Šafářová na finále nedosáhla. O titul si zahraje Rezaiová s Dulkovou

9. 7. 2010, 15:37
Aktuality 1
WTA BASTAD - Lucie Šafářová si o pátý titul nezahraje. Na antuce ve švédském Bastadu ji v semifinále vyřadila Francouzka Rezaiová, kterou ve finále čeká Argentinka Dulková.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová si první finále zahrála v roce 2005 na antuce v Estorilu, kde se jako kvalifikantka nakonec radovala z premiérového titulu. Ve finále pak hrála ještě sedmkrát a získala další tři triumfy, nikdy však na antuce.

Změnit to mohla letos, ale skvělou jízdu turnajem v Madridu zastavila v semifinále Aravane Rezaiové, které kvůli zranění nohy po prvním prohraném setu vzdala.

Třiadvacetiletá rodačka z Brna narazila na stejnou soupeřku i dnes v Bastadu a také na švédské půdě Francouzce podlehla. Česká jednička sice proměnila tři brejkboly, sama však nedokázala odvrátit žádný ze šesti nabídnutých a nenáváže na jediné letošní finále z pařížské haly z úvodu sezony.

Nyní se mohou na pětadvacátou hráčku světa Šafářovou těšit čeští fanoušci. Od pondělí bude jedničkou turnaje ECM Prague Open na štvanické antuce.

Druhou nasazenou Rezaiovou čeká ve finále Gisela Dulková, jež nečekaně snadno vyřadila nejvýše nasazenou Flavii Pennettaovou. Velkou kamarádku a deblovou partnerku, s níž letos získala tři tituly a nyní v Bastadu ještě můžou obhájit loňské prvenství.

Ve finále čtyřhry čekají na druhý nejlepší pár této sezony Češky Renata Voráčová a Barbora Zahlavová-Strýcová

Pětadvacetiletá Dulková si finále dvouhry zahraje posedmé a před soubojem o celkově čtvrtý titul se může opřít o příznivou bilanci vzájemných zápasů: Rezaiovou před dvěma lety porazila na antuce ve Fezu, i na trávě ve Wimbledonu.

O dva roky mladší Rezaiovou čeká šesté finále, v němž může získat čtvrtou trofej pro vítězku podniku WTA a navíc prémii 37.000 dolarů.

Dulková se může stát v této sezoně druhou hráčkou, jež v turnaji odvrátila mečbol (ve druhém kole čelila čtyřem proti Malekové) a nakonec získá titul. Letos to dokázala zatím jen Clijstersová v Brisbane, kde byla vyřazení nejblíže v semifinále s krajankou Heninovou.

- WTA INTERNATIONAL BASTAD (Švédsko, antuka, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (09. 07. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Rezaiová (2-Fr.) - Šafářová (3-ČR) 6-3 6-3
Dulková (4-Arg.) - Pennettaová (1-It.) 6-3 6-1

Čtyřhra - semifinále:
Voráčová, Záhlavová-Strýcová (2-ČR) - Jansová/Rosolská (Pol.) 6-2 6-4
Dulková/Pennettaová (1) - Grandinová/Uhlířová (4-JAR/ČR) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na zápas jsem tentokárt celkem pozorně koukal, Lucka urgentně musí mj. zlepšít servis, páč s levou rukou by to mohla být její silná zbraň, ale místo toho je to spíš slabina. Vždyť dnes i ten první servis velmi často dávala jako poněkud lepší ženské druhé podání.

Jinak nehrála zase až tak špatně, pominu-li relativně vysokou míru chyb.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist