Šafářová ani Zakopalová v Portoroži nezaváhaly

20. 7. 2009, 21:58
Aktuality 0
WTA PORTOROŽ - Česká tenistka Lucie Šafářová postoupila na turnaji v Portoroži do druhého kola, poté co ve svém úvodním utkání porazila Britku Katie O'Brienovou dvakrát 6-4. Po Šafářové dnes na tvrdém povrchu ve Slovinsku uspěla také Klára Zakopalová, která porazila domácí Mašu Zecovou Peškiričovou po setech 6:2 a 6:4.
Lucie Šafářová

Lucii Šafářovou v posledních týdnech trápí zdravotní problémy, kvůli kterým přišla o start na domácím turnaji v Praze. Ve Slovinsku se jí sice nedařilo na servisu, když uhrála více bodů na returnu, ale na třiadvacetiletou Britku O'Brienovou to bohatě stačilo.

Po pěti prohrách v řadě se postupu do 2. kola dočkala také Klára Zakopalová. Domácí Zecovou Peškiričovou vyřadila po 65 minutovém boji a v dalším kole může narazit na loňskou vítězku Saru Erraniovou.

Na podniku s dotací 220.000 dolarů startuje z českých tenistek ještě Petra Kvitová. Nejvýše nasazenou hráčkou je světová jednička Dinara Safinová, která si ve svém prvním utkání poradila s domácí Tadejou Majeričovou 6-0 6-4.

Současně hrají tenistky také v rakouském Bad Gasteinu. Dnes do bojů žádná z Češek nezasáhla. Lucie Hradecká bude obhajovat finálovou účast z minulého roku. Čtvrtfinalistka právě skončeného turnaje v Praze loni na rakouské antuce dosáhla v té době svého životního úspěchu. Spolu s osmou nasazenou Hradeckou jsou v Bad Gasteinu v hlavní soutěži také turnajová čtyřka Iveta Benešová a Barbora Strýcová-Záhlavová se Sandrou Záhlavovou, které los svedl proti sobě.

V Rakousku už vypadla pátá nasazená Španělka Carla Suarezová, jež nestačila na Malekovou z Německa.

- WTA PORTOROŽ (Slovinsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (6-ČR) - O'Brienová (Brit.) 6-4 6-4
Zakopalová (ČR) - Zecová-Peškiričová (Slovin.) 6-2 6-4
Safinová (1-Rus.) - Majeričová (Slovin.) 6-0 6-4
Govorcovová (Běl.) - Kanepiová (Est.) 6-1 6-2
Martičová (Chorv.) - Barroisová (Něm.) 6-3 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Görgesová/Uhlířová (3-Něm./ČR) - Bovinová/Kanepiová (Rus./Est.) 6-4 6-7(4) 10-3

- WTA BAD GASTEIN (Rakousko, antuka, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Maleková (Něm.) - Suarezová (5-Šp.) 2-6 6-2 6-4
Petkovicová - Klöselová (obě Něm.) 6-4 6-3
Olaruová (Šp.) - Domachowská (Pol.) 5-7 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist