Šafářová má první grandslam! S Mattekovou ovládly čtyřhru na Australian Open

30. 1. 2015, 08:30
Aktuality 199
AUSTRALIAN OPEN ženy - Lucie Šafářová získala svou první grandslamovou trofej. Sedmadvacetiletá Češka společně s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou vyhrály čtyřhru na Australian Open, když v dnešním finále zdolaly tchajwansko-čínský pár Yung-Jan Chan a Jie Zheng.
Bethanie Matteková Lucie Šafářová

Lucie Šafářová se cítila být na novou sezonu skvěle připravená, jenže na Australian Open zažila zklamání, když vypadla už v prvním kole s Kazaškou Švedovovou.

Nakonec však Melbourne opuští s úsměvem od ucha k uchu. Z Austrálie si totiž odváží svůj premiérový grandslamový titul, který vybojovala ve čtyřhře žen. V té přitom spojila síly s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s níž předtím nikdy nehrála.

Ve finále proti asjkému páru Yung-Jan Chan a Jie Zheng česko-americký pár ovládl první set, jenže ve druhém musel řešit problémy. Matteková-Sandsová se nechala na kurtu ošetřovat, ale hrála dál. Dvakrát soupeřky podávaly na zisk druhé sady, ani jednou však neuspěly a tie-break ovládly Šafářová s Mattekovou-Sandsovou, která proměnila mečbol prohozem po lajně.

Bethanie Matteková-Sandsová a Lucie Šafářová"Lucie, musím ti poděkovat. Hrály jsme spolu prvně a doufám, že si to zopakujeme," řekla Američanka. "Určitě. I já tobě děkuju za skvělý týden," smála se Šafářová, jejíž trenér Rob Steckley se kamarádí s manželem americké tenistky.

Sedmadvacetiletá Češka se s o dva roky starší Mattekovou-Sandsovou skvěle doplňovaly. Cestou za titulem vyřadily i dvojnásobné grandslamové vítězky a loňské finalistky Jekatěrinu Makarovovou s Jelenou Vesninovou či finalistky loňského Wimbledonu Kristinu Mladenovicovou s Timeou Babosovou.

Šafářová byla až dosud na grandslamu jen jednou v semifinále, které si zahrála loni ve wimbledonské dvouhře. Dnes na své konto přidala celkově pátou deblovou trofej s už čtvrtou partnerkou. Dvakrát vyhrála s Ruskou Pavljučenkovovou a po jednom titulu přidala s Maďarkou Babosovou a Francouzkou Mladenovicovou.



"Tahle výhra je neobyčejná a těžko se popisují pocity. Prožívám velkou radost a uspokojení, protože být grandslamovou šampionkou je to nejlepší," řekla Šafářová na tiskové konferenci. "Hrály jsme skvěle a určitě mi to dodá i sebevědomí do budoucna pro dvouhru i čtyřhru," doplnila Brňanka.

"Zatrénovaly jsme si spolu poprvé před zápasy dvouhry a ani jsme ze začátku nevěděly, na jaké straně která z nás bude stát," popsala Matteková-Sandsová přípravu na čtyřhru. "Střídaly jsme to," doplnila Šafářová kamarádku, s kterou si vždy ráno před rozehráním daly čaj. "Důležitá je pohoda a zábava," řekla česká tenistka.

Od první výměny si Šafářová s extravagantně se oblékající Američankou na kurtu rozuměly. "Vystřídala jsem pár partnerek a chvilku nám trvalo, než jsme našly ideální kombinaci, jak hrát dobře. Ale s Bethanií to šlo hned," řekla Šafářová.



Matteková-Sandsová hrála grandslamové finále podruhé v kariéře, už před třemi lety vyhrála na Australian Open smíšenou čtyřhru s Rumunem Tecauem. Celkově si připsala 14. deblové vítězství.

Bethanie Matteková-Sandsová a Lucie ŠafářováŠafářová se stala první českou vítězkou čtyřhry na Australian Open po 20 letech. Před ní to naposledy dokázala Jana Novotná, která se v roce 1995 radovala z titulu spolu se Španělkou Arantxou Sanchezovou-Vicariovou.

Od roku 1998 se na českou vítězku grandslamové čtyřhry čekalo 13 let. Za posledních pět sezon jde však už o čtvrté vítězství s českou stopou. Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou vyhrály Roland Garros 2011 a US Open 2013 a Květa Peschkeová v roce 2011 získala se Slovinkou Srebotnikovou trofej z Wimbledonu.

Podobný kousek jako Šafářové a Mattekové-Sandsové - vyhrát grandslam při prvním společném turnaji - se naposledy povedl v roce 2007 Nathalii Dechyové z Francie a Rusce Dinaře Safinové na US Open. V Melbourne to naposledy dokázaly Ruska Světlana Kuzněcovová a domácí Alicia Moliková před deseti lety.

Pětadvacetiletá Tchajwanka Yung-Jan Chan prohrála i své třetí grandslamové finále, před osmi lety neuspěla s krajankou Chia-Jung Chuang rovněž v Melbourne a pak ani na US Open. Naopak jednatřicetiletá Jie Zheng už dvě trofeje ve sbírce má, v roce 2006 vyhrála s krajankou Zi Yan Australian Open a Wimbledon.

- AUSTRALIAN OPEN 2015 -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 40.000.000 austr. dolarů)
páteční výsledky žen (30. 01. 2015)
• Čtyřhra - finále •
Matteková-Sandsová/Šafářová (USA/ČR) - Yung-Jan Chan/Jie Zheng (14-Tchaj-wan/Čína) 6-4 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

199
Přidat komentář
Frick
Reagovat
FulnekUltras
Každý GS má svou nespornou hodnotu, a právě Šafi si to už moc zaslouží...
Reagovat
LukasH
Nádhera. Moc to Lucce přeju.:-):-)
AKorát je mi divná jedna věc. Lucka je dobrá deblistka, přitom v singlu chodí na síť minimálně a hodně tam kazí. Na rozdíl od Petry, která (obzvlášť v poslední době) zvládá dobře hru na síti, přitom ve čtyřhře byla vždycky dost nemožná...
Reagovat
slacker
Kdybys videl jak trapne dneska kazila voleje tak by ses nedivil. nevim cim si vyslouzila nalepku dobra deblistka. Asi ze sem tam vyhhraje para zapasu ve ctyrhre. To ale neznamena ze je nejak extra dobra v typickych deblovych specialitach (voleje, smece)
Reagovat
LukasH
Dobře, ale docela vyhrává. Kdežto Petra v deblu zcela výjimečně vyhraje jeden zápas...
Reagovat
Jan
Takže špatná deblistka vyhrála GS ? To zní zvláštně. Nebo to táhla Bethanie ?
Reagovat
FulnekUltras
Beth zabrala, když bylo se Šafi nejhůř - ale tak to má v páru vypadat...no ne?
Reagovat
blixa
Během turnaje se obě střídaly v lepších i slabších chvilkách, někdy táhla Beth, někdy Lucka. Tvrdit, že Lucka je slabá deblistka zavání lehkou demencí.
Reagovat
Jan
Podle těch interview to vypadá, že si to obě užívaly, když se navíc daly dohromady pár dní před AO, asi žádné očekávání, žádný stres a strach, tak to možná vyhrály jak Petra svůj Wimbledon a TM. Bez strachu, nic se od nich nečekalo a užily si to. A tak to má být :)
Reagovat
VlS
http://youtu.be/dg3r5KLiQvk

super rozhovor, holky se fakt baví, to je tak pozitivní
Reagovat
Jan
Vyhrály pěkný pohár. A Lucce by to prospělo častěji :) I Bethanie tam je sympatická. Pro mě ještě víc jak Šafářová.

https://www.youtube.com/watch?v=gFcPoTTHN_Y&x-yt-ts=1422579428&x-yt-cl=85114404
Reagovat
mrafe
na holkách je vidět ta jejich spontánní radost
Reagovat
Frick
Bylo vidět, jakou má Lucinka z toho radost a i z toho důvodu by moc moc měla vyhrát nějakej ten turnaj, kdyby na chleba nebylo, tak i ten international. Protože si prostě taky občas zaslouží neodcházet po svym posledním zápase na turnaji z kurtu poražená.
Reagovat
Jan
Podle highlightů to byla pěkná řežba. A rychlá.
Reagovat
slacker
Ani bych nerekl. V druhem setu sem cedil nadavky na Safarku, protoze sem nepobiral ty jeji zoufale voleje a auty.
Reagovat
VlS
Mě připadalo, že Lucku rozhodilo to ošetřování Beth, do tý doby hrála super.
Reagovat
janek_da
Lucce na památku Vlk+1GSL

http://sketchtoy.com/64352037
Reagovat
misa
Vlkovy nevšední komentáře mi tady chybí.
Reagovat
EllNino
mně taky :/ :)
Reagovat
smazaný uživatel
nádhera :-)
Reagovat
misa
Ano, je to krásné. Lucka umí fanoušky inspirovat k pozoruhodným uměleckým výkonům :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pekne! :)
Reagovat
mrafe
super
Reagovat
aligo
Na jaké místo je Lucka posuna v čtyřhře? :)
Reagovat
tommr
Lucka se v deblovým žebříčku posune na 22.místo ... :)
Reagovat
aligo
jenom? :/ škoda :/// doufám že to ještě vylepší a pojede na TM :D nejlépe v singlu ale čtyřhra taky dobrá :D
Reagovat
tommr
no vzhledem k tomu, že Lucka byla před AO až na 38.místě a obhajovala tam čtvrtfinále je to posun víc než dostatečnej ... :)
A v Race to Singapore jsou spolu s Mattek-Sandsovou samozřejmě v čele ... :)
Reagovat
misa
Lucka by si nějdříve mohla dát debl v Singapuru a pak se přesunout do Číny na WTA Elite Trophy. Takový závěr sezony by se mi líbil :-)
Reagovat
aligo
jo jo přesně :)
Reagovat
tommr
a dovršit by to mohla účastí ve finále FC ... :)
Reagovat
VlS
Ono je to v deblovým rankingu našlapaný daleko víc než v singlovým ( logicky - body vždy získávají 2 holky a ne jedna) takže pro porovnání se singlovým vyděl ranking 2x)
Reagovat
Jan
Odčinila svůj výpadek v prvním kole. AO v singlu by asi stejně nevyhrála i kdyby postoupila do dalších kol, takže aspoň pošetřila síly na debla. Kdyby se na další kolo FC postavil tým loňských vítězek, tak by to byly samé GS šampionky :)
Reagovat
tommr
jj Pála může postavit tým ve kterým budou jen GS vítězky: Petra, Lucka a Háčka ... :)
Reagovat
misa
http://instagram.com/p/yecUghIyYb/?modal=true
Reagovat
blixa
:D :D No jo, srandisti ;-)
Reagovat
misa
mi dělá od června loňského roku velkou radost a úspěchy jeho členek spolehlivě převáží některé výpadky, kterým se děvčata nevyhnou.

Petra: vyhrála Wimbledon, New Haven, Wuhan, Sydney a na pár týdnů se vrátila na 3. místo žebříčku.
Lucka: semifinále Wimbledonu a gs. titul z AO + posun na zatím životní 14. příčku.
Navíc obě vybojovaly svůj třetí Fed Cup. jen tak dál!

Koláž úspěchů :-)

http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=614226151122
Reagovat
smazaný uživatel
KOláž úspěchů je moc krásná:-)
Reagovat
mrafe
Krásný holky a pěkná koláž.
Reagovat
Frick
1) Řekne si, že z deblu to nejcennější už má a odsune ho na (více než) vedlejší kolej?

2) Uvědomí si, jak může být v deblu dobrá a bude se na něj soustředit o něco více - i za cenu, že by třeba něco (trošinku) ubrala na singlu?

A trochu z jiného úhlu - nakopne jí tohle pro Antverpy?
Reagovat
jackiec
neovlivní ji to nijak, pokud bude prohrávat s hráčkami pod sebou a nedostávat se do závěrečných kol, v desítce nikdy nebude
Reagovat
misa
Proč by měla ubírat ze singlu? Vždyť jsi před sezonou slyšel, že jejím cílem je top 10 ve dvouhře. Deblová kariéra je už naplněna, navíc Lucce těch špičkových singlových let už moc nezbývá :-(
Reagovat
Fandina
Souhlas. Lucka přece na každém turnaji kde je hraje jak singla, tak debla už dávno. Takže vše při starém ne?
Reagovat
tommr
doufám, že nebude platit ani jedna z těch dvou možností - obě jsou špatné. Lucka má na to, aby hrála singl i debl na nejvyšší úrovni podobně jako to dělají Errani a Vinci nebo Makarova ...
Reagovat
dadaft
cesty páně jsou nevyzpytatelné.
podle highlightů se sešly hráčky, které ví, jak se to hraje. výměny míst, náběhy na síť, vše fungovalo bez křeče a samozřejmě.
gratulace k PRVNÍMU GRANDSLAMOVÉMU TITULU.
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo, super, hlavně obě velké sympaťačky, Bethanie má snad nejkrásnější úsměv na okruhu, Lucka zase oči, sešly se a vyšlo jim to, velká gratulka :D
Reagovat
jackiec
pro tenisové odborníky, tenisty apod., je nejvíc grand slam, ty dělají nesmrtelné, GS mají 100letou tradici, tenis na olympiádě nemá takovou historii, OH jsou vrcholem pro plavce, atlety apod.,ale tenisté mají svůj vrchol slamy, každý chce vyhrát na prvním místě nějaký grand slam a ne olympiádu
Reagovat
Frick
v singlu určitě, ale i v deblu....?

Nemůžu si pomoct, ale H+H zanechaly největší dojem, když získaly stříbro na LOH. Ne, když vyhrály French Open 2011 nebo US Open 2011. Např. u Krause a Šípa se Andrea obejvila shodně v listopadu 2012 a ukazovala tam placku.

Samozřejmě, jak to vnímá tenista, to je na něm, ale sportovní veřejnost to vnímá zhruba takto.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale US OPEN vyhrály v roce 2013 :-)
Reagovat
VlS
GS je víc než OH už jen proto, že na OH je omezená konkurence jak v singlu, tak v deblu. Včera jsem tady dával link na kritéria. A v deblu je to ještě omezené víc než v singlu hlavně proto, že OH jsou postavené na národní týmy a je hodně mezinárodních dvojic, které tudiž na OH startovat nemohou. Z tohoto hlediska je olympijsky ´ deblový turnaj druhořadá záležitost.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis na OH mezi lety 1924 a 1988 vůbec nebyl. Po roce 88 ještě dost dlouho trvalo než tam vůbec začala jezdit celá špička. Dnes už tam sice jezdí ale GS je prostě v tenise víc než OH. Možná by se talo říct, že tím, že Wimbledon je nejprestižnější z GS je Wimbledon taková svým způsobem tenisová Olympiáda.
Reagovat
jackiec
OH jsou masovější i pro nesportovní veřejnost, takže ji v talk show pozvou spíš za placku z olympiády než za vítězství ve slamu, pro mě je třeba víc grand slam i v deblu než OH které tenisově nemají takovou tradici, hraješ ji 4krát v životě a legendy minulosti ji nemohly hrát.já řadím olympiádu za slamy i za turnaj mistrů, myslím že každý tenista ti řekne chtěl bych vyhrát nějaký slam, paříž, wimblas, ještě jsem nečetl u žádného tenisty že by chtěl vyhrát OH
Reagovat
Kozoroh
Souhlasím s řazením GS > WTF > OH, pro mě je WTF Slam (má ho Agassi a Federer) cennější než Golden Slam (Agassi a Nadal).
Reagovat
slacker
Co je W
Reagovat
slacker
Jo je to ten What The Fuck Slam?
Reagovat
Lina
Petra byla zase po prvním vyhraném GS v pořadu u Donutila.
Reagovat
blixa
Tesat do kamene ! ;-)
Reagovat
Fandina
Ale tím, že se OH hraje jen jednou za čtyři roky, tak se to stává také dost zapapatovatelné a má to svou váhu. Rogerovi singlový titul chybí a chtěl by ho. I OH mají v tenise své kouzlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Roger už všechno ostatní má.
Reagovat
Fandina
No právě ... úsměv
Reagovat
jackiec
možná by ho chtěl, ale určitě by ho mrzelo víc kdyby po ukončení kariéry nevyhrál žádný turnaj grand slamu než olympiádu
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, že OH mají svou váhu. No a když už jsi uvedla příklad s Rogerem, tak mě napadlo, že takovým jeho opakem je Elena Dementieva. Ta sice nevyhrála GS, ale zato má singlové zlato z OH (Peking 2008). :)
Reagovat
Fandina
A když se o ní bude mluvit, tak to každý připomene, olympijská vítězka. To je jasné. Já si zase pamatuji na Miloslava Mečíře, je faktem, že není GS vítězem, hrál tuším dvakrát finále a semíčka na různých GS, ale že vyhrál olympijské hry, to mu nikdo nevezme.
Reagovat
Frick
Co myslíte, ve FC?
Reagovat
Frick
Pár Novotná - Suková

Kolik lidí vám řekne, že má stříbro z Atlanty 1996
Kolik lidí vám přesně řekne, kde a kdy byly v (prohranym) finále na GS.
Reagovat
Frick
Já se přiznám, že ani nevim přesně, kolikrát kde a kdyby byly v prohranym GS finále Háčka.

Snad Wimbledon 2012?
Reagovat
Frick
Jo, tak to jsem měl pravdu.

Ale už vůbec si nevybavuju, že ve stejnym roce byly ve finále US Open.
Reagovat
PetaM
To je ale tvoje mínus ... ;)
Reagovat
Fandina
a také ještě ve finále TM, a vyhrály stříbro na OH.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy a kde hrály Háčka finále GS si pamatuju, možná i SF bych dala dohromady...
Reagovat
PetaM
Jenže prohrané finále a vyhrané finále, je sakra velký rozdíl. Mnohem větší, než rozdíl mezi zlatem a stříbrem ;)
Reagovat
blixa
Že mají nějaké stříbro z Atlanty si vůbec nepamatuju. Finále GS prohrála Suková s Novotnou jen jednou, US Open 1990 s Gigi Fernandezovou a Martinou Navrátilovou. Tenis na OH je naprostý omyl. Nikdy se tam neměl vracet. Stejný nesmysl bude golf na OH:
Reagovat
Frick
No, ještě že podobní zpochybňovači neměli v půlce 90. let převahu u hokeje.

https://www.youtube.com/watch?v=zT-phaYSCa8
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže hokej je na zimních OH od začátku a dokonce byl v roce 1920 na letních OH. Srovnáváš nesrovnatelné.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím. Tenis podle mě na olympiádu jednoznačně patří. Je to prostě největší setkání sportovců jednou za 4 roky a nevidím důvod, proč by tam tenis neměl být. To bychom takhle mohli uvažovat o dalších sportech (např. mužský fotbal, jak zmínil Frick), pro které OH nejsou úplně nejvíc... Nezáleží na tom, že GS mají u tenisové veřejnosti větší prestiž. OH mají taky svůj význam a je to prostě neodmyslitelná součást sportu. Tenis navíc momentálně neřeší problém, že by tam nesoutěžili ti nejlepší (jako v některých jiných sportech), takže tenisová olympijská medaile má podle mě velkou váhu a každý by ji chtěl získat.
Reagovat
blixa
S tím zase nesouhlasím já. Na OH mají být sporty, pro které jsou OH vrchol. A to tenis, fotbal nebo golf jednoznačně nejsou a nikdy nebudou. Proto tyhle sporty na OH prostě nepatří.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže to by se ti při bližším zkoumání taky mohlo stát, že by tam těch sportů zbyla tak půlka.
Reagovat
blixa
Ale jdi ty brepto. Myslím, že takových jako je tenis, golf a fotbal nebude ani do desítky. Ještě asi silniční cyklistika, jinak už mě nic nenapadá. Třeba profi box a amatérský box, to už jsou jiné disciplíny.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis na OH mezi lety 1924 a 1988 vůbec nebyl. Po roce 88 ještě dost dlouho trvalo než tam vůbec začala jezdit celá špička. Dnes už tam sice jezdí ale GS je prostě v tenise víc než OH. Možná by se talo říct, že tím, že Wimbledon je nejprestižnější z GS je Wimbledon taková svým způsobem tenisová Olympiáda.
Reagovat
VlS
Špička tam jezdí, protože za to jsou body, i když si myslím, že by být neměly. Třeba Marion Bartolli tím byla jednoznačně poškozená.
Reagovat
smazaný uživatel
Marion ničím poškozená nebyla. Že nesplnila kvalifikační kritéria je jen a jen její chyba.
Reagovat
blixa
O to tam ale vůbec nešlo. Už jen to, že nominace je krajně pochybná zcela v rukou bafuňářů ten turnaj degraduje.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic ve zlém, ale co se OH týče, tak kvalifikace na libovolnou disciplínu je tam v rukou bafuňářů, není to specifikum tenisu.
Reagovat
blixa
To není zdaleka pravda. Bývají nominační závody, ev. jasná ktitéria. V tenise je to především "o dobrých vztazích", rozumějme o lezení do prdele.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť v tenise jsou taky jasná pravidla - být do určitého umístění v žebříčku a hrát, resp. být k dispozici pro týmové soutěže. A pokud máš problém s maximálním počtem reprezentantů jedné země, tak taková omezení v ostatních disciplínách jsou taky.
Reagovat
blixa
Jenže ono "být k dispozici" je tak volně vyložitelné, že si s ním bafuňáři můžou dělat co chtějí. A zapomínáš na "mít dobré vztahy s národní federací", což umožňuje vyhodit kohokoliv.
Reagovat
Fandina
U Marion byl ten problém, že celou dobu veřejně proti národnímu olympijskému výboru vystupovala spolu se svým otcem. A myslím, že to byl konkrétně na OH 2012 jediný případ u tenistek, kdy se něco takového stalo. Samozřejmě, škoda, že se to stalo, ale to je tak všechno, co k tomu říci. Mohli se nakonec dohodnout, ještě byl čas, ale neudělali to.
Reagovat
VlS
Nevystupovala proti Olympijskému výboru, ale proti tenisovému svazu, ale je to jedno.
Reagovat
tommr
poškozená rozhodně nebyla - výsledek z OH není povinně započítávanej a mohla si tudíž místo něj započítat výsledek z jinýho turnaje ...
Reagovat
smazaný uživatel
že čtyřhru jsem sledovala jen okrajově, ale z toho, co jsem viděla, hrála Lucka fakt skvěle a je jen škoda, že jí nevyšlo první kolo v singlu. I tak je tohle obrovský úspěch. Gratuluju!
Reagovat
kada.tom
Holkám patří obrovská gratulace, jsem rád, že se jim to povedlo :-)
Snad je společně uvidíme i na dalších turnajích (asi určitě ne na všech, páč Beth je na tom v singlu hůře jak Lucka) :-)
Reagovat
Frick
každá dostane kopii 1:1 toho, co tam zvedaly?
Reagovat
Frick
Nic víc než GS v něm vyhrát nelze. Asi ano. Ale pokud by měla Lucka něco vyhrát v deblu, tak bych byl za jinou kategorii turnaje mnohokráte raději. :o)

Uhádnete někdo, kam mířím?
Reagovat
smazaný uživatel
OH?
Reagovat
Frick
Yeah.
Reagovat
VlS
GS je víc
Reagovat
Frick
Ve vnímání sportovní veřejnosti ne. Je to mnohem více na očích.
Reagovat
PetaM
Jde o to, jakých úspěchů dokáže dotyčný člověk, ne jak moc je to na očích.
Reagovat
EllNino
hele a to potom taky budeš na Lucku hejtit, protože z ní bude celebrita ? :) Jako na Gabču a Petru ?
Reagovat
Frick
Mirka Knapková má taky zlato z OH a neni to žádná celebrita.
Reagovat
smazaný uživatel
Sportovní veřejnost ví, že ne v každém sportu jsou OH nejvíc. A nesportovní veřejnosti je to volný.
Reagovat
Frick
To platí (téměř) jen v mužském fotbale, kde to není setkání nejlepších fotbalistů světa.

Olympijský turnaj hrají ti nejlepší.
Reagovat
Frick
v tenise.

Chce se mi říct, že to prostě má svá specifika.
Reagovat
smazaný uživatel
To platí i ve všech ostatních sportech, které na OH vůbec nejsou. A že jich je..
Reagovat
d@ve
Taky se myslím, že pro tenisty i jejich fanoušky je GS víc než zlato na OH..
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale koho k Lucce? Potřebovala by nějakou agresivně hrající hráčku, vůdčí osobnost, co to taky trochu umí na síti:) napadá mě možná Lucka Hradecká (nebo Petra?)
Reagovat
misa
Petra v životě vyhrála snad pět deblů.
Reagovat
Fandina
Faktem je, že v extralize, když to bylo potřeba, tak Petra s Luckou debla vyhrály. Tuším ve finále 2011. A hrály spolu prvně a proti nim byly také nějaké dobré hráčky.
Reagovat
Fandina
Tak to bylo proti Lucce Hradecké a Ivetě Benešové. V té době naše top deblistky Ivet hrála s Bárou a byly super pár. Tady je Petra s Luckou porazily.
http://www.tenisovaextraliga.cz/2011/index1c02.html?id1=3&id2=2&zapas=1&soutez=33&zapis=1
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka H. bude hrát debla s Andreou. A Petru rozhodně ne, jistota vypadnutí v prvním kole. Možná Báru...
Reagovat
Fandina
Bára by byla k Lucce dobrá, na síti to umí a je to živel.
Reagovat
smazaný uživatel
No vida.. Zrovna Šafi mi nepříjde, jako deblový tip, překvapily holky! :-) Super.. Tak teď ještě zlepšit singl, víc titulů a lepší výsledky na GS.. Šafi je sympaťačka, zaslouží si to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji. Doufám, že spolu budete hrát častěji. Obě jste velmi sympatické :) Jen tak dál
Reagovat
janek_da
Přátelé, kamarádi, 1GSL dosáhl mety. Jak je u Lucinky zvykem, překvapila nás a vyhrála úplně něco jiného než jsme my čekali. Pozvedněme číše a připijme naší šampionce.

Vlsi, Vlk ti mává na pozdrav z exilu.
Reagovat
janek_da
Reagovat
VlS
Zdravím Vlka do exilu
Reagovat
misa
Super, krása, nádhera!!! Díky Beth za výraznou podporu Lucce. Jak teď vypadá souhrn Lucčiny kariéry?

Reprezentace: splněno. Poprvé hrála Fed Cup v roce 2004, 3x zvedla pohár nad hlavu, zařídila mnoho důležitých singlových bodů. Třikrát si zahrála Hopman cup a dvakrát reprezentovala na olympiádě.

Čtyřhra: splněno, pro hráčku z první singlové dvacítky určitě. Grandslamová vítězka, šampiónka PM v Madridu + 3 další tituly.

Dvouhra: jen 5 titulů z malých turnajů, tady je ještě velký prostor ke zlepšení

Takže kočko, všechny síly soustřeď na rozhodující singlovou ofenzívu. Budu moc fandit.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Nakonec se finále ve dvou setech povedlo vyhrát i našim juniorkám - Markétě a Miriam (M&Ms :-) ).
Reagovat
Fandina
Gratulka dneska trojnásobná radost!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je mě to úplně jedno kolik si vydělala ale není to špatně spočítaný?Mě to vyšlo 4,236,660 kč)))
Reagovat
kolapse
Za chvilku bude vyučovat No1e :-) 3:0 nelze mu vzít v Melbourne set ;-)
Reagovat
Kozoroh
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker asi vyhraje ale mám pocit že ho Wawrinka pěkně potrápí,v posledních 2 letech na AO sehráli neskutečný zápasy a dnes by mohli přidat třetí!
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=lA6mCoPcixc

Lucka ví jak si poskočit :)
Reagovat
pepin
Počkej, počkej holka, o čtyřhře nebyla mezi námi žádná řeč. Ty jsi nějaká v....... Sázka byla do 30 v singlu. Ale jinak super, také ji to moc přeji a klidně Ti ten šampus koupím celý. Ale pijeme jej spolu, jasan!!!!!
Reagovat
Fandina
Zkoušela jsem to, ale uznej, to jsem byla hloupá, že jsem neřekla hned jen GS, myšleno jakýkoli, už bychom slavili, že?
A mám obrovskou radost, že to holky uhrály, první set a pak TB. Super.
Reagovat
sprchon
Gratulace Lucce a Beth. :) Velkou radost jste mi udělaly. :))
Reagovat
EllNino
Lucy super, po tvé singlové prohře jsem byl strašně smutný, tak sis to tu aspoň částečně nahradila, deblovej titul z GS je super, kdo to má :)
Jinak doufám, že ti tenhle super výsledek, dodá potřebný sebevědomí a třeba už v Antwertách si dojdeš pro tentokráte singlovej titul :)
Reagovat
tommr
úplně bude stačit když tam udělá nějakej slušnej výsledek tj. od čtvrtfinále výš ... :)
Reagovat
EllNino
jojo :) to určitě, hala jí sedí, žádnej vítr, to pujde :) ale prosím daleko od Káji, Báry a Kláry :)
Reagovat
VlS
Ale nevadil by ti titul, že ne? Hlavně ať dovře hraje.
Reagovat
tommr
to určitě ne, ale je třeba to vidět střízlivě - konkurence bude v Antverpách obrovská ... :)
Reagovat
EllNino
to jo :) to bude :)
Reagovat
kolapse
Kolik vydělala Lucie na AO singl+debl ?+?
Reagovat
Frick
Snad na ulici neskončí. :o)
Reagovat
Frick
Loni braly Errani / Vinci 230 000 USD každá.
Reagovat
Fredy
Život není jen o penězích. Raduj se z pohledu na pěkný tenis. :)
Reagovat
kolapse
Ten začne až 9:30 ;-)
Reagovat
Fandina
28 tisíc dolarů za singl a 237 tisíc za debla, před zdaněním a to bude v Austrálii viz odkaz, nechce se mi to počítat cca 40 procent?
http://australie.informationplanet.cz/prace-v-australii/dane-v-australii
Reagovat
VlS
Máš tam loňský čísla
Reagovat
Fandina
aha tak sorry
Reagovat
Frick
40 %, to je zlodějna.

15-20% lze.
Reagovat
Fandina
Když to vezmeš celkově, tak u nás s daní z příjmu a potom povinného sociálního a zdravotního pojištění celková zátěž také představuje 40 procent z hrubých příjmů, tedy pro naše plátce.
Reagovat
Frick
A Errani shodně loni taky vykapala v singlu už v prvnim kole, kde za který dostala 26 500 USD

Teď se to ale mění. Jednak navýšením prizemoney, na druhou stranu poklesl australský dolar.

Pro srovnání - Na Li za výhru v singlu inkasovala 2 349 000 USD. Tj. prize money jsou v deblu cca 5x nižší. Děleno dvěma. Takže jedna hráčka dostane za debl desetinu toho co za singl. A stejnou částku, jako dostane vítězná deblistka, dostane singlová čtvrtfinalistka.
Reagovat
VlS
322.000 bruto, 1.kolo singlu je 34.500; win deblu pro pár 575.000.
Reagovat
Fandina
aha, já vzala čísla tady na TP pod turnaji, viz výše můj příspěvek.
Reagovat
VlS
http://event.ausopen.com/tournament-facts/prizemoney
Reagovat
Fandina
Díky za info.
Reagovat
tommr
a jaký jsou to dolary - americký nebo australský?
Reagovat
VlS
Australský, střed je kolem 19 Kč za AUD
Reagovat
kolapse
S dnešním kurzem pěkné vévar $575.000:2=$287.500-40%=114.800x24.56=2,819,488,- Kč :-)
Reagovat
VlS
Ale to jí zdaleka celý nezůstane, podíl má trenér,další náklady taky určitě nejsou malý, ale nouzí trpět nebude.
Reagovat
Frick
Něco zase může dostat od sponzorů. I když jich asi Lucík tolik mít nebude.
Reagovat
George_Renel
Smůla, že to odveze mimo republiku. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace! :)

A ještě dobrá zpráva z mixu: Kiki Mladenovic a Daniel Nestor postoupili do finále, kde je čeká dvojice Hingis/Paes. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mooc jí to přeju!!!!!!!!
Reagovat
VlS
Tak v deblu ho už Lucka má, teď ještě ten singlovej:-)
Reagovat
smazaný uživatel
sikovna nase holka :-) Gratulace obema...
Reagovat
smazaný uživatel
se pocita, co? ne? ... Vlcku... a dalsi signatari??? :-)
Reagovat
rib
no jak by napsal gigin - to je jas jasů :-)))
Reagovat
VlS
Že by to Vlčka přilákalo zpátky?
Reagovat
smazaný uživatel
Samo, že se počítá. Kdo z nás ho má. Ale i tak dál potlačíme Lucku směrem k singlovému.
Reagovat
misa
:-))
Reagovat
fretek
Jak se mohly Číňanky s tím servisem dostat tak daleko?
Reagovat
VlS
Jsou šikovný na saku a v mezihře
Reagovat
tommr
jsou strašně šikovný a skoro všechno vrátí ...
Reagovat
fretek
Doufejme, že jim ta šikovnost v tenise nebude stačit, jinak by nás mohly převálcovat jako v pingpongu
Reagovat
tommr
v tenisu naštěstí jen šikovnost nestačí - je to hodně všestrannej sport ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný zápas holky. Doufám že tento pár vydrží a budou hodně úspěšné
Reagovat
tommr
jj taky doufám, že spolu vydrží. Holky se dobře doplnujou na kurtu i mimo něj ... :)
Reagovat
Frick
Za 3. kolo v singlu ne, za 4. už ano

Za titul z WTA 280 bych taky měnil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš neskutečnej.
Reagovat
PetaM
Jenomže ty nemáš co za co směnit ;)
Reagovat
Frick
Já ne, ale můžu říct, za co bych byl raději :o)
Reagovat
PetaM
Ty možná, ale Lucka by neměnila ;) Protože GS vítězka v deblu se s ní potáhne pořád. Titul z 280 ne.
Reagovat
misa
Lucka by to nikdy nevyměnila, o tom jsem přesvědčený. Viděl jsi, jakou měla obrovskou radost?
Reagovat
Frick
Za finále GS v singlu jo.
Reagovat
EllNino
tak to je samozřejmý, ale nesmíš mít velké oči :D ...
Reagovat
Frick
Proč? Jednou jí k tomu chybělo 5 míčků + 1 set :o)
Reagovat
EllNino
kdyby jsou chyby
Reagovat
misa
To je ještě strašně moc.
Reagovat
misa
Myslel jsem tebou uvedené eventuality. Titul z jakési 280? Výměna nepřipadá v úvahu.
Reagovat
smazaný uživatel
ale snadny to nebylo, houpacka.. :-)
Reagovat
tommr
to se ale dalo čekat - soupeřky byly hodně silný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovská náplast pro Šafi, moc jí to přeju.
Reagovat
d@ve
Gratuluji Lucce a věřím, že ji to mocně povzbudí i v tom singlu! Dobrá satisfakce... ;)
Reagovat
Fandina
Lucka je GS vítězkou v deblu ........... gratulkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
Fandina
a mám u tebe poloviční šampus za GS tilul, který má Šafi napůl s Bethanií v deblu. Ano?

Lucko obrovská gratulace k vítězství. A holkám za to, že vždycky zvládly koncovky setů. Gratulace k titulu. Lucko pojď!!!
Reagovat
Pe3k
Pěkně Lucka! Takže Kvitová, Štěpánek a Šafářová už mají grand slam a Berdych je jediný, kdo ne :D
Reagovat
Fandina
Berďovi bych to moc přála, aby ho měl. Herně je dobrý, ale ještě mu přeji ten poslední krok, dva, co mu vždycky chybí. Tu třešničku na dortu!!!
Reagovat
rib
musí si opravit hlavu a hrát semi a finále stejně uvolněně, jako první kola, pak to půjde...
Reagovat
Fandina
Také si to myslím a doufám, že si tady rady přečte a něco s tím udělá. Berďo pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jestli si vsak kluci dokazi priznat slabost az na dren a jak jsou takovi racionalni.. :-) mozna se trochu i pred sebou v celem tom sebeubezpecovacim a sebeposilovacim procesu stydi "klesnout" do tech jednoduchych a prvoplanovych priprav, myslenek a "hesel".. :-)
Reagovat
VlS
Měl by se domluvit s Petrou na mix :-)
Reagovat
Fandina
:-)))))))
Reagovat
Fandina
Kombinovat by to mohli, jeden hrát začátky a druhý konce turnajů :-). Ale mix jako takový, hraní na několi zápasů už spolu dosahli v Hopman Cupu.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych vyhrál grandslam!!! V juniorské čtyřhře v 2001 na US Open ;-)
Reagovat
Fandina
No prosím, a pak, že ho nemá ... úsměv
Reagovat
Fandina
A tady je juniorský profil Berdi, kde jsou jeho zápasy. Ta fotka na jeho profilu mě při čtení patnáct let starých výsledků hodně bavila ... úsměv

http://www.itftennis.com/juniors/players/player/profile.aspx?PlayerID=30022339
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist