Ruud otočil semifinále proti Londerovi. Schwartzman 'pustil' Pedra Sousu do prvního finále bez boje

15. 2. 2020, 23:31
Aktuality 0
ATP BUENOS AIRES - Casper Ruud na antuce v Buenos Aires otočil souboj s domácím Juanem Ignaciem Londerou a podruhé v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. O premiérový titul si 21letý Nor zahraje s o deset let starším Portugalcem Pedrem Sousou, jenž je ve finále poprvé po odstoupení domácí nasazené jedničky Diega Schwartzmana.
Casper Ruud (© AFP)

Casper Ruud v úvodu sezony na tvrdém povrchu neoslnil, ale ani nezklamal. Nicméně na své oblíbené antuce se okamžitě dostal na vítěznou vlnu a útočí na životní výsledek.

V Buenos Aires jednadvacetiletý Nor postoupil přes španělské antukáře Jaume Munara a Pabla Andújara a Srba Dušana Lajoviče bez ztráty setu do semifinále a v něm dnes otočil utkání s domácím Juanem Ignaciem Londerou.

Ruud prohrával 4-6 a 3-5 a byl na pokraji vyřazení, v tu chvíli ale začal na kurtu dominovat. V následujících pěti gamech ztratil jen dva míčky a nastartoval obrat. Získal 10 z 11 posledních her a zvítězil 4-6 7-5 6-1.

"Věděl jsem, že už nemám co ztratit a moc času na to něco změnit mi nezbývá. Zkusil jsem hrát agresivněji a fungovalo to. Jsem moc šťastný, že jsem dokázal najít cestu k vítězství, dodá mi to sebevědomí do zítřejšího finále," řekl Ruud.


Norský mladík své jediné finále loni na antuce v Houstonu prohrál. Druhý pokus na zisk titulu bude mít v neděli proti Pedru Sousovi. Jednatřicetiletý Portugalec sice v Buenos Aires vypadl v kvalifikaci, ale do hlavní soutěže se dostal jako lucky loser místo zraněného Chilana Garína a prožívá svůj životní týden. 

Až dosud měl na kontě pouhé tři výhry na okruhu ATP, dál než do druhého kola se nedostal. V Argentině ale porazil domácí divokou kartu Diaze, Slováka Kovalíka, Brazilce Monteiru a dnes postoupil i přes domácí nasazenou jedničku Diega Schwartzmana, proti kterému však vůbec nemusel nastoupit. 

Sedmadvacetiletý Schwartzman si v závěru včerejší více než tříapůlhodinové čtvrtfinálové bitvy s Pablem Cuevasem, kterému unikl ze čtyř mečbolů, poranil přitahovač na levé noze a zranění mu dnes nedovolilo bojovat o finále.

"Jsem samozřejmě zklamaný. Hrát na domácí půdě o finále se vám nepodaří každý den a moc jsem chtěl na kurt. I kvůli fanouškům, ale nebyl bych konkurenceschopný," omluvil se čtrnáctý hráč světa Schwartzman.

 

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 696.280 dolarů
sobotní výsledky (15. 02. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
P. Sousa (Portug.) - Schwartzman (1-Arg.) bez boje
Ruud (8-Nor.) - Londero (Arg.) 4-6 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist