Šafářová nestačila na hráčku z druhé stovky. Záhlavová-Strýcová jde dál

4. 7. 2011, 19:03
Aktuality 9
WTA BASTAD - Barbora Záhlavová-Strýcová zvládla přechod z trávy na antuku a na turnaji ve švédském Bastadu postoupila do druhého kola. Po účasti ve Wimbledonu se naopak nedařilo Lucii Šafářové, ta nestačila na Rusku Doloncovovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová, 24letá levoruká tenistka, byla ve Švédsku třetí nasazenou, ale roli favoritky nezvládla. Po setech 3-6 a 4-6 podlehla Rusce Vesně Doloncovové, které patří v žebříčku WTA až 103. místo. Letošní finalistka z Kuala Lumpur tak nezopakuje svou loňskou semifinálovou účast na tomto turnaji.

Šafářové se v posledních týdnech příliš nevede. Minulý měsíc sice došla do finále podniku v Kodani, následně ale vypadla v prvním kole v Eastbourne a druhém ve Wimbledonu.

Dařilo se naopak jiné české tenistce. Barbora Záhlavová-Strýcová suverénně porazila domácí tenistku Hildu Melanderovou 6-2, 6-3. O čtvrtfinále se rodačka z Plzně utká s Anastasií Jakimovovou z Běloruska, s níž se utkala jen jednou před čtyřmi lety a na antuce v Estorilu prohrála.

V Bastadu se z Češek ještě představí čerstvá wimbledonská vítězka ve smíšené čtyřhře Iveta Benešová a také Andrea Hlaváčková, jež má zase trofej z jiného letošního grandslamu - antukového Roland Garros.

Do druhého kola pak postupuje i loňská vítězka Aravane Rezaiová, která ve třech setech vyřadila uzbeckou tenistku Akgul Amanuradovou. Pokud bude Francouzka letos chtít na úspěch navázat, bude muset pravděpodobně zdolat světovou jedničku Caroline Wozniackou, která je v Bastadu největší hvězdou.

Výsledky - Bastad, antuka, dotace 220.000 USD - ženy:

Dvouhra - 1.kolo:
Rezaiová (Fr.) - Amanmuradova (Uzb.) 6-2 4-6 6-3
Dominguez-Lino (4-Šp.) - Allgurinová (Švéd.) 6-3 6-4
Záhlavová Strýcová (7-ČR) - Melanderová (Švéd.) 6-2 6-3
Larssonová (Švéd.) - Kudryavcevová (Rus.) 6-3 6-1
Jakimovová (Běl.) - Craybasová (USA) 2-6 7-6 6-1
Doloncovová (Rus.) - Šafářová (3-ČR) 6-3 6-4

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já zápas neviděl tak nevím. Mě u našich holek vadí, že to vesměs prohrají psychikou a neumí používat hlavu. Teď vypadla Iveta Benešová 6:2 6:0, nechápu když hrála v neděli mixa, že cestuje z Londýna do Švédska. Logika by byla odhlásit se z turnaje a odpočinout si, v tomhle to má např. Petra v hlavě srovnané. Dá dva týdny pauzu a začne až na betonech přípravu před US Open.
Reagovat
petrulinka
Já jsem ten zápas sledovala a musím říct, že Lucka hrála hrozně. Samé nevynucené chyby, ani první podání jí nešlo. Když ve druhém setu za stavu 5:3 pro soupeřku jí Lucka sebrala podání a při svém vedla, tak jsem si říkala super, jenže opět několika nevynucenými chybami vedení ztratila a zápas prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, další trunaj hraje v (pro mě) dost exotickém místě, totiž v Baku (na hardu), což je tuším v Azerbajdžánu.

Jo, a já jsem také bohužel viděl druhou půlku druhýho setu a hrála příšerně. Pradoxně (?) to ale ani nevypadalo, že by jí prohra nějak zvlášť mrzela nebo vzala. ;) Mimochodem, eště tam hraje čtyřhru s Cirsteou. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
přijede Tom bude hrát tam další týden
Reagovat
gerd
Pobavilo mě,že to Lucy může napravit na jiném turnaji.Kolikátém už v pořadí?V prvé řadě by se měla zbavit Berdycha(nebo on jí)a najít si pořádného psychologa.
Reagovat
VlS
Tak tuhle logiku jsem nepochopil, nevím, co má Tomáš společnýho s tím, že Lucka někde prohraje nebo vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda toho. ale neva Lucka může to napravit na jiném turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas Lucka to napraví na jiném turnaji. Ono je těžké hrát proti hráčce, která nemá co ztratit.
Reagovat
smazaný uživatel
to napravení sem myslel kvůli bodům. protože obhajovala semifinale to je 130 bodů. Ale na jiném turnaji si ty body může vzít zpět.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist