Rybakinová slaví druhý triumf v sezoně. Po Brisbane dobyla také Abú Zabí

11. 2., 15:31
Aktuality 14
WTA ABÚ ZABÍ - Světová pětka Jelena Rybakinová (24) jako druhá v sezoně 2024 slaví na hlavním okruhu druhý titul. Měsíc po triumfu v Brisbane kazašská tenistka ovládla další podnik WTA 500 v Abú Zabí, kde ve finále porazila 6:1, 6:4 Rusku Darju Kasatkinovou (26). Své celkově 16. finále přetavila v zisk sedmé trofeje.
Profily hráčů
Jelena Rybakinová (© Profimedia)

Rybakinová – Kasatkinová 6:1, 6:4

Jelena Rybakinová zahájila sezonu suverénním triumfem v Brisbane, ale na dalších dvou akcích skončila už na raketě své druhé soupeřky. Pokaždé nestačila na Rusku, ve druhém kole Australian Open neproměnila šest mečbolů proti Anně Blinkovové a neobájila loňské finále.

V Abú Zabí ale dvě ruské soupeřky skolila a čtvrtý letošní start proměnila v již druhý triumf. Den po neoblíbené soupeřce Ljudmile Samsonovové si poradila i s Darjou Kasatkinovou, kterou přehrála 6:1, 6:4 a vzájemnou bilanci upravila na 3:2.

Vítězka předloňského Wimbledonu Rybakinová byla ve finále pošestnácté v kariéře a získala v něm celkově 7. titul.

"Dorazila jsem bez očekávání, protože jsem v Melbourne měla nějaké problémy. Potřebovala jsem nějaký čas, než jsem se na kurty vrátila. Jen jsem se tady snažila odehrát co nejvíce zápasů a jsem opravdu pyšná na to, jak jsem během týdne zvládla. Každým zápasem jsem si věřila čím dál víc," uvedla Rybakinová.

Kazaška vyhrála 12. zápas v sezoně a vyrovnala se druhé nejúspěšnější Aryně Sabalenkové. Ještě o jednu výhru více má Lotyška Jelena Ostapenková, která letos jako jediná společně s Rybakinovou vyhrála už dva turnaje.

Šestadvacetiletá Kasatkinová hrála finále popatnácté v kariéře a podruhé v sezoně, ale rok a půl dlouhé čekání na 7. titul neukončila. Finálový zápas prohrála už počtvrté v řadě. Naposledy triumfovala v srpnu 2022 v kanadském Granby.

Obě finalistky se nyní přesunou na tisícovku do katarského Dauhá. Rybakinová ve druhém kole čeká na vítězku duelu mezi Varvarou Gračovovou a Lin Zhu, Kasatkinová by už v pondělí měla vyzvat krajanku Anastasii Pavljučenkovovou.

Výsledky turnaje WTA 500 v Abú Zabí


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
tommr
Od pondělka bude Rybakina světová čtyřka a vzhledem k tomu že Pegula vynechává turnaje v ME zůstane čtyřkou zřejmě delší dobu ...
Reagovat
Liverpool22
Ano - Rybka no. 4 a celkově BIG 4 je nyní dost odskočená. Jinak mezi BIG 4 asi také žádné pohyby nebudou - možná po RG může jít Aryna na no. 1.
Reagovat
Liverpool22
Ano - 204km/h Bylo to tuším v zápase s Lídou nebo Buscou - teď už přesně nevím, ale kolem těch cca 180km to tam sází běžně.
Reagovat
Liverpool22
Závěrečný ceremoniál + předání trofeje + "rozhovory" s Rybkou a Kosatkou. Moderátorka Monica Puig vypadá furt stejně
https://www.youtube.com/watch?v=rHsEbXm1KsE&t=265s
Reagovat
Nola
ty musis byt v siedmom nebi, tak si to uzivaj, nevidela som, ale Elena patri medzi velke hracky
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Nola
, vybral si si dobre, pekna a uspesna dama, dokonca aj velmi sympaticka, nech sa dari aj nadalej,
PS: mam rada uzivatelov, ktori neurazaju hracov/ky/ a su schopni dopriat aj inym, to ta zdobi
Reagovat
Liverpool22
Díky za kompliment. Tebe taky chválím, že píšeš vždy kultivovaně a žádné hráče/ky neurážíš. Jinak s Rybkou souhlas - je sympatická, konečně se i usmívá a hlavně hraje atraktivní tenis - styl alá Federer, kdy vše je hrozně elegantní, přirozené, intenzivní.....
Reagovat
palkov
To jako vážně, milá redakce TP? A co Penko, která už letos vyhrála Adelaide a Linec
Reagovat
honza.khp
tak snad vezme Rybka Lindu do speciálu do Dauhá ;)
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Liverpool22
Velká gratulace Rybce k dalšímu titulu. Dnes opět výborný nástup do zápasu s obrovskou intenzitou a za cca 25minut měla 1. set v kapse. Ve 2. setu si už vše zkušeně hlídala a největší "drama" bylo, když za stavu 5:4 a 30:30 začalo pršet. Naštěstí po krátké dešťové pauze vše rychle docvakla i když mi přišlo, že Kosatka se už na to vykašlala, když viděla černé mraky.
Celkově Rybka předváděla výborné výkony ve vysoké intenzitě, koncentrovala se od začátku zápasu, výborně servírovala viz. jeden servis měl cca 204km a proto zaslouženě turnaj vyhrála
Reagovat
turista
Taky přidávám velkou gratulaci pro Rybku! První podání 204km/h? Vážně? Takhle podává první podání DjokerNole.
Reagovat
Liverpool22
Ano - 204km/h Bylo to tuším v zápase s Lídou nebo Buscou - teď už přesně nevím, ale kolem těch cca 180km to tam sází běžně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist