S letošním rokem jsem spokojený, ale vždycky to může být lepší, říká Wawrinka

25. 10. 2014, 09:36
Aktuality 9
Stan Wawrinka letos na Australian Open získal svůj první grandslamový titul a odstartoval tak svou dosud nejlepší sezonu, v níž si kromě grandslamového vavřínu připsal i další dva tituly. Poslední tři turnaje se ale Švýcarovi nevydařily, pokaždé totiž vypadl již v úvodním kole. Mrzí mě, že stále přicházejí takové dny jako v Tokiu, v Šanghaji a v Basileji, přiznal čtvrtý hráč světa.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Wawrinka má za sebou vydařenou sezonu. Hned na začátku roku vyhrál turnaj v Čennaí a na konci ledna vybojoval v Melbourne na Australian Open svůj první grandslamový titul, když ve finále porazil Španěla Rafaela Nadala. Díky triumfu v Austrálii si polepšil v žebříčku ATP na třetí místo.

Další výrazný úspěch si aktuálně čtvrtý hráč světa připsal v polovině dubna na antukovém turnaji v Monte Carlu, kde získal svůj první titul na turnaji kategorie Masters 1000. Na Roland Garros sice vypadl již v úvodním kole, ve Wimbledonu si ale zahrál čtvrtfinále a ve stejné fázi turnaje pak prohrál i na US Open v New Yorku.

Poslední tři turnaje se ale Švýcarovi vůbec nevydařily -  v Tokiu, v Šanghaji i na domácím halovém turnaji v Basileji vypadl vždy již v úvodním kole. "Je pravda, že poslední turnaje nebyly úplně vydařené. Přiznávám, že jsem byl dost nervózní a ztuhlý. Snažil jsem se hrát svou hru, ale to se mi prostě nepovedlo a vždy jsem vypadl. Dělal jsem v těch zápasech špatná rozhodnutí, za které jsem zaplatil prohrou. Mrzí mě to, ale je to prostě tak, to je život. Musím se s tím naučit pracovat," přiznal Wawrinka, jenž si letos podruhé v kariéře zahraje na Turnaji mistrů v Londýně.

"Řekl bych, že je tohle moje nejlepší sezona. Uhrál jsem spoustu dobrých výsledků a jsem celkem spokojený s průběhem roku. Mrzí mě ale, že stále přicházejí takové dny jako v Tokiu, Šanghaji a v Basileji. Na tom bych chtěl ještě zapracovat."

Čtvrtý hráč žebříčku ATP se nyní připravuje na Masters 1000 v Paříži, poté ho čeká Turnaj mistrů v Londýně a na závěr sezony pak i finále Davis Capu, v němž Švýcarsko narazí na Francii.

"Pokaždé cítím před zápasem nějaký tlak, protože vždy chci hrát dobře. Tři turnaje se nepovedly, takže teď musím hledat sebedůvěru jinde. Mám za sebou týden přípravy a z tréninků mám skvělý pocit. Doufám, že ho dokážu přenést i do zápasů."

TenisPortal.cz, tennis.com

Komentáře

9
Přidat komentář
tommr
protože Wawrinku nemůžu ani cejtit. To ilustrační foto ukazuje jeden z důvodů proč ...
Jsem zvědavej jestli se s Tomášem potkají ve čtvrtfinále Paříže. Byl bych radši kdyby k tomu nedošlo, protože Tomáš je přesně ten typ hráče na kterým by se Wawrinka moh zase chytit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, Wawrinka mi bol vždy vrcholne nesympatický.
Reagovat
spaniel
To gesto? Toto jsem nikdy nechápal. To gesto je pro něho, aby premyslel. Neni na nem nic odpudivého nebo urážlivého.
Reagovat
gigin
Reagovat
Kozoroh
Tomáše v lednu čeká posun nahoru :-)
Reagovat
VlS
Jo lepší Staníku, ale taky to může bejt o moc horší
Reagovat
Cico93
Šak jasné máš GS aj Masters, ale tie výpadky sú na hráča top 4, fakt až trápne.
Reagovat
Pe3k
Spokojený budeš až uděláš 2 body ve finále DC...
Reagovat
pockerface
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist