Ruud titul v Bastadu neobhájí, Cerúndolo si připsal první skalp hráče Top 10

13. 7. 2022, 17:17
Aktuality 21
ATP BASTAD - Světová pětka Casper Ruud triumf na antukovém turnaji ATP 250 ve švédském Bastadu neobhájí. Nejvýše nasazený Nor už ve svém úvodním vystoupení podlehl 4-6 6-3 5-7 Franciscu Cerúndolovi a od postupu do finále French Open prohrál čtvrtý z pěti zápasů. 23letý Argentinec, který si na čtvrtý pokus připsal skalp hráče Top 10, se ve čtvrtfinále utká s Aslanem Karacevem.
Casper Ruud (© AFP)

Casper Ruud v květnu v Ženevě poprvé v kariéře obhájil titul na okruhu ATP a na následném French Open prohrál až ve svém prvním grandslamovém finále s favorizovaným Rafaelem Nadalem. 

Poté nepřekvapil na své neoblíbené trávě a prohrál dva ze tří zápasů. Dnes se po šesti týdnehc vrátil na oblíbenou antuku, na vítěznou vlnu se ale nevrátil. Ve švédském Bastadu v roli nasazené jedničky a obhájce titulu překvapivě prohrál s Franciscem Cerúndolem.

23letý Argentinec zdolal norského vrstevníka 6-4 3-6 7-5 a oplatil mu dubnovou porážku z překvapivého semifinále na Masters 1000 v Miami. S hráčem elitní světové desítky hrál počtvrté a poprvé ho porazil, zároveň poprvé proměnil mečbol proti členovi Top 20.

A First Top 10 Win! @FranCerundolo upsets World No. 5 Casper Ruud with a 6-4 3-6 7-5 win in Bastad#NordeaOpen @NordeaOpen pic.twitter.com/Zk7bNOX7O3

O čtvrté semifinále na okruhu ATP si 39. hráč světa Cerúndolo zahraje v prvním vzájemném duelu s Aslanem Karacevem. Ten porazil hladce porazil 6-2 6-4 Francouze Huga Gastona a poprvé od lednového Australian Open vyhrál dva zápasy po sobě.

Po neoblíbené části sezony turnajů na trávě naopak nezaváhal Diego Schwartzman. Třetí nasazený Argentinec si poradil 7-5 6-3 s domácím Eliasem Ymerem, s nímž vyhrál i třetí vzájemný duel.

Ve čtvrtfinále na něj čeká Španěl Pablo Carreño(h2h 1-3), který po třísetové bitvě udolal krajana Alberta Ramose.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 597.900 eur
středeční výsledky (13. 07. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
F. Cerúndolo (Arg.) - Ruud (1-Nor.) 6-4 3-6 7-5
Schwartzman (3-Arg.) - E. Ymer (Švéd.) 7-5 6-3
Carreňo (5-Šp.) - Ramos (Šp.) 4-6 7-6(5) 7-5
Karacev (Rus.) - Gaston (Fr.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Djokovič: "Jsem tenista, nechci se pouštět do politiky, jen hájím svobodu jednotlivce."

Několik dní poté, co se stal šampionem Wimbledonu 2022, se Srb vydal do bosenského města Visoko, kde se údajně nachází archeologický park, v němž se podle jeho majitele nachází pyramida, která má zásadní význam pro historii, ačkoli to většina vědecké obce kategoricky popírá. Novak se v těchto oblastech pohybuje jako ryba ve vodě, pravidelně se staví do alternativni opozice, udržuje si kontrakulturní vizi a vždy podporuje harmonii mezi balkánskými národy. Právě tam řešil palčivou otázku své účasti na US Open 2022 a Australian Open 2023.

"Nepojedu do Spojených států, pokud nebudu mít zcela jasnou výjimku. To, co se stalo letos v Melbourne, nebylo příjemné, lidé si stále myslí, že jsem si situaci vynutil, ale není to pravda. U soudu jsem prokázal, že mám všechny dokumenty potřebné pro vstup do země,"

"Do Austrálie bych se rád vrátil, je to země, kterou mám rád, a dosáhl jsem tam svých nejlepších výsledků. Upřímně řečeno, chtěl bych soutěžit všude, kde to jde, proto jsem tenista. Nechci se zaplést do politiky. Jediné, co jsem vždy říkal, je, že mám své přesvědčení a jsem zastáncem toho, že každý člověk má svobodu vybrat si to, co považuje za nejlepší pro sebe. Chtěl bych jen, aby lidé tento postoj respektovali. Pokud dostanu výjimky, bude to skvělé, ale pokud ne, nebude to konec světa," řekl Doko, který byl také dotázán na možný odchod do důchodu. "V mém týmu je zakázáno o tom mluvit, nechci, aby o tom někdo mluvil. Bude záležet jen na mně, ale nemyslím si, že je to blízko, a spíš vidím, že jsem schopen i nadále vyhrávat grandslamy," řekl Novak Djokovič.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2022/07/14/djokovic-tenista-no-quiero-entrar-politica-defiendo-libertad-individual
Reagovat
Vlk-v-trave
Pise se rok 2032, je cervenec a Djokovic hraje exhibici na sve oblibene pyramide ve Visoko... po 17. titulu ve Wimbledone obdrzi mnoho vizualnich zprav... z Afriky s Federerem obklopenym detmi behem vyuky geometrie a ekonomie, z vodniho skutru pro invalidy z Mallorcy, na kterem Nadal vozi sve deti, ktery blahopreje Meditatorovi take k jubilejnimu 50 titulu z GS.
Lubos Zabloudil pise clanek na tema Alcaraz, nesplnene sny, ktery pred Wimbledonem ukoncil karieru bez jedineho vitezstvi na GS.
V expreskach vychazi kratka zpravicka, ze Karlovic se rozhodl zahrat jeste jednu sezonu.
Punto de Break pise o skandalni vizualni zprave, ktera prisla Djokovicovi z protialkoholni lecebny ze Sydney, ve ktere Tomic hodnoti Djokovice jako prumerneho hrace cele historie... na vizualnim Twitteru ho brani Kyrgios, ktery je trenerem mladeze v basketu...a nehraje tenis uz nekolik let.
Byvaly trener Vajda zije v emigraci ve Spojenych Balkanskych Statech (Srbsko, Bosna, Chorvatsko, Bulharsko, Makedonie, Kosovo, Hercegovina, Cerna hora, Albanie), ve kterych byl zvolen prezidentem Srdjan Djokovic... suverenni Slovensko uz neexistuje a uzemi je soucasti nove Ruske Fedrace. Hurkacz posila vizualni blahoprani z Gronska, kde bylo presunoto Polsko, na jehoz uzemi je Belorusko. Gulbis posila vizualni blahoprani z Finska, kde se presunuly staty pobaltske... Ceska Republika se nazyva Czech County a hlasuje se v americkem kongresu zda budou Cesi uznani za 53 stat USA.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jirka Vesely posila misto blahoprani pisnicku Karla Havlicka Borovskeho... Poprve v historii lidskosti se stava nezijici bytost prezidentem fiktivni republiky, a tak Cesi oslavuji sveho noveho prezidenta Cimrmana, kteremu sveruji urad do konce vsech casu.
ATP vyviji tlak na GS, aby se uz nehralo na 3 vitezne sety. WTA je rozdeleno na WTA1 (zeny), WTA2 (transholka), WTA3 (holky s muzskymi homony do 1%) WTA4 (holky s muzskym i homony do 2%) atd... az WTA10 (androgyn)
O konci kariery Djokovice je zakazano hovorit...
Ondra Jirasek pise clanek s titulkou... Vliv spani v pyramide na vykon Djokovice. Paddy se tesi na letni American Series a smeje se s NEXT,NEXT LOST GEN.
Reagovat
Nola
Byvaly trener Vajda zije v emigraci ve Spojenych Balkanskych Statech (Srbsko, Bosna, Chorvatsko, Bulharsko, Makedonie, Kosovo, Hercegovina, Cerna hora, Albanie), ve kterych byl zvolen prezidentem Srdjan Djokovic... suverenni Slovensko uz neexistuje a uzemi je soucasti nove Ruske Fedrace. Hurkacz posila vizualni blahoprani z Gronska, kde bylo presunoto Polsko, na jehoz uzemi je Belorusko. Gulbis posila vizualni blahoprani z Finska, kde se presunuly staty pobaltske... Ceska Republika se nazyva Czech County a hlasuje se v americkem kongresu zda budou Cesi uznani za 53 stat USA.

smile
[ Reagovat ]
Reagovat
Maisterstich
smile výborný
Reagovat
Pavol
Mám na vec rovnaký pohľad ako Djokovič. Politikom ide viac o skúšanie svojej moci buzerovať ľudí ako o boj proti pandémii.
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Tennisfan77
Čím dál více se stává takovým lepším antukářem, možná někdy bude kopírovat kariéru Ferrera, každopádně zatím nemá žádné větší zbraně a chybí mi u něj takový ten hlad po vítězství. Turnaje typu Bastad by měl vyhrávat s prstem v nose.
Reagovat
EllNino
Já myslím, že už by měl tedy hrát méně turnajů, turnaje jako Bastad už letos vyhrál dva ...
Reagovat
Tennisfan77
To možná ano, ale on na těch větších podnicích prostě nemá takovou kvalitu, aby mířil na tituly, proto hraje ty menší a sbírá body.
Reagovat
makro99
Jasne, na ty vetsi nema kvalitu, akorat finale v Parizi, finale v Miami..
Reagovat
Tennisfan77
Myslím antukových, paradoxně na hardu došel na Masters dále, než na antuce. Finále na RG nebudu sobecky počítat, ten jeho los byl slabý, v Miami totéž, Cerundolo v semifinále.

Jinak Madrid první kolo, Monte Carlo druhé kolo, Bastad první kolo, Mnichov druhé kolo.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jasne, je to neco jako Tomic...
Reagovat
Tennisfan77
Tomic má ale stejné úspěchy jako Kyrgios. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tem stejne uspechy jako vsichni, krom Berdycha :)
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale co tady píšeš je nepodstatné a nemístné. Ruud je proboha čtvrtý v race, před ním jsou jen Nadal, Tsip a Alcaraz. Co po něm jako chceš víc, když ještě loni v lednu skoro nic neznamenal? Zázraky na počkání?
Reagovat
makro99
Pěkny clanek, az na toho Federika.. Cerundolo je pouze a jedine Francisco! (pokud to tedy neni bratr Juan:)
Jinak dalsi pěkný a necekany vysledek pro Frana..
Reagovat
Nola
https://www.sport.cz/clanek/tenis-wimbledon-dalsi-zakaz-wimbledon-uvazuje-o-vyrazeni-ruskych-a-beloruskych-tenistu-i-pro-pristi-rok-3485295

takze buduci rok znovu bez bodov smile
Reagovat
annah
Aspoň nebudou nic odepisovat, když letos nic nedostali.. smile
Reagovat
Fandina
:DDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist