Ruud se v Barceloně natahuje pro nejcennější trofej, ve velkých finále má bilanci 0:7

20. 4., 16:15
Aktuality 12
ATP BARCELONA - Nor Casper Ruud (25) na antukovém turnaji ATP 500 v Barceloně porazil 7:6, 6:4 Argentince Tomáse Martína Etcheverryho (24) a beze ztráty setu postoupil do celkově 22. finále. O 11. titul a první z akce vyšší kategorie než ATP 250 se trojnásobný grandslamový finalista utká v odvetě za týden starou finálovou porážku z Masters v Monte Carlu s Řekem Stefanosem Tsitsipasem (25).
Casper Ruud je po týdnu znovu ve finále (© Profimedia)

Ruud – Etcheverry 7:6, 6:4

Casper Ruud už byl světovou dvojkou a ve sbírce má 10 titulů, jenže všechny slavil na akcích ATP 250. Všech sedm finálových duelů na turnajích vyšší kategorie prohrál. Třikrát na grandslamu, jednou na Turnaji mistrů, dvakrát na podniku Masters 1000 a jednou na podniku ATP 500.

Osmý pokus na nejcennější triumf si pětadvacetiletý Nor zajistil tento týden na pětistovce v Barceloně, kde už překonal čtyři z pěti překážek a neztratil přitom ani set. Po Alexandremu Mullerovi, Jordanu Thompsonovi a Matteu Arnaldimu si poradil i s Tomásem Martínem Etcheverrym.

Ruud v prvním i druhém setu nepotvrdil první brejk a v úvodní sadě dokonce musel odvracet setbol, o rok mladšího Argentince ale nakonec i podruhé porazil. A narozdíl od loňského Pekingu tentokrát nemusel o vítězství bojovat v rozhodujícím tie-breaku třetího dějství.

"Byl to fyzicky velmi náročný zápas a měl jsem štěstí, že jsem ten první set strhl na svou stranu. Mohl to klidně dopadnout obráceně," hodnotil šestý hráč světa Ruud, který si před týdnem připsal premiérový skalp Novaka Djokoviče.

Norský tenista letos posbíral už 28 vítězství, nejvíce ze všech tenistů na hlavním okruhu, a přiblížil se prvnímu triumfu od loňského dubna, kdy v portugalském Estorilu získal devátou z deseti trofejí na antuce. Ve finále má bilanci 10:11.

Casper Ruud velké finále ještě nevyhrál.Casper Ruud velké finále ještě nevyhrál. (@ Livesport)

Tsitsipas – Lajovič 5:7, 6:4, 6:2

O nejcennější titul si Ruud zahraje v neděli s trojnásobným finalistou Stefanosem Tsitsipasem, s nímž prohrál před týdnem finále na Masters v Monte Carlu a v vzájemné bilanci ztrácí 2:3.

Pětadvacetiletý Řek Tsitsipas v semifinále zdolal 5:7, 6:4, 6:2 Srba Dušanem Lajovičem, vyhrál 10. zápas v řadě a již počtvrté v metropoli Katalánska postoupil do finále. Na triumf v druhém největším městě Španělska na pobřeží Středozemního moře ale nedosáhl v letech 2018, 2021 ani 2023.

Vítěz Turnaje mistrů či tří podniků Masters Tsitsipas dosud nevyhrál podnik kategorie ATP 500, v neděli bude mít další šanci.

Výsledky turnaje ATP 500 v Barceloně


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak konečně, Casper! Velká paráda a v suchým!
Jen tak dál, hlavně si vzít to sebevědomí i na 1000 a GS!
Reagovat
com
po prvnim gemu se mu trofej uz poradne vzdaluje
Reagovat
annah
Dnes vyhraje Tsitsi a Rybí oko. Přála bych to Ruudovi a Kostečce, ale to nejspis nevyjde...
Reagovat
paddy
dnes to bude Rybáři vs. Kostíci
nabízí se vykostění Ryby smile

a rýsuje se také OSMÉ selhání (R)úda smile
Reagovat
Nola
LOL
Reagovat
Tomas_Smid_fan
attn: redakce

dobrá fotka s titulkem
Reagovat
com
sakra, zase ten TsiTsipas
Reagovat
Mantra
to nedá, bude mít rekord
Reagovat
com
Lajoviče dá
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Možná jo, ale tady Cypa asi ne
Reagovat
paddy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist