Ruud zahájil antukové jaro triumfem. V Estorilu získal 10. titul

9. 4. 2023, 18:32
Aktuality 12
ATP ESTORIL - Pátý hráč světa Casper Ruud tento týden v portugalském Estorilu ukončil čekání na první letošní minisérii dvou výher po sobě a nakonec dokráčel až k triumfu. Ve finále 24letý Nor porazil 6-2 7-6 Srba Miomira Kecmanoviče a získal jubilejní 10. titul, opět z podniku ATP 250. Na antuce slaví podeváté.
Profily hráčů
Casper Ruud

Casper Ruud si loni zahrál finále na Masters v Miami, na Roland Garros, US Open či na Turnaji mistrů a přestože dosud nevyhrál turnaj vyšší kategorie než ATP 250, jediná výhra ho dělila od postu světové jedničky.

Během zimní pauzy ale formu ztratil. V roce 2023 prohrává z pozice výrazného papírového favorita a na výhry se většinou nadře. Až tento týden v Estorilu na prvním letošním turnaji na antuce a prvním v Evropě poprvé vyhrál dva zápasy po sobě a nakonec v Portugalsku nenašel přemožitele.

Po obratu nad domácím trápícím se Joaem Sousou, hladké výhře nad argentinským obhájcem titulu Sebastiánem Báezem a vydřené výhře nad Francouzem Quentinem Halysem zvládl roli favorita i v dnešním finále proti Miomiru Mecmanovičovi.

24letý Nor s o rok mladším srbským kamarádem odvrátil ve druhém setu všechny tři brejkboly, zvítězil bez ztráty servisu 6-2 7-6 a vzájemnou bilanci vyrovnal 2-2.

Pátý hráč světa Ruud v celkově 16. finále vybojoval jubilejní 10. titul. Také tentokrát ho získal na akci ATP 250, podeváté se raduje na antuce.



23letý Kecmanovič si poprvé v kariéře zahrál dvě finále během jedné sezony, ale stejně jako v únoru v Delray beach neuspěl. Ze čtyř finálových duelů uspěl jen jen před třemi lety na antuce v rakouském Kitzbühelu.

Srbský tenista má v Estorilu šanci na titul ještě ve čtyřhře s krajanem Nikolou Čačičem. Jejich finálovými soupeři jsou čtvrtí nasazení Belgičané Sander Gille a Joran Vliegen.

Oba finalisté se z Portugalska přesunou na první letošní turnaj Masters 1000 v Monte Carlu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
gratulace!smile Desítka je pěkné číslo.smile Jeho výkon měl ovšem k ideálu stále daleko, nebyl přesvědčivý a jestli se nezlepší, na žádném z nadcházejících větších turnajů to na výraznější úspěch nevidím.
Reagovat
EllNino
myslím, že to je úplně fuk, hlavní je titul a návrat sebevědomí
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
To je celkově ten Rafa Nadal Academy mindset, ta jejich spirit a DNA......

Na oko tam upgradují tenisty, ale ve skutečnosti z nich vytváří slabá individua, která mají za úkol mít solidní výsledky, ale nikdy nepřekročit stín duchovního vůdce sekty Nadála ... a to ani mimo antuku. Což je krásně vidět v praxi na skoro až groteskních pokusech Ruuda slabého Nadala porazit na hardu. Hráči by se měli jeho akademii vyhýbat obloukem, jestli nechtějí být zmanipulováni a jestli nechtějí mít vymytý mozek. Však se stačí podívat na fatální disrespekt od sociopata strýčka Nadala Toniho.... měl by vést Felixe Alliasimeho proti Nadalovi na FO v nejdůležitějším zápase jeho kariéry.. a místo toho nejde ani do jeho lože v roce 2022. Dokážete si představit, že by Ancelotti řekl "dneska můj tým Real hraje proti AC Milan, klubu mého srdce, takže mě dneska na lavičce Realu neuvidíte" ? Dyť je to k smíchu, kompletní ostuda famílie Nadal, neprofesionalita.

A Ruud je pouze zvláštní experiment, když se obloukem vrátím zpět k němu. Docela mě i irituje s tím, jak "hodný good boy" je tenhle norskej skautík ...... To už mám opravdu i raději hráče jako Kyrgios, umí udělat show, zvednout davy, žádná faleš (občas pošuk), ale není zmanipulovaný jako svědek Jehovův (pardon Nadalův) Casper Ruud.

Řečeno lidskou terminologií... Casper je sice "nice guy".... na první pohled skromný a sympatický, solidní hráč, ale pakliže se bavíme o metách nejvyšších a tenisové elitě, tak je vlastně kompletně zbytečný a "useless". Nulové charizma, nulová agresivita... nulová osobnost, nezajímavý hráč, na kterého si za 10 let nikdo nevzpomene --> prázdná skořápka. I ten Mario Ancic a jeho odkaz "nenaplněného talentu" bude žít déle. smile
Reagovat
soloo
hlavne mám už dlho dojem že Ruud vobec nepatrí do top 10 nema tam čo robiť no atp je v krizi ale prichadza Rune a Sinner tak sa to konecne stabilizuje. Z čoho taží je asi ta Rafa academy pretože tie vysledky su dane taktickou vychcanostou čim sa píši Nadal a to ho tam naučili. k Ferrerovi ho nechcem prirovnat pretože by som ho urazil. Ruud je za mna najviac precenovany tenista
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Soloo, nemohu jinak .... smilesmile

Nemohu si pomoct, ale dneska máme absolutní souznění. Konečně jeden z mála uživatelů, který zde Slovensku dělá skvělé jméno... já jsem v úplném pozitivním příjemném šoku. Inteligence, elegance a racionalita. Konečně se zde po letech a době slovenského temna zase začíná blýskat na lepší časy.smile
Reagovat
com
nejvic precenovany tenista??? smile Loni 2x ve finale GS a turnaje mistru je jako nic jo smilesmile
Reagovat
soloo
už sa mi nechce bojovať , poviem prečo to dosiahol, proste top 10 sa nachadzala v troskach a on to proste využil prosim prečítať 2x. Teraz sa to stabilizuje Runem Sinnerom Rublevom atd takže sa ukáže v plnej nahote Ruud v suboji s tymito pánmi smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nech jim tu radost a štěstí. Copak nevidíš, že se do sebe právě zamilovali?smile Vždyť je to krásné... A láska je přeci slepá, takže nějaký Casper sem Casper tamsmile
Reagovat
NoletheBest
smile bez skrupulí a napřímo. Nadalovic mentalita je přímý obraz jejich národní identity, myslím, že jsi o tom nedávno psal. A Alcaraz ten toho pochytil hodně.
Stejně tak s Kyrgiosem, to je snad jediný hráč, který se nebojí říct otevřeně jak věci skutečně jsou smile
Reagovat
George_Renel
Lépe řečeno tak jak je vidí on. Objektivní skutečnost může být a bývá jiná.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
com
smile FO čeká smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist