Ruud triumfem v Bastadu překonal svého otce, i třetí trofej má z antuky

18. 7. 2021, 16:39
Aktuality 0
ATP BASTAD - Casper Ruud si na antuce v Bastadu z pozice nasazené jedničky došel pro svůj druhý letošní a celkově třetí titul. Dvaadvacetiletý Nor po vítězství 6-3 6-3 nad debutantem ve finále turnajů ATP Federicem Coríou překonal svého otce Christiana, který právě ve švédském městě v roce 1995 prohrál své jediné finále na nejvyšším okruhu.
Profily hráčů
Casper Ruud

Casper Ruud potřeboval odehrát jen tři zápasy a na kurtech dohromady strávil pouhé čtyři hodiny. Coby nasazená jednička měl v úvodním kole volno, poté smetl vítěze juniorky French Open z roku 2019 a bývalou juniorskou světovou jedničku Holgera Runeho, čtvrtfinále hrát po odstoupení Henriho Laaksonena nemusel, ve svém již pátém semifinále v řadě na antukových akcích ATP nedal šanci Robertovi Carballésovi a v dnešním finále přehrál Federica Coríu.

Aktuálně 16. hráč světa sice v každém setu jednou přišel o podání, nicméně vždy v situaci, kdy vedl o dva brejky. V osmé hře druhé sady na servisu nevyužil tři mečboly, hned v následujícím gamu však uspěl.

Dvaadvacetiletý Ruud triumfem v Bastadu překonal svého otce Christiana, bývalý 39. tenista světového pořadí si v roce 1995 právě ve švédském městě zahrál své jediné finále na hlavní tour a prohrál v něm s Brazilcem Felipem Meligenim.

Rodák z Osla i svou třetí trofej vybojoval na nejpomalejším povrchu, loni v Buenos Aires se stal prvním norským šampionem podniků ATP a v Bastadu navázal na letošní prvenství v Ženevě.

O sedm let starší Coría mohl ve svém premiérovém finále na nejvyšším okruhu přidat jubilejní 10. titul do rodinné sbírky. Jeho starší bratr Guillermo, bývalá světová trojka, získal devět trofejí.


Arends s Pelem poprvé triumfovali na ATP
Před startem finále dvouhry slavily 29letý Sander Arends a o rok starší David Pel svůj první společný i individuální triumf na okruhu ATP. Nizozemci ve finálovém souboji nenasazených párů přehráli 6-4 6-2 Andreho Begemanna a Albana Olivettiho.

• ATP 250 BASTAD •
Švédsko, antuka, 481.270 eur
nedělní výsledky (18. 7. 2021)
• Dvouhra - finále •
Ruud (1-Nor.) - Coría (Arg.) 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •
Arends/Pel (Niz.) - Begemann/Olivetti (Něm./Fr.) 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist