v Paříži Simon, ve Wimbledonu Novak, teď toto.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je fakt mazec, takhle špatný los
Reagovat
freeteepek
Petra určitě nemá špatný los. Pozitivní je, že na Serenu narazí až ve finále, po té, co v SF porazí Šarapovovou! A vzhledem k tomu, že Petra předvádí svou nejlepší hru pravidelně právě ve finále, tak se má Serena na co těšit. Je ovšem otázka, jestli Serenu třeba už ve druhém kole nevyřadí Makarovová, jako se jí to povedlo na AO:-)
Jistě, Serena je největší favoritkou turnaje, ale vzhledem k jejímu věku se nedá očekávat, že by se jí forma držela nějak dlouhodobě. A letos už to období její neporazitelnosti trvalo docela dlouho...
Reagovat
Labi
řekl bych že je to pro všechny favority v celku přijatelné, každopádně nemá cenu řešit zda je Raonic nebo Dolgopolov nepřijemností v losu. Jestli chce hráč uspět na GS tak musí předvádět dobrou hru a mít i formu a jestli někdo z hračů jako Roger, Novak nebo Andy má tak turnaj pro ně začíná až ve QF jestli někdo z nich vypadne v 1 resp. 2 kole jako náš specialista Tom tak bych to bral spíše jako vysvobození ptž za těch pár dnů se nedá udělat taková změna že vypadnete s hráčem z 3 desítky a za 5 dní na tom samém turnaji porazíte světovou dvojku nebo jedničku..
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, že los je celkem spravedlivej. Kdo chce vyhrát GS turnaj, musí porazit všechny. Na druhou stranu část pavouka, kde je Tipsarevič a Ferrer, je opravdu hodně slabá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak so žrebom môžem vyjadriť po dlhšej dobe spokojnosť. Djokovič má prvé tri kolá tenisové prázdniny. V 4. ho môže decentne ohroziť akurát tak Wawrinka. V 5. kole má síce DelPotra, ten však chudák bude mať, čo robiť, aby sa vlastne do tej fázy dostal. Nalbandian, Harrison, Tomic, bude mať chlapec z Argentíny, čo robiť.

Federer má v SF Andyho, priznám sa, už si ani nemyslel, že táto možnosť existuje. V 4. kole bude najhoršou možnosťou Simon, účasť Francúza v tejto fázy súťaže je však otáznou. Rovnako ako účasť Berdycha v QF, osobne vidím jeho šance menej, než 50%.

Andy ako nasadená trojka (nebyť Rafovho zranenia, bola by to práve jeho časť pavúka) obstál najhoršie. Už v prvých troch kolách má najťažší žreb. Ďalej Raonic a Tsonga, tí majú proti Andymu slušné šance, hoci ten to na servismanov dlhodobo vie..Nehovoriac o tom,že Tsonga môže vypadnúť skôr, než k tej konfrontácii vlastne dojde..

Najzaujímavejšou časťou pavúku je paradoxne štvrtina Davida Ferrera..Je v nej kopec zaujímavých možností a osobne ju pokladám za úplne otvorenú. Ak sa Isner vo svojich zápasoch priveľmi neunaví, kľudne môže pomýšľať na SF
Reagovat
Nola
Tsonga mi nepríde ako servisman,ak má svoj deň dokáže poraziť každého, dúfam, že semi ho neminie
Reagovat
smazaný uživatel
Co myslíš těmi těžkými soupeři pro Andy v úvodních kolech? Bogomolov, Dodig jsou pohoda, Haase/Lopez taky. Až ten Milos pak, ale jak píšeš, Andy to na servismany umí, má výborný return, může měnit rytmus hry. Myslím, že první fakt hodně těžký oříšek bude až Tsonga. Tam se bojím, ale věřím, že k vysněnému semifinálw dojde.

Co se týče Noleho, tak ve 4. kolo může být i Dolgopoloc klidně a ten při svém dni může potrápit kohokoliv. Myslím ale, že největší překážkou bude Del Potro případně a semifinále s Tipsou/Ferrerem/Izzym (kéž by) by si pohlídal.

A chudák Young, hned v 1. kole Roger :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nehovorím, že sa Andy stretne v prvých kolách s ťažkými súpermi, ale ťažšími, než jeho najbližší konkurenti. Haase už dokázal popreháňať.

Ja si nemyslím, že by hráč ako Dolgopolov mohol Djokoviča poraziť..Dolgopolove zbrane sú zároveň Djokovičovými, akurát Srb ich má o level vyššie..Skôr verím Wawrinkovi..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na Djokoviče nevěřím ani jednomu nějak více. Jediný, kdo ho po cestě do finále může zastavit, je Del Potro.
Reagovat
smazaný uživatel
Můj tip je že Simon vypadne ve 2.kole na Karlovičovi a jeden z dvojice Karlovič-Fish vyzve Rogera.Je mi jedno kdo to bude protože mám rád jak Mardyho tak Iva.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě, míček je kulatý, jdeme zápas od zápasu... Zkrátka jsem se zatím podíval jenom na 1. kolo. :D Z mých favoritek má v úvodním zápase asi nejtěžší soupeřku Caro. Pamatuju si, jak Begu hrála v 1. kole na OH proti Vice a nebyl to jednoduchý zápas... Tak snad to Caro zvládne podobně jako Vika. :) Další soupeřky by snad neměly moc kousat, i když Ana ještě čeká na kvalifikantku...
Reagovat
smazaný uživatel
karlovič-fish na třetí kolo by byl dobrej souboj.isner má na čtvrtfinále tipsareviče což je hratelny a semi ferrera což také navíc první kolo má david kevina což bude těžky.
osobní tip na semifinále:
Federer-Tsonga
Djokovič-Isner
Reagovat
Heather_Fedex
sci-fi
Reagovat
smazaný uživatel
A Murray vypadne v 1.kole s Bogomolovem že jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že to je sci-fi. Je to jedna z reálnejších možností. Aj Isner aj Tsonga to na amerických hardoch vedia. SF Isner vs. Nole dokonca pokladám za najreálnejšie zo všetkých možností.

Čo sa druhého SF týka, Andy už na USOPEN vyletel aj s Wawrinkom aj s Cilicom. Nevidím preto dôvod, prečo by nemal vyletieť aj s Tsongom.
Reagovat
smazaný uživatel
S Tsongou může, ale to je jiná kvalita než Čilič nebo Wawrinka. Navíc tohle je jiný Andy.
Reagovat
smazaný uživatel
to se pozná podle dvou turnajů na trávě skoro doma? Kromě nich totiž většinu roku hrál velké kulové.
Reagovat
smazaný uživatel
Semifiále AO, výhra v Brisbane, finále v Dubaji, finále v Miami, úspěchy na trávě. A navíc jde o to, že si bude víc věřit po tom úspěchu, z téhle stránky to je trošku jiný hráč. Já myslím, že to semi by měl dát.
Reagovat
smazaný uživatel
V roce 2010, kdy prohrál s Wawrinkou, měl za sebou finále Austrálie, semifinále Wimbledonu a vyhrané Toronto, kde v semi sundal Nadala a ve finále Rogera, oba ve dvou setech. V roce 2009, kdy ho sestřelil Cilič, měl za sebou vyhrané turnaje v Torontu, Miami, Queensu, Dohá nebo Rotterdamu, finále Indian Wells a na US open jel jako světová dvojka.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže je zde reálná varianta, že v mužské dvouhře budeme v 2. kole bez zástupce. Snad se teda Radek pochlapí a vyhraje.
Reagovat
Fandina
Jak budeme bez zástupce?
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že ne, ale reálně se to může stát. Hájek je jasný, toho Baker dál nepustí. Radek to bude mít těžké, ale možná bych mu i věřil. Berdychovi to ani nemůžu přát, když hraje s Goffinem, tam to může taky dopadnout jakkoliv, navíc s jeho "formou". Uvidíme, jak Rosol v posledním kole kvaldy a koho chytne.
Reagovat
Fandina
Samozřejme přeji Radkovi porazit Nica, ale podle mě Tom Goffina dá, včera hrál s Darcisem dobře kromě prvního setu, kdy se mu nedařil první servis, pak už ano a hrál hodně systematicky na příjmu. David včera vypadl s Johnem a ve druhém setu přišel dvakrát o podání. Los že první kolo jdou proti sobě mě naštval, oba jsem chtěla mnohem dál. Trochu víc ale věřím Berďovi než Goffinovi. Hájek teď dlouho nehrál, na zápas jsem zvědavá.
Reagovat
smazaný uživatel
No jejda, porazil Darcise, to je měřítko. Takové hráče by měl prostzě porážet mnohem snadněji a ne že s ním jednou prohraje a pak ztratí set. Tohle měřítko formy fakt není.
Reagovat
EllNino
Chybí Petra Cetkovská ....
Reagovat
smazaný uživatel
... ačkoliv je na stránkách turnaje v oficiálním seznamu hráčů. Na Twitteru píšou, že se dnes ráno, tedy odpoledne našeho času, odhlásila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist